Biljardpalatset i Göteborg

Restaurang med shuffleboard och biljard

Denna artikel presenteras i samarbete med Biljardpalatset

Biljardpalatset är Göteborgs största biljardhall

Sedan många år tillbaka har göteborgare och turister kunnat njuta av Biljardpalatset som är en av Sveriges mest uppskattade biljardhallar. Hos Biljardpalatset kan du inte bara njuta av att spela på biljardbord av tävlingsstandard utan du kan även äta god mat i Biljardpalatsets egna restaurang BP Brasserie.

Spela biljard och shuffleboard på Biljardpalatset
Både biljardhall och den tillhörande restaurangen har tack vare kvalitet och bra service fått ett riktigt toppbetyg av användarna på Trip Advisor. Detta är ett fint kvitto på att Göteborg levererar även när det gäller de mer smala intressena. Du kan spela både biljard, shuffleboard och dart på Biljardpalatset.

Biljardpalatset i Göteborg

Biljardhall i världsklass
När du besöker Biljardpalatset för första gången kommer du att bli minst sagt imponerad. Detta blev åtminstone vi och detta även om vi hade stora förväntningar innan besöket. Självklart är det biljarden som står i fokus på Biljardpalatset vars ambition är att vara en av Europas bästa biljardhallar. Lokalen man huserar i är otroliga 2000 kvm stor och ytan är uppdelad på två våningar.

Du kan välja mellan inte mindre än 30 biljardbord och dessa håller såklart riktigt god standard. Faktum är att borden är av märket Brunswick Gold Clown IV vilket är samma märke som man har på borden vid biljard-VM. Här är det med andra ord inte tal om någon bristande kvalitet. Då Biljardpalatset är en känd mötesplats för biljardälskare har borden genom åren präglats av världsstjärnor som satt sin signatur på bordsduken. Du som kan din historia kommer därmed inte bara bli upplyft av ditt goda spel utan även få en intressant upplevelse.

Grand Champion Shuffleboard
Något annat som lockar besökare till Biljardpalatset är Shuffleboard-spelen där alla välkomnas att vara med. Shuffleboard spelas på ett 7 meter långt bord som rymmer 2 till 8 spelare. Med andra ord kan många delta under spelets gång vilket gör det hela till en social upplevelse.

Shuffleboard går ut på att samla poäng genom att kasta puckar in i olika poängzoner. Även här står kvaliteten i fokus och Biljardpalatset erbjuder inte mindre än 18 Shuffleboard av märket Grand Champion. Borden servas varje vecka av Biljardpalatsets egna tekniker och vid varje nytt spel sandas borden vilket ger bästa möjliga spelupplevelse och prestanda.

BP Brasseriet Restaurang Biljardpalatset i Göteborg

Biljardpalatsets restaurang
Hos Biljardpalatsen har man ambitionen att erbjuda besökarna en riktig helhetsupplevelse. Både biljard och Shuffleboard är sociala spel som du vanligtvis utför tillsammans med andra. Med anledning av detta erbjuder Biljardpalatset även besökare möjligheten att äta en riktigt god bit mat. Man har en restaurang som heter BP Brasseriet och du kan enkelt boka bord och se menyn på Biljardpalatsets hemsida. I BP Brasserie kan du äta riktigt god mat som hämtar sin inspiration från det franska köket.

Som övriga Biljardpalatset satsar dem även på hög kvalité på sin dryck. De har över 200 unika viner i sin vinkällare, 20 olika fatöl och en överraskande ambitiös bar som levererar cocktails av riktigt hög nivå.

Sammanfattning
Som ni säkert förstått har Biljardpalatset gjort ett riktigt bra intryck på oss och vi kan varmt rekommendera dig ett besök. Oavsett om biljard är det bästa du vet eller du helt enkelt bara vill umgås med vänner i en skön miljö så är detta ställe ett bra alternativ. Det är dessutom beläget lättillgängligt i centrala Göteborg och är det så att du tar spårvagnen ska du hoppa av vid Domkyrkan och promenera upp längst Kungsgatan mot Kaserntorget.

Adress:
Ekelundsgatan 11, Göteborg
Biljardpalatset

Karta - Biljardpalatset
Top