Krogshow i Göteborg

Boka en helkväll med show och mat.

Gör en helkväll med krogshow i Göteborg 2024!

Under 1970-talet blev det populärt att gå på krogshow. En krogshow är när man sitter och äter middag och samtidigt roas av en show på scen. Flera av Sveriges kända artister har haft egna krogshower som ABBA, Magnus och Brasse, Jerry Williams, Lena Philipsson, Hasse och Tage, Tomas Ledin, Danny Saucedo och många fler. Det blir ofta en trevlig stämning då man kommer nära artisterna på en krogshow iställt för på en gigantisk konsert.

Förutom kända artister som gör en egen krogshow har även konceptet dinner show funnits ett bra tag. De mest kända i Göteborg är Park Lane Dinner Show som roat i över 30 år. Park Lane är också en nattklubb där du kan svänga loss på dansgolvet fram på småtimmarna. Wallmans i Stockholm är vida känt för sina dinner shows och nu finns även Wallmans i Göteborg i Kungsportshuset. Andra kända arenor för krogshow är Kajskjul 8, Trädgår´n och Rondo. Visste ni föresten att ABBA har haft krogshow på Trädgår´n? Ja fast innan de blev ABBA. 1 november 1970 stod Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid för första gången på scen tillsammans under namnet Fästfolket. Det blev ingen större succé men vi vet ju vad som hände på Eurovision Song Contest i Brighton 1974.

Kända Göteborgare med krogshow
After Shave och Anders Eriksson från Galenskaparna har haft krogshow både på Trädgår´n och Kajskjul 8. Flera av sångerna och karaktärerna som spelats då har blivit populära och återkommer. After Shave och Anders Eriksson träffades när de studerade på Chalmers. Stefan Andersson har haft fler krogshower på Kajskjul 8 där handlingen kretsar kring Göteborgs historia. Dansbandet Arvingarna som också är kända från Melodifestivalen har också haft krogshow på Kajskjul 8.

Krogshower 2024
Krogshowen Mamma Mia! The Party gjorde sin sista säsong på Rondo under hösten 2023. I februari 2024 tar Björn Skifs över för sin hyllade krogshow En Värld av Skifs. På Kajskjul 8 återvänder som tradition Stefan Andersson under januari 2024, med sin föreställning Teaterkungen. Jan Rippe och Per Fritzell fortsätter under våren med sin föreställning Minnesluckor - 40 år av galenskap. Till hösten 2024 sätts krogshowen A show larger than life upp på Rondo med fullt av boyband hits..

Nedan tipsar vi om olika dinnershows och krogshower i Göteborg. Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en show se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Biljettr till Björn Skifs på Rondo i Göteborg

Björn Skifs

En Värld av Skifs

Rondo | 8 feb 2024 - 27april 2024
Björn Skifs är en av Sveriges största entertainer. I februari 2024 intar han Rondos scen med sin kritikerhyllade show - En Värld av Skifs. I över 60 år har Björn Skifs stått på scen och han har haft otaliga hits. En Värld av Skifs speglar delar av Björns fantastiska karriär och är en kavalkad av musik, hits, humor och minnen. På scen har han också ett tiomannaband bestående av några av Sveriges absolut bästa musiker. Björn Skifs gör aldrig någon besviken så passa på att se hans fantastiska show på Rondo i Göteborg.

I paketet ingår: Krogshow + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Boka Minnesluckor krogshow i Göteborg

Jan Rippe och Per Fritzell

Minnesluckor - 40 år av galenskap

Kajskjul 8 | 5 - 27 apr 2024

Boka Teaterkungen krogshow i Göteborg

Teaterkungen

Krogshow med Stefan Andersson

Kajskjul 8 | 2 feb - 23 mar 2024

Boka Noice Hotellpaket

Noice

Biljett + Hotell

Kajskjul 8 | 20-21 och 27-28 sep, 2024
Det kommer bli en rockkväll du sent kommer glömma. Lyssna till Noice kända låtar med sångaren Charlie Grönvall ! Boka din biljett i tid inför höstens spelning 2024 på Kajskjul 8!

I paketet ingår: showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Boka Park Lane biljetter

Park Lane Krogshow

LEGENDS - A night of celebration

Park Lane | 6 jan - 8 jun 2024
Husbandet och den proffsiga ensemblen kommer att ta er med på en grand tour bland vår tids största rock och popikoner. Dansa och sjung med i låtarna som vi alla känner igen från Prince, Madonna, Bowie, Abba och många, många fler. Sjävklart är all musik 100% LIVE.

Köksmästaren har förberett en meny fylld med läckra rätter och drycker som kompletterar den spektakulära underhållningen. Allt serveras av kvällens artister.

Populära krogshower i Göteborg
1 feb - 20 apr 2024
Rondo Göteborg
Köp biljett
6 jan - 8 jun 2024
Park Lane Göteborg
Köp biljett
12 - 27 apr, 2024
Kajskjul 8 Göteborg
Köp biljett
20 - 28 sep, 2024
Kajskjul 8 Göteborg
Köp biljett
Top