Ta sig runt i Göteborg

Hur tar man sig bäst runt i Göteborg

Göteborg är en riktig gåvänlig stad!

Precis som New York är Göteborg en gåvänlig stad. Många sevärdheter ligger inom promenadavstånd från varandra. Vill du inte gå, finns det buss, spårvagn, elsparkar, taxi och cyklar.

Du kan även ta din egen bil. Parkera gärna utanför centrum och ta dig in med bussen. Självklart finns det parkeringsplatser mitt i stan, men priset är lite högt per timme. Cykla runt i Göteborg är också en härlig upplevelse. Har du ingen egen cykel kan du alltid låna / hyra en cykel hos "Styr och Ställ". Du finner deras cyklar på flera olika platser runt om i Göteborg. Med färja kommer du snabbt över Göta Älv till Hisingssidan och ut i skärgården.

Ta sig runt via fots i Göteborg

Till fots

Som alltid när du skall gå, ta med dig ett par bra gåskor. Har du glömt de finns det ju alltid affärer att handla i.... Det mesta i innerstan är inom fotavstånd...om du kan tänka dig att gå en 20 minuter eller så. Skaffa dig en bra karta och sedan är det bara till att börja gå!

Bra gåvänliga områden för att se lite av staden är bla: Avenyn där du har nära till bl a Poseidon och Konstmuseet. Om du tar dig till Majorna för att se en del av de gamla "kvarteren", har du nära till Skansen Kronan, Linneplatsen och en liten bit bort har du grönområdet Slottsskogen.

Här hittar du en bra karta över Göteborg »
Ta sig runt med spårvagn i Göteborg

Spårvagn

Sedan 1879 har Göteborg haft spårvagnstrafik. Från första början drogs de faktiskt med häst, det var inte förrän i början av 1900-talet som spårvagnarna fick elektricitet.

Det finns flertalet linjer att välja mellan som tar dit till olika stadsdelar och inom de centrala delarna av Göteborg. Vid varje hållplats finner ni en karta över stan och vart linjerna åker.

Passa er när ni går över en gata med spårvagnsspår, spårvagnarna susar förbi i en bra fart!

Varje sommar kan ni även få se gamla spårvagnar åka runt i staden. De dammas av och putsas varje år, den äldsta vagnen är från 1902.

Biljett och kartor

Biljetten köper ni smidigt i Västtrafiks "To Go" Appen. Appen har också kartor.

Betala parkering i Göteborg med appen

Parkering i Göteborg

På flera olika platser i Göteborg finns det olika stora parkeringsplatser och parkeringshus. Leta efter en parkering och se hur mycket den kostar. Du betalar lätt med Appen Parkering Göteborg.

Vi kan nämna 2 stora parkeringsområden mycket centralt i Göteborg: P-huset Heden med sina 700 platser och parkeringshuset "Nordstans Parkering."

Om ni är beredda på att promenera lite kan ni parkera lite utanför de centrala delarna i Göteborg. Priserna är mycket billigare än mitt i stan.
Hyr bil i Göteborg

Hyr bil

Hyr en bil och ta dig runt i Göteborg och utanför. En sommardag är det mysigt att åka ut till havet eller kanske en tur upp till Marstrand.

Stannar du inom centrum kan det vara bra att veta vart alla Parkeringsplatser finns. Ladda ner "Appen Parkering Göteborg". Du kan betala i appen och avsluta din parkering när du vill.

Du får en helt annan frihet med en bil!

Se vart du kan hyra en bil till bäst pris!

Ta sig runt i Göteborg med taxi

Taxi

En taxi hittar du nästan överallt i staden. Gör upp om priset eller gå efter taxameter. Välj alltid en riktig taxi med skylt och identifikation inne i bilen. Det finns en hel del sk. "Svart taxis" i Göteborg. Det betyder en person som kör sin egna bil utan taxilicens. Vanligtvis kommer de fram till dig och frågar om du vill åka "Svarttaxi". Åk aldrig med dessa "taxis".

Bra platser att hitta en taxi är: utanför Centralstationen och på en tvärgata på mitten av Avenyn, Vasagatan.

Lite kuriosa: 1930 rullade den första taxibilen ut från Volvo fabriken. Den första modellen kom redan 1929 då man visade PV 651.

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Ta sig fram med färja och båt i Göteborg

Båtar och färjor

Det finns båtar till den södra skärgården som avgår från Saltholmen och Stenpiren och till den norra skärgården avgår båten från Lilla Varholmen på Hisingen.

Vill du ta dig från Stenpiren till Lindholmen, kan du åka gratis med personfärjan Älvsnabbaren. Åker du med "Älvsnabben" åker du från Lilla Bommen till Klippan via Stenpiren, Lindholmspiren, Slottsberget och Eriksberg. På den färjan betalar du samma biljett som till buss och spårvagn.

Ta dig runt med buss i Göteborg

Buss

Med buss tar du dig också fram snabbt i staden.

Detsamma gäller här som för spårvagn. På varje hållplats finner ni en karta över linjerna och vart de tar vägen. Är ni osäkra fråga bara konduktören om vägen.

Biljett: Du köper flera olika dagar/dygn som din biljett i Västtrafik To Go App.

Ta dig runt med cykel i Göteborg

Cykel

Vill du ta ett mer miljövänligt alternativ, hyr en cykel. Det finns flera cyklar parkerade i Göteborg som du kan hyra. "Styr och Ställ"!

Du hyr dem genom att ladda ner appen Nextbike och det finns cyklar på över 130 stationer.

Ta dig runt med elspark i Göteborg

Elsparkar

Vill du komma fram lite snabbare än på en cykel, hyr en elsparkcykel.

I Göteborg finns det flera olika bolag som hyr ut elsparkcyklar, Ayo, Lime, Tier och Bolt. Ladda ner en app och du är igång !

Scandic hotell Göteborg
Boka boende på Scandic i Göteborg

Vi samarbetar med Scandic hotels. Scandic är Sverige största hotelloperatör och har flera hotell runt om i Göteborg med närheten till stadens utbud. Scandic är också ett familjevänligt hotell men självklart passar hotellen för alla.

Här får du tips på olika Scandic hotell Göteborg:

Scandic Rubinen | Avenyn (Nära Liseberg / Universeum / Paddan)

Scandic Europa | Intill Centralstationen / Nordstan Shoppingcenter

Scandic Crown | Intill Centralstationen / Nära Ullevi

Scandic Opalen | Mittemellan Ullevi och Scandinavium (Nära Liseberg)

Scandic Grand Central | Scandics nyaste hotell vid Centralstationen / vid hamnen

Top