Göteborg Båtturer

Boka en båttur

Boka en båttur i Göteborg 2023!

Följ med på en båttur i Göteborg. Ät en lunch, middag eller brunch ute till havs. Ni kan välja mellan flera olika båtturer ute i Göteborgs Skärgård.

Boka en båttur till Vinga eller vad sägs om en brunchkryssning i Göteborgs Skärgård. Vill ni lära känna Hisingen lite mer, åk med på en tur runt Hisingen. Det finns flera olika båtturer som tar dig runt i Göteborgs skärgård. Du kan åka med den populära Paddanbåten som guidar dig i Göteborgs kanaler och ut i Göteborgs Hamn. Vill du ta en längre båttur kan du åka kryssning från Göteborg med Stena Line och upptäcka Danmark och Tyskland. Vi är också väldigt glada för att båtturen ut till Nya Älvsborgs Fästning åter igen går under sommaren 2023.

Vi samarbetar med Strömma, Ticketmaster och GetYourGuide. Sidan innehåller olika annonser från blandade aktörer.

Boka en rundtur med Paddan i Göteborg

Rundtur med Paddan

Gå ombord på en guidad tur med Paddan från Kungsportsplatsen och turen tar dig via kanalerna från 1600-talet ut till Göteborgs hamn förbi fiskhamnen, skeppsvarven, bostäder och andra områden i hamninloppet. Tänk på att ta på dig kläder efter väder - då båten är utan tak. Tyvärr är hundar ej tillåtna på båtarna.

Säsong: 6 april - 5 nov, 2023
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min

Boka Julpaddan till Liseberg

Julpaddan med inträde till Jul på Liseberg 2023

Julpaddan är tillbaka inför Julen 2023

En vintrig sightseeingtur med Paddan till Liseberg och inträde till Jul på Liseberg ingår i priset (om du köper den typen av biljett). Om du inte köper biljett inklusive entré till Liseberg behöver du visa en giltig entrébiljett till Liseberg vid ombordstigning. Innan resan serveras glögg och pepparkakor på kajen.

Båtturen tar er från Kungsportsplatsen, genom vallgraven förbi Trädgårdsföreningen, under Slussbron, via Fattighusån, förbi Ullevi och via Gullbergsån. Efter ca 40 minuter lägger Paddan till vid Lisebergs brygga inne på det julpyntade Liseberg. Nu är det bara att kliva av och uppleva julstämningen på Liseberg.

I biljetten ingår båtresa, glögg och pepparkakor.

Säsong: 25 nov - 30 dec 2023
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 40 min

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Rundtur med Amfibiebuss

Upptäck Göteborg både på land och i vattnet. Bussen som sedan förvandlas till en båt och tvärtom! Du stiger på inne i stan vid Stora Teatern och åker runt förbi olika sevärdheter. När det sedan börjar bli lite vått förvandlas bussen till en båt. En guide är med på turen och berättar det ni passerar. Ni passerar Avenyn med Poseidon ända ut till Älvsborgsbron. En tur med amfibiebussen är riktigt roligt och fräckt!

I biljetten ingår guidning.

Säsong: Jan - dec, 2023 (tider kommer efter hand)
Avgår: Stora Teatern Tid: 60 - 75 min (20 minuter i vatten)

Köp biljett till Räkfrossa i Göteborg

Räkfrossa i Göteborgs skärgård!

På denna tur äter ni räkor och räkor och räkor. Bjud med vännen eller din släkt och ut på en tur i räkans tecken. Det kommer bokas upp en stor skål med räkor vid ert bort och tar det slut kommer det in en ny! Ni får tillbehören som är så viktiga! - aioli, majonnäs, bröd och smör. Ni kan boka nykokta havskräftor, minst 3 dgr i förväg. En desserttallrik kan också bokas i förväg.

I priset ingår räk- buffé och båtresa.

Säsong: 6 maj - 28 okt, 2023
Tid: 3 tim (avgår: 19.00-22.00)

Boka en brunchkryssning i Göteborg

Brunchkryssning

Njut av brunch på en båt i Göteborgs södra skärgård. Upplev en härlig brunch på M/S Carl Michael Bellman på lördagar eller söndagar mellan april - otober. Ni åker på i Göteborgs södra skärgård på en tretimmars brunchkryssning. Brunchen tillagas ombord och ni kan välja mellan ax, sill, köttbullar, sallader, ostbricka och missa inte dessertbordet. Är det fint väder ta er upp på soldäck och njut av utsikten.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 1 apr - 29 okt, 2023
Avgår: Lilla Bommen, Tid: 3 tim

Köp biljett till Räkfrossa i Göteborg

Räk och Laxkryssning!

På denna tur äter ni räkor och lax och andra läckerheter från havet. Ni åker i den södra skärgården där ni passerar öar som tex Brannö, Styrsö och Donsö och flera andra öar. En trubarud spelar också på turen.

I priset ingår välkomstdrink, räk- och laxbuffé, underhållning och båtresa.

Säsong: 6 apr - 28 okt, 2023
Tid: 3 tim

Boka en båttur runt Hisingen i Göteborg

Båtutflykt runt Hisingen

Upplev en guidad tur runt Hisingen som är Sveriges femte största ö. På turen kan du köpa något i caféet och samtidigt lära dig om Göteborgs historia. Upptäck Hisingen via båtvägen! Åk med i sakta mak runt Hisingen. Ni färdas genom karga klippor, gröna ängar, kulturlandskap m.m. Under färden guidas ni via inspelade guidning på svenska och engelska. Sitt gärna på soldäcket på övre plan.

Önskar ni äta middag ombord behöver ni förboka alternativet Middagskryssning runt Hisingen.

Säsong: 21 apr - 23 sep, 2023
Avgår: Lilla Bommen Tid: 4 tim

Köp biljett till Skärgårdskryssning med trubadur i Göteborg

Skärgårdskryssning med trubadur

På denna tur blir det middagsbuffé från världens alla kök. Efter middagen kan ni avjuta den goda desserten. En trubarud spelar också på turen och det gör det extra stämningsfullt.

I priset ingår Middags- & dessertbuffé, underhållning och båtresa.

Säsong: 20 apr - 27 okt 2023
Tid: 3 tim

Boka en sommarbrucnh i Göteborg

Sommarbrunch med stopp på Brännö

Nyhet för i år är sommarbrunchen med Strömma. Du äter en brunchbuffé med klassiska rätter med inslag av sommaren. Det blir olika sorters sill, sallader, charkuterier, nybakad bröd etc. Efter maten går ni iland på Brännö (ett kortare stopp) och på vägen tillbaka njuter ni av efterrättsbuffén.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 30 jun - 13 aug 2023
Avgår: Lilla Bommen Tid: 3 tim & 30 min

Skärgårdskryssning med middag Marstrand

Marstrand - kryssning med middag

Åk en tur till Marstrand som ligger lite söder om Göteborg. Turerna är under sommaren. När ni kommer fram till Marstrand väntar en guide på er. Ni stannar även till på Källö-Knippla där ni också går en guidad tur. Ombord avnjuter ni en västkustbuffé och fikabuffé.

Guidade promenader i vackra Marstrand och den förtjusande ön Källö-Knippla.

Säsong: åter 2024
Tid: 7 tim

Lilla Skärgårdsturen i Göteborg

Lilla Skärgårdsturen med lunch

Åk på en lunchkryssning (sillbuffé) i skärgården. Ni åker från Lilla Bommen ut förbi Nya Älvsborgs Fästning och därefter styr båten mot Göteborgs Södra skärgård. Vill du byta sillbuffé mot någon annan rätt - går det lika bra! Turen är guidad. Missa inte en lunch ut i Göteborgs skärgård.

I biljetten ingår: Lunch och guide.

Säsong: 6 maj - 24 sep, 2023
Tid: 2 tim och 30 min

Boka en tur till Vinga under sommaren

Båttur till Vinga

Om man vill komma ut till fyrön Vinga måste man passa på de få veckor under sommaren som båtturen erbjuds, ja om man inte har egen båt då vill säga. M/S Carl Michael Bellman tar dig ut på en mysig båttur till Vinga. Ombord blir det också guidning. Köp gärna något i cafet eller boka lunch. Finns också ett café ombord. I turen ingår ett stopp på Vinga på 2 timmar då du kan promenera omkring på ön, bada eller besöka fyren. Ni kan även boka en tur till Vinga med lunch.

Båturen tar ca 1 timme och 15 minuter enkel väg.

Notera: vid mycket dåligt väderförhållanden/vind kommer turen gå till annan ö i södra skärgården!

Säsong: Avgår endast veckor under sommaren, sedan några helger: 30 jun - 26 aug 2023
Avgår: Lilla Bommen Tid: 4,5 tim

Boka en Paddan hop on/hop off

Paddan Hop on/Hop off

Ett trevligt alternativ för att se Göteborg sjövägen. Du åker med platta båtar genom stan och båten lägger till vid olika platser där du kan gå av och på. Guide finns med på turen.

Biljetten gäller i 24 timmar

Säsong: 7 juli - 13 aug, 2023
Avgår: Lilla Bommen, Kungsportsplatsen,Lejontrappan, Eriksberg & Haga/Feskekörkan Tid: 24 tim

Boka en kombibiljett buss och båt

Hop on / Hop off Buss & Båt

Kombinera ett dygn med att åka både båt och buss. Detta gör att du smidigt kan se Göteborg från olika perspektiv. Du bestämmer själv var och hur hur många ggr du vill gå av och på. Ett mycket bra alternativ med Hop on/Hop off för att se och upptäcka Göteborgs alla sevärdheter.

Biljetten gäller i 24 timmar

Säsong: 7 Jul - 13 Aug, 2023
Avgår: 12 olika hållplatser. Tid: 24 tim

Boka en tur med Ångaren Bohuslän

Ångaren Bohuslän

Boka en tur med den anrika Ångaren Bohuslän. Ångaren byggdes 1914 på Eriksbergs Mekaniska Verkstad som flaggskepp för Marstrands Nya Ångfartygs AB (Marstrandsbolaget). Hon har trafikerar rutten mellan Göteborg och Kungshamn i över 40 år. Idag kan du boka turer med ångaren som är Sveriges största ångmaskindrivna fartyg i reguljär drift. Turerna tar dig till Marstrand, Strömstad, Lysekil, Kungshamn och Öckerö mfl.

Säsong: avvakta tider för 2023
Avgår: olika platser Tid: olika tider beroende på tur

Ta förarintyg i Göteborg

Glöm inte att ta förarintyg för båt om du skall ut i skärgården.

Det är inte ett lagkrav idag, men sannolikt blir det ett obligatoriskt Båtkörkort inom några år. Att ta sig till Vinga, Vrångö eller Kungsö är inte en lek speciellt om vädret slår om varför vi starkt rekommenderar att ta intyget innan du ger dig ut med familjen.

Svensk Båtutbildning erbjuder intensivkurser i förarintyg. All information om kurserna hittar du på deras hemsida.

Boka förarintyg-kurs i Göteborg
Förarintygkurs i Göteborg
Boka en Paddan på Säveån i Göteborg

Paddan på Säveån

Åk med på en guidad båttur längs Säveåns kant. Paddan båten tar dig genom gamla Vallgraven, Stora Hamnkanalen genom den 13 km långa Säveån ut till Göta Älv. En guide berättar om Gustav II Adolfs grundande av Göteborg och Lödöses historia. Under turen passerar ni byggnader, varv och kajer. På tillbakavägen finns det tid för frågor.

Säsong: 20 maj - 23 sep, 2023
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 2 tim

Boka en tur till Älvsborgs Fästning i Göteborg

Båt till Nya Älvsborgs Fästning

På sommaren kan du åka ut till Nya Älvsborgs Fästning och spendera en dag där. En fin sommardag är det verkligen ett tips att åka ut hit. Båten avgår ifrån Lilla Bommen och resan ut tar ca 30 min. Ni får se mycket av Göteborgs hamninlopp. På fästningsön finns också ett café. Annars kan ni ta med egen fikakorg och sätta er på filt på en mysig plats och bara njuta av sommaren.

2023 firar Göteborg 400 år och Nya Älvsborgs Fästning har sedan 1677 skyddat Göteborg från flera attacker från danskarna. Det sitter till och med gamla kanonkulor kvar i stenmurarna på fästningen. Kanske har ni hört talas om Tordenskiöld verksam i danska kungliga flottan, som 1719 kom med sin trupp för att inta både Nya Älvsborgs Fästning och Nya Varvet. För er som besökte Göteborgs Jubileumsfestival 2-5 juni 2023 kanske också besökte Tordenskiolds by som tog er tillbaka till 1700-talet och lite mer fredliga danskar. :-)

Resan ut till Nya Älvsborgs Fästning är mycket populär så det är bäst att boka dina biljetter online i förväg. Biljettköerna kan ringla sig långa en fin sommardag och då är det skönt att redan ha sin biljett fixad.

Säsong: 18 maj - 17 sep 2023
Avgår: Lilla Bommen Tid: 30 min

Fästningar är spännande för barn!

Om man bortser ifrån varför man byggde fästningar förr och vad som hänt i dessa så är just fästningar en spännande plats för barn. Många av Sveriges fästningar är endast ruiner och här kan man gå omkring i intressanta gångar och rum. Flera fästningar har också speciella familjedagar med olika aktiviteter för barn. I Göteborg har vi Nya Älvsborgs fästning (byggd 1653-1677) då den tidigare "gamla" fästningen vid området Klippan raserades 1673.

Nära Göteborg ligger också Bohus Fästning i Kungälv och Carlstens Fästning på Marstrand. På motsatta sida landet i Stockholms skärgård ligger en annan försvarsfästning Vaxholms Fästning. Den första fästningen byggdes här på mitten av 1500-talet. Men dagens fästning är ifrån 1863. En välbevarad plats och ett spännande utflyktsmål under ett Stockholmsbesök. Det finns också massor annat kul för barn i Stockholm under en familjesemester.

Lilla Skärgårdsturen med guide i Göteoborg

Lilla Skärgårdsturen med guide

Ta den lilla skärgårdsturen på ca 2,5 tim och upptäck Göteborgs södra skärgård. Er guide berättar om det ni passerar. Ni åker genom Göteborgs hamn ner till södra skärgården. Ni kan köpa lättare tilltugg och drycker ombord.

Säsong: 06 maj - 24 sep 2023
Tid: 2, 30 tim

Boka en middagskryssning runt Hisingen i Göteborg

Middagskryssning runt Hisingen

Boka en guidad tur med middag runt Hisingen på ca 4 timmar. Ni passerar genom Göta Älv och Nordre Älvs vattenvägar via Björköfjorden och tillbaka till Göteborgs hamn.

I biljetten ingår guidning, båtresa och 2-rätters middag.

Säsong: 21 apr - 23 sep 2023
Tid: 4 tim

Köp biljett till middagskryssning i Göteborgs Skärgård

Middagskryssning i Göteborgs södra skärgård

Njut av en 3-timmarstur på denna Västkustkväll ombord på M/S Carl Michael Bellman. Ni välkomnas med ett glass mousserade vin och därefter serveras middagen en trappa ner i matsalen. Ni kan välja mellan fisk, kött och vegetariskt. Under er middag passerar ni Göteborgs södra skärgård utanför fönstren. (Styrsö, Donsö och Brännö)

I biljetten ingår båtresa, 1 glas mousserande vin, sillbuffé och en varmrätt. Dessertbuffé kan bokas som tillval.

Säsong: åter 2023
Tid: 3 tim

Boka en tur med makrillfiske

Makrillfiske

Ta familjen med ut till havs och fiska makrill. Du får prova på att fiska med spö, häckla och att handdörja. Självklart tar ni med er fisken hem! Helt underbar känsla att steka och äta sin egen nyfångade fisk.

Säsong: Juni - Sep
Tid: 3 tim

Gäller endast nya kunder t o m 2023-12-31 (gäller ej på redan nedsatta priser)
Boka en tur med hummerfiske till hösten

Hummerfiske

Kom med ut och fiska havets svarta guld - Hummer. Agna burarna och vittja. I priset ingår utrustning samt fika och att ta med sig en hummer hem. Ni får även tips på hur ni bäst tillagar hummern.

Säsong: Från Hummerpremiär 27 sept - november
Tid: 3 tim

Gäller endast nya kunder t o m 2023-12-31 (gäller ej på redan nedsatta priser)

Boka hotell i Göteborg

Här tipsar vi om några av Göteborgs hotell. Vi samarbetar med Scandic och Nordic Choice Hotels samt Sembo. Hos Sembo kan du boka alla hotell i Göteborg.

Boka hotell i Göteborg hos Sembo
Hitta hotell hos Sembo

Vi samarbetar med Sembo som är en svensk reseaktör som funnits sedan 1987. Sembo ingår i Stena Line Travel & Retail Group. Sembo erbjuder resor över hela världen, hotell, flyg och färjebiljetter m.m. De erbjuder också paketresor till bland annat LEGOLAND® i Danmark och Disneyland® Paris.

Här får du tips på bra hotell i Göteborg:

Hotell Eggers | Centralstation / Nordstan

Hotell Royal | Centralstation / Nordstan

Hotell Liseberg Heden | Heden / Avenyn

Hotell Opera | Centralstation / Nordstan

Scandic Europa | Centralstation / Nordstan

Scandic Crown | Centralstation / Ullevi

Scandic Rubinen | Avenyn / Liseberg

Avalon Hotel | Kungstorget / Avenyn

Comfort Hotel® Göteborg | Skeppsbron / Stenpiren

Clarion Hotel® Post | Centralstation / Nordstan

Scandic Central | Centralstation / Lilla Bommen

Gothia Towers | Liseberg / Svenska Mässan

Liseberg Grand Curiosa Hotel | Liseberg

Elite Park Avenue Hotel | Heden / Avenyn

Populära båtturer i Göteborgs skärgård
1 apr - 29 okt 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
30 jun - 13 aug 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
1 feb - 31 dec, 2023
Stora Teatern Göteborg
Köp biljett
21 apr - 23 sep 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
20 maj - 23 sep 2023
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
6 maj - 28 okt 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
30 jun - 13 aug 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
6 apr - 28 okt 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
6 maj - 24 sep 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
6 apr - 05 nov 2023
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
30 jun - 26 aug 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Strömma, Ticketmaster och Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta resp företag: Strömma, , Ticketmaster och Get Your Guide. Bilder: Strömma, Get Your Guide och Ticketmaster.
Top