Julbord Göteborg 2024

Här hittar du smarriga julbufféer.

Ät god julmat från ett dignande julbord i Göteborg.

Under jultid i november och december är det dags för att äta god julmat på något av Göteborgs alla julbord.

Mums med godsaker som julskinka, sylta, köttbullar, prinskorvar, sill, janssons frestelse, lax, skaldjur, choklad, karameller, pepparkakor och glögg under julen i Göteborg. Med Göteborgs närhet till havet är det en självklarhet att du har möjlighet att avnjuta ett välfyllt julbord på en kryssning i Göteborgs skärgård. Vi kan verkligen rekommendera en båttur i skärgården under vintertid och samtidigt avnjuta alla godsaker på ett julbord. Julbordskryssningar avgår både under lunch och middagstid. Flera restauranger erbjuder också fantastiska julbord i Göteborg.

Kliv ombord en fint julpyntad båt och se ett vintrigt Göteborg passera utanför fönstret eller mys med julmat från ett julbord i land.

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.

Här får du tips på julbord i Göteborg 2024

Nedan tipsar vi dig om Göteborgs julbord under julen 2024, både till sjöss och i land. Tänk på att boka ert julbord i god tid.

Boka biljett till klassiskt julbord i Göteborg

Klassiskt julbord i Göteborgs skärgård

Julbordskryssning med M/S Göteborg | Middag

Åk med M/S Göteborg och mys med ett klassisk julbord. Julbordet är komponerad av krögaren Lotta Bäckströms med alla härliga julläckerheter.

Njut av smakupplevelser som senapssill med whiskey, apelsin- & ingefärsgravad lax med honungssötad dijonsenapsås, kokt julskinka med grovkornig timjansenap och julbordets självklara klassiker som Janssons frestelse och köttbullar. Sist men inte minst, missa inte allt det goda på dessertbuffén. Och förutom god mat får du en mysig båttur med vacker utsikt över det västkuskta landskapet.

Säsong: 8 nov - 22 dec, 2024
Tid: 3 timmar

Boka biljett till klassiskt julbord i Göteborg

Julbordskryssning med M/S Carl Michael Bellman

Julbord i Göteborgs skärgård | Middag

Ombord M/S Carl Michael Bellman serveras ett klassiskt julbord. Det blir ett julbord med mat inspirerat från havet. Efter maten väntar det goda dessertbordet. Under båtturen i Göteborgs skärgård bjuds det på julmusik av en trubadur. Åk på julbordskryssning med familjen, kollegorna eller helt enkelt med dina vänner.

M/S Carl Michael Bellman är en modern och bekväm skärgårdsbåt. När det vankas julbord är även båten fint julpyntad. De stora fönstren i den ljusa och rymliga matsalen bjuder på vacker skärgårdsutsikt samtidigt som ni avnjuter ett välfyllt julbord.

Säsong: 8 nov - 21 dec, 2024
Tid: 3 timmar

Boka julbord på Biljardpalatset i Göteborg

Julbord på Biljardpalatset & BP Brasserie

Julbord med roliga aktiviteter som biljard och shuffleboard

Den 20 november 2024 blir det premiär för årets julbord på Biljardpalatset i Göteborg och deras restaurang BP Brasserie. Restaurangen är julpyntad och du bjuds på ett traditionellt och klassiskt julbord med allt du drömmer om och lite till. För dig som vill ta ton kan ni sjunga med i Biljardpalatsets egna snapsvisa.

Efter maten kan det vara skönt att röra på sig lite. Utmana sällskapet i antingen biljard eller shuffleboard och kora en vinnare. Låt Biljardpalatsets turneringsledare ta er igenom den 90 minuter långa turneringen under tjo och tjim där det vinnande laget står med medaljer runt halsen. Turnering med instruktör gäller sällskap om minst 8 personer. Ni kan välja att boka spel på egen hand utan instruktör söndag-torsdag.

Säsong: 20 nov - 19 dec, 2024
Adress: Ekelundsgatan 11, 411 18 Göteborg

Dagkryss till Fredrikshamn från Göteborg med Stena Line
Dagskryss till Fredrikshamn med julbord
Göteborg - Kiel | Julbord nov - dec, 2024

Att ta en dagskryss med Stena Danica till Fredrikshamn i Danmark är mysigt. Och ännu lite mer mysigare blir det innan jul då båten är julpyntad och det serveras julbord ombord. Ät en god frukostbuffé ombord på morgonturen och när resan går åter till Göteborg med Stena Danica äter du ett gott julbord i restaurang Taste. Du kan förboka alla måltider när du bokar din båtresa. Vi samarbetar med Sembo - en del av Stena Line Travel Group AB - där du smidigt bokar din julbordsresa med Stena Danica.

Båtresa presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).
Minikryssning Göteborg Kiel med Stena Line
Julkryss till Kiel med färja från Göteborg
Göteborg - Kiel | Julbord nov - dec, 2024

Ta en minikryss så där inpå julen. Lämna Göteborg på kvällen för en kryssning till Kiel i Tyskland. Ombord serveras julbord och andra läckerheter. I Kiel kan du besöka flera olika julmarknader. Och julshoppa kan du göra både ombord och i Kiel. Ni anländer till Kiel på morgonen runt 9,15 och båten avreser mot Göteborg samma kväll kl. 18.45. Resan tar 36 timmar med 2 dygn ombord. OBS! Tänk på att boka hemresan dagen efter utresan.

Båtresa presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).
Boka biljett till klassiskt julbord i Göteborg

Klassiskt julbord i Göteborgs skärgård

Julbordskryssning med M/S Göteborg | Lunch

Du kan även åka med M/S Göteborg under lunchtid och äta ett gott julbord. Även detta julbord är komponerat av krögaren Lotta Bäckströms härligt julläckerheter.

Här får du njuta av ett julbord med smakupplevelser som exempelvis löksill, apelsin- och ingefärsgravad lax, julköttbullar, prinskorv med grovkornig cidersenap, Janssons frestelse och kokt julskinka. Efter den goda maten dukas dessertbordet upp med julens alla sötsaker.

Säsong: 16 nov - 21 dec, 2024
Tid: 3 timmar

Boka biljett till klassiskt julbord i Göteborg

Julbordskryssning med M/S Carl Michael Bellman

Julbord i Göteborgs skärgård | Lunch

M/S Carl Michael Bellman erbjuder också ett klassiskt julbord att avnjutas som lunch. Njut av en stämningsfull lunchkryssning i Göteborg skärgård där du serveras en god jullunch fylld med hemlagade julrätter. Det serveras både traditionella julrätter men även vegetariska rätter med en julig prägel. Missa inte heller det goda dessertbordet som bjuder på massor av godsaker.

Den vackra matsalen är mysigt julpyntad och utanför fönstret sveper ett vintrigt Göteborg förbi när du passerar genom Göteborgs hamn och sedan förbi de karga öarna i Göteborgs skärgård. Njut av värmen ombord tillsammans med familjen, vänner eller kollegor.

Säsong: 23 nov - 21 dec, 2024 (Endast lördagar)
Tid: 3 timmar

HOTELL I GÖTEBORG!

Du kan välja bland olika typer av boende i Göteborg allt från lyxhotell till vandrarhem. Kanske vill du ha ett hotell med pool eller det viktigaste kanske är att det ligger nära nån speciell plats i Göteborg.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Göteborg. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Göteborg:

Hotell nära Göteborgs centrum

Hotell nära Liseberg

Hotell i Majorna

Hotell nära Nya Ullevi

Hotell nära Scandinavium

Hotell nära Göteborgs Centralstation

...se alla hotell i Göteborg

Om julbord

Vad är ett julbord?

Ett julbord är en buffé som dukas upp på ett större bord med flertalet olika julrätter. Man går sedan till buffén och plockar åt sig av julmaten. På ett julbord hittar du allt du kan tänka dig som sill, ägghalvor, röror, köttbullar, prinskorv, julskinka, janssons frestelse, lax, räkor, vörtbröd, ostar, kex, marmelad, ål, lutfisk, julkorv och gottebordet som vankas efter all god mat. Det brukar också finnas vegetariska alternativ. Det är vanligt att man dricker julöl eller julmust till maten och många brukar även dricka snapsar till maten och då oftast tillsammans med någon snapsvisa.

Julbordet kan också likställas med det Svenska smörgåsbordet som är en tradition i många svenska hem under olika högtider som just Jul, Påsk och Midsommar. Några av rätterna ändras efter högtiden men den mat som brukar finnas med på alla smörgåsbord är ju sillen, ägghalvor med räkor, köttbullarna och prinskorven.

När började man gå ut och äta julbord på restaurang?

Strax efter första världskriget runt 1920 började det serveras julbord på bättre restrauranger dagarna före jul. Idag börjar julborden på restaurang serveras redan från början av november. Idag kan du äta julbord på nästan de flesta restauranger i Göteborg. Och serveras inte julbord har många också så kallad jultallrik att erbjuda. Många som äter julbord blir bjudna av sina arbetsplatser men det hindrar ju inte att man även går ut och äter ett julbord med familj och vänner. Vissa har redan ätit flera stycken julbord innan Julafton.

Vill du synas med ditt julbord på I Love Göteborg?

Önskar du presentera ditt julbord på vår hemsida I Love Göteborg? Kontakta oss gärna på epost: [email protected] så berättar vi mer om hur du kan synas med ditt julbord hos oss.

Populära julbord i Göteborg
8 nov - 22 dec, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
16 nov - 21 dec, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
8 nov - 21 dec, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
20 nov - 19 dec, 2023
Ekelundsgatan 11 Göteborg
Köp biljett

Mer roligt i Göteborg under julen

Biljetter presenteras i samarbete med Strömma, Sembo, Biljarpalatset mfl. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta resp. biljettleverantör där du bokat. Bilder: Resp. partners hemsida.
Top