Sommar i Göteborg 2024

Ljusare på kvällarna!

Tips på sommar aktiviteter i Göteborg 2024

Under sommaren händer det massor i Göteborg. Flera olika sommarverandor och rooftop barer öppnar upp, det blir utomhusaktiviteter i Jubileumsparken, sommarmys i Slottsskogen, härliga båtturer ut i Göteborgs skärgård, besök museum, gå på Liseberg, se en utomhuskonsert eller ta en tur till havet och bada. Listan kan göras hur lång som helst...

Sommar i Göteborg är den tid på året då staden blir lite exta härlig att besöka. Skolbarnen har sommarlov från mitten av juni till mitten av augusti Under 2024 återvänder stora evenemang som Gothia Cup, West Pride, Kulturkalaset, Way out West och sommarscenen på Villa Belparc. Göteborgs parker blir extra mysiga under sommaren med plats för picknick, bio, träff med vänner, utomhuskonserter och lek. Man vill också bege sig ut i skärgården och då finns flera olika båtturer att välja på. En liten bortglömd pärla är Nya Varvet som ligger vid vattnet efter Älvsborgsbron och är jätte mysigt just under sommaren.

Göteborgs mest kända båttur, Paddan, går dagligen hela sommaren. Liseberg är ju nästan ett givet besök. Det finns också mycket roligt för barn att upptäcka i Göteborg både på sommar och resten av året. Här har vi samlat lite av det vi hittat om vad som händer under sommaren i Göteborg.

Tjäna pengar med ett Göteborg turistkort
Under sommaren blir ett Go City Gothenburg Pass väldigt prisvärt då flera av Göteborgs sevärdheter och sightseeing är öppet för säsongen. Köp Go City Gothenburg Pass här »

Just nu håller vi på att uppdatera sidan för 2024.

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Vinga Fyr Göteborg sommarlov

Båttur till Vinga

Vinga är den ö som ligger längst ut i Göteborgs skärgård

Om man vill komma ut till fyrön Vinga måste man passa på de få veckor under sommaren som båtturen erbjuds, ja om man inte har egen båt då vill säga. M/S Carl Michael Bellman tar dig ut på en mysig båttur till Vinga. Du kan välja att förboka lunch eller så köper du något ombord i caféet. På ön Vinga kan du besöka Evert Taube museet som är hans barndomshem. Evert spenderade sina barndomsår på Vinga (1890-1904) då hans pappa var fyrmästare här.

I turen ingår ett stopp på Vinga på 2 timmar, du kan promenera omkring på ön, bada, besöka museet och besöka fyren.

Datum: Avgår endast sommar, 28 juni - 31 aug, 2024. (Se tider)

Biljetter i samarbete med Strömma.
Boka en rundtur med Paddan i Göteborg

Rundtur med Paddan

Åk under låga broar, genom vackra vallgraven och ut i Göteborgs hamn

Gå ombord på en guidad tur med Paddan från Kungsportsplatsen och turen tar dig via kanalerna från 1600-talet ut till Göteborgs hamn förbi fiskhamnen, skeppsvarven, bostäder och andra områden i hamninloppet. Tänk på att ta på dig kläder efter väder - då båten är utan tak. Tyvärr är hundar ej tillåtna på båtarna.

Säsong: 28 mar - 3 nov, 2024. Dagligen: 3 maj - 29 sep, 2024.
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min

Biljetter i samarbete med Strömma.
Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Jubileumsparken i Göteborg

Jubileumsparken

Bada i nya hamnbadet, seglarskola, lek

I Jubileumsparken kan ni under sommaren göra olika aktiviteter. Vad sägs om att testa på segling, ta ett dopp i den nyöppnade bassängen, leka på den fantastiska utomhuslekplatsen, åk skateboard på skaterampen, paddla kanot i älven. Här finns också mysig platser att fika med medhavd picknick.

Jubileumsparken i Frihamnen invigdes den 4 juni 2023 under Göteborgs 400 års jubileum av självaste Kung Carl XVI Gustaf under Göteborgs Jubileumsfestival..

Under sommaren anordnas det också seglarläger i Jubileumsparken. Fokus ligger på att prova på och lära sig att segla. Men det blir också andra roliga aktiviteter som bad i hamnpoolerna leka och prova rullskridskor. Det är också ett sätt att träffa nya kompisar. Här hittar du mer information om Jubileumsparkens seglarläger.

Adress: Frihamnen 7. Fri entré.
Mer information om Jubileumsparken

STCC Göteborg 2024 Valhalla Ullevi

STCC Head 2 Head

2 dagar racingfest i Göteborg

STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Nu återvänder racingtävlingen till Göteborg och denna gång blir det premiär för världens första 100% elektriska nationella mästerskap. Mästerskapet avgörs på en Head 2 Head-bana på Valhalla Ovalen intill Ullevi areana. Banan är 625 meter och två förare möts åt gången. Förutom racingbilar i hisnande fart kommer ni även få uppleva uppvisningar med Stark VARG – den mest avancerade elektriska motorcykeln i världen. Och spännande freestyle motocross.

Utanför tävlingsarenan öppnas området upp för folkfest dit alla är bjudna. Här kommer man kunna delta i flera aktiviteter, som att träffa förare och team, testa att köra STCC-bilarna på Göteborgsbanan med hjälp av en simulator, möta evenemangets partners och njuta av god mat från flera olika foodtrucks.

Datum: 8-9 juni 2024 på Valhalla Ovalen brevid Ullevi

Biljetter i samarbete med Ticketmaster.
Barnens Zoo Slottskogen

Slottsskogen

Sommarhäng, Barnens zoo, Djurpark, Leklatsen Plikta

I Göteborgs största park Slottsskogen kan du ta en promenad, fika på caféer, köpa en glass, ha picknick på någon av alla gräsmattor, leka på lekplatsen Plikta och även besöka Barnens zoo. På Barnens zoo får barnen träffa Gutefår, Jämtlandsget, Gotlandskanin och Orusthönan. Intill Barnens zoo ligger ponnyridningen där barnen kan rida mot avgift. I Slottsskogen finns även en liten djurpark med djur som sälar, älg och pingviner,

Säsong: Barnens zoo är öppet varje dag från 25 april 2024 kl. 10-16.30. Djurparken är öppen året om. Fri entré.
Mer information om Barnens Zoo i Slottskogen

Boka en båttur runt Hisingen i Göteborg

Båtutflykt runt Hisingen

Båten tar dig runt hela ön Hisingen via Göta Älv, Kungälv och Göteborgs skärgård

Upplev en guidad tur runt Hisingen som är Sveriges femte största ö. På turen kan du köpa något i caféet och samtidigt lära dig om Göteborgs historia. Upptäck Hisingen via båtvägen! Åk med i sakta mak runt Hisingen. Ni färdas genom karga klippor, gröna ängar, kulturlandskap m.m. Under färden guidas ni via inspelade guidning på svenska och engelska. Sitt gärna på soldäcket på övre plan.

Middag ombord
Önskar ni äta middag ombord behöver ni förboka alternativet Middagskryssning runt Hisingen.

Säsong: 19 apr - 21 sep, 2024
Avgår: Lilla Bommen Tid: 4 tim

Biljetter i samarbete med Strömma.
Utomhusbio i Azaleadalen i Slottskogen, Göteborg

Gratis utomhusbio i Slottsskogen

Europas största utomhusbio med Big Crowd Factory

När mörkret faller och sommarkvällen tar över, då blir det utomhusbio under bar himmel i Slottsskogen. 2023 kom ca 12.000 biobesökare till Azaleadalen och tittade på film. Vi får se om det blir fler i år. Vilken film som kommer visas bestäms närmre festivaldagen.

Innan filmen bjuds det på artistframträdanden för att komma i stämning. God mat finns också att köpa från food trucks på plats. Filmen brukar börja runt kl 22:00. Ta med nått bekvämt att sitta på och kanske en varm tröja. Det blir ett härligt evanemang med utomhusbio i det gröna. Kom gärna i god tid. Fri entré.

Plats: Azaleadalen (Slottsskogen)
Datum: 2 Aug 2024
Tid: Festival från 18.00. Filmen börjar ca kl. 22.00
Mer om utomhusbion i Azaleadalen

Takbarer Göteborg

Takbarer i Göteborg

Härligt sommarhäng på hög höjd

Sommar är en härlig årstid att ta en avkopplande stund på någon av Göteborgs takbarer. Från en roof top bar kan du njuta av både något gott att äta och dricka men också en fantastisk utsikt. På sommaren är det en utomhus takbar som gäller men Göteborg har även fina rooftop bars inomhus.

Några tips på takbarer i Göteborg är:

Mei Rose rooftop bar på hotell Liseberg Grand Curiosa
På taket på hotellet Liseberg Grand Curiosa finns en stor och mysig takbar med utsikt över Liseberg.

Above takbar på hotell Scandic Central Göteborg
14 våningar upp har du en fin utsikt ut över Göteborgs hamn och Göta Älv och Lilla Bommen m.m.

Rooftop Bar på hotell Clarion Hotel The Pier (Hisingen)
11 våningar upp har du panoramautsikt hela vägen från Hisingsbron till Älvsborgsbron.

TaKeT rooftop bar på Comfort Hotel Göteborg
7 våningar upp intill Stenpiren har du en otroligt fin utsikt ut över hela Göteborgs hamn med fantastiska solnedgångar.

Bli medlem hos Scandic hotels i Göteborg

Bo på Scandic i Göteborg

Som Scandic medlem får du alltid bästa pris!

Scandic är Sveriges mest kända hotellkedja med prisvärda rum över hela Sverige. I Göteborg finns det Scandic hotell på olika centrala platser. Scandic är också mycket familjevänligt men passar självklart för alla olika resenärer. De har bra familjerum, rabatter för barn, rabatt för pensionärer och studenter och massor av erbjudanden året om.

Bo på Scandic med familjen
För dig som reser med familjen bor barn under 12 år gratis i vuxens sällskap, det finns barnvänliga rätter i restaurangen och barn kan välja en halv rätt från ordinarie a la carte menyn till 50 % rabatt. Det kan även vara lite extra gott för barn på frukostbuffén och det anordas ibland olika barnaktiviteter.

Se familjevänliga Scandic hotell i Göteborg »

Bli Scandic Friends medlem
Som medlem i Scandic får du alltid bästa pris på rum. Rumspriser för medlemmar visas direkt när du söker efter rum på Scandics hemsida. När du bokar ett rum till Scandic Friends pris får du alltid poäng som du kan använda till fler övernattningar eller annat*. Ju fler poäng du tjänar tar dig mot nästa nivå som Scandic Friends men ännu fler erbjudanden.

Bli Scandic Friends medlem gratis direkt när du bokar din vistelse på Scandic i Göteborg »

* Vissa hotell är undantagna från där du kan använda dina poäng i restaurang, bar eller shop. Titta alltid på Scandics hemsida för aktuell information.
Hotellrum bokas i samarbete med Scandic.
Badplatser i Göteborg

Badplatser

Åk och bada en varm sommardag

Göteborg har flera häliga badplatser med salta dopp i havet och vid mysiga sjöar. Populära badplatser är vid Delsjön, Askimsbadet, Fiskebäck, Lillebybadet, Härlanda Tjärn, Näset och Smitten.

Säsong: sommar
Mer information om badplatser

Svenska Livräddningssällskapet i Göteborg

Svenska Livräddningssällskapet

Lär dig att simma

Vill barnen lära sig simma ute i havet i sommar? Boka dig till simskolar vid olika platser i Göteborg både inomhus och utomhus under sommaren. Se vad Livräddningsällskapet erjuder i sommar för både barn och vuxna.

Datum: sommar.
Mer information om Svenska Livräddningssällskapets sommaraktiviteter

Läger hos JumpYard

Roliga läger i Göteborg hos JumpYard

JumpCamp - skollovsläger hos JumpYard

Under skollov i Göteborg anordnar JumpYard skollovsläger eller JumpCamp som det kallas. JumpCamp innebär mer än bara trampolinhoppning – och alla är välkomna, oavsett förkunskaper. JumpYard kommer att hitta på en hel del roliga aktiviteter och utmaningar. Deras duktiga ledare ansvarar för grupperna och ser till att ditt barn trivs på lägret!

Ledarna håller i organiserade träningspass i trampolin, gymnastik och parkour som varieras med roliga lekar och spännande utmaningar i trampolinparken. JumpYard anordnar läger under sportlov, påsklov, sommarlov och jullov. För att delta på JumpYards läger behöver barnen ha fyllt 8 år.

Tid: Under Göteborgs skollov
Plats: Torpavallsgatan 4C, Göteborg
Bild: JumpYard

Boka en tur till Älvsborgs Fästning i Göteborg

Båt till Nya Älvsborgs Fästning

På sommaren kan du åka ut till Nya Älvsborgs Fästning och spendera en dag där. En fin sommardag är det verkligen ett tips att åka ut hit. Båten avgår ifrån Lilla Bommen och resan ut tar ca 30 min. Ni får se mycket av Göteborgs hamninlopp. På fästningsön finns också ett café. Annars kan ni ta med egen fikakorg och sätta er på filt på en mysig plats och bara njuta av sommaren.

2023 firade Göteborg 400 år och Nya Älvsborgs Fästning har sedan 1677 skyddat Göteborg från flera attacker från danskarna. Det sitter till och med gamla kanonkulor kvar i stenmurarna på fästningen. Kanske har ni hört talas om Tordenskiöld verksam i danska kungliga flottan, som 1719 kom med sin trupp för att inta både Nya Älvsborgs Fästning och Nya Varvet.

Resan ut till Nya Älvsborgs Fästning är mycket populär så det är bäst att boka dina biljetter online i förväg. Biljettköerna kan ringla sig långa en fin sommardag och då är det skönt att redan ha sin biljett fixad.

Säsong: 18 maj - 15 sep, 2024. Dagligen: 28 jun - 11 aug, 2024 (Se tider)
Avgår: Lilla Bommen Tid: 30 min (enkel resa)

Boka en sommarbrucnh i Göteborg

Sommarbrunch med stopp på Styrsö

Ät en god buffé med sightseeing i Göteborgs skärgård

Under sommaren 2024 återkommer den mycket populära sommarbrunchen till sjöss. I år blir det ett stopp på Styrsö. Du äter en brunchbuffé med klassiska rätter med inslag av sommaren. Det blir olika sorters sill, sallader, charkuterier, nybakad bröd etc. Efter maten går ni iland på Styrsö Bratten (ett kortare stopp) och på vägen tillbaka njuter ni av efterrättsbuffén.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé med efterrrättsbord.

Säsong: 28 jun - 11 aug 2024
Avgår: Lilla Bommen Tid: 3.5 tim

Se fler härliga matkryssningar i Göteborg här »

Sommarlovskort Göteborg

Sommarlovskort

Göteborgs skolbarn åker gratis på lokaltrafiken

Har du fått ditt sommarlovskort inför sommarlovet? Kortet gäller på alla Västtrafiks fordon i hela Västra Götaland, Zon ABC. Du kan resa dygnet runt med kortet mellan 1 juni - 31 augusti 2024.

Sommarlovskortet gäller för dig som är folkbokförd i Göteborg och går i årskurs 6 till årskurs 2 på gymnasiet under vårterminen 2024. Alla villkor finns via länken nedan.

Datum: 1 juni - 31 Aug 2024
Mer information om Sommarlovskort

PSommarlek i Jubileumsparken i Göteborg

Sommarlek

Göteborg har många roliga lekplatser utomhus

Göteborg har satsat mycket på att erbjuda barn roliga lekplatser utomhus. Det är mysigt att ta med barnen från stadens brus in i en lekpark och i Göteborg finns ganska många faktiskt. I Jubileumsparken på Hisingen finns en jätte fin lekplats mycket klättring, rutschkanor och gungor. Brevid lekplatsen finns också uteklassrummet "Näsan i blöt" där man kan leka med vatten. Just i Jubileumsparken annordnas många roliga aktiviteter för barn under sommaren.

I Slottsskogen ligger lekplatsen Plikta men massa kul lekgrejer. Nära ligger också Göteborgs naturhistoriska museum ifall man vill kika in dit en sväng också. I Trädgårdsföreningen mitt i centrala Göteborg finns också en kul lekplats. Den är något mindre men ack så rolig.

Göteborgs utomhuslekplatser är öppna året om. En varm sommardag kan det bli ganska varmt på en lekplats men det brukar finnas glassförsäljning i närheten.

Säsong: Året om.
Hitta Göteborgs utomhuslekplatser

Boka en tur med amfibiebuss i sommar i Göteborg

Rundtur med Amfibiebuss

Upptäck Göteborg både på land och i vatten

Amfibiebussen som börjar som buss och sedan förvandlas till en båt har blivit mycket populär i Göteborg! Du stiger på inne i centrala Göteborg vid Stora Teatern och åker runt förbi olika sevärdheter. När det sedan börjar bli lite vått förvandlas bussen till en båt och far rätt ner i vattnet. En guide är med på turen och berättar det ni passerar. Ni passerar Avenyn med Poseidon ända ut till Älvsborgsbron. En tur med amfibiebussen är riktigt roligt och fräckt!

I biljetten ingår guidning.

Säsong: Alla dagar Maj - Augusti 2024
Avgår: Stora Teatern Tid: ca 60 min

Way out West i Slottskogen i Göteborg

Way Out West 2024

Sommarfestival i Slottsskogen

Way Out West är en musikfestival i Göteborg som startade 2007.

I sommar blir det festival igen på flera olika scener i Slottskogen. Vad sägs om artister som Benjamin Ingrosso, PJ Harvey, Queens of the Stone Age, Sampha, Pulp, The National, Kenya Grace och många många fler. För utom alla konserter finns god mat och dryck.

Plats: Slottsskogen
Datum: 8-10 aug, 2024

Åk sommarbåt till Nya Varvet i Göteborg

Gratis sommarbåt till Nya Varvet 2024

Med Nya Varvet-färjan

Vill ni ta en båttur ut på Göta Älv och åka under Älvsborgsbron? Ja då ska ni åka med Nya Varvet-färjan som tar er på en båtresa från Stenpiren till Nya Varvet alldeles efter Klippan och Älvsborgsbron. Båtturen är helt gratis att åka med. Det är en härlig tur på den gamla båten från 1893. Hon byggdes i Stockholm och har varit en Djurgårdsfärja. Sedan 2021 har hon Göteborg som hemmahamn.

På Nya Varvet finns hotell, restaurang och mysig uteservering på sommaren. Varför inte ta en tur bara för en glass en varm sommardag!.

Datum: 6-9 juni, 14-16 juni och sedan varje dag mellan 20 juni - 25 aug 2024
Avgår ifrån: Mellan Tullhuset och Stenpiren till Nya Varvet.
Avgångstider Stenpiren: 11.30, 13.00, 14.30, 16.00, 17.30, 19.00

Fler gratistips i Göteborg hittar ni här

Ta Stena Line färjan till Danmark och Legoland under Påsklovet

Åk till LEGOLAND® från Göteborg

20% Rabatt på färjebiljetten

För er som vill ta med barnen på ett lite längre äventyr under sommaren blir en resa till Danmark en rolig aktivitet. Legolandparken är ett av Danmarks mest kända resmål för barnfamiljer. Här är det LEGO® i alla dess former och kreationer. Roliga åkattraktioner och god mat. Intill ligger också badlandet Lalandia och djurparken Givskud Zoo. Så i Billund kan man lätt spendera några dagar med familjen. Resan med Stena Line mellan Göteborg och Fredrikshamn är också mysig.

Paketresa
20% RABATT PÅ FÄRJAN samt välj boende där det ingår entrébiljetter: När du bokar Stena Line färja (Göteborg - Fredrikshamn) + boende vid LEGOLAND® Billund i Danmark samtidigt via Sembo, får du alltid 20% rabatt på färjeöverfarten. Tänk också på att du kan boka ett av temahotellen på LEGOLAND® Billund där det ingår ett sk. Resort Pass. Detta pass gäller för obegränsat inträde under hela din vistelse till Legolandparken, Lalandia Aquadome samt Lejonparken Givskud Zoo.

Tips vid bokning hos Sembo: När du kommer till bokningssidan hos Sembo. Börja med att fylla i antal personer samt datum och klicka på knappen SÖK. Välj sedan ditt hotell. På informationssidan för hotellet kan du sedan boka din färjebiljett med rabatterat pris - Använd knappen Lägg till färja.

Säsong: 1 april - 30 dec, 2023 (kontrollera gärna Legolandparkens hemsida för öppettider)
Avgår: Stena Line Danmarksterminalen Göteborg
Bild: Sembo

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo.
Göteborgs Nationaldag Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniker

Nationaldagskonsert 2024

Under Sveriges Nationaldag 6 juni 2024 kan du njuta av härlig musik i det gröna när Göteborgs Symfoniker (GSO) flyttar ut och in i Slottsskogen för en konsert. Ta med er filt och nått gott att äta och njut av förhoppningsvis fint väder och vacker musik. Konserten har blivit en tradition i Göteborg och lockar många åskådare.

Kom gärna i god tid. Fri entré.

Datum: 6 juni (Nationaldagen). Kl.14.00
Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Nationaldag Göteborgs Symfoniker

Liseberg

Åk berg-o-dalbanor, se konserter och mycket mer

Liseberg är nog lite av ett måste under sommaren. Nöjesparken passar för alla åldrar. För dig som älskar att åka fort och runt så har du massor av åkattraktioner att välja bland, för de mindre barnen finns Kaninlandet och lite mindre fartfyllda åkattraktioner men lika roliga för det. Sommaren är också konserttid på Liseberg. Flera kända artister kommer till stora scenen. Och för dig som älskar att dansa blir det danskvällar på Polketten igen till kända dansband. Liseberg är också väldigt mysig att bara promenera i, äta nått gott och titta på folk.

Under julen i Göteborg är Liseberg en väldigt populär plats att besöka för sin mysiga julmarknad och öppna åkattraktioner.

Datum: Sommarsäsong 20 april - 22 sep 2024
Liseberg

Ribtur i Göteborg

Åk fartfylld RIB-båt i Göteborg

En adrenalinkick i Göteborgs skärgård

Att åka RIBbåt är både kul och spännande. Det går fort och det är skumpigt. På denna ribtur åker ni från centrala Göteborg ut till Göteborgs skärgård där havet öppnar upp sig och det är dags att dra på farten. Om en Stena-båt har passerat blir det lite extra skoj att kryssa över vågorna som kommer. Ni stannar till på ön Vinga där ni kan kika runt lite. Kanske får ni även se sälar under båtturen.

RIB står för Rigid Inflatable Boat. Båtarna utvecklades ursprungligen för att amerikanska insatsstyrkor snabbt och säkert skulle kunna transportera människor i alla väder. Det innebär att RIB-båtarna är extremt sjösäkra, klarar öppet hav med upp till fyra meters våghöjd och kan komma upp i hastigheter på 40-50 knop. Ni får både overall och flytväst att låna. Barn under 16 år får endast åka tillsammans med vuxen.

Tid: Utvalda datum juni, juli, augusti och september i alla väder

Gäller endast nya kunder t o m 2024-12-31 (gäller ej på redan nedsatta priser)
Göteborgs Stad sommaraktiviteter

Göteborgs Stad

Sommaraktiviteter i Göteborg

Göteborg | Sommar 2024
Vad sägs om pyssla, dansa, rita, lyssna på historier, lyssna på musik, gå på teater, pysselverkstad och mycket mycker mer som ni kan utföra under sommarlovet i Göteborg.

Datum: sommar 2024
Se alla Göteborgs Stads sommaraktiviteter 2024

Sightseeing med Helikopter i Göteborg
Flyg helikopter över Göteborg
Avgår från Säve flygplats | Apr - Sep 2024

Ett riktigt häftigt sätt att se Göteborg från ovan. Helikopter tar er ut över Göteborgs skärgård och över kända landmärken i Göteborg. Från 3 år.

Gäller endast nya kunder t o m 2024-12-31 (gäller ej på redan nedsatta priser)

Presentkort presenteras i samarbete med Greatdays.
Luftballong över Göteborg
Flyg luftballong över Göteborg
Göteborg | Maj - Sep 2024

Var med och förbered luftballongen innan avfärd. Stig sakta uppåt i det blå och sväva nästan ljudlöst i luften. Vädret och vinden avgör vart luftballongen tar er. Från 12 år samt minst 140 cm lång.

Gäller t o m 2024-12-31

Presentkort presenteras i samarbete med Upplevelse.com.
Se fler upplevelser med helikopter och luftballong
Sjöförtsmuseet i Göteborg

Gå på museum i sommar

Passar i alla väder

Du kan gärna gå på museum under sommaren. Passar även fast det är fint väder men lite bättre om det är sämre väder. Naturhistoriska museet, Stadsmuseet, Sjöhistoriska museet , Universeum, Maritiman och några andra som passar både barn som vuxen.

Köper du ett museikort kan du besöka följande museum gratis resten av året: Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Röhsska museet och Sjöfartsmuseet Akvariet. Dessa museum ingår även i ett Go City Gothenburg Pass tillsammans med ännu fler museum som till exempel Universeum i Göteborg.

Datum: sommar 2024
Mer information om olika museum i Göteborg

SOmmarverandan på Göteborgsoperan

GöteborgsOperan

Njut på operans sommarveranda

Vill du äta och dricka något gott besök gärna Sommarverandan på Göteborgsoperan. Här sitter du i härligt läge precis vid vattnet och ser ut över hamninloppet med Frihamnen mittöver, nya Göta Älvbron, Barken Viking och Lilla Bommen. Efter kan ni ta en promenad längs kajen bort till Stenpiren.

SommarVerandan öppnar 11 juni och har öppet tis-lör 15-21 fram till 10 augusti.

Datum: 11 juni - 10 augusti, 2024

Boka en Paddan hop on/hop off

Paddan Hop on/Hop off båt

Hoppa på och av så mycket du vill under 1 dag

Paddan är ett trevligt sätt att se Göteborg på. Du åker med de platta båtarna genom Göteborgs kanaler och hamn och båten lägger till vid olika platser där du kan gå av och på. Guide finns med på turen. Hop on / Hop off biljett gäller i 24 timmar.

Du kan också välja alternativet Paddan Rundtur 60 min (ej Hop-on/Hop-off) som avgår hela sommaren. Boka Paddan guidad rundtur här »

Paddan Hop on Hop off ingår även i det populära Go City Gothenburg Pass
Med detta Göteborgs stadskort får du fördelen att du får åka hur mycket du vill med Paddan Hop on Hop off båt under alla dagar ditt köpta pass är aktivt. Har du till exempel köpt ett 3-dagars Göteborgs pass då får du åka alla 3 dagar på Paddan Hop on Hop off båtar!

Säsong: 5 juli - 11 aug, 2024
Avgår: Lilla Bommen, Kungsportsplatsen,Lejontrappan, Eriksberg & Haga/Feskekörkan Tid: 24 tim

Besök Göteborgs vackra parker

Promenera i någon av Göteborgs Parker. Ta med egen fika och njut av vädret och sällskapet. Promenera bland vackra blommor under sommaren.
Slottskoge Göteborg

Slottsskogen

Slottsskogen är Göteborgs största allmänna park. Den har varit tillgänglig för Göteborgarna sedan 1874. Här finns stora gröna ytor, sjöar, djur och café. En stor del av parken består av naturskog med träd som ek, bok, lönn och lind. Ett populärt område i parken är Azaleadalen. Way out West är en festival som varje år sker i parken. Ni hittar även den kända lekplatsen Plikta nedanför Göteborgs Naturhistoriska Museum.

Mer information om Slottskogen
Botaniska Trädgården Göteborg

Botaniska Trädgården

Botaniska Trädgården ligger mitt emot Slottsskogen vid Änggården. Här finns otaliga blommor, buskar, växter, träd, café. Parken har funnits sedan 1923. Trädgården är öppen året om. Under sommaren är även café och restaurang öppet för god mat och dryck.

Mer information om Botaniska Trädgården
Trädgårdsföreningen Göteborg

Trädgårdsföreningen

Parken ligger i hjärtat av Göteborg mellan Drottningtorget och Bältespännareparken (Stora Teatern). Verkligen ett andningshål som vi gillar mycket. Hit brukar vi gå efter en tur på stan. Här hittar du Rosariet som är fyllt av doftande rosor under sommartid. Eller vad sägs om att vandra runt i det vackra Palmhuset där det är härligt klimat med palmer och tropiska växter. Café finns. Fri entré till parken.

Mer information om Trädgårdsföreningen
The Reef Fredrikshamn Stena Line

Åk till The Reef i Fredrikshavn

20% Rabatt på färjebiljetten

Åk med Stena Line från Göteborg till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck. Välj om du tar bilen med eller inte. Du promenerar enkelt från färjan till The Reef.

Paketresa
20% RABATT PÅ FÄRJAN när du bor på The Reef Hotel & Resort: När du bokar Stena Line färja (Göteborg - Fredrikshamn) + boende på The Reef Hotel & Resort i Fredrikshamn i Danmark samtidigt via Sembo, får du alltid 20% rabatt på färjeöverfarten.

Tips vid bokning hos Sembo: När du kommer till bokningssidan hos Sembo. Börja med att fylla i antal personer samt datum och klicka på knappen SÖK. Välj sedan The Reef Hotel & Resort. På informationssidan för hotellet kan du sedan boka din färjebiljett med rabatterat pris - Använd knappen Lägg till färja.

Säsong: Öppet året om
Avgår: Stena Line Danmarksterminalen Göteborg
Bild: Sembo

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo.
Gothia Cup Göteborg

Gothia Cup

Världens största fotbollscup för ungdomar

Fotbollsfesten
Gothia Cup är världens största fotbollsturnering med ungdomar från hela världen. Under Gothia Cup händer mycket på stan och alla är välkomna att besöka evenemangsområdena bla Heden och titta på matcherna som är gratis att gå på!

Säsong: 14 - 20 Juli 2024. Öppningsceremoni på Ullevi 15 juli 2024.
Mer information om Gothia Cup

Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs Kulturkalas 2024

Kulturfestival i Göteborg

Fest i stan
Kulturkalaset i Göteborg är en tradition som välkomnar alla till festligheter i stan och omnejd. Det blir gratis konserter, dans, teater, film, marknad, utställningar, uppvisningar och massor av god mat. Allt på Kulturkalaset är gratis att ta del av, förutom det som säljs på marknader och matställen. Festplatser är bla Heden, Kungstorget, Avenyn, Slottskogen, Gustav Adolfs Torg och Göteborgs Hamn m.m.

Datum: 29 aug - 1sep 2024
Mer information om Göteborgs Kulturkalas

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia i Danmark är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på i Lalandia Billund.

Mer om Lalandia

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Frölunda Hockey Göteborg
Se Frölunda Hockey live
Göteborg | 2024

Se Frölunda HC live i Scandinavium när herrarna spelar och i Frölundaborg när damerna spelar. Upplev känslan av att sitta i publiken och heja fram ert lag till seger. Under 2024 firar Frölunda HC 80 år och detta firas lite extra under SHL matchen mot Modo lördagen 2 mars i Scandinavium. En nyhet denna dagen är Frölundaväggen, en vägg där personer som betytt mycket för föreningen kommer hyllas....några kommer även vara på plats i Scandinavium denna dag.

Biljetter presenteras i samarbete med Ticketmaster.
Paddla kajak i Göteborg

Paddla kajak i Göteborg

Upplev Göteborg vattenvägen med guide

Ett annorlunda sätt att se Göteborg är ifrån en kajak. Lugn och stilla paddlar ni en bit i Göteborgs hamn och sedan går färden vidare in i Göteborgs vallgrav. Här passerar ni många av Göteborgs kända landmärken och sevärdheter. Färden går också under Göteborgs karakteristiska låga broar där man får ta det försiktigt så man inte slår i huvudet. Guidning på engelska.

Säsong: Maj - Sep, 2024
Avgår: Lilla Bommen Tid: ca 2 tim

I Go City Gothenburg Pass ingår kajaktur på egen hand (Ej guidning).

Villa Belparc Sommarscen 2024

Sommarscenen på Villa Belparc i Slottsskogen är en återkommande succé. Hit kommer folkkära artister för konsert på ljumma sommarkvällar 2024. Några av artisterna är Lisa Nilsson, Uno Svenningsson, Hasse Andersson och Bo Kaspers Orkester.

Artister som kommer 2024 är:

20 juli | Lisa Nilsson
24 juli | Magnus Carlson
25 juli | Uno Svenningsson
26 juli | Hasse Andersson
27 juli | Thomas Järvheden
28 juli | Dolly Style
1 aug | Lisa Miskovsky
2 aug | Bo Kaspers Orkester
3 aug | Lisa Ekdahl

West Pride Göteborg

West Pride Festival

Färgsprakande sommarfest i Göteborg

West Pride är en konst- och kulturfestival som varje år genomförs i juni i Göteborg. Festivalen är gratis för besökarna och riktar sig i första hand till HBTQI-personer i Göteborg och Västra Götaland, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt. Det blir sång, dans, parad, föreställningar, fest och mycket mer. Pride Park blir det på Kungstorget där området fylls av musik, utställare och god mat och dryck.

Datum: 10-16 juni, 2024 (Pride Parade 15 juni kl.12-17 avgår från Gustav Adolfs Torg till Kungstorget). Se Pride paradens rutt)
West Pride

Tips på evenemang i Sveriges avlånga land!

Malmö

Boka Joyride the Musical musikalpaket i Malmö

JOYRIDE The Musical

Musikal + Hotell

Malmö Opera | 6 sep, 2024 - 27 apr, 2025
Se fler hotellpaket i Malmö »

Stockholm

Köp biljetter till musikalen Änglagård i Stockholm

Änglagård Musikalen

Musikal

Oscarsteatern | 6 sep - 26 okt 2024
Mer musikaler i Stockholm »

Falkenberg

Köp biljetter till Korvfabrikören i Falkenberg

Korvfabrikören

Sommarbuskis

Vallarnas friluftsteater | 30 jun - 11 aug 2024
Mer shower i Sverige »

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Top