Vinprovning

Njut av vinprovningar i Göteborg

Boka en vinprovning med dina vänner i Göteborg!

Vinets smaker och dofter ihop med mat, choklad och mycket annat är alltid lika facinerande. Vad är en sommelierer? och hur varmt skall vinet egentligen vara. Behöver man alltid hälla upp vinet för att blandas med luft för att smaka bättre? Frågorna är många? Vill du lära dig vinets gåta? boka en vinprovningskväll i Göteborg. Välkommen att boka ditt event.

Nedan presenterar vi vinprovningar som du bokar hos Live it.

10% RABATT på upplevelser hos Live it!

Via vårt samarbete med Live it får I Love Göteborgs läsare 10% rabatt på utvalda upplevelser med rabattkod.

Använd rabattkod: Adrecord10

Gör så här: Välj din upplevelse. När du kommer till kassan. Fyll i rabattkoden i fältet "Rabattkod" och klicka på knappen Använd. Rabattkoden gäller endast hos Live it. Rabattkoden gäller för utvalda upplevelser. Rabatten gäller endast på ordinarie pris och kan ej kombineras med andra rabatter. Rabattkoden gäller t o m 2023-12-31.

Vinprovning i Göteborg

Vinprovning i Göteborg

På denna kväll blir det att lära sig druvornas kännetecken som doft, smak och komposition. En sommelier guidar dig hela kvällen. Ni får prova viner och samtidigt börjar ni sakta lära er mer och mer om vinets gåta.

Gäller t o m 2023-12-31

Säsong: Utvalda datum augusti - maj.
Tid: 1.5 - 2 tim

Vin och ostprovning i Göteborg

Ost och Vinprovning i Göteborg

Det finns flertalet olika smaker på ost och vin. Hur kombinerar man bäst ost och vin för att förhöja både smaken på osten och vinet? Under kvällen får ni prova er igenom några ostar och viner för att lära er hur smakerna gifter sig samman. Ta med dig en vän eller övveraska någon som fyller år på denna kväll i ost och vinets tecken.

Gäller t o m 2023-12-31

Säsong: Utvalda datum augusti - maj
Tid: 1,5 - 2 tim

Choklad och vinprovning i Göteborg

Choklad och vinprovning i Göteborg

Följ med på en vinprovning ihop med krämiga chokladsorter. Choklad är en lusthöjdare och ju högre kakaohalt desto nyttigare är chokladen. Varför inte då kombinera även ett gott vin till chokladen. Ni provar vin ihop med smarrig choklad. Under kvällen guidar en sommelier er igen igenom kakaons historia.

Enligt forskare föryngrar även vin och choklad dina celler. Vänta inte med att boka, ta med din respektive eller kompisgänget och få en mysig kväll med fullt av antioxidanter.

Gäller t o m 2023-12-31

Säsong: Provningarna sker på utvalda datum aug-maj.
Tid: 1,5 - 2 tim

Vinprovning i kombination med mat i Göteborg

Vin och mat i kombination i Göteborg

Många severar vin till maten. Men hur kombinerar mat bäst vilket vin till vilken mat ? Vinet skall harmonisera med syran, sötman, kryddigheten , beskan och sältan i den mat du serverar. Du får under kvällen smaka smakbitar av ingredienser av mat i kombination med vinet - för att känna hur vinets smak förändras ihop med matens utförande.

Gäller t o m 2023-12-31

Säsong: Utvalda datum augusti till maj.
Tid: 1,5 - 2 tim

Naturvinsprovning i Göteborg

Naturvinsprovning i Göteborg

Varför inte testa Naturviner! Det finns fler och fler naturviner i hyllorna på Systembolaget. Varför inte testa några innan du köper nästa gång. På denna kurs får du testa 5 olika ekologiska viner. Ekologiska viner bearbetas annorlunda än vanliga viner.Naturviner filtreras ej och jäsningen sker med vildjäst som finns naturligt i naturen. Detta för att spara så mycket som möjligt av druvans smaker.

De ekologiska vinerna smakar mycker renare och har en fruktigare smak.
Gäller t o m 2023-12-31

Säsong: Provningen sker på utvalda datum augusti-maj.
Tid: 1,5 - 2 tim

Vinprovning ihop med lakrits i Göteborg

Vin och lakritsprovning i Göteborg

Många severar choklad ihop med vin, men har du testat att servera laktrits till vin? Under kvällen får du lära dig om lakritsen och dess historia. Du får prova olika kvalitetslakrits ihop med noga utvalda viner.

Gäller t o m 2023-12-31

Säsong: Provningarna sker på utvalda datum aug-maj.
Tid: 1,5 - 2 tim

Glasprovning med vin i Göteborg

Glasprovning i Göteborg

Glaset och dess form spelar faktiskt roll för vinets smak. Under kvällen får du smaka viner i olika glas och känna hur smaken av vinet förändras av en så enkel sak som ett glas.

Under kvällen provar ni viner i Riedelglas och efter provningen får du med dig ett Riedel Vinum Cab/Merlotglas hem.
Gäller t o m 2023-12-31

Säsong: Provningen sker på utvalda datum augusti-maj.
Tid: 1,5 - 2 tim

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Så här fungerar det när du köper biljett / värdebevis hos Live it: Först väljer du den upplevelse du vill köpa. Du köper då ett värdebevis som gäller för deltagande i vald upplevelse (du kan byta upplevelse senare om detta önskas). Värdebeviset är giltligt i 1 år. Inom denna tid måste du sedan boka in dig med datum till den upplevelse du vill göra på Live it:s hemsida.

Om du inte kan bestämma aktivitet direkt - köp ett presentkort: Ett Värdebevis köps till en specifik upplevelse/aktivitet med du kan köpa ett Presentkort istället för en viss summa så kan du boka någon av alla de upplevelser som finns på Live it:s hemsida senare. Tänk på att giltighetstiden för presentkort är 1 år.

Aktivera / Beställ din Göteborgsaktivitet: Först skapar du ett konto hos Live it på sidan "Mitt Live it". Du använder sedan den information du fått på ditt köpta Värdebevis eller Presentkort för att logga in och boka in din upplevelse.

Köp upplevelse hos Live it »

Biljetter presenteras i samarbete med Live it. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Live it. Bilder: Live it.
Top