Göteborg Båtturer

Boka en båttur

Boka en båttur i Göteborg 2024!

Följ med på en båttur i Göteborg. Ät en lunch, middag eller brunch ute till havs. Ni kan välja mellan flera olika båtturer ute i Göteborgs Skärgård.

Boka en båttur till Vinga eller vad sägs om en brunchkryssning i Göteborgs Skärgård. Vill ni lära känna Hisingen lite mer, åk med på en tur runt Hisingen. Det finns flera olika båtturer som tar dig runt i Göteborgs skärgård. Du kan åka med den populära Paddanbåten som guidar dig i Göteborgs kanaler och ut i Göteborgs Hamn. Vill du ta en längre båttur kan du åka kryssning från Göteborg med Stena Line och upptäcka Danmark och Tyskland. Vi är också väldigt glada för att båtturen ut till Nya Älvsborgs Fästning som kom tilbaka förra året.

Vi samarbetar med Strömma, Ticketmaster och GetYourGuide. Sidan innehåller olika annonser från blandade aktörer.

Boka en rundtur med Paddan i Göteborg

Rundtur med Paddan

Gå ombord på en guidad tur med Paddan från Kungsportsplatsen och turen tar dig via kanalerna från 1600-talet ut till Göteborgs hamn förbi fiskhamnen, skeppsvarven, bostäder och andra områden i hamninloppet. Tänk på att ta på dig kläder efter väder - då båten är utan tak. Tyvärr är hundar ej tillåtna på båtarna.

Säsong: 28 mar - 3 nov, 2024
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Rundtur med Amfibiebuss

Upptäck Göteborg både på land och i vattnet. Bussen som sedan förvandlas till en båt och tvärtom! Du stiger på inne i stan vid Stora Teatern och åker runt förbi olika sevärdheter. När det sedan börjar bli lite vått förvandlas bussen till en båt. En guide är med på turen och berättar det ni passerar. Ni passerar Avenyn med Poseidon ända ut till Älvsborgsbron. En tur med amfibiebussen är riktigt roligt och fräckt!

I biljetten ingår guidning.

Säsong: Jan - dec, 2024 (tider kommer efter hand)
Avgår: Stora Teatern Tid: 60 - 75 min (20 minuter i vatten)

Boka en brunchkryssning i Göteborg

Brunchkryssning

Njut av brunch på en båt i Göteborgs södra skärgård. Upplev en härlig brunch på M/S Carl Michael Bellman på lördagar eller söndagar mellan april - otober. Ni åker på i Göteborgs södra skärgård på en tretimmars brunchkryssning. Brunchen tillagas ombord och ni kan välja mellan ax, sill, köttbullar, sallader, ostbricka och missa inte dessertbordet. Är det fint väder ta er upp på soldäck och njut av utsikten.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 3 mar - 27 okt, 2024
Avgår: Lilla Bommen, Tid: 3 tim

Köp biljett till Räkfrossa i Göteborg

Räkfrossa i Göteborgs skärgård!

På denna tur äter ni räkor och räkor och räkor. Bjud med vännen eller din släkt och ut på en tur i räkans tecken. Det kommer bokas upp en stor skål med räkor vid ert bort och tar det slut kommer det in en ny! Ni får tillbehören som är så viktiga! - aioli, majonnäs, bröd och smör. Ni kan boka nykokta havskräftor, minst 3 dgr i förväg. En desserttallrik kan också bokas i förväg.

I priset ingår räk- buffé och båtresa.

Säsong: 4 maj - 26 okt, 2024
Tid: 3 tim

Köp biljett till skaldjurskryssning i Göteborg

Skaldjurskryssning i Göteborg!

På denna tur äter ni havskräftor, räkor, krabbklor och vinkokta musslor från Mollösund. Ni åker i Under turen passerar ni Göta Älv och Nordre Älv, på Björköfjorden och tillbaka till Göteborgs hamn.

I priset ingår välkomstdrink & Skaldjursplatå och båtresa.

Säsong: 19 apr - 21 sep, 2024
Tid: 3 tim

Köp biljett till räk och laxkryssning med trubadur i Göteborg

Räk- och laxkryssning med trubadur!

Ni åker med M/S S:t Erik på en lyxig tur med havets mat med räkor och lax. Du får en välkomstdrink, det blir olika lax-, räk- och sillanrättningar, musslor, sallader, liveunderhållning och skärgårdskryssning.

I priset ingår räk- & laxbuffé, välkomstdrink, välkomstdrink, liveunderhållning och båtresa.

Säsong: 4 apr - 26 okt 2024
Tid: 3 tim

Boka en båttur runt Hisingen i Göteborg

Båtutflykt runt Hisingen

Upplev en guidad tur runt Hisingen som är Sveriges femte största ö. På turen kan du köpa något i caféet och samtidigt lära dig om Göteborgs historia. Upptäck Hisingen via båtvägen! Åk med i sakta mak runt Hisingen. Ni färdas genom karga klippor, gröna ängar, kulturlandskap m.m. Under färden guidas ni via inspelade guidning på svenska och engelska. Sitt gärna på soldäcket på övre plan.

Önskar ni äta middag ombord behöver ni förboka alternativet Middagskryssning runt Hisingen.

Säsong: 19 apr - 21 sep, 2024
Avgår: Lilla Bommen Tid: 4 tim

Köp biljett till Skärgårdskryssning med trubadur i Göteborg

Skärgårdskryssning med trubadur

På denna tur blir det middagsbuffé från världens alla kök. Efter middagen kan ni avjuta den goda desserten. En trubarud spelar också på turen och det gör det extra stämningsfullt.

I priset ingår Middags- & dessertbuffé, underhållning och båtresa.

Säsong: 18 apr - 1 nov, 2024
Tid: 3 tim

Skärgårdskryssning med middag Marstrand

Marstrand - kryssning med middag

Åk en tur till Marstrand som ligger lite söder om Göteborg. Turerna är under sommaren. När ni kommer fram till Marstrand väntar en guide på er. Ni stannar även till på Källö-Knippla där ni också går en guidad tur. Ombord avnjuter ni en västkustbuffé och fikabuffé.

Guidade promenader i vackra Marstrand och den förtjusande ön Källö-Knippla.

Säsong: åter 2024
Tid: 7 tim

Lilla Skärgårdsturen i Göteborg

Lilla Skärgårdsturen med lunch

Åk på en lunchkryssning (sillbuffé) i skärgården. Ni åker från Lilla Bommen ut förbi Nya Älvsborgs Fästning och därefter styr båten mot Göteborgs Södra skärgård. Vill du byta sillbuffé mot någon annan rätt - går det lika bra! Turen är guidad. Missa inte en lunch ut i Göteborgs skärgård.

I biljetten ingår: Lunch och guide.

Säsong: 2 mar - 27 okt, 2024
Tid: 2 tim och 30 min

Båtturer under sommaren i Göteborg

Nedan är några turer med båt under sommarhalvåret i Göteborg och som också sträcker sig in till hösten.

Boka en sommarbrucnh i Göteborg

Sommarbrunch med stopp på Styrsö

Nyhet för i år är sommarbrunchen med Strömma. Du äter en brunchbuffé med klassiska rätter med inslag av sommaren. Det blir olika sorters sill, sallader, charkuterier, nybakad bröd etc. Efter maten går ni iland på Styrsö och på vägen tillbaka njuter ni av efterrättsbuffén.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 28 jun - 11 aug, 2024
Avgår: Lilla Bommen Tid: 3 tim & 30 min

Boka en tur till Vinga under sommaren

Båttur till Vinga

Om man vill komma ut till fyrön Vinga måste man passa på de få veckor under sommaren som båtturen erbjuds, ja om man inte har egen båt då vill säga. M/S Carl Michael Bellman tar dig ut på en mysig båttur till Vinga. Ombord blir det också guidning. Köp gärna något i cafet eller boka lunch. Finns också ett café ombord. I turen ingår ett stopp på Vinga på 2 timmar då du kan promenera omkring på ön, bada eller besöka fyren. Ni kan även boka en tur till Vinga med lunch.

Båturen tar ca 1 timme och 15 minuter enkel väg.

Notera: vid mycket dåligt väderförhållanden/vind kommer turen gå till annan ö i södra skärgården!

Säsong: Avgår endast veckor under sommaren, sedan några helger: 28 jun - 1 sep, 2024
Avgår: Lilla Bommen Tid: 4,5 tim

Boka en Paddan hop on/hop off

Paddan Hop on/Hop off

Ett trevligt alternativ för att se Göteborg sjövägen. Du åker med platta båtar genom stan och båten lägger till vid olika platser där du kan gå av och på. Guide finns med på turen.

Biljetten gäller i 24 timmar

Säsong: 5 jul - 11 aug, 2024
Avgår: Lilla Bommen, Kungsportsplatsen,Lejontrappan, Eriksberg & Haga/Feskekörkan Tid: 24 tim

Boka en kombibiljett buss och båt

Hop on / Hop off Buss & Båt

Kombinera ett dygn med att åka både båt och buss. Detta gör att du smidigt kan se Göteborg från olika perspektiv. Du bestämmer själv var och hur hur många ggr du vill gå av och på. Ett mycket bra alternativ med Hop on/Hop off för att se och upptäcka Göteborgs alla sevärdheter.

Biljetten gäller i 24 timmar

Säsong: 5 jul - 11 aug, 2024
Avgår: 12 olika hållplatser. Tid: 24 tim

Boka en tur med Ångaren Bohuslän

Ångaren Bohuslän

Boka en tur med den anrika Ångaren Bohuslän. Ångaren byggdes 1914 på Eriksbergs Mekaniska Verkstad som flaggskepp för Marstrands Nya Ångfartygs AB (Marstrandsbolaget). Hon har trafikerar rutten mellan Göteborg och Kungshamn i över 40 år. Idag kan du boka turer med ångaren som är Sveriges största ångmaskindrivna fartyg i reguljär drift. Turerna tar dig till Marstrand, Strömstad, Lysekil, Kungshamn och Öckerö mfl.

Säsong: avvakta tider för 2024
Avgår: olika platser Tid: olika tider beroende på tur

Ta förarintyg i Göteborg

Glöm inte att ta förarintyg för båt om du skall ut i skärgården.

Det är inte ett lagkrav idag, men sannolikt blir det ett obligatoriskt Båtkörkort inom några år. Att ta sig till Vinga, Vrångö eller Kungsö är inte en lek speciellt om vädret slår om varför vi starkt rekommenderar att ta intyget innan du ger dig ut med familjen.

Svensk Båtutbildning erbjuder intensivkurser i förarintyg. All information om kurserna hittar du på deras hemsida.

Boka förarintyg-kurs i Göteborg
Förarintygkurs i Göteborg
Boka en Paddan på Säveån i Göteborg

Paddan på Säveån

Åk med på en guidad båttur längs Säveåns kant. Paddan båten tar dig genom gamla Vallgraven, Stora Hamnkanalen genom den 13 km långa Säveån ut till Göta Älv. En guide berättar om Gustav II Adolfs grundande av Göteborg och Lödöses historia. Under turen passerar ni byggnader, varv och kajer. På tillbakavägen finns det tid för frågor.

Säsong: 11 maj - 21 sep, 2024
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 2 tim

Lilla Skärgårdsturen med guide i Göteoborg

Lilla Skärgårdsturen med guide

Ta den lilla skärgårdsturen på ca 2,5 tim och upptäck Göteborgs södra skärgård. Er guide berättar om det ni passerar. Ni åker genom Göteborgs hamn ner till södra skärgården. Ni kan köpa lättare tilltugg och drycker ombord.

Säsong: 2 mar - 27 sep, 2024
Tid: 2, 30 tim

Boka en middagskryssning runt Hisingen i Göteborg

Middagskryssning runt Hisingen

Boka en guidad tur med middag runt Hisingen på ca 4 timmar. Ni passerar genom Göta Älv och Nordre Älvs vattenvägar via Björköfjorden och tillbaka till Göteborgs hamn.

I biljetten ingår guidning, båtresa och 2-rätters middag.

Säsong: 19 apr - 21 sep, 2024
Tid: 4 tim

Boka en tur med makrillfiske

Makrillfiske

Ta familjen med ut till havs och fiska makrill. Du får prova på att fiska med spö, häckla och att handdörja. Självklart tar ni med er fisken hem! Helt underbar känsla att steka och äta sin egen nyfångade fisk.

Säsong: Juni - Sep
Tid: 3 tim

Gäller endast nya kunder t o m 2024-12-31 (gäller ej på redan nedsatta priser)
Boka en tur med hummerfiske till hösten

Hummerfiske

Kom med ut och fiska havets svarta guld - Hummer. Agna burarna och vittja. I priset ingår utrustning samt fika och att ta med sig en hummer hem. Ni får även tips på hur ni bäst tillagar hummern.

Säsong: Från Hummerpremiär 27 sept - november
Tid: 3 tim

Gäller endast nya kunder t o m 2024-12-31 (gäller ej på redan nedsatta priser)
Boka en tur till Älvsborgs Fästning i Göteborg

Båt till Nya Älvsborgs Fästning

På sommaren kan du åka ut till Nya Älvsborgs Fästning och spendera en dag där. En fin sommardag är det verkligen ett tips att åka ut hit. Båten avgår ifrån Lilla Bommen och resan ut tar ca 30 min. Ni får se mycket av Göteborgs hamninlopp. På fästningsön finns också ett café. Annars kan ni ta med egen fikakorg och sätta er på filt på en mysig plats och bara njuta av sommaren.

2023 firade Göteborg 400 år och Nya Älvsborgs Fästning har sedan 1677 skyddat Göteborg från flera attacker från danskarna. Det sitter till och med gamla kanonkulor kvar i stenmurarna på fästningen. Kanske har ni hört talas om Tordenskiöld verksam i danska kungliga flottan, som 1719 kom med sin trupp för att inta både Nya Älvsborgs Fästning och Nya Varvet.

Resan ut till Nya Älvsborgs Fästning är mycket populär så det är bäst att boka dina biljetter online i förväg. Biljettköerna kan ringla sig långa en fin sommardag och då är det skönt att redan ha sin biljett fixad.

Säsong: 18 maj - 15 sep, 2024. Dagligen: 28 jun - 11 aug, 2024 (Se tider)
Avgår: Lilla Bommen Tid: 30 min (enkel resa)

Båtturer under julen i Göteborg

Nedan är några turer med båt under julen i Göteborg.

Boka Julpaddan till Liseberg

Julpaddan med inträde till Jul på Liseberg 2024

Julpaddan 2024

En vintrig sightseeingtur med Paddan till Liseberg och inträde till Jul på Liseberg ingår i priset (om du köper den typen av biljett). Om du inte köper biljett inklusive entré till Liseberg behöver du visa en giltig entrébiljett till Liseberg vid ombordstigning. Innan resan serveras glögg och pepparkakor på kajen.

Båtturen tar er från Kungsportsplatsen, genom vallgraven förbi Trädgårdsföreningen, under Slussbron, via Fattighusån, förbi Ullevi och via Gullbergsån. Efter ca 40 minuter lägger Paddan till vid Lisebergs brygga inne på det julpyntade Liseberg. Nu är det bara att kliva av och uppleva julstämningen på Liseberg.

I biljetten ingår båtresa, glögg och pepparkakor.

Säsong: avvakta tider för 2024
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 40 min

Scandic hotell Göteborg
Boka boende på Scandic i Göteborg

Vi samarbetar med Scandic hotels. Scandic är Sverige största hotelloperatör och har flera hotell runt om i Göteborg med närheten till stadens utbud. Scandic är också ett familjevänligt hotell men självklart passar hotellen för alla.

Här får du tips på olika Scandic hotell Göteborg:

Scandic Rubinen | Avenyn (Nära Liseberg / Universeum / Paddan)

Scandic Europa | Intill Centralstationen / Nordstan Shoppingcenter

Scandic Crown | Intill Centralstationen / Nära Ullevi

Scandic Opalen | Mittemellan Ullevi och Scandinavium (Nära Liseberg)

Scandic Grand Central | Scandics nyaste hotell vid Centralstationen / vid hamnen

Populära båtturer i Göteborgs skärgård
3 mar - 27 okt, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
28 jun - 11 aug, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
1 feb - 31 dec, 2024
Stora Teatern Göteborg
Köp biljett
19 apr - 21 sep, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
11 maj - 21 sep, 2024
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
4 maj - 26 okt, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
4 apr - 26 okt, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
2 mar - 27 okt, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
28 mar - 3 nov 2024
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
28 jun - 1 sep, 2024
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Strömma, Ticketmaster och Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta resp företag: Strömma, , Ticketmaster och Get Your Guide. Bilder: Strömma, Get Your Guide och Ticketmaster.
Top