Båttur till Vinga

Göteborgs västligaste punkt.

Båttur till Vinga i Göteborgs skärgård!

Under sommaren kan du åka till Vinga och uppleva en tur på båt ca 1,5 timme enkel väg. Vinga beboddes första gången 1646 med den förste båkvaktaren Torkel Smed. Ön är också känd för att skalden Evert Taube bodde på ön under sin barndom. Du kan åka till Vinga från juli till mitten av augusti. Ta med badkläder för det finns mysiga ställen att bada på ön. Vill du veta mer historia om ön och Vinga fyr kan du läsa här.

Vinga båttur presenteras i samarbete med Strömma. Bokar gör du enkelt via bokningslänkarna intill turen nedan.

Vinga turen är mycket populär, boka gärna era biljetter online.

Köp biljett till Vinga i Göteborgs Skärgård

Vinga båttur

Boka en tur till Vinga från Lilla Bommen. Du åker med fartyget M/S Carl Michael Bellman. Båtturen tar ca 1,5 tim en väg. Du stannar på Vinga i 2 timmar där du kan vandra runt på ön och upptäcka fyren och lite annat smått och gott. Du kan också boka lunch på båten. Glöm inte badkläderna för ett dopp från en klippa på ön.

I biljetten ingår båtresa eller båtresa med lunch.

Säsong: 1 juli - 13 aug, 2022
Avgår: olika dagar i veckan. Tid: 1,5 tim enkel väg och 2 timmar besök på Vinga

Titta gärna på filmen från ovan om Vinga

Besök Vinga i Göteborg
Åk på en härlig tur med båt och ät en god lunch på båten. Ni stannar 2 timmar på Vinga och som sagt glöm inte badkläderna. Vi tyckte filmen om Vinga var läcker från ovan.

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Götheborgsutkiken

Bohus Fästning

Maritiman

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Boka hotell i Göteborg

Sök hotell i kartan nedan: Välj datum och antal personer. Klicka ej på sökknappen - priser uppdateras automatiskt i kartan när du valt datum. Hotell presenteras i samarbete med Booking.com

Booking.com
Vinga båttur i Göteborgs Skärgård
1 juli - 13 aug, 2022
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Strömma. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Strömma. Bilder: Strömma och Foto på Vinga i toppen: Wikipedia: Av User Tor Svensson - Foto taget av mig, CC BY-SA 3.0.
Top