Krogshow i Göteborg

Boka en helkväll med show och mat.

Gör en helkväll med krogshow i Göteborg 2024!

Under 1970-talet blev det populärt att gå på krogshow. En krogshow är när man sitter och äter middag och samtidigt roas av en show på scen. Flera av Sveriges kända artister har haft egna krogshower som ABBA, Magnus och Brasse, Jerry Williams, Lena Philipsson, Hasse och Tage, Tomas Ledin, Danny Saucedo och många fler. Det blir ofta en trevlig stämning då man kommer nära artisterna på en krogshow iställt för på en gigantisk konsert.

Förutom kända artister som gör en egen krogshow har även konceptet dinner show funnits ett bra tag. De mest kända i Göteborg är Park Lane Dinner Show som roat i över 30 år. Park Lane är också en nattklubb där du kan svänga loss på dansgolvet fram på småtimmarna. Wallmans i Stockholm är vida känt för sina dinner shows och nu finns även Wallmans i Göteborg i Kungsportshuset. Andra kända arenor för krogshow är Kajskjul 8, Trädgår´n och Rondo. Visste ni föresten att ABBA har haft krogshow på Trädgår´n? Ja fast innan de blev ABBA. 1 november 1970 stod Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid för första gången på scen tillsammans under namnet Fästfolket. Det blev ingen större succé men vi vet ju vad som hände på Eurovision Song Contest i Brighton 1974.

Kända Göteborgare med krogshow
After Shave och Anders Eriksson från Galenskaparna har haft krogshow både på Trädgår´n och Kajskjul 8. Flera av sångerna och karaktärerna som spelats då har blivit populära och återkommer. After Shave och Anders Eriksson träffades när de studerade på Chalmers. Stefan Andersson har haft fler krogshower på Kajskjul 8 där handlingen kretsar kring Göteborgs historia. Dansbandet Arvingarna som också är kända från Melodifestivalen har också haft krogshow på Kajskjul 8.

Krogshower 2024
Krogshowen Mamma Mia! The Party gjorde sin sista säsong på Rondo under hösten 2023. I februari 2024 spelade Björn Skifs sin hyllade krogshow "En Värld av Skifs".

På Kajskjul 8 blir det krogshow i höst med både det ikoniska bandet Noice och gruppen Solala som tagit Sverige med storm. Jan Rippe och Per Fritzell fortsätter under våren med sin föreställning Minnesluckor - 40 år av galenskap. Till hösten 2024 sätts krogshowen A show larger than life upp på Rondo med fullt av boyband hits. Park Lane fortsätter med sin hyllade krogshow LEGENDS under våren och den 30 augusti 2024 är det premiär för deras nya show FEELINGS.

Nedan tipsar vi om olika dinnershows och krogshower i Göteborg. Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en show se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Boka Noice Hotellpaket

Noice

Biljett + Hotell

Kajskjul 8 | 20-21 och 27-28 sep, 2024
Det kommer bli en rockkväll du sent kommer glömma. Lyssna till Noice kända låtar med sångaren Charlie Grönvall ! Boka din biljett i tid inför höstens spelning 2024 på Kajskjul 8!

I paketet ingår: showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Boka Park Lane biljetter

Park Lane Krogshow

LEGENDS - A night of celebration

Park Lane | 6 jan - 8 jun 2024
Husbandet och den proffsiga ensemblen kommer att ta er med på en grand tour bland vår tids största rock och popikoner. Dansa och sjung med i låtarna som vi alla känner igen från Prince, Madonna, Bowie, Abba och många, många fler. Sjävklart är all musik 100% LIVE.

Köksmästaren har förberett en meny fylld med läckra rätter och drycker som kompletterar den spektakulära underhållningen. Allt serveras av kvällens artister.

Boka Park Lane biljetter

Park Lane Krogshow

FEELINGS – Emotion Through Music

Park Lane | Premiär 30 aug 2024 - 21 dec 2024
Efter sommaruppehåll drar Park Lane igång en ny krogshow den 30 augusti 2024. Showen heter FEELINGS - Emotion Through Music. Showen tar med dig till en värld av känslor och passion där varje ton och smak berättar en historia. Köksmästare Alessio Fiorinelli har noggrant komponerat en trerättersmeny som ni tillsammans avnjuter med show framförd av våra fantastiska artister och musiker. Sjävklart är all musik 100% LIVE. När showen är slut kan ni fortsätta kvällen på nattklubben.

I mitten på november när julen närmar sig svidar även Park Lane om till lite mer julinspirerad show och meny.

Köp Stefan Andersson biljetter

Stefan Andersson

Marstrandsfånge nr 90 Kleist

Carlstens Fästning, Marstrand | 5 juli - 24 aug 2024
"Marstrandsfånge No 90 Kleist" och handlar om fångarna och soldaterna på Carlstens fästning på Marstrand under 1600 – 1800-talet. Personliga fångöden skildras i musik och skådespel liksom slaget om Carlsten då danskarna kom på besök 1719.

Under föreställningen kommer du att få stifta bekantskap med karaktärer som kommendant Danchwardt, marstrandsfånge no 90 Kleist, bödeln Beckius, den enda kvinnliga fången Metta Fock och den halvförvirrade dansk/norske Tordenskiold. Föreställningen i tre akter serveras med en lätt sommarmeny. Det är lite extra spännande att faktiskt sitta på plats i den gamla fästningen där flera hundra år av historia har utspelat sig och där det är svårt att förstå att folk suttit fångna.

Ta dig till Marstrand med buss: Tyvärr går inte bussen direkt från Göteborg till Marstrands färjeläger längre. Men du kan ta Västtågen från Göteborgs Centralstation till Ytterby station där ni byter till bussen Marstrand Express som går hela vägen fram till Marstrands färjeläger sedan måste ni ta båten över till Marstrandsön. Sedan är det en kort promenad upp till Carlstens Fästning. Bussturer kan även förändras under sommartid. För aktuella tider och biljettpriser se Västrafiks hemsida.

Scandic hotell Göteborg
Boka boende på Scandic i Göteborg

Vi samarbetar med Scandic hotels. Scandic är Sverige största hotelloperatör och har flera hotell runt om i Göteborg med närheten till stadens utbud. Scandic är också ett familjevänligt hotell men självklart passar hotellen för alla.

Här får du tips på olika Scandic hotell Göteborg:

Scandic Rubinen | Avenyn (Nära Liseberg / Universeum / Paddan)

Scandic Europa | Intill Centralstationen / Nordstan Shoppingcenter

Scandic Crown | Intill Centralstationen / Nära Ullevi

Scandic Opalen | Mittemellan Ullevi och Scandinavium (Nära Liseberg)

Scandic Grand Central | Scandics nyaste hotell vid Centralstationen / vid hamnen

Tips på evenemang i Sveriges avlånga land!

Malmö

Boka Joyride the Musical musikalpaket i Malmö

JOYRIDE The Musical

Musikal + Hotell

Malmö Opera | 6 sep, 2024 - 27 apr, 2025
Se fler hotellpaket i Malmö »

Stockholm

Köp biljetter till musikalen Änglagård i Stockholm

Änglagård Musikalen

Musikal

Oscarsteatern | 6 sep - 26 okt 2024
Mer musikaler i Stockholm »

Falkenberg

Köp biljetter till Korvfabrikören i Falkenberg

Korvfabrikören

Sommarbuskis

Vallarnas friluftsteater | 30 jun - 11 aug 2024
Mer shower i Sverige »

Populära krogshower i Göteborg
6 jan - 21 dec 2024
Park Lane Göteborg
Köp biljett
14 nov - 21 dec 2024
Kajskjul 8 Göteborg
Köp biljett
5 juli - 24 aug 2024
Carlstens Fästning, Marstrand Göteborg
Köp biljett
12 - 27 apr, 2024
Kajskjul 8 Göteborg
Köp biljett
20 - 28 sep, 2024
Kajskjul 8 Göteborg
Köp biljett
Top