Nöjen i Göteborg

Boka en musikupplevelse.

Här hittar du evenemang i Göteborg 2023 - 2024!

Hitta på nått kul. I Göteborg händer det alltid något, här kan ni se lite vad som är på gång och köpa biljetter. Det finns alltid saker att göra i en storstad, gå på museum, se en show, strosa runt i en park, gå på konserter, kanske klä upp sig för ett operabesök, kultur, sportevenemang och mycket mycket mer...

Nedan presenterar vi olika nöjen i Göteborg. Året om är det tid för underhållning och events i Göteborg. Efter jul börjar man längta till våren och sommarens alla konserter. Under sommaren 2023 har vi haft besök av populära artiser som Bruce Springsteen, Coldplay, Metallica, Gyllene Tider och Håkan Hellström som gästade Way out West. Och Way out West kommer tillbaka under sommaren 2024 igen. Och vi får se vilka artister som gästar Ullevi nästa sommar 2024. När hösten och julen nu närmar sig blir det dags för shower, musikaler och konserter inomhus. Det blir också roliga aktiviteter för barnen under höstlovet.

Året 2023 är också året då Göteborg firar 400 år. Under jubileumsåret har det varit massor av evenemang i Göteborg för att fira. Jubileumsåret inleddes 2 juni 2023 med Jubileumsfestival i Frihamnen. I Göteborg är det också populärt med krogshow där det serveras både god mat och fantastisk underhållning. När året närmar sig sitt slut är det mysigt att gå på julshow och julkonsert - redan nu hittar ni julevents längts ner på sidan.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med ett nöje se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Biljettr till Björn Skifs på Rondo i Göteborg

Björn Skifs

En Värld av Skifs

Rondo | 1 feb - 30 mar 2024
Björn Skifs är en av Sveriges största entertainer. I februari 2024 intar han Rondos scen med sin kritikerhyllade show - En Värld av Skifs. I över 60 år har Björn Skifs stått på scen och han har haft otaliga hits. En Värld av Skifs speglar delar av Björns fantastiska karriär och är en kavalkad av musik, hits, humor och minnen. På scen har han också ett tiomannaband bestående av några av Sveriges absolut bästa musiker. Björn Skifs gör aldrig någon besviken så passa på att se hans fantastiska show på Rondo i Göteborg.

I paketet ingår: Krogshow + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Lasse Stefanz Estrad, Alingsås 2023

Lasse Stefanz

Höstturné 2023

Estrad, Alingsås | 21 okt 2023
Lasse Stefanz är ett av många populära dansband i Sverige. Under hösten 2023 ger de sig ut på en Sverigeturné. Tyvärr kommer de inte till Göteborg i höst men däremot till Alingsås ca 5 mil norr om Göteborg. Hit tar du dig enkelt med både bil och pendeltåget. Lasse Stefanz har spelat sedan 1967 och haft massor av hits på Svensktoppen. En av de mest kända låtarna på Svensktoppen är De sista ljuva åren tillsammans med Christina Lindberg som låg där hela 65 veckor. Så åk till Alingsås och se de live på scen....och ta på dansskorna.

Boka The World of Hans Zimmer A new dimension i Göteborg 2024

The World of Hans Zimmer

A New Dimension

Scandinavium | 9 maj, 2024
Hans Zimmer är en tysk filmmusikkompositör. Han är känd för musiken till flera stora Hollywoodfillmer som Rain Man, Lejonkungen, Thelma & Louise, Gladiator, Pirates of the Caribbean, Den siste samurajen, Pearl Harbour och många många fler. Hans Zimmer har vunnit både Oscars och Golden Globes för sin musik. I maj 2024 kommer hans musik till Scandinavium i Göteborg för en fantastisk liveconcert med stor orkester. Turnéen kallas för A New Dimension, så det kan nog bli både ny musik och känd musik från filmens värld.

Göteborgs Jubielumsfirande 400 år

Göteborg 400 år - 2023

Fira Göteborg under Jubileumsåret!

Jubileumsfirandet Göteborg 400 år
Göteborg fyller 400 år och det firas med startskottet av en stor Jubileumsfestival den 2-5 juni i Frihamnen! Gratis entré för alla. Det blir sång och musik, matförsäljning, pröva på saker och mycket mer. Kung Carl XVI Gustaf firar också 50 år på tronen och kommer till Göteborg den 4 juni. Det blir tal och kortege genom staden. Hela jubileet pågår till 3 september 2023 med olika event i Göteborg.

Se mer vad som sker i Göteborg under Jubileumsfirandet

Boka Wicked musikalpaket

Wicked

Musikalbiljett + Hotell

GöteborgsOperan | 16 sep 2023 - 30 jan 2024
Nu kommer en av världens nu mest kända musikaler till Sverige och Göteborg. Musikalen Wicked sätts upp på GöteborgsOperan under hösten 2023. Musikalen handlar om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen Trollkarlen från Oz). Berättelsen utgår ifrån de två häxorna Elphaba - The Wicked Witch of the West och Glinda - The Good. Till en början är de varandras fiender med en annorlunda vänskap växer fram och tillsammans kämpar de mot Trollkarlen -The Wizard of Oz.

Musikalen Wicked hade världspremiär för 20 år sedan (2003) på Broadway i New York fast med en förhandsvisning i San Francisco. 11 april 2023 kom Wicked på 4:e plats bland de längst spelade musikalerna på Broadway i New York. 2006 hade musikalen premiär på West End i London. Och 2023 är det alltså Göteborgs tur.

Uppsättningen i Göteborg är den största någonsin, med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar.

I paketet ingår: Musikal + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Köp Star Wars biljetter

Star Wars in Concert

Biljett

Scandinavium | 4 april 2024
Wow ! För er Star Wars älskare kommer nu "Return of the Jedi Live in Concert"! Under tiden ni tittar på "Jedins återkomst" spelas musiken av Stockholm Concert Orchestra.

Dejta singlar i Göteborg

Träffa singlar på singelevents i Göteborg

Bli medlem utan kostnad på Match

Göteborg | Året om
Ett roligt sätt att träffa singlar på är på ett singelevent. Dejtingsajten Match erbjuder både onlinedating men också att du träffas IRL på deras anordnade singelevents. Det kan vara en biljardkväll, bowling, picnic, promenader, after work på en pub i Göteborg eller något annat. Ett lite mer avslappnat sätt att träffa andra singlar på. Så vågar du, ge dig ut i dejtingdjungeln, kanske finns din livs kärlek där!

För att delta i Match events behöver du vara medlem hos Match. Det kostar inget att registrera sig hos Match, men för att komma åt alla funktioner behöver du köpa ett abonnemang.

Boka Vivaldi De fyra årstiderna i Göteborg 2023

Vivaldi - De fyra årstiderna

The New Philharmonic Orchestra Hamburg

Tyska Christinaekyrkan | 2 sep, 2023
Konsertmästaren Tigran Mikaelyan presenterar "De fyra årstiderna" och andra välkända mästerverk med kammarorkestern i New Hamburg Philharmonic. New Philharmonic Orchestra Hamburg grundades 2003 av professionell frilansmusiker från hela världen. Sedan dess har orkestern fått en ledande position inom den nordtyska musikscenen.

Håkan Hellström Way out West 2023

Håkan Hellström

Festivalbiljett

Way out West, Slottsskogen | 12 aug 2023
Håkan Hellström återvänder till Way out Wests scen den 12 augusti 2023. Det är nu 10 år sedan han uppträdde på Way out West. Håkan Hellström gjorde solodebut med albumet "Känn ingen sorg för mig Göteborg" år 2000. Sedan dess har det rullat på för fullt för Håkan.

Villa Belparc Sommarscen 2023

Sommarscenen på Villa Belparc i Slottsskogen är en återkommande succé. Hit kommer folkkära artister för konsert på ljumma sommarkvällar 2023. Först ut är Tomas Di Leva med sin David Bowie-hyllning "Changes" den 7 juli. Men nope...nu är Sarah Dawn Finer först ut :-)

Artister som kommer 2023 är:

6 juli | Sarah Dawn Finer
7 juli | Tomas Di Leva
8 juli | Weeping Willows
13 juli | Ed Harcourt
14 juli | Tommy Nilsson, Jennifer Brown, Andreas Johnson
15 juli | Noice & Sha-Boom
21 juli | Eric Gadd
27 juli | Lasse Stefanz
28 juli | Loreen
31 juli | Sanna Nielsen
2 aug | Lisa Nilsson
18 aug | Lisa Ekdahl
19 aug | Tomas Andersson Wij

Johan Glans Göteborg

Johan Glans

Stand-up biljett

Slottsskogsvallen | 3 - 4 aug 2023
Johan Glans ger sig ut på sommarturné 2023 och kommer till Göteborg. Johan är en av våra mest populär ståuppkomiker. Missa inte att boka biljetter.

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | till 5 nov 2023

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2023

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Amazing Classics Göteborg

Amazing Classics

Klassisk musik

Scandinavium | 20 okt 2023
Amazing Classics är en ny föreställning där klassisk musik möter underhållning i en spektakulär scenshow. De klassiska verken framförs av symfoniorkestern Stockholm Concert Orchestra tillsammans med de folkkära operasolisterna Malena Ernman och Rickard Söderberg. Maria Lundqvist är kvällens värd.

Boka Thomas Petersson Bara skojar Biljetter

Thomas Petersson - Bara skojar

25 nov 2023
Galen humor ocha massor av skoj när Thomas Petersson ställer sig på scen.

BHarry Potter och Den flammande bägaren™ In Concert biljetter

Harry Potter och Den flammande bägaren™ In Concert

5 nov, 2023
Se 4e Harry Potter filmen med livemusik av en stor stor symfoniorkester.

Way out West 2023 biljetter

Blur

10 - 12 aug 2023
Brittiska bandet Blur kommer till Way out West sommaren 2023.

Köp Ticketmaster presentkort

Ge bort en livekänsla till någon du tycker om

Ticketmaster presentkort - den perfekta presenten!

Presentkortet är giltigt under 12 månader
Här har du den perfekta presenten till någon som älskar musik, komedi, teater, sport, festivaler och andra evenemang över hela Sverige. Låt mottagaren själv bestämma vilket evenemang de vill gå på! Presentkortet kan användas som betalning / delbetalning av biljetter på ticketmaster.se i 12 månader från inköpsdagen (gäller endast evenemang i Sverige). Du kan välja mellan ett E-Presentkort eller ett Fysiskt Kort.

Köp Tomas Ledin biljetter

Tomas Ledin

Symphonia

Scandinavium | 19 aug 2023
Symphonia är 15 av Tomas Ledins mest älskade sånger i nya orkesterarrangemang. Ni får uppleva Tomas Ledins älskade låtar tillsammans med symfoniker från både Sverige och Finland. Allt från althorn, fagotter till många stråkar kommer att ta "Sommaren är kort", "En del av mitt hjärta" och andra favoriter ut i helt nya musikaliska landskap.

Boka event på Frölunda Kulturhus

Frölunda Kulturhus

Blandade event

Frölunda Kulturhus | 1 jan - 31 dec 2022
Se vad som händer på Frölunda Kulturhus. Teater, film, föreläsningar, pyssel och mycket annat.

Boka 2024 IIHF Junior-VM ishockey biljetter

2024 IIHF Junior-VM ishockey (JVM)

Hockeyfest 2023-2024

Scandinavium och Frölundaborg | 26 dec, 2023 - 5 jan, 2024
I slutet på 2023 blir det stor hockeyfest i Göteborg när Junior VM i ishockey spelas här ända fram till 5 januari 2024. Det blir matcher i Scandinavium och Frölundaborg. I Scandinavium spelar grupp A; Sverige, Finland, Kanada, Lettland och Tyskland. I Frölundaborg spelar grupp B: Tjeckien, USA, Slovakien, Schweiz och Norge. Kom och se morgondagens stjärnor mötas och göra upp om guldet....som vi hoppas hamnar i Sverige.

Köp Way Out West biljetter

Way Out West 2024

Sommarfestival i Slottsskogen

Slottsskogen | 8 - 10 aug, 2024
Way Out West återintar Slottsskogen under 8-10 augusti sommaren 2024. Under 2023 spelade bland annat vår egen Håkan Hellström och engelska bandet BLUR. På scen stod också Devo, Caroline Polachek, The Blessed Madonna, TV Girl och Amyl and The Sniffers och flera. Vi får se lite längre fram vilka artister som spelar på Way Out West 2024.

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

10% ONLINE RABATT + 5% RABATT t o m 2023-09-30 med rabattkod ILOVESWEDEN

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Aeroseum

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Boka Park Lane biljetter

Park Lane Krogshow

LEGENDS - A night of celebration

Park Lane | 25 aug - 16 dec 2023

Boka Wallmans krogshow i Göteborg

Wallmans Dinner Party

Krogshow

Kungsportshuset | 15 sep - 4 nov 2023

Wallmans Christmas Party | 9 nov - 22 dec 2023

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på Lalandia.

Mer om Lalandia

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | 1 apr - 5 nov 2023 (samt Julöppen 2023)

Alla barn har säkert hört talas om det LEGOLAND® - här är allt av lego! Det är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Kom hit i några dagar och bara lek. Det finns massor av åkattraktioner här. Intill ligger både en djurpark och en vattenpark. Paket resa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och välj ditt hotel vid LEGOLAND® Billund. Entrébiljett till LEGOLAND® ingår i Legolands egna hotell med sk. Resortpass.

Mer om LEGOLAND® Resort

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.

Julevents i Göteborg 2023

Snart står julen för dörren....eller inte riktigt än, men det är redan hög tid att boka biljetter till julkonserter och julshower i Göteborg. Nedan presentera vi lite av utbudet av biljetter inför julen 2023. Mer om julfirande i Göteborg hittar du på vår julsida (vi kommer att uppdatera den inför julen 2023).

Boka Peter Jöback julshow biljetter

En vinterkväll med Peter Jöback

24 nov 2023
Peter Jöback tillhör julen för många. Kom och hör hans vackra jullåtar.

Bettan och Lotta julshow biljetter

Bettan & Lotta Julshow

22 nov och 19 dec, 2023
Bettan och Lotta gör julshow tillsammans. Det blir både julmusik och schlagers.

Celtic Christmas 2023 biljetter

Celtic Christmas

9 dec 2023
West of Eden återkommer i december 2023 med sin Celtic Christmas.

Boka Christmas night hotellpaket

Christmas Night

Julkonsert + Hotell

Göteborgs Konserthus | 17 dec 2023
Årets Christmas Night bjuder på en stämningsfull och glittrig julkonsert tillsammans med Arvingarna och stjärnan Linnea Henriksson.

Julshowen Christmas Night har blivit en kär jultradition i Sverige. Sedan 2013 har showen turnerat runt i Sverige veckorna innan jul och spridit den där härliga julkänslan. Så i år firar de faktiskt 10 år.

I paketet ingår: Julkonsertbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Boka hotell i centrala Göteborg

Det kan vara skönt att bo nära någon av de arenor som erbjuder evenemang i Göteborg. Kanske ska du på konsert eller sport på Ullevi eller i Scandinavium. Eller en krogshow på Rondo eller Kungsportshuset. Ullevi och Scandinavium ligger nära varandra och du kan enkelt promenera från hotell nära Göteborgs Centralstation. Avenyn och Heden är också bra utgångspunkter när du kommer till Göteborg för nöjen.

Boka hotell i Göteborg hos Sembo
Hitta hotell hos Sembo

Vi samarbetar med Sembo som är en svensk reseaktör som funnits sedan 1987. Sembo ingår i Stena Line Travel & Retail Group. Sembo erbjuder resor över hela världen, hotell, flyg och färjebiljetter m.m. De erbjuder också paketresor till bland annat LEGOLAND® i Danmark och Disneyland® Paris.

Här får du tips på bra hotell i Göteborg:

Hotell Eggers | Centralstation / Nordstan

Hotell Royal | Centralstation / Nordstan

Hotell Liseberg Heden | Heden / Avenyn

Hotell Opera | Centralstation / Nordstan

Scandic Europa | Centralstation / Nordstan

Scandic Crown | Centralstation / Ullevi

Scandic Rubinen | Avenyn / Liseberg

Avalon Hotel | Kungstorget / Avenyn

Comfort Hotel® Göteborg | Skeppsbron / Stenpiren

Clarion Hotel® Post | Centralstation / Nordstan

Scandic Central | Centralstation / Lilla Bommen

Gothia Towers | Liseberg / Svenska Mässan

Liseberg Grand Curiosa Hotel | Liseberg

Elite Park Avenue Hotel | Heden / Avenyn

Populära nöjen i Göteborg
8 - 11 juli 2023
Ullevi Göteborg
Köp biljett
13 jan - 11 mars, 2023
Kajskjul 8 Göteborg
Köp biljett
24, 26, 28 juni, 2023
Ullevi Göteborg
Köp biljett
16, 18 jun, 2023
Ullevi Göteborg
Köp biljett
5 aug 2022
Ullevi Göteborg
Köp biljett
3 - 4 feb 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
9 juli 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
10 - 12 aug 2023
Slottsskogen Göteborg
Köp biljett
Nöjen presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Nöjesresor.

Nöjen i Stockholm

Tyvärr kommer ju inte alla stjärnor både till Göteborg och Stockholm under sitt Sverigebesök men att ta sig ifrån Göteborg till Stockholm är ju inte så långt med tåg, bil eller flyg. Här kan du se några nöjen i Stockholm.

Top