BK Häcken

Fotbollslaget från Göteborg

Hisingens lag - BK Häcken

Hisingen är hemvisten för det numera kända fotbollslaget BK Häcken som grundades 1940.
Allt började i enkel skala och laget döptes till detta namn eftersom det fanns en lång häck vid träningsplatsen. Idag spelar BK Häcken på sin hemmaarena vid namn Bravida Arena som ligger på samma plats som den ursprungliga träningsvallen. BK Häcken har gjort många stora framsteg i både svensk fotboll och europeiska cuper och ligor.

BK Häcken biljetter

BK Häcken biljetter

Missa inte matcherna med BK Häcken. Boka biljett i tid.

Plats: Bravida Arena, Inlandsgatan 48, Göteborg.

BK Häcken i Göteborg

Ett av de stora fotbollslagen i Göteborg.

BK Häcken

Fotboll på Hisingen i Göteborg
Uppkomsten till klubben BK Häcken skedde av att några ungdomar, som istället för att bara träna fotboll, helt enkelt ville möta andra lag. Sagt och gjort, i augusti 1940 ansökte man om medlemskap i Göteborgs Fotbollsförbund. Träningen utfördes på en ödetomt med en lång häck omkring. Namnförslaget som lämnades in var BK Kick, men det gick inte igenom och man tog istället namnet BK Häcken just på grund av denna häck. Sven-Agne Larsson var en av dem som startade fotbollsklubben och vartefter åren gick kom även framgångarna.

Bravida Arena - Stadion
Idag sker träningen på Bravida Arena som invigdes i juni 2015 och som har plats för 6316 åskådare. Första matchen på arenan vann BK Häcken med 3-2 mot Helsingborgs IF den 5 juli 2015. Supporterklubben till BK Häcken kallas för Getingarna.

Historia - Fakta om BK Häcken
Idag tränar herrarna på Bravida Arena, som faktiskt byggdes på samma plats som den ursprungliga ödetomten där man tränade fotboll och där tankarna på en fotbollsförening först kom på tal. Ramsbergsvallen var namnet på platsen där den numera berömda häcken fanns. På samma arena tränar även BK Häckens damlag. BK Häckens damlag tränar också på Slätta Damm.

Kometlaget
Under åren som gått från 1940-talet, då BK Häcken grundades, har laget haft många framgångar men även flyttats ner mellan olika divisioner. Under 1950-talet vann man stort och spelade i serien tillsammans med IFK Malmö, Kalmar FF och andra storklubbar. BK Häcken har kallats ett kometlag.

Flera stora namn har spelat i BK Häcken, bland annat Mats Johansson, Reine Almqvist och Kim Källström. Kim spelade år 1999-2001 där han även blev utnämnd till årets nykomling, år 2000. Listan kan göras lång på stora spelare som fört klubben framåt till nya vinster och högre divisioner.

Kuriosa

Gothia Cup
BK Häcken har sedan lång tid tillbaka arrangerar fotbollsturneringen Gothia Cup. Det var faktiskt BK Häcken som i samarbete med Gais och tidningen Arbetet som startade Gothia Cup på första gången 1975. I mitten av juli varje år samlas flera olika lag från fler än 80 nationer i Göteborg för att spela fotboll. BK Häcken grundade även en bowling sektion 1966, en del som fortfarande är aktiv.

Man har haft en egen kvartersbingohall på Hisingen, samt en krog och kulturcentrum. 2012 tog man andra platsen i Allsvenskan och fick med sig en silvermedalj. 2015 spelade man alla hemmamatcher på Bravida arena utan förlust.

Shop och spel
BK Häcken har en komplett webbshop där du kan beställa allt från tröjor till diverse accessoarer. En del av dessa finns även i Bravida arena. Att vara på plats på en arena är extra roligt och ger en speciell känsla. Idag finns ett stort utbud av spel på fotboll online och du kan spela på BK Häckens matcher direkt hos flera olika bettingbolag.

Allmänt om BK Häcken
Såklart finns den en tävling med ett annat större lag i samma stad och ofta får man höra att BK Häcken är laget på rätt sida av älven. Kusinen i samma bransch har blåvita färger. BK Häcken har gula och svarta färger. Supporterklubben Getingarna är aktiva och anordnar flitigt resor till bortamatcher och ser till att alla supportrar gör sitt bästa på plats. Man anordnar även resor för att möta lagen i de olika andra ligorna som Uefacupen och Europa League.

Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster och BK Häcken.
Karta - Bravida Arena
Top