Nöjen i Göteborg

Boka en musikupplevelse.

Här hittar du konserter och evenemang i Göteborg 2024 - 2025!

I Göteborg händer det alltid något evenemang, här kan ni se lite vad som är på gång och köpa biljetter. Det finns roliga nöjen som att gå på konsert, klä upp sig för ett operabesök, se en krogshow med god mat, gå på museum, kultur, mässor, sportevenemang och mycket mycket mer...

Året om är det tid för underhållning och events i Göteborg. Festivalen Way out West kommer tillbaka till Göteborg igen under sommaren 2024. Villa Belparc bjuder på kända artister på sin sommarscen som blivit väldigt populär. Eldkvarn kommer till Trädgårdsföreningen. Stefan Andersson flyttar även i sommar in på Carlstens Fästning på Marstrand med sin hyllade show Marstrandsfånge nr 90 Kleist. Något annorlunda under sommaren 2024 är att inga konserter spelas på Ullevi. Det beror på att många av världsstjärnorna i år kommer till Stockholm under sina turneer. Barnen kan gå på Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren.

När hösten närmar sig blir det dags för shower, musikaler och konserter inomhus. Vi har några härliga shower att se fram emot i höst och vinter som Let the Music Speak, komedi med David Batra och Johan Glans och Alice i Underlandet cirkus. Höstens krogshow på Rondo blir en hyllning till Boyband-eran med showen A Show Larger Than Life.

I Göteborg är det också populärt med krogshow där det serveras både god mat och fantastisk underhållning. När året närmar sig sitt slut är det mysigt att gå på julshow och julkonsert. Nedan presenterar vi olika nöjen i Göteborg.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med ett nöje se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Biljetter till Let the music speak på Scandinavium i Göteborg

Let the Music Speak

En hyllning till Björn Ulvaeus och Benny Andersson fantastiska musik

Scandinavium | 25 okt 2024
Björn Ulvaeus och Benny Anderssons oändliga låtskatt kommer under hösten att hyllas i en storslagen arenaturné med stor orkester. I konsertkvällen Let the Music Speak kommer Petra Marklund, Linnea Henriksson, Peter Jöback och Tomas Andersson Wij att väcka såväl gamla som nya känslor till liv, med avstamp i en av tidernas mest berömda låtskatter.

För 50 år sedan slog Björn och Bennys musik igenom när ABBA vann Eurovision Song Contest med låten Waterloo. Genom åren har Björn och Benny skrivit och producerat musik i otaliga sammanhang, däribland till musikalklassikerna Chess och Kristina från Duvemåla. I höst riktas strålkastarljuset mot låtskrivarduon som med sin historiska musik satt Sverige på musikkartan.

Köp Les Misérables The Arena Spectacular biljetter

Les Misérables The Arena Spectacular

Musikal med Peter Jöback i huvudrollen

Scandinavium | 16 - 19 jan 2025
Cameron Mackintoshs LES MISÉRABLES THE ARENA SPECTACULAR, med vår främsta internationella musikalstjärna Peter Jöback i huvudrollen som Jean Valjean, kommer till Scandinavium i Göteborg i januari 2025. Les Misérables är en av världens mest populära musikaler och Peter Jöback gör nu succé i London med samma musikal på West End. När arenaversionen av Les Misérables drar igång firar musikalen 40 år sedan den hade premiär på West End i London.

Musikalen kommer att ha en extraordinär ny design speciellt skapad för arenor och den spektakulära produktionen kommer att ha en brittisk ensemble med över 110 skådespelare, musiker och personal. Föreställningarna är på engelska.

Musikalen Les Misérables bygger på Victor Hugos roman från 1862. Jean Valjean släpps från fängelse efter 19 år och vi får följa hans väg genom livet. Han tar hand om flickan Cosette när hennes mamma dör. Men den gamla fångvaktaren Javert som nu är polis gör allt för att fånga Valjean igen. Kommer det goda att vinna?

Minnesluckor på Kajskjul 8 i Göteborg

Minnesluckor krogshow

Jan Rippe & Per Fritzell

14 - 30 nov 2024

Boka Darin i Göteborg

Darin

Sommarturné

30 aug 2024

Boka Nanne Grönvall The Best i Göteborg

Nanne The Best

The Music of Tina Turner

10 nov 2024

Se hotellpaket i Göteborg »
Boka Charlie och chokladfabriken musikalpaket i Göteborg

Charlie och chokladfabriken

Musikalbiljett + Hotell

GöteborgsOperan | 21 sep - 31 dec, 2024 och 8 - 28 jan, 2025
Äntligen får vi se Ola Salo på scen igen. Ola spelar den ikoniske godisuppfinnaren Willy Wonka i musikalen Charlie och chokladfabriken som har premiär på GöteborgsOperan den 21 september 2024. Musikalen är baserad på den brittiske författaren Roald Dahls klassiker Kalle och chokladfabriken från 1964. Berättelsen handlar om Charlie som bor med sin familj i ett fallfärdigt ruckel. De är så fattiga att de bara har råd att äta kål. Men varje dag går Charlie förbi godisgeniet Willy Wonkas chokladfabrik och drömmer sig bort. Och plötsligt skall livet förändras för Charlie när Wonka meddelar att han gömt fem guldbiljetter i lika många chokladkakor och Charlie blir ett av de lyckliga barn som vinner ett besök på fabriken. Men blir besöket så fantastiskt som han drömmer om...?

Charlie och chokladfabriken riktar sig främst till en vuxen publik men passar även barnfamiljer. Observera att Ola Salo ersätts av annan artist under några föreställningar. Musikaliskt ansvarig är West End-dirigenten Michael England. Det kommer bli en häftig scenupplevelse och massor av bra musik.

I paketet ingår: Musikal + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Köp Stefan Andersson biljetter

Stefan Andersson

Marstrandsfånge nr 90 Kleist

Carlstens Fästning, Marstrand | 5 juli - 24 aug 2024
"Marstrandsfånge No 90 Kleist" och handlar om fångarna och soldaterna på Carlstens fästning på Marstrand under 1600 – 1800-talet. Personliga fångöden skildras i musik och skådespel liksom slaget om Carlsten då danskarna kom på besök 1719.

Under föreställningen kommer du att få stifta bekantskap med karaktärer som kommendant Danchwardt, marstrandsfånge no 90 Kleist, bödeln Beckius, den enda kvinnliga fången Metta Fock och den halvförvirrade dansk/norske Tordenskiold. Föreställningen i tre akter serveras med en lätt sommarmeny. Det är lite extra spännande att faktiskt sitta på plats i den gamla fästningen där flera hundra år av historia har utspelat sig och där det är svårt att förstå att folk suttit fångna.

Ta dig till Marstrand med buss: Tyvärr går inte bussen direkt från Göteborg till Marstrands färjeläger längre. Men du kan ta Västtågen från Göteborgs Centralstation till Ytterby station där ni byter till bussen Marstrand Express som går hela vägen fram till Marstrands färjeläger sedan måste ni ta båten över till Marstrandsön. Sedan är det en kort promenad upp till Carlstens Fästning. Bussturer kan även förändras under sommartid. För aktuella tider och biljettpriser se Västrafiks hemsida.

köp biljetter till Aqua

AQUA

Turné

29 okt 2024

Köp Christoper biljetter

Christopher

Fools Gold tour

8 nov, 2024

biljetter till Inflames i Göteborg

In Flames

Rising From The North

1 nov 2024

Köp Jimmy Carrs biljetter

Jimmy Carr: Laughs Funny

Biljett

Scandinavium | 3 april 2025
För er som diggar lite mörk och bisarr humor! Se Jimmy Carrs standupshow!

Dejta singlar i Göteborg

Träffa singlar på singelevents i Göteborg

Bli medlem utan kostnad på Match

Göteborg | Året om
Ett roligt sätt att träffa singlar på är på ett singelevent. Dejtingsajten Match erbjuder både onlinedating men också att du träffas IRL på deras anordnade singelevents. Det kan vara en biljardkväll, bowling, picnic, promenader, after work på en pub i Göteborg eller något annat. Ett lite mer avslappnat sätt att träffa andra singlar på. Så vågar du, ge dig ut i dejtingdjungeln, kanske finns din livs kärlek där!

För att delta i Match events behöver du vara medlem hos Match. Det kostar inget att registrera sig hos Match, men för att komma åt alla funktioner behöver du köpa ett abonnemang.

Villa Belparc Sommarscen 2024

Sommarscenen på Villa Belparc i Slottsskogen är en återkommande succé. Hit kommer folkkära artister för konsert på ljumma sommarkvällar 2024. Några av artisterna är Lisa Nilsson, Uno Svenningsson, Hasse Andersson och Bo Kaspers Orkester.

Artister som kommer 2024 är:

20 juli | Lisa Nilsson
24 juli | Magnus Carlson
25 juli | Uno Svenningsson
26 juli | Hasse Andersson
27 juli | Thomas Järvheden
28 juli | Dolly Style
1 aug | Lisa Miskovsky
2 aug | Bo Kaspers Orkester
3 aug | Lisa Ekdahl

Biljetter till Bröderna Lejonhjärta på Lisebergsteatern Göteborg

Bröderna Lejonhjärta

Astrid Lindgrens klassiska berättelse om bröderna Skorpan och Jonatan!

Lisebergsteatern | 24 nov - 22 dec 2024
Se en av Astrid Lindgrens mest populära sagor i höst på Lisebergsteatern i Göteborg. Det är sagan om bröderna Skorpan och Jonatan som kommer till landet Nangijala när de dör och där upplever spännande äventyr. Bröderna kommer till Körsbärsdalen och Törnrosadalen där de träffar olika karaktärer. De möter också den onskefulla Tengil och hans hemska drake Katla. Det blir en spännande resa för de båda bröderna.

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | 2024

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2024

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Biljetter till Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Spektakulär Cirkus

Scandinavium | 8-9 nov 2024
I november 2024 kommer den ukrainska cirkusteatern Elysiumen med sin spektakulära cirkusshow "Alice in Wonderland" eller Alice i Underlandet som vi säger på svenska. Alice i Underlandet är sagan om Alice som följer efter en vit kanin som hoppar ner i ett kaninhål och Alice faller ner i detta hål. Och sedan blir allt ett enda stort äventyr. Alice träffar bland annat på Cheshirekatten, Hattmakaren, Påskharen och Hjärter Dam.

Denna föreställning är ingen musikal men en fantastisk familjeföreställning med akrobatiska framträdanden, moderna 3D-bakgrundsscener, unika ljuseffekter och musik.

Boka Mordgåta med middag och hotellpaket i Göteborg

Mordgåta med middag

Biljett + Hotell

Teater Scarlet | 4 okt 2024 - 26 april 2025
Vill du gissa mordgåtan och samtidigt äta en god middag? Då passar denna härliga kombination "mordgåta med middag". Mellan varje akt serveras det en maträtt och mellan akt 3 och akt 4 får alla åskådare gissa vem de tror är mördaren. Det är ett väldigt kul koncept!

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Boka Thomas Petersson Bara skojar Biljetter

Måns Möller - Mitt perfekta liv

20 nov & 4 dec 2024
Standup om autism, restskatt och världens längsta 40års-kris.

Way out West 2024 biljetter

Way Out West 2024

8 - 10 aug, 2024
Sommarfestivalen Way Out West återvänder i augusti till Slottsskogen.

Eldkvarn biljetter Goteborg 2024

Eldkvarn

19 juli 2024
Se Eldkvarn på deras turné "Det är aldrig för sent att lägga av".

Köp Ticketmaster presentkort

Ge bort en livekänsla till någon du tycker om

Ticketmaster presentkort - den perfekta presenten!

Presentkortet är giltigt under 12 månader
Här har du den perfekta presenten till någon som älskar musik, komedi, teater, sport, festivaler och andra evenemang över hela Sverige. Låt mottagaren själv bestämma vilket evenemang de vill gå på! Presentkortet kan användas som betalning / delbetalning av biljetter på ticketmaster.se i 12 månader från inköpsdagen (gäller endast evenemang i Sverige). Du kan välja mellan ett E-Presentkort eller ett Fysiskt Kort.

Boka Batra & Glans 30 År Tillsammans biljetter

Batra & Glans - 30 År Tillsammans

David Batra och Johan Glans

Scandinavium | 20 dec, 2024
Nu får vi äntligen se David Batra och Johan Glans tillsammans på scen igen. Denna komiker duo startade sitt samarbete för 30 år sedan. Det blir en hejdundrande festkväll för att fira de bästa vännernas 30 år tillsammans med sin publik, maxad med sketcher, standup och improviserade infall. Nu gäller det att passa på, för det kan mycket väl dröja 30 år till innan de kommer till skott igen!

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Boka Park Lane biljetter

Park Lane Krogshow

LEGENDS - A night of celebration

Park Lane | 6 jan - 8 jun 2024
Husbandet och den proffsiga ensemblen kommer att ta er med på en grand tour bland vår tids största rock och popikoner. Dansa och sjung med i låtarna som vi alla känner igen från Prince, Madonna, Bowie, Abba och många, många fler. Sjävklart är all musik 100% LIVE.

Köksmästaren har förberett en meny fylld med läckra rätter och drycker som kompletterar den spektakulära underhållningen. Allt serveras av kvällens artister.

Boka Park Lane biljetter

Park Lane Krogshow

FEELINGS – Emotion Through Music

Park Lane | Premiär 30 aug 2024 - 21 dec 2024
Efter sommaruppehåll drar Park Lane igång en ny krogshow den 30 augusti 2024. Showen heter FEELINGS - Emotion Through Music. Showen tar med dig till en värld av känslor och passion där varje ton och smak berättar en historia. Köksmästare Alessio Fiorinelli har noggrant komponerat en trerättersmeny som ni tillsammans avnjuter med show framförd av våra fantastiska artister och musiker. Sjävklart är all musik 100% LIVE. När showen är slut kan ni fortsätta kvällen på nattklubben.

I mitten på november när julen närmar sig svidar även Park Lane om till lite mer julinspirerad show och meny.

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på Lalandia.

Mer om Lalandia

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | 23 mar - 3 nov 2024 + Julöppet

Alla barn har säkert hört talas om det LEGOLAND® - här är allt av lego! Det är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Intill ligger både en djurpark och en vattenpark. Paket resa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och välj ditt hotel vid LEGOLAND® Billund. Entrébiljett till LEGOLAND® ingår i Legolands egna hotell med sk. Resortpass. Öppet alla dagar mellan juni - augusti 2024.

Mer om LEGOLAND® Resort

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.

Tips på evenemang i Sveriges avlånga land!

Malmö

Boka Joyride the Musical musikalpaket i Malmö

JOYRIDE The Musical

Musikal + Hotell

Malmö Opera | 6 sep, 2024 - 27 apr, 2025
Se fler hotellpaket i Malmö »

Stockholm

Köp biljetter till musikalen Änglagård i Stockholm

Änglagård Musikalen

Musikal

Oscarsteatern | 6 sep - 26 okt 2024
Mer musikaler i Stockholm »

Falkenberg

Köp biljetter till Korvfabrikören i Falkenberg

Korvfabrikören

Sommarbuskis

Vallarnas friluftsteater | 30 jun - 11 aug 2024
Mer shower i Sverige »

Boka hotell i centrala Göteborg

Det kan vara skönt att bo nära någon av de arenor som erbjuder evenemang i Göteborg. Kanske ska du på konsert eller sport på Ullevi eller i Scandinavium. Eller en krogshow på Rondo eller Kungsportshuset. Ullevi och Scandinavium ligger nära varandra och du kan enkelt promenera från hotell nära Göteborgs Centralstation. Avenyn och Heden är också bra utgångspunkter när du kommer till Göteborg för nöjen.

Scandic hotell Göteborg
Boka boende på Scandic i Göteborg

Vi samarbetar med Scandic hotels. Scandic är Sverige största hotelloperatör och har flera hotell runt om i Göteborg med närheten till stadens utbud. Scandic är också ett familjevänligt hotell men självklart passar hotellen för alla.

Här får du tips på olika Scandic hotell Göteborg:

Scandic Rubinen | Avenyn (Nära Liseberg / Universeum / Paddan)

Scandic Europa | Intill Centralstationen / Nordstan Shoppingcenter

Scandic Crown | Intill Centralstationen / Nära Ullevi

Scandic Opalen | Mittemellan Ullevi och Scandinavium (Nära Liseberg)

Scandic Grand Central | Scandics nyaste hotell vid Centralstationen / vid hamnen

Populära nöjen i Göteborg
20 dec 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
6 juni 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
5 juli, 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
12 sep - 16 nov, 2024
Rondo Göteborg
Köp biljett
8 - 10 aug 2024
Slottskogen Göteborg
Köp biljett
30 aug 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
1 nov 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
8- 9 nov 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
20 nov 2024
Draken Live Göteborg
Köp biljett
24 nov - 22 dec 2024
Lisebergsteatern Göteborg
Köp biljett
Nöjen presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Nöjesresor.

Nöjen i Stockholm

Tyvärr kommer ju inte alla stjärnor både till Göteborg och Stockholm under sitt Sverigebesök men att ta sig ifrån Göteborg till Stockholm är ju inte så långt med tåg, bil eller flyg. Här kan du se några nöjen i Stockholm.

Top