Amfibiebuss i Göteborg

Buss och Båt på samma gång!

Ocean Bus - Bussen som blir till en båt i vattnet!

Kan en buss verkligen åka i vatten? Jodå, en sk. "amfibiebuss" är en kombinerad buss och båt. Bussen kör direkt ner i vattnet och blir en båt som seglar fram. Med Ocean Bus kan du få uppleva en annorlunda sightseeing i Göteborg både på land och vatten.

En sightseeing med amfibiebuss är helt fantastiskt roligt och annorlunda. Barnen kommer älska det och kanske tycka det är lite pirrigt när bussen kör rakt ner i vattnet. Bussbåten tar er förbi flera olika sevärdheter i stan som tex Avenyn, Poseidon, Järntorget och faktiskt under Älvsborgsbron m.m. Guidning av Göteborg får ni av chauffören eller heter det kanske skeppare?

Du kan känna dig säker i bussen. Den besiktigas två gånger per år både som buss och båt. Den är certifierad på Transportstyrelsen. För er som är intresserade så är Ocean bussen byggd på ett Volvo chassi. Annan säkerhet inne i fordonet är livvästar, livbojar, en livflotte, nödraketer och brandsläckare.

Biljetter till amfibiebussen presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Amfibiebuss Göteborg

En rolig sightseeing i Göteborg på både land och i vatten

Missa inte den roliga Ocean Bus i Göteborg. Bussen börjar med en guidad tur genom centrala Göteborg. Du kommer att få se många av Göteborgs sevärdheter. När bussen kommer till Klippanområdet är det dags att plaska i vattnet. Nu förvandlas bussen till en båt och åker i vattnet. Båten tar dig under den imponerande Älvsborgsbron och du kommer att få se Göteborg från vattnet en stund och sedan återvända upp från vattnet och tillbaka genom staden.

Sveriges första amfibiebuss tog sig en tur i Stockholm 2014 och år 2019 var det dags i Göteborg.

Säsong: Året om på utvalda datum.
Tid: ca 60 min

Amfibiebuss Göteborg
Ocean Bus på land!
Amfibiebuss Göteborg
Ocean Bus på vatten!

Se film om Amfibiebussen i Göteborg

Amfibiebuss i Göteborg
Titta gärna på filmen om hur det är att åka med på en tur med Amfibiebussen i Göteborg. En buss blir till en båt!

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Amfibiebusstur i Göteborg
1 feb - 31 dec, 2024
Stora Teatern Göteborg
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Get Your Guide. Bilder: Get Your Guide.
Top