Nöjen i Göteborg

Boka en musikupplevelse.

Här hittar du evenemang i Göteborg 2023!

Hitta på nått kul. I Göteborg händer det alltid något, här kan ni se lite vad som är på gång och köpa biljetter. Det finns alltid saker att göra i en storstad, gå på museum, se en show, strosa runt i en park, gå på konserter, kanske klä upp sig för ett operabesök, kultur, sportevenemang och mycket mycket mer...

Nedan presenterar vi olika nöjen i Göteborg. Året om är det tid för underhållning och events i Göteborg. Efter jul börjar man längta till våren och sommaren. Men innan alla sommarens konserter drar igång finns det mycket evenemang i Göteborg att gå på. Men vänta inte för länge med att boka sommarens konserter 2023. Några artister som kommer till Göteborg i sommar är Bruce Springsteen, Coldplay, Metallica, Gyllene Tider och Håkan Hellström som gästar Way out West. Året 2023 är också året då Göteborg firar 400 år. Under jubileumsåret blir det massor av evenemang som vi ser fram emot. Jubileumsåret inleds 2 juni 2023 med Jubileumsfestival i Frihamnen. Det är också populärt med krogshow där det serveras både på god mat och fantastisk show.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med ett nöje se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Bruce Springsteen Ullevi 2023

Bruce Springsteen

The Boss är tillbaka på Ullevi 2023

Ullevi | 24, 26, 28 juni 2023
Vi är glada att The Boss kommer tillbaka till Ullevi i juni 2023. Senast Bruce Springsteen spelade på Ullevi var under The River Tour 2016. Men han har varit just på Ullevi flera gånger förut och vi Göteborgare är så glada han kommer hit igen. Bruce är lite = Ullevi! Första gången Bruce spelade på Ullevi var 1985 med Born in the USA turnén. Och efter två dagars konsert fick Ullevi byggas om och förstärkas då hela arenan kom i gungning under Bruce Springsteens konserter.

Metallica på Ullevi 2023

Metallica

M72 World Tour

Ullevi | 16 och 18 juni 2023
Metallica är heavy metal bandet som de flesta känner till. Redan 1981 bildades bandet i Kalifornien. Metallica har vunnit massor av utmärkelser och gett ut otaliga album. Sedan 2009 är Metallica med i Rock and Roll Hall of Fame. Nu kommer Metallica till Göteborg med sin världsturné M72 World Tour. Detta blir en lite annorlunda konsert då den sträcker sig över två kvällar. Det blir två helt unika kvällar med låtar från 40 år av rock.

Boka Gyllene Tider Ullevi Göteborg 2023

Gyllene Tider

Hux Flux Sommarturné 2023

Ullevi | 5 aug, 2023
Till sommaren 2023 får vi äntligen se och höra Gyllene Tider igen på Ullevi. Per Gessle tar med sig hela originalbandet med Mats "MP" Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke Syd Andersson.

Coldplay på Ullevi 2023

Coldplay

Music of The Spheres World

Ullevi | 8 - 12 juli 2023
Nu kommer de äntligen! Coldplay kommer till Ullevi 2023 !

Boka Summerburst Ullevi Göteborg 2023

Summerburst 2023

Festivalbiljetter

Ullevi | 2 - 3 juni, 2023
I sommar är det elfte gången Summerburst intar Ullevi. Den 2 juni drar det igång. Några som du ser på scen är Meduza, Joel Corry, Angerfist, Icona Pop, Purple Disco Mashine & Infected Mushroom.

Köp Star Wars biljetter

Star Wars in Concert

Biljett

Scandinavium | 14 april 2023
Wow ! För er Star Wars älskare kommer nu "The Empire Strikes Back Live in Concert! Under tiden ni tittar på "Rymdimperiet slår tillbaka " spelas musiken av "Stockholm Concert Orchestra"

Boka Stefan Andersson på Carlstens Fästning sommaren 2023

Stefan Andersson

Marstrandsfånge nr 90 Kleist

Carlstens Fästning, Marstrand | 7 jul - 19 aug, 2023
Stefan Andersson återvänder till Carlstens Fästning i sommar med sin succéshow Marstrandsfånge nr 90 Kleist. Föreställningen handlar om hur det var att vara fånge på Carlstens Fästning på Marstrand under 1600 - 1800 talet. Det var inte många som kom här ifrån levande. Du kommer att få stifta bekantskap med karaktärer som kommendant Danchwardt, marstrandsfånge no 90 Kleist, bödeln Beckius och den enda kvinnliga fången Metta Fock mfl. Allt presenteras med fantastisk musik och historiska anekdoter. Med Stefan Andersson show blir alla intresserade av historia.

Boka Alla tiders Åsa Nisse hotellpaket

Alla tiders Åsa Nisse

Teaterbiljett + Hotell

Lisebergsteatern | 24 feb - 2 apr, 2023
Åsa-Nisse och Klabbarpran intar Lisebergsteatern. Som ni vet brukar allt gå fel när Äsa-Nisse hittar på något. Denna gång försöker han uppfinna en tidsmaskin som skall ta de 70 dagar framåt i tiden, men något går fel och de hamnar istället 70 år framåt i tiden. Eulalia blir inte glad. Hur skall de göra för att lämna 2020 och komma tillbaka till 1950. Förbered er på att ha ont i ansiktet efter alla skratt som denna föreställning bjude på.

I paketet ingår: teaterbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Bo på Nordic Choice Hotels i Göteborg

Boka övernattning tillsammans med ett trevligt event. Du kan välja bland utvalda Nordic Choice Hotels i Göteborg.

Boka hotell inklusive biljett till Frölunda HC
Frölunda Hockeypaket
Scandinavium | 3 jan - 9 mar 2023

Boende på Nordic Choice Hotels inkl. matchbiljett till Frölunda HC.

Universeum hotellpaket i Göteborg
Universeum Hotellpaket
Universeum | till 30 dec 2022

Boende på Nordic Choice Hotels inkl. entrébiljett till Universeum.

Mamma Mia! The Party Göteborg
Mamma Mia! The Party
Rondo | till 29 april 2023

Boende på Nordic Choice Hotels inkl. biljett till Mamma Mia! The Party.

Ovan hotellpaket presenteras i samarbete med Nordic Choice Hotels.
Håkan Hellström Way out West 2023

Håkan Hellström

Festivalbiljett

Way out West, Slottsskogen | 12 aug 2023
Håkan Hellström återvänder till Way out Wests scen den 12 augusti 2023. Det är nu 10 år sedan han uppträdde på Way out West. Håkan Hellström gjorde solodebut med albumet "Känn ingen sorg för mig Göteborg" år 2000. Sedan dess har det rullat på för fullt för Håkan.

Villa Belparc Sommarscen 2023

Sommarscenen på Villa Belparc i Slottsskogen är en återkommande succé. Hit kommer folkkära artister för konsert på ljumma sommarkvällar 2023. Först ut är Tomas Di Leva med sin David Bowie-hyllning "Changes" den 7 juli.

Artister som kommer 2023 är:

7 juli | Tomas Di Leva
8 juli | Weeping Willows
13 juli | Ed Harcourt
14 juli | Tommy Nilsson, Jennifer Brown, Andreas Johnson
21 juli | Eric Gadd
28 juli | Loreen
31 juli | Sanna Nielsen
2 aug | Lisa Nilsson
19 aug | Tomas Andersson Wij

Johan Glans Göteborg

Johan Glans

Stand-up biljett

Slottsskogsvallen | 3 - 4 aug 2023
Johan Glans ger sig ut på sommarturné 2023 och kommer till Göteborg. Johan är en av våra mest populär ståuppkomiker. Missa inte att boka biljetter.

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | till 30 juni 2023

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet i blir till en båt. En annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela sportlovet.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2023

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Boka Peter Pan går åt helvete Biljetter

Peter Pan går åt Helvete

12 - 13 maj 2023

I Love Arvingarna biljetter

I Love Arvingarna

21 apr - 13 maj, 2023

Way out West 2023 biljetter

Blur

10 - 12 aug 2023

Köp Ticketmaster presentkort

Ge bort en livekänsla till någon du tycker om

Ticketmaster presentkort - den perfekta presenten!

Presentkortet är giltigt under 12 månader
Här har du den perfekta presenten till någon som älskar musik, komedi, teater, sport, festivaler och andra evenemang över hela Sverige. Låt mottagaren själv bestämma vilket evenemang de vill gå på! Presentkortet kan användas som betalning / delbetalning av biljetter på ticketmaster.se i 12 månader från inköpsdagen (gäller endast evenemang i Sverige). Du kan välja mellan ett E-Presentkort eller ett Fysiskt Kort.

Köp Queen Extravaganza biljetter

Queen Extravaganza

Biljett

Trädgår´n | 5 april 2023
Det officiella Queen tributebandet, Queen Extravaganza, ger sig ut på en efterlängtad turné för att fira Queens 50-årsjubileum. Som tur är kommer de både till Göteborg och Stockholm. Roger Taylor och Brian May från Queen har själva varit med och handplockat artister i bandet. Du kommer att få höra de fantastiska låtarna från Queen som "Bohemian Rhapsody", "Another One Bites The Dust", "We Will Rock You" och "We Are the Champions" och många mer.

Boka Pet Shop Boys biljetter

Pet Shop Boys

Dreamworld Tour 2023

Scandinavium | 9 juli 2023
Pet Shop Boys bildades i London 1981 och är ett av Englands mest framgångsrika band. Synth-pop-bandet består av Neil Tennant och Chris Lowe samt övriga musiker. Pet Shop Boys har toppat listorna i världen under flera omgångar med låtar som "West End Girls", "It's a Sin" och "Always on My Mind".

Köp Cirque du Soleil OVO biljetter

Cirque du Soleil: OVO

Biljett

Scandinavium | 25 - 28 maj, 2023
Cirque du Soleil ger er en fantastisk cirkusupplevelse som inte liknar någonting annat. Ingen cirkusring eller djur deltar. Men människor i fantastiska kläder som utför akrobatik man inte trodde fanns. Föreställnngen har också ett genomgående tema. Denna gång OVO.

Boka event på Frölunda Kulturhus

Frölunda Kulturhus

Blandade event

Frölunda Kulturhus | 1 jan - 31 dec 2022
Se vad som händer på Frölunda Kulturhus. Teater, film, föreläsningar, pyssel och mycket annat.

Köp Way Out West biljetter

Way Out West 2023

Biljett

Slottsskogen | 10 - 12 aug, 2023
Way Out West återintar Slottsskogen under 10-12 augusti sommaren 2023. Några av artisterna som kommer är vår egen Håkan Hellström och engelska bandet BLUR. På scen står också Devo, Caroline Polachek, The Blessed Madonna, TV Girl och Amyl and The Sniffers och flera.

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Boka Park Lane biljetter

Park Lane

Krogshow

Park Lane | 20 jan - 10 jun 2023

Boka Wallmans krogshow i Göteborg

Wallmans

Krogshow

Kungsportshuset | 24 feb - 6 maj 2023

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för invånare i Lalandia.

Mer om Lalandia

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | 1 apr - 5 nov 2023 (samt Julöppen 2023)

Alla barn har säkert hört talas om det LEGOLAND® - här är allt av lego! Det är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Kom hit i några dagar och bara lek. Det finns massor av åkattraktioner här. Intill ligger både en djurpark och en vattenpark. Paket resa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och välj ditt hotel vid LEGOLAND® Billund. Du kan köpa entrébiljett under din bokning på Sembo, kolla öppettider på legoland.dk.

Mer om LEGOLAND® Resort

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.

Boka hotell i centrala Göteborg

Det kan vara skönt att bo nära någon av de arenor som erbjuder evenemang i Göteborg. Kanske ska du på konsert eller sport på Ullevi eller i Scandinavium. Eller en krogshow på Rondo eller Kungsportshuset. Ullevi och Scandinavium ligger nära varandra och du kan enkelt promenera från hotell nära Göteborgs Centralstation. Avenyn och Heden är också bra utgångspunkter när du kommer till Göteborg för nöjen.

Scandic hotell Göteborg
Scandic Hotels Göteborg

Scandic Europa | Centralstation / Nordstan

Scandic Göteborg Central | Centralstation / Nordstan

Scandic Crown | Centralstation / Ullevi

Scandic Rubinen | Avenyn / Liseberg

Nordic Choice Hotels Göteborg
Nordic Choice Hotels Göteborg

Clarion Hotel® Post | Centralstation

Clarion Collection® Hotel Odin | Centralstation / Ullevi

Avalon Hotel | Kungstorget / Avenyn

Comfort Hotel® Göteborg | Skeppsbron / Stenpiren

Boka hotell i Göteborg hos Sembo
Sembo

Hotell Opera | Centralstation / Nordstan

Hotell Eggers | Centralstation / Nordstan

Hotell Royal | Centralstation / Nordstan

Hotell Liseberg Heden | Heden / Avenyn

Populära nöjen i Göteborg
8 - 11 juli 2023
Ullevi Göteborg
Köp biljett
13 jan - 11 mars, 2023
Kajskjul 8 Göteborg
Köp biljett
24, 26, 28 juni, 2023
Ullevi Göteborg
Köp biljett
16, 18 jun, 2023
Ullevi Göteborg
Köp biljett
5 aug 2022
Ullevi Göteborg
Köp biljett
3 - 4 feb 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
9 juli 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
10 - 12 aug 2023
Slottsskogen Göteborg
Köp biljett
Nöjen presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Nöjesresor.

Nöjen i Stockholm

Tyvärr kommer ju inte alla stjärnor både till Göteborg och Stockholm under sitt Sverigebesök men att ta sig ifrån Göteborg till Stockholm är ju inte så långt med tåg, bil eller flyg. Här kan du se några nöjen i Stockholm.

Top