STENA LINE

Åk på dagstur till Fredrikshavn.

Dagsturer till Fredrikshavn!

Stena Line är rederiet som tar dig från Göteborgs hamn till Danmark (Fredrikshavn) och Tyskland (Kiel). Varför inte ta en dagstur till Fredrikshavn eller åka upp till Skagen. Ni åker dit med ett av de två skeppen Stena Danica eller Stena Jutlandica (ca 3 tim). Kombinera gärna din resa med ett bad på The Reef.

Nedan resor till Danmark presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).

När du bokar paketresa via Sembo får du alltid 20% rabatt på färjebiljetten med Stena Line till Danmark.

Stena Line till Fredrikshamn

Stena Line till Fredrikshamn

Göteborg - Fredrikshamn | 3 tim

Säsong: 2023
Fly vardagen med en tur till Danmark. På båten kan ni äta i restaurangen eller på sommartid ta det lugnt på däck. Shoppa i taxfree-shoppen, spela på lotteri, vara med barnen i barnens Lekrum och under helger och lov kan barnen träffa Happy. För er som vill ta en drink i baren kan ni besöka The Reef Bar med härlig havsutsikt, palmer och drinkar högst upp på däck 9. När du är framme i Fredrikshavn kan du shoppa, fika och mysa. Välkommen ombord!

I resan kan du boka:
frukostbuffé, Lunch- och middagsbuffén

The Reef Fredrikshamn Danmark

The Reef Hotel & Resort

Göteborg - Fredrikshamn | ca 3 tim

Säsong: 2023
Välkomna till Scandics fyrstjärniga hotell mitt i Fredrikshavn city. Hotellet inhyser det kända tropiska äventyrsbadet "The Reef". Bor man på hotellet får man gå in till äventyrsbadet gratis. Ni skymtar redan badet när ni kommer in i receptionen. Här finns varma pooler, bubbelpooler, palmer, rutschkanor, grottor, klätterväggar och vattenkanoner mm. Inne i badet är det fuktig värme och ni hör omväxlingsvis åska eller karibisk musik i högtalarna. I den stora huvudbassängen blir det ibland stora vågor när det dåliga vädret sätter in.

Badet passar små barn (finns en speciell avdelning för små barn) och de som är lite större. Finns många varma pooler. Maten som serveras inne i badet är mycket enkel.

När ni kommer fram till Fredrikshavn efter ca 3 timmars båtfärd så tar det ca 10 min att gå till Scandic The Reef Hotel & Resort.

Tänk på - när du kommer till bokningssidan hos Sembo!
Fyll i antal personer och datum du önskar åka i sökrutan längst upp på Sembos hemsida. Tryck sedan på sökknappen och du får fram The Reef i listan om dina valda datum är lediga. Klicka då på knappen VÄLJ och du kommter in på bokningssidan. Där kan du lägga till färja - klicka på Lägg till Färja.

Om The Reef är fullbokat på dina valda datum, ser du The Reef längre ner i listan över hotell, du behöver då välja andra datum.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Tips inför er äventyrsresa till The Reef:

  • Ta med en egen badhanduk.
  • Vill du inte byta om i omklädningsrummen vid badet kan du byta om på ditt hotellrum och ta hissen direkt ned till bottenplan där badet ligger
  • För att slippa ta mer er mobiltelefon och kontokort till badet kan ni sätta upp allt på rummet istället. Dra ditt kort i receptionen när ni checkar in så löser det allt. När du handlar på hotellet säger du ditt rumsnummer och betalar när du checkar ut.
  • Känner du att du har tid för lite bad efter att du har checkat ut, går det att bada i mån av plats. Du får hämta ut ett temporärt kort i receptionen.

Boka kryssning till The Reef här »

Fler roliga upplevelser i Danmark med färja från Göteborg

Danmark har många roliga nöjesparker och badland som du enkelt tar dig till med Stena Line färjan från Göteborg. Ta med bilen ombord och åk färjan till Fredrikshavn. Resan över tar ca 3 timmar. Väl i Danmark har du flera roliga semesterdestinationer att välja på.

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på Lalandia.

Mer om Lalandia

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | 23 mar - 3 nov 2024 + Julöppet

Alla barn har säkert hört talas om det LEGOLAND® - här är allt av lego! Det är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Intill ligger både en djurpark och en vattenpark. Paket resa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och välj ditt hotel vid LEGOLAND® Billund. Entrébiljett till LEGOLAND® ingår i Legolands egna hotell med sk. Resortpass. Öppet alla dagar mellan juni - augusti 2024.

Mer om LEGOLAND® Resort

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.

Åk till Tyskland med Stena Line från Göteborg

En trevlig minisemester är en båttur till Kiel i Tyskland med Stena Line färjan. Du väljer om du lämnar bilen hemma för en Weekendkryss eller tar bilen med dig för att se dig om i Tyskland. Båtresan Göteborg - Kiel tar 36 timmar. Du får 2 nätter ombord i mysig hytt. Ombord finns god mat, shopping, lek och nöjen.

Minikryssning Göteborg Kiel med Stena Line
Minikryss till Kiel med färja från Göteborg
Göteborg - Kiel | Året om

Lämna Göteborg på kvällen för en kryssning till Kiel i Tyskland. Njut av en god middag ombord och se vilkan nöjen som finns just dina dagar ombord. Dagen efter anländer ni till Kiel och här har ni en full dag att upptäcka Kiel. På kvällen avgår båten tillbaka till Göteborg. Resan tar 36 timmar med 2 dygn ombord.

Båtresa presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).
Weissenhäuser Strand Tyskland
Weissenhäuser Strand med färja från Göteborg
Göteborg - Kiel | Året om

Weissenhäuser Strand är en semsteranläggning i norra Tyskland vid Östersjöns strand. Här finns ett subtropiskt vattenparadis, galleria och massor av kul aktiviteter för hela familjen. Med bil tar det ca 50 minuter från Kiel till Weissenhäuser Strand. Vid bokning: Välj först hotellet (entrébiljett ingår vissa datum) annars lägger du till entrébiljett och färja Göteborg - Kiel i nästa steg. Kontrollera varukorgen innan du betalar :-)

Paketresa presenteras i samarbete med Sembo.
Stena Line

Om Stena Line

Åk med Stena Lines fartyg till Danmark
Stena Line är en internationell koncern med inrikting på reseservice och transport. De täcker stora delar av Europa som tex Danmark, Lettland, Litauen, Norge, Tyskland, Polen etc. Deras flotta har 38 fartyg. Grundaren Sten A Olsson från Donsö startade verksamheten med metallprodukter 1939. Han drev företaget Stena Metall. 1946 köpte han sitt första fartyg. Det blev inte förrän i början av 1960-talet som resorna gick till Skagen i Danmark. 1965 ersattes passagerarfartygen av moderna bilfärjor. 1967 startade även linjen Göteborg-Kiel. Därefter har det bara rullat på....

Boka kryssning till Fredrikshamn här »

Boka kryssning till Kiel här »

Populära kryssningar till Fredrikshamn
1 jan - 31 dec 2023
Danmarksterminalen, Masthuggskajen Göteborg
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2023
Danmarksterminalen, Masthuggskajen Göteborg
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2023
Tysklandsterminalen, Elof Lindälvs gata Göteborg
Köp biljett
Stena Line AB
Sten A. Olsson som grundade Stena Line var en stor affärsman som innan han startade bolaget drev företaget Stena Metall. Samtidigt som han hade sitt metallföretag drev han också en rederirörelse med några få fraktfartyg. Det var kanske hans dröm att en dag starta ett större rederibolag. Det var många som rynkade på näsan och inte trodde på hans affärsidé men som ni vet blev Stena Line lika känt som H&M och IKEA runt om i världen. Grunden till Stena Line var Skagenlinjen som var en passagerarlinje Göteborg – Skagen. 1965 startade de första riktiga bilfärjorna som trafikerade till Danmark. Några år senare ändrades namnet till Stena Line. Sten A. Olssons affärsidé var inte att han skulle tjäna pengar på båtbiljetten utan på det som människorna konsumerade ombord fartyget. I början delade bolaget ut gratis biljetter och på fartyget konsumerades det stort med mat och dryck och självklart köpte kunderna sin ranson med alkohol och tobak. På denna tiden kunde man också köpa livsmedel. Vinsterna ökade snabbt i bolaget och Sten A. Olsson kunde köpa nya fartyg.

Från 1965 kom den moderna bilfärjan som ersatte passagerarfartygen. I Göteborg blev Stena Danica den första färjan. Göteborg-Kiel öppnade 1967 med fartyget Stena Germanica. 1981 köpte Stena Line Sessanlinjen. I slutet av 80-90 talet köpte bolaget andra stora företag som bla kanadensiska British Columbia Steamship Company, holländska Stoomvaart Maatschappij Zeeland och brittiska Sealink British Ferries. Stena Line gick mot att bli ett av världens ledande färjerederi. En stor förändring för företaget var att 1999 försvann den skattefria försäljningen på färjorna. Detta gjorde att bolaget var tvungen att tänka nytt. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Stena Line var faktiskt väl förberedda på en förändring med att de under 1990 talet styrde om sina passagerarfartyg till att bli ett passagerar- och fraktfartyg. Boalaget styrde om att inrikta sig på lastbilsfrakt och ha kvar en del till "vanliga" passagerare. Beslutet var inte fel och idag drivs Stena Line med stor framgång.

Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Sembo. Bilder: Stena Line, Sembo, privata.

Top