Amfibiebuss i Göteborg

Buss och Båt på samma gång!

Ocean Bus - Bussen som blir till en båt i vattnet!

Kan en buss verkligen åka i vatten? Jodå, en sk. "amfibiebuss" är en kombinerad buss och båt. Bussen kör direkt ner i vattnet och blir som en båt som seglar fram. Med Ocean Bus kan du få uppleva en annorlunda sightseeing i Göteborg både på land och vatten.

En sightseeing med amfibiebuss är helt fantastiskt roligt och annorlunda. Barnen kommer älska det och kanske tycka det är lite pirrigt när bussen kör rakt ner i vattnet. Bussbåten tar er förbi flera olika sevärdheter i stan som tex Avenyn, Poseidon, Järntorget och Älvsborgsbron m.m.

Du kan känna dig säker i bussbåten. Den besiktigas två gånger per år både som buss och båt. Bussen/Båten är helt tät och består av 80% av aluminium. Den är certifierad på Transportstyrelsen. Bilen sköljs av varje kväll och är ni intresserade av bilmärket kan vi informera er om att det är en Volvo. Annan säkerhet inne i fordonet är livvästar, livbojar, en livflotte, nödraketer och brandsläckare. Med på turen guidar chauffören eller heter det skeppare kanske?

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Amfibiebuss Göteborg

Testa en tur med Ocean Bus i Göteborg. Sightseeingturen börjar som buss och kör runt i Göteborg där du får se kända sevärdheter och platser. Efter ett tag närmar ni er vattnet och bussen kör då rakt ner i vattnet och blir till en båt.

Sveriges första amfibiebuss tog sig en tur i Stockholm 2014 och år 2019 var det dags i Göteborg.

Ni åker förbi flera kända attraktioner i Göteborg. Guidning ingår av skepparen/chauffören.

Säsong: feb - dec
Tid: 60 min - 75 min

Se film om Amfibiebuss

Amfibiebuss i Göteborg
Titta gärna på filmen om hur det är att åka med på en tur med Amfibiebussen i Göteborg. En buss blir till en båt!

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Aeroseum

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Amfibiebusstur i Göteborg
1 feb - 31 dec, 2024
Stora Teatern Göteborg
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Get Your Guide. Bilder: Get Your Guide.
Top