Kul barnkalas i Göteborg

Boka roliga kalas för barnen

Tips på barnkalas i Göteborg med olika aktiviteter!

Varje år är det samma sak, vad skall man hitta på för barnkalas på barnets födelsedag? Oftast vill man kanske hitta på något nytt än det man gjorde förra året. I Göteborg finns det massor av platser du kan ha barnkalas på och som har olika aktiviteter och teman.

Valet av barnkalas kan nog hänga på barnets ålder, hur många barn man tänkt bjuda och vad födelsedagsbarnet gillar. Sen måste man ju också tänka på vad barnen som skall komma på kalaset gillar. Det traditionella att ha barnkalas hemma finns ju självklart kvar men många väljer att boka in sig på barnkalas hos en aktör som då håller i kalaset.

Föräldrar kan vara med, men kan luta sig tillbaka och låta aktören ta hand om barnen några timmar. I ett anordnat kalas brukar det ingå någon aktivitet, god mat och dryck, fika och kanske en godispåse till alla barnen. Även något kan ingå till förälder. På kalas i Göteborg kan du bowla, leka spion, hoppa studsmattor, dansa disco, sporta, vara på museum, åka go-kart, klättra i träd, ha skattjakt, träffa djur och sist men inte minst ha barnkalas på lekland...ja, det finns alla möjliga kalas för barn.

Här får du tips på olika barnkalas du kan boka i Göteborg. Sidan innehåller samarbeten med olika partners.

Boka barnkalas på O´Learys Järntorget Göteborg

Barnkalas på O´Learys Järntorget

Bowlingkalas

Gillar ditt barn och kompisar att bowla? Då kan ni boka barnkalas hos O´Learys på Järntorget med bowling . O´Learys erbjuder 2 olika barnkalas beroende på barnens ålder. I båda paketen ingår det bowling. Bowling är en rolig aktivitet och kul att göra tillsamans. Se O´Learys hemsida för detaljerad information.

Barnkalas med bowling | Ålder 4 - 13 år
Barnen får ett eget kalasbord med mat och dryck med något gott efter maten och bowling.
Barnkalas kan bokas lördag och söndag.

BIRTHDAY HANGOUT! | Ålder 13 - 17 år
Här får barnen välkomstdrink, nachos, huvudrätt och dessert. De kan välja mellan bowling eller shuffelboard.
Kalas kan bokas hela veckan.

Adress: Järntorget, Norra Allégatan 2
Bild: O´Learys

Boka barnkalas på Liseberg Göteborg

Barnkalas på Liseberg

Spelkalas

Inne på Liseberg finns det roliga Spelhuset. De flesta barn gillar ju att spela. Här kan de utmana varandra i spel som airhockey, bilspel, dansmaskiner, motorcykel – och mycket mer. Är det många barn är Lisebergs barnkalas ett bra alternativ för du kan vara upp till 24 barn på kalaset. Se Lisebergs hemsida för detaljerad information.

Barnkalas med spel i Spelhuset | Ålder 6 - 15 år
Barnen får glass och läsk och spela så mycket de orkar i 2 timmar.
Barnkalas kan bokas fredag till söndag.

Adress: Nellickevägen 5

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | 2024

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2024

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.

Om barnkalas

Barnkalas kom till de svenska hemmen under 1950-talet

Barnkalas är något som kom till de svenska hemmen under 1950-talet innan dess var de mest de rika som firade barnens födelsedag med barnkalas. Det vanligaste då var att barnen kom finklädda och det hade dukats upp med saft och tårta och där satt barnen och åt. Sen blev det kanske några lekar som blindbock, fiskdamm, hela havet stormar och skeppsbrott. Födelsedagsbarnet fick presenter.

Våra föräldrar som var barn på 40-talet och tidigt 50-tal kan inte alls komma ihåg att de hade något barnkalas. Däremot firades det lite grann hemma med familjen. Även vi som är 70-talister kommer ihåg denna typ av barnkalas när vi var små. Vi har aldrig varit på ett barnkalas utanför hemmet som är mer vanligt idag.

Roliga teman på barnkalas

Med tiden ändrades synen på barnkalas och vad man kan hitta på. Men barnkalasen hölls oftast fortfarande hemma. Nu kom temakalasen. Det kan vara piratkalas, seriefigurkalas, djungelkalas, pyjamaskalas m.m. Maten brukar då också bära samma tema och dekorationer.

Hyra in clown eller hoppborg till barnkalaset

För de som har större trädgård finns möjligheten att hyra en hoppborg till kalas. Alla barn älskar att hoppa hoppborg och det är en kul aktivitet när det är sommar och varmt. Att hyra in någon som kommer och uppträder är ett annat alternativ på kalaset. Vanligt är en clown eller trollkarl som underhåller barnen.

Under 1990-talet började man boka barnkalas på offentliga platser

Sedan 1990-talet hålls fler och fler barnkalas utanför hemmet på någon offentlig plats. Hemmets barnkalas har inte försvunnit men fler väljer att boka ett anordnat kalas. Det vanligaste till en början var att man hade barnkalas på Mc Donalds där man åt hamburgare och glass och lekte i den minimala lekhörnan. Det kan jag själv komma ihåg att jag såg som barn (men var aldrig själv på ett sådant kalas). Men nu har varianter på barnkalas ökat och många platser anordnar barnkalas utöver sin ordinarie verksamhet. Idag får barnen ofta själva vara med och bestämma var de vill ha sitt födelsedagskalas.

Kalas på lekland

I början på 2000-talet började det öppnas lekland i Sverige. De flesta barn gillar att leka på lekland. Där finns stora ytor med studsmattor, bollhav, rutschkanor i olika former, klätterställningar, klättervägg och åkgrejer. Oftast finns en avdelning får mindre barn och den andra för större barn. Nu är det väldigt populärt att även hålla sitt barnkalas på lekland. Det brukar gå hem hos de flesta barn.

Barnkalas på Escape Room

När barnen börjar bli lite äldre och vill ha lite nya utmaningar kan ett kalas på Escape Room vara spännande. Men vad är egentligen ett Escape Room? Jo, det är ett spel där ni tillsammans med vänner blir inlåsta i ett rum och på en viss tid måste ni ta er ut med hjälp av olika uppdrag, ledtrådar och gåtor. Det blir både lagarbete och adrenalin och tiden rullar på. Oftast finns det olika teman i rummen så detta är en spännande upplevelse som man kan göra flera gånger. Escape Rooms anordnar också barnkalas men se alltid från vilken ålder ett Escape Room passar...så det inte blir för läskigt..

Roligt att göra i Göteborg på skollov

Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Top