Marstrand

Åk ut till ön Marstrand

Boka en sommartur med båt till Marstrand i Göteborg!

Marstrand ligger ca 45 km norr om Göteborg. Åker du bil, parkera bilen och åk över via en personfärja som bara tar ett par minuter. Självklart kan du åka hit hela året om. Ta med lite fika eller besök caféet och sitt och titta ut över havet. Mitt i sommaren kan du åka båt till Marstrand från Lilla Bommen. Fästningen har öppet året runt, guidade turer jun-aug.

Ön har vackra vita trähus med kullerstenar och mysiga butiker som öppnar upp på sommaren. Staden Marstrand har historia från 1200-talet. Gör ett besök till Carlstens Fästning (1658) och känn historiens vingslag. Missa inte Lasse Majas historia och om Metta Fock, den enda kvinnliga fången på fästningen.

Vi samarbetar med Strömma - med turen till Älvsborgs Fästning.

Boka en tur till Marstrand

Båtresa till Marstrand

På sommaren kan du åka till Marstrand på en 3 timmars tur. Båten änländer till Marstrand och ni har lite över en 1 tim på er att vandra runt ön. Du väljer att köpa en tur eller returbiljett eller en enkelbiljett.

Båtturen passar er som inte känner för att ta buss eller bil till Marstrand. Samtidigt får ni en härlig havstur upp tll Marstrand med guidning. Njut av lite fika, smörgåsar och snacks som ni köper ombord. På resan från Marstrand mot Göteborg kan du boka en en västkustbuffé till middag.

Säsong: ej under 2024
Avgår: Lilla Bommen Tid: 3 tim

Marstrand

Under sommaren blomstrar idylliska Marstrand med fullt av turister både på ön och runt omkring i vattnet är det fullt av seglare. Ön tillhör Kungälvs kommun och ligger på de två öarna Koön och Marstrandsön. Du kan ta dig till Marstrand via en personfärja som endast tar några minuter (bil är förbjudet på ön.)

Historia - 1658 - Carlstens Fästning börjar byggas.
På 1100-talet lät Harald Gille Kund av Norge (1103- 1136) bygga ett kloster på Marstrandsön. Själva staden Marstrand grundades av Kung Håkon Håkonsson runt 1200 talet.

Runt 1449 var det den danske Kungen Kristian I som valdes till Kung av Norge i Marstrand. Det var inte förrän 1658 som Marstrand blev en del av Sverige i samband med freden i Roskilde. Samma år började Carlstens Fästning att byggas.

Vad finns/händer på ön?
Ni kan bo över på ön hela året om på Carlstens Fästning och även andra hotell på ön. Varje år är det Carlstens årliga fästningspel, Marstrand Big Boat Race och Konstvandring. Vid Påsk blir det alltid påskbrasa och en massa event för barnen. Man brukar säga att Påsken är avstampet för Marstrand inför våren/sommaren. Under juletid blir det julmässa och julbord.

Kuriosa
Vandra på Marstrandsön och Koön. På Marstrandsön går en stig runt hela ön. På Koön finns det tre olika leder, en svart (lite mer avancerad led), en blå (enklare led med utsikt över Västerhavet) och den sista går på bredare vägar genom bebyggelse.

Marstrand
Adress: Avgång: Lilla Bommen (framför Skanskaskrapan, Läppstiftet)

Boka en tur till Marstrand med måltid

Kryssning till Marstrand med måltid

Åk på en heldagskryssning till Marstrand. Ni gör ett stopp på Källo-Knippla på ca (30 min) där det ingår en guidad promenad. När ni kommer fram till Marstrand ingår även där en guidning. På ruten kan ni njuta ev en fikabuffe dit och tillbaka till Göteborg njuter ni av en västkustbuffé med havets läckerheter.

I denna biljett ingår båtresa, guidade vandringar, fikabuffé och västkustbuffé.

Säsong: ej under 2024
Avgår: Lilla Bommen Tid: 7 tim

Biljetter presenteras i samarbete med Strömma. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Strömma. Bilder: Strömma.
Karta - Marstrand
Top