Krogshow i Göteborg

Boka en helkväll med show och mat.

Gör en helkväll med krogshow i Göteborg 2023!

Under 1970-talet blev det populärt att gå på krogshow. En krogshow är när man sitter och äter middag och samtidigt roas av en show på scen. Flera av Sveriges kända artister har haft egna krogshower som ABBA, Magnus och Brasse, Jerry Williams, Lena Philipsson, Hasse och Tage, Tomas Ledin, Danny Saucedo och många fler. Det blir ofta en trevlig stämning då man kommer nära artisterna på en krogshow iställt för på en gigantisk konsert.

Förutom kända artister som gör en egen krogshow har även konceptet dinner show funnits ett bra tag. De mest kända i Göteborg är Park Lane Dinner Show som roat i över 30 år. Park Lane är också en nattklubb där du kan svänga loss på dansgolvet fram på småtimmarna. Wallmans i Stockholm är vida känt för sina dinner shows och nu finns även Wallmans i Göteborg i Kungsportshuset. Andra kända arenor för krogshow är Kajskjul 8, Trädgår´n och Rondo. Visste ni föresten att ABBA har haft krogshow på Trädgår´n? Ja fast innan de blev ABBA. 1 november 1970 stod Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid för första gången på scen tillsammans under namnet Fästfolket. Det blev ingen större succé men vi vet ju vad som hände på Eurovision Song Contest i Brighton 1974.

Kända Göteborgare med krogshow
After Shave och Anders Eriksson från Galenskaparna har haft krogshow både på Trädgår´n och Kajskjul 8. Flera av sångerna och karaktärerna som spelats då har blivit populära och återkommer. After Shave och Anders Eriksson träffades när de studerade på Chalmers. Stefan Andersson har haft fler krogshower på Kajskjul 8 där handlingen kretsar kring Göteborgs historia. Dansbandet Arvingarna som också är kända från Melodifestivalen har också krogshow på Kajskjul 8.

Nedan tipsar vi om olika dinnershows och krogshower i Göteborg. Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en show se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Boka Mamma Mia the Party hotellpaket

Mamma Mia the Party

Dinner show på Rondo

Rondo | 5 jan - 29 april 2023

Boka Arvingarna krogshow hotellpaket

Arvingarna

Krogshow med fullt ös

Kajskjul 8 | 21 apr - 13 maj 2023

Boka Stefan Andersson hotellpaket

Stefan Andersson

Made in China

Kajskjul 8 | 13 jan - 18 mars 2023

Boka Arvingarna dinnershow hotellpaket

Park Lane Dinner show

Krogshow med glitter och glamour

Park Lane | 27 jan - 10 jun 2023

Dinnershow på Wallmans i Göteborg 2022

Wallmans Dinnerparty

Show med middag och hotell

Kungsportshuset | 24 feb - 6 maj 2023
Det blir härliga uppträdanden på Wallmans mellan borden och på scen. Ni serverar god mat och ni lär också sjunga med i låtarnar som spelas. Från säsong till säsong så ändras även showerna Så Wallmans är något man kan besöka mer än en gång.

Julshow
När julen närmar sig blir Wallmans show mer julinspirerad och maten går i julens tecken.

I paketet ingår: Showbiljett + trerättersmiddag + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Adress: Kungsportsplatsen, Östra Larmgatan 18, Göteborg
Speltid: Ca 4 tim

Top