Nöjen i Göteborg

Boka en musikupplevelse.

Här hittar du evenemang i Göteborg 2024!

Hitta på nått kul. I Göteborg händer det alltid något, här kan ni se lite vad som är på gång och köpa biljetter. Det finns alltid saker att göra i en storstad, gå på museum, se en show, strosa runt i en park, gå på konserter, kanske klä upp sig för ett operabesök, kultur, sportevenemang och mycket mycket mer...

Året om är det tid för underhållning och events i Göteborg. Efter jul börjar man längta till våren och sommarens alla konserter. Stora stjärnor som kommer till Göteborg under 2024 är bland annat Rod Stewart och Bryan Adams. Stefan Andersson spelar föreställningen Teaterkungen på Kajskjul 8 mellan januari till mars. Björn Skifs intar Rondo mellan februari - april med sin hyllade krogshow. Och Way out West kommer tillbaka under sommaren 2024 igen. Vi får även se vilka artister som gästar Ullevi i sommar 2024.

När hösten och julen nu närmar sig blir det dags för shower, musikaler och konserter inomhus. Det blir också roliga aktiviteter för barnen under jullovet. I Göteborg är det också populärt med krogshow där det serveras både god mat och fantastisk underhållning. När året närmar sig sitt slut är det mysigt att gå på julshow och julkonsert. Nedan presenterar vi olika nöjen i Göteborg.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med ett nöje se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Biljetter till Björn Skifs på Rondo i Göteborg

Björn Skifs

En Värld av Skifs

Rondo | 8 feb - 27 april 2024
Björn Skifs är en av Sveriges största entertainer. I februari 2024 intar han Rondos scen med sin kritikerhyllade show - En Värld av Skifs. I över 60 år har Björn Skifs stått på scen och han har haft otaliga hits. En Värld av Skifs speglar delar av Björns fantastiska karriär och är en kavalkad av musik, hits, humor och minnen. På scen har han också ett tiomannaband bestående av några av Sveriges absolut bästa musiker. Björn Skifs gör aldrig någon besviken så passa på att se hans fantastiska show på Rondo i Göteborg.

En Värld av Skifs premiär flyttas fram till 8 februari 2024.

Boka Mordgåta med middag och hotellpaket i Göteborg

Mordgåta med middag

Biljett + Hotell

Teater Scarlet | 27 okt 2023 - 27 april 2024
Vill du gissa mordgåtan och samtidigt äta en god middag? Då passar denna härliga kombination "mordgåta med middag". Mellan varje akt serveras det en maträtt och mellan akt 3 och akt 4 får alla åskådare gissa vem de tror är mördaren. Det är ett väldigt kul koncept !

I paketet ingår: Showbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Minnesluckor på Kajskjul 8 i Göteborg

Minnesluckor krogshow

Jan Rippe & Per Fritzell

5 - 27 apr 2024

Boka Jonathan Unge Solo hotellpaket

Jonathan Unge Solo

En alldeles egen standupturné

21 feb, 2024

Boka En jäkla massa schlager hotellpaket i Göteborg

Magnus Carlsson & Linda Bengtzing

En jäkla massa schlager

10 april 2024

Se hotellpaket i Göteborg »
Boka Wicked musikalpaket

Wicked

Musikalbiljett + Hotell

GöteborgsOperan | 16 sep 2023 - 24 april 2024
Nu kommer en av världens nu mest kända musikaler till Sverige och Göteborg. Musikalen Wicked sätts upp på GöteborgsOperan under hösten 2023 och spelar fram till våren 2024. Musikalen handlar om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen Trollkarlen från Oz). Berättelsen utgår ifrån de två häxorna Elphaba - The Wicked Witch of the West och Glinda - The Good. Till en början är de varandras fiender med en annorlunda vänskap växer fram och tillsammans kämpar de mot Trollkarlen -The Wizard of Oz.

Musikalen Wicked hade världspremiär för 20 år sedan (2003) på Broadway i New York fast med en förhandsvisning i San Francisco. 11 april 2023 kom Wicked på 4:e plats bland de längst spelade musikalerna på Broadway i New York. 2006 hade musikalen premiär på West End i London. Och 2023 är det alltså Göteborgs tur.

Uppsättningen i Göteborg är den största någonsin, med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar.

I paketet ingår: Musikal + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Köp Star Wars biljetter

Star Wars in Concert

Biljett

Scandinavium | 4 april 2024
Wow ! För er Star Wars älskare kommer nu "Return of the Jedi Live in Concert"! Under tiden ni tittar på "Jedins återkomst" spelas musiken av Stockholm Concert Orchestra.

Dejta singlar i Göteborg

Träffa singlar på singelevents i Göteborg

Bli medlem utan kostnad på Match

Göteborg | Året om
Ett roligt sätt att träffa singlar på är på ett singelevent. Dejtingsajten Match erbjuder både onlinedating men också att du träffas IRL på deras anordnade singelevents. Det kan vara en biljardkväll, bowling, picnic, promenader, after work på en pub i Göteborg eller något annat. Ett lite mer avslappnat sätt att träffa andra singlar på. Så vågar du, ge dig ut i dejtingdjungeln, kanske finns din livs kärlek där!

För att delta i Match events behöver du vara medlem hos Match. Det kostar inget att registrera sig hos Match, men för att komma åt alla funktioner behöver du köpa ett abonnemang.

Melodifestivalen i Göteborg 2024

Melodifestivalen 2024

Biljett

Scandinavium | 9 - 10 feb, 2024
Årets Melodifestival för 2024 är snart stundande. 10 februari 2024 är det dags för deltävling 2 i Göteborg. Det finns också möjlighet att se de 2 genrepen. För er som vill kika på vilka artister som deltar i Melodifestivalen 2024 - kikar här!

Bryan Adams Scandinavium i Göteborg

Bryan Adams

So Happy it hurts Tour

Scandinavium | 26 april, 2024
Äntligen kommer Bryan Adams tillbaka till Sverige och Scandinavium. Hans senaste album, "Shine a Light", är Adams senaste album med musik ihop med Ed Sheeran och duetten "That's How Strong Our Love Is" med Jennifer Lopez. 80-tals stjärnan är tillbaka!

Biljetter till Thomas Petersson Bara Skojar på Lisebergsteatern Göteborg

Thomas Petersson

Bara Skojar!

Lisebergsteatern | 17 mars 2024
Sveriges skönaste komiker Thomas Petersson kommer till Lisebergsteatern i mars med sin stand-up show "Bara Skojar!". Thomas Petersson har sedan hans senaste turné 2016 iakttagit omvärlden och samlat på sig nya skämt och bjuder på en kväll fylld av skratt och galna historier. Med hög igenkänningsfaktor och skämtsam bredd och inblickar i samtiden tar vi oss igenom livet - från pandemier till postkodsmiljonärer och Bara skojar!

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | 2024

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2024

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Biljetter till Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Spektakulär Cirkus

Scandinavium | 8-9 nov 2024
I november 2024 kommer den ukrainska cirkusteatern Elysiumen med sin spektakulära cirkusshow "Alice in Wonderland" eller Alice i Underlandet som vi säger på svenska. Alice i Underlandet är sagan om Alice som följer efter en vit kanin som hoppar ner i ett kaninhål och Alice faller ner i detta hål. Och sedan blir allt ett enda stort äventyr. Alice träffar bland annat på Cheshirekatten, Hattmakaren, Påskharen och Hjärter Dam.

Denna föreställning är ingen musikal men en fantastisk familjeföreställning med akrobatiska framträdanden, moderna 3D-bakgrundsscener, unika ljuseffekter och musik.

Köp Gothenburg Horse Show biljetter

Gothenburg Horse Show

Hästtävling

Scandinavium | 21 - 25 feb, 2024
Den årliga hästtävlingen är åter 2024 i Scandinavium.

Boka Thomas Petersson Bara skojar Biljetter

Måns Möller - Mitt perfekta liv

20 nov & 4 dec 2024
Standup om autism, restskatt och världens längsta 40års-kris.

Way out West 2024 biljetter

Way Out West 2024

8 - 10 aug, 2024
Sommarfestivalen Way Out West återvänder i augusti till Slottsskogen.

Eldkvarn biljetter Goteborg 2024

Eldkvarn

19 juli 2024
Se Eldkvarn på deras turné "Det är aldrig för sent att lägga av".

Köp Ticketmaster presentkort

Ge bort en livekänsla till någon du tycker om

Ticketmaster presentkort - den perfekta presenten!

Presentkortet är giltigt under 12 månader
Här har du den perfekta presenten till någon som älskar musik, komedi, teater, sport, festivaler och andra evenemang över hela Sverige. Låt mottagaren själv bestämma vilket evenemang de vill gå på! Presentkortet kan användas som betalning / delbetalning av biljetter på ticketmaster.se i 12 månader från inköpsdagen (gäller endast evenemang i Sverige). Du kan välja mellan ett E-Presentkort eller ett Fysiskt Kort.

Boka Batra & Glans 30 År Tillsammans biljetter

Batra & Glans - 30 År Tillsammans

David Batra och Johan Glans

Scandinavium | 20 dec, 2024
Nu får vi äntligen se David Batra och Johan Glans tillsammans på scen igen. Denna komiker duo startade sitt samarbete för 30 år sedan. Det blir en hejdundrande festkväll för att fira de bästa vännernas 30 år tillsammans med sin publik, maxad med sketcher, standup och improviserade infall. Nu gäller det att passa på, för det kan mycket väl dröja 30 år till innan de kommer till skott igen!

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Aeroseum

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Boka Park Lane biljetter

Park Lane Krogshow

LEGENDS - A night of celebration

Park Lane | 6 jan - 8 jun 2024
Husbandet och den proffsiga ensemblen kommer att ta er med på en grand tour bland vår tids största rock och popikoner. Dansa och sjung med i låtarna som vi alla känner igen från Prince, Madonna, Bowie, Abba och många, många fler. Sjävklart är all musik 100% LIVE.

Köksmästaren har förberett en meny fylld med läckra rätter och drycker som kompletterar den spektakulära underhållningen. Allt serveras av kvällens artister.

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på Lalandia.

Mer om Lalandia

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | 23 mar - 3 nov 2024 + Julöppet

Alla barn har säkert hört talas om det LEGOLAND® - här är allt av lego! Det är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Intill ligger både en djurpark och en vattenpark. Paket resa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och välj ditt hotel vid LEGOLAND® Billund. Entrébiljett till LEGOLAND® ingår i Legolands egna hotell med sk. Resortpass. Öppet alla dagar mellan juni - augusti 2024.

Mer om LEGOLAND® Resort

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.

Boka hotell i centrala Göteborg

Det kan vara skönt att bo nära någon av de arenor som erbjuder evenemang i Göteborg. Kanske ska du på konsert eller sport på Ullevi eller i Scandinavium. Eller en krogshow på Rondo eller Kungsportshuset. Ullevi och Scandinavium ligger nära varandra och du kan enkelt promenera från hotell nära Göteborgs Centralstation. Avenyn och Heden är också bra utgångspunkter när du kommer till Göteborg för nöjen.

Boka hotell i Göteborg hos Sembo
Hitta hotell hos Sembo

Vi samarbetar med Sembo som är en svensk reseaktör som funnits sedan 1987. Sembo ingår i Stena Line Travel & Retail Group. Sembo erbjuder resor över hela världen, hotell, flyg och färjebiljetter m.m. De erbjuder också paketresor till bland annat LEGOLAND® i Danmark och Disneyland® Paris.

Här får du tips på bra hotell i Göteborg:

Hotell Eggers | Centralstation / Nordstan

Hotell Royal | Centralstation / Nordstan

Hotell Liseberg Heden | Heden / Avenyn

Hotell Opera | Centralstation / Nordstan

Scandic Europa | Centralstation / Nordstan

Scandic Crown | Centralstation / Ullevi

Scandic Rubinen | Avenyn / Liseberg

Avalon Hotel | Kungstorget / Avenyn

Comfort Hotel® Göteborg | Skeppsbron / Stenpiren

Clarion Hotel® Post | Centralstation / Nordstan

Scandic Central | Centralstation / Lilla Bommen

Gothia Towers | Liseberg / Svenska Mässan

Liseberg Grand Curiosa Hotel | Liseberg

Elite Park Avenue Hotel | Heden / Avenyn

Populära nöjen i Göteborg
13 jan - 24 apr 2024
Göteborgsoperan Göteborg
Köp biljett
6 juni 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
21 - 25 feb, 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
12 sep - 16 nov, 2024
Rondo Göteborg
Köp biljett
9-10 feb 2024
Ullevi Göteborg
Köp biljett
26 - 27 april, 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
Nöjen presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Nöjesresor.

Nöjen i Stockholm

Tyvärr kommer ju inte alla stjärnor både till Göteborg och Stockholm under sitt Sverigebesök men att ta sig ifrån Göteborg till Stockholm är ju inte så långt med tåg, bil eller flyg. Här kan du se några nöjen i Stockholm.

Top