Göteborg Båtturer

Boka en båttur

Boka en båttur i Göteborg!

Följ med på en båttur i Göteborg. Ät en lunch, middag eller brunch ute till havs. Ni kan välja mellan flera olika båtturer ute i Göteborgs Skärgård.

Boka en båttur till Vinga eller vad sägs om en brunchkryssning i Göteborgs Skärgård. Du kan åka med den populära Paddanbåten som guidar dig i Göteborgs kanaler och ut i Göteborgs Hamn. Vill du ta en längre båttur kan du åka kryssning från Göteborg med Stena Line och upptäcka Danmark och Tyskland. Vi samarbetar med Strömma, Ticketmaster och GetYourGuide. Sidan innehåller olika annonser från blandade aktörer.

Boka en rundtur med Paddan i Göteborg

Rundtur med Paddan

Gå ombord på en guidad tur med Paddan från Kungsportsplatsen och turen tar dig via kanalerna från 1600-talet ut till Göteborgs hamn förbi fiskhamnen, skeppsvarven, bostäder och andra områden i hamninloppet. Tänk på att ta på dig kläder efter väder - då båten är utan tak. Tyvärr är hundar ej tillåtna på båtarna.

Säsong: 8 april - 6 nov, 2022
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min

Köp biljett till Räkfrossa i Göteborg

Räkfrossa i Göteborgs skärgård!

På denna tur äter ni räkor och räkor och räkor. Bjud med vännen eller din släkt och ut på en tur i räkans tecken.

I priset ingår räk- buffé och båtresa.

Säsong: 04 maj - 22 okt 2022
Tid: 3 tim

Boka en brunchkryssning i Göteborg

Brunchkryssning

Njut av brunch på en båt i Göteborgs södra skärgård. Upplev en härlig brunch på M/S Carl Michael Bellman på lördagar eller söndagar mellan april - otober. Ni åker på i Göteborgs södra skärgård på en tretimmars brunchkryssning. Brunchen tillagas ombord och ni kan välja mellan ax, sill, köttbullar, sallader, ostbricka och missa inte dessertbordet. Är det fint väder ta er upp på soldäck och njut av utsikten.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 2 apr - 30 okt, 2022
Avgår: Lilla Bommen, Tid: 3 tim

Köp biljett till Räkfrossa i Göteborg

Räk och Laxkryssning!

På denna tur äter ni räkor och lax och andra läckerheter från havet. Ni åker i den södra skärgården där ni passerar öar som tex Brannö, Styrsö och Donsö och flera andra öar. En trubarud spelar också på turen.

I priset ingår välkomstdrink, räk- och laxbuffé, underhållning och båtresa.

Säsong: 1 apr - 22 okt, 2022
Tid: 3 tim

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Rundtur med Amfibiebuss

Upptäck Göteborg både på land och i vattnet. Bussen som sedan förvandlas till en båt och tvärtom! Du stiger på inne i stan vid Stora Teatern och åker runt förbi olika sevärdheter. När det sedan börjar bli lite vått förvandlas bussen till en båt. En guide är med på turen och berättar det ni passerar. Ni passerar Avenyn med Poseidon ända ut till Älvsborgsbron. En tur med amfibiebussen är riktigt roligt och fräckt!

I biljetten ingår guidning.

Säsong: mars - 26 dec, 2022 (tider kommer efter hand)
Avgår: Stora Teatern Tid: 60 - 75 min (20 minuter i vatten)

Skärgårdskryssning med middag Marstrand

Marstrand - kryssning med middag

Åk en tur till Marstrand som ligger lite söder om Göteborg. Turerna är under sommaren. När ni kommer fram till Marstrand väntar en guide på er. Ni stannar även till på Källö-Knippla där ni också går en guidad tur. Ombord avnjuter ni en västkustbuffé och fikabuffé.

Guidade promenader i vackra Marstrand och den förtjusande ön Källö-Knippla.

Säsong: åter 2023
Tid: 7 tim

Lilla Skärgårdsturen i Göteborg

Lilla Skärgårdsturen med lunch

Åk på en lunchkryssning (sillbuffé) i skärgården. Ni åker från Lilla Bommen ut förbi Nya Älvsborgs Fästning och därefter styr båten mot Göteborgs Södra skärgård. Vill du byta sillbuffé mot någon annan rätt - går det lika bra! Turen är guidad. Missa inte en lunch ut i Göteborgs skärgård.

I biljetten ingår: Lunch och guide.

Säsong: 7 maj - 25 sep, 2022
Tid: 2 tim och 30 min

Boka en Paddan hop on/hop off

Paddan Hop on/Hop off

Ett trevligt alternativ för att se Göteborg sjövägen. Du åker med platta båtar genom stan och båten lägger till vid olika platser där du kan gå av och på. Guide finns med på turen.

Biljetten gäller i 24 timmar

Säsong: 8 juli - 14 aug, 2022
Avgår: Lilla Bommen, Kungsportsplatsen, Brunnsparken, Eriksberg & Haga Tid: 24 tim

Boka en tur med Ångaren Bohuslän

Ångaren Bohuslän

Boka en tur med den anrika Ångaren Bohuslän. Ångaren byggdes 1914 på Eriksbergs Mekaniska Verkstad som flaggskepp för Marstrands Nya Ångfartygs AB (Marstrandsbolaget). Hon har trafikerar rutten mellan Göteborg och Kungshamn i över 40 år. Idag kan du boka turer med ångaren som är Sveriges största ångmaskindrivna fartyg i reguljär drift. Turerna tar dig till Marstrand, Strömstad, Lysekil, Kungshamn och Öckerö mfl.

Säsong: 15 juni - 7 sept, 2022
Avgår: olika platser Tid: olika tider beroende på tur

Boka en kombibiljett buss och båt

Hop on / Hop off Buss & Båt

Kombinera ett dygn med att åka både båt och buss. Detta gör att du smidigt kan se Göteborg från olika perspektiv. Du bestämmer själv var och hur hur många ggr du vill gå av och på. Ett mycket bra alternativ med Hop on/Hop off för att se och upptäcka Göteborgs alla sevärdheter.

Biljetten gäller i 24 timmar

Säsong: 8 Jul - 14 Aug, 2022
Avgår: 12 olika hållplatser. Tid: 24 tim

Boka en båttur runt Hisingen i Göteborg

Båtutflykt runt Hisingen

Upplev en guidad tur runt Hisingen som är Sveriges femte största ö. På turen kan du köpa något i caféet och samtidigt lära dig om Göteborgs historia. Upptäck Hisingen via båtvägen! Åk med i sakta mak runt Hisingen. Ni färdas genom karga klippor, gröna ängar, kulturlandskap m.m. Under färden guidas ni via inspelade guidning på svenska och engelska. Sitt gärna på soldäcket på övre plan. Ni kan köpa lättare förtäring ombord. Vad sägs om räckmacka.

Säsong: 22 apr - 24 sep, 2022
Avgår: Lilla Bommen Tid: 4 tim

Ta förarintyg i Göteborg

Glöm inte att ta förarintyg för båt om du skall ut i skärgården.

Det är inte ett lagkrav idag, men sannolikt blir det ett obligatoriskt Båtkörkort inom några år. Att ta sig till Vinga, Vrångö eller Kungsö är inte en lek speciellt om vädret slår om varför vi starkt rekommenderar att ta intyget innan du ger dig ut med familjen.

Svensk Båtutbildning erbjuder intensivkurser i förarintyg. All information om kurserna hittar du på deras hemsida.

Boka förarintyg-kurs i Göteborg
Förarintygkurs i Göteborg
Boka en Paddan på Säveån i Göteborg

Paddan på Säveån

Åk med på en guidad båttur längs Säveåns kant. Paddan båten tar dig genom gamla Vallgraven, Stora Hamnkanalen genom den 13 km långa Säveån ut till Göta Älv. En guide berättar om Gustav II Adolfs grundande av Göteborg och Lödöses historia. Under turen passerar ni byggnader, varv och kajer. På tillbakavägen finns det tid för frågor.

Säsong: 14 maj - 24 sep, 2022
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 2 tim

Boka en sommarbrucnh i Göteborg

Sommarbrunch med stopp på Brännö

Nyhet för i år är sommarbrunchen med Strömma. Du äter en brunchbuffé med klassiska rätter med inslag av sommaren. Det blir olika sorters sill, sallader, charkuterier, nybakad bröd etc. Efter maten går ni iland på Brännö och på vägen tillbak njuter ni av efterrättsbuffén.

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 01 jul - 14 aug 2022
Avgår: Lilla Bommen Tid: 3 tim & 30 min

Boka en tur till Älvsborgs Fästning i Göteborg

Båt till Nya Älvsborgs Fästning

På sommaren kan du åka ut till Nya Älvsborgs Fästning och spendera en dag där. En fin sommardag är det verkligen ett tips att åka ut hit. Båten avgår ifrån Lilla Bommen och resan ut tar ca 30 min. Ni får se mycket av Göteborgs hamninlopp. På fästningsön finns också ett café. Annars kan ni ta med egen fikakorg och sätta er på filt på en mysig plats och bara njuta av sommaren.

Resan ut till Nya Älvsborgs Fästning är mycket populär så det är bäst att boka dina biljetter online i förväg. Biljettköerna kan ringla sig långa en fin sommardag och då är det skönt att redan ha sin biljett fixad.

Säsong: åter 2023.
Avgår: Lilla Bommen Tid: 30 min

Lilla Skärgårdsturen med guide i Göteoborg

Lilla Skärgårdsturen med guide

Ta den lilla skärgårdsturen på ca 2,5 tim och upptäck Göteborgs södra skärgård. Er guide berättar om det ni passerar. Ni åker genom Göteborgs hamn ner till södra skärgården. Ni kan köpa lättare tilltugg och drycker ombord.

Säsong: 7 maj - 25 sep, 2022
Tid: 2, 30 tim

Boka en middagskryssning runt Hisingen i Göteborg

Middagskryssning runt Hisingen

Boka en guidad tur med middag runt Hisingen på ca 4 timmar. Ni passerar genom Göta Älv och Nordre Älvs vattenvägar via Björköfjorden och tillbaka till Göteborgs hamn.

I biljetten ingår guidning, båtresa och 2-rätters middag.

Säsong: 22 apr - 24 sep 2022
Tid: 4 tim

Köp biljett till middagskryssning i Göteborgs Skärgård

Middagskryssning i Göteborgs skärgård + varmrätt!

Njut av en 3-timmarstur på denna Västkustkväll ombord på M/S Carl Michael Bellman. Ni välkomnas med ett glass mousserade vin och därefter serveras middagen en trappa ner i matsalen. Ni kan välja mellan fisk, kött och vegetariskt. Under er middag passerar ni Göteborgs södra skärgård utanför fönstren. (Styrsö, Donsö och Brännö)

I biljetten ingår båtresa, 1 glas mousserande vin, sillbuffé och en varmrätt. Dessertbuffé kan bokas som tillval.

Säsong: åter 2023
Tid: 3 tim

Boka en tur till Vinga under sommaren

Båttur till Vinga

Om man vill komma ut till fyrön Vinga måste man passa på de få veckor under sommaren som båtturen erbjuds, ja om man inte har egen båt då vill säga. M/S Carl Michael Bellman tar dig ut på en mysig båttur till Vinga. Ombord blir det också guidning. Du kan välja att förboka en räksmörgås eller så köper du något ombord i caféet. I turen ingår ett stopp på Vinga på 1 timma då du kan promenera omkring på ön, bada eller besöka fyren. Ni kan även boka en tur till Vinga med lunch.

Säsong: Avgår endast 7 veckor under sommaren: 1 juli - 13 aug, 2022
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 3,5 tim

Boka en tur med makrillfiske

Makrillfiske

Ta familjen med ut till havs och fiska makrill. Du får prova på att fiska med spö, häckla och att handdörja. Självklart tar ni med er fisken hem! Helt underbar känsla att steka och äta sin egen nyfångade fisk.

Säsong: Juni - Sept
Tid: 3 tim

Boka en tur med hummerfiske till hösten

Hummerfiske

Kom med ut och fiska havets svarta guld - Hummer. Agna burarna och vittja. I priset ingår utrustning samt fika och att ta med sig en hummer hem. Ni får även tips på hur ni bäst tillagar hummern.

Säsong: 27 sept - november
Tid: 3 tim

Boka en tur med julpaddan i Göteborg till Liseberg

Julpaddan

Åk med Paddan-båtarna direkt till Liseberg. En mysig tur genom Göteborg i julskrud via slussen i Fattighusån. Innan färden serveras det glögg och pepparkakor vid brasan. I turen ingår guidning på båten och inträde till Jul på Liseberg. Du kan även boka endast båtturen utan inträde. Du kan också boka Julpaddan för större grupper.

Säsong: slutet av nov - 23 dec, 2022
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 40 minuter

Boka hotell i Göteborg

Här tipsar vi om några av Göteborgs hotell. Vi samarbetar med Scandic och Nordic Choice Hotels samt Sembo. Hos Sembo kan du boka alla hotell i Göteborg.

Scandic hotell Göteborg
Scandic Hotels Göteborg

Scandic Europa | Centralstation / Nordstan

Scandic Göteborg Central | Centralstation / Nordstan

Scandic Crown | Centralstation / Ullevi

Scandic Rubinen | Avenyn / Liseberg

Nordic Choice Hotels Göteborg
Nordic Choice Hotels Göteborg

Clarion Hotel® Post | Centralstation

Clarion Collection® Hotel Odin | Centralstation / Ullevi

Avalon Hotel | Kungstorget / Avenyn

Comfort Hotel® Göteborg | Skeppsbron / Stenpiren

Boka hotell i Göteborg hos Sembo
Sembo

Hotell Opera | Centralstation / Nordstan

Hotell Eggers | Centralstation / Nordstan

Hotell Royal | Centralstation / Nordstan

Hotell Liseberg Heden | Heden / Avenyn

Populära båtturer i Göteborgs skärgård
2 apr - 30 okt, 2022
M/S Göteborg Göteborg
Köp biljett
1 mars - 31 dec, 2022
Stora Teatern Göteborg
Köp biljett
4 maj - 22 okt 2022
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
1 apr - 22 okt 2022
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
1 apr - 22 okt 2022
M/S S:t Erik Göteborg
Köp biljett
7 maj - 25 sep, 2022
M/S S:t Erik Göteborg
Köp biljett
1 juli - 13 aug, 2021
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
1 juli - 13 aug, 2022
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Strömma, Ticketmaster och Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta resp företag: Strömma, , Ticketmaster och Get Your Guide. Bilder: Strömma, Get Your Guide och Ticketmaster.
Top