Julstaden Göteborg 2023

Julmys i december i Göteborg

Här hittar du julaktiviteter i Göteborg!

Göteborg är en mysig julstad där det finns en del att uppleva. Sedan 2004 öppnar Julstaden Göteborg upp sina dörrar i november. Vi får hoppas att vi i år får lite fin gnistrande vit snö. Invigningen av Göteborgs julstad startar den 18 november i år.

Vi tipsar er om vad som är på gång i Göteborg inför julen. Den mysiga belysningen som är runt omkring i stan tänds upp den 18 november och lyser fram en bit in på det nya året. Det blir också julmarknader, julmusik, julbord, julshower, tomtar och båtturer under julen och mycket mer.

Nedan hittar ni ett urval av julmys i Göteborg. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt under höst och vinter. Strax innan Julafton är det också dags för jullov. Se gärna våra tips på vad du kan hitta på i Göteborg när det är jullov. Och efter julen kommer ju Nyårsafton. Nedan tipsar vi också om var i Göteborg du kan fira Nyår 2023.

För er som vill övernatta på hotell under julen se prisvärda hotellpaket inklusive julshow »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Justaden Göteborg 2021

Invigning av Jul i Göteborg den 18 november 2023

Julstaden Göteborg

Julstaden Göteborg startar i år den 18 november. Det blir ett härligt varmt ljus i staden med alla sina gnistrande lampor som lyser i stjärnor, bollar, glödlampor och alla möjliga kreationer. Det vackra röda julhjärtat kommer säkert lysa igen i år vid Lejonbron. Både gamla som nya evenemang väntar dig säkert när du spatserar runt i ett glittrande Göteborg.

På Skyltsöndagen brukar NK avslöja sina fina julfönster i år igen. Liseberg öppnar också sin jul den 18 november. Flera julmarknader finns också på plats i Haga, Kronhuset, Nordstan och Liseberg. Jul är julbordens tid men något som är väldigt mysigt är att fika på något av alla Göteborgs caféer.

Missa inte att du också kan ta en tur med Amfibiebussen i Göteborg under december månad eller boka en Adventsbrunch med Strömma i Göteborgs Skärgård.

Boka Christmas night hotellpaket

Christmas Night

Julkonsert + Hotell

Göteborgs Konserthus | 17 dec 2023
Årets Christmas Night bjuder på en stämningsfull och glittrig julkonsert tillsammans med Arvingarna och stjärnan Linnea Henriksson.

Julshowen Christmas Night har blivit en kär jultradition i Sverige. Sedan 2013 har showen turnerat runt i Sverige veckorna innan jul och spridit den där härliga julkänslan. Så i år firar de faktiskt 10 år.

I paketet ingår: Konsertbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Köp biljett till julbord i Göteborgs Arkipelag

Klassiskt julbord middag på M/S S:t Erik i Göteborg

Julmiddag i Göteborg på kryssning

Lilla Bommen | 10 nov - 21 dec, 2023
Boka julbord ombord på M/S S:t Erik, utsökt julmat serverad i sekelskiftesmiljö. Njut av god julmat under din resa i Göteborgs skärgård. En trubadur kommer också att finnas ombord.

Klassiskt julbord - lunch på M/S Göteborg

Klassiskt julbord - lunch på M/S Göteborg

Klassiskt julbord med M/S Göteborg

Lilla Bommen | 18 nov - 17 dec 2023
Följ med på en härlig vinterkryssning med M/S Göteborg. I 3 timmar kan du njuta av en buffé med alla klassiska julfavoriter

Se fler båtturer under julen i Göteborg »
Boka Peter Jöback julshow biljetter

En vinterkväll med Peter Jöback

24 nov 2023
Peter Jöback tillhör julen för många. Kom och hör hans vackra jullåtar.

Bettan och Lotta julshow biljetter

Bettan & Lotta Julshow

22 nov och 19 dec, 2023
Bettan och Lotta gör julshow tillsammans. Det blir både julmusik och schlagers.

Celtic Christmas 2023 biljetter

Celtic Christmas

9 dec 2023
West of Eden återkommer i december 2023 med sin Celtic Christmas.

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Amfibiebuss Göteborg

Se ett julpyntat Göteborg med Ocean Bus

Testa en tur under julen med amfibiebussen i Göteborg. Turen börjar med att vara en buss men sedan förvandlas den till en båt. Bussen tar er förbi flera kända sevärdheter på land och sedan åker bussen rakt ner i vattnet. Nu har amfibiebussen blivit ett känt inslag i Göteborg sedan första turen 2019. Ännu lite mysigare blir det när ni kan åka runt i ett julpyntat Göteborg.

Ni åker förbi flera kända attraktioner i Göteborg. Guidning ingår.

Säsong: Nov - 30 dec, 2023 (vissa dagar)
Tid:ca 60 min

Jul på Liseberg

Jul på Liseberg 2023

Julmys och julmarknad

Liseberg | premiär 18 nov - 30 dec, 2023
I år ser vi fram emot julmys på Liseberg. Missa inte deras julmarknad med med olika hantverkare, god julmat och ett besök med önskelistan till jultomten. I år öppnar också Tomtebyn som är en härlig mysig vintervärld för barnen...och vuxna. Det finns en adventskalender, en butik med julpynt, juligt gott fika, Tomtenissar och deras verkstad och en väg leder dig till Tomtehuset med självaste Tomtefar.

Självklart blir det mysiga julbodar där du kan handla julklappar inför julafton eller varför inte gå dit efter julafton och mys de sista dagarna på året innan det blir nyårsafton.

Mer om Jul på Liseberg

Boka Greatest 80s Julshow hotellpaket i Göteborg

Greatest 80's - En julshow med bara hits

Julshow + Hotell

Lorensbergsteatern | 22 nov 2023
En nostalgitripp med stjärnor från 80-talet på scen. Det blir en kväll fylld av bara hits, som de blandband man gjorde själv. Wow!

Boka Tomten och Bocken julshow i Göteborg

Tomten och Bocken julshow

Julshow + Hotell

Scandinavium | 15 dec 2023
Måns Zelmerlöw och Per Andersson delar scen i jul. Det blir både komik och sång och massor av julfeeling.

Köp Ticketmaster presentkort

Ge bort en livekänsla till någon du tycker om

Ticketmaster presentkort - den perfekta presenten!

Presentkortet är giltigt under 12 månader
Här har du den perfekta presenten till någon som älskar musik, komedi, teater, sport, festivaler och andra evenemang över hela Sverige. Låt mottagaren själv bestämma vilket evenemang de vill gå på! Presentkortet kan användas som betalning / delbetalning av biljetter på ticketmaster.se i 12 månader från inköpsdagen (gäller endast evenemang i Sverige). Du kan välja mellan ett E-Presentkort eller ett Fysiskt Kort.

Julgranen på Gustav Adolfs Torg

Göteborgs Julgran på Gustav Adolfs Torg

Tänd 25 november 2022 - 13 januari 2023

Gustav Adolfs Torg | Tänds den 25 november, 2022. Kl. 15
Den traditionsenliga stora julgranen sätts på plats som vanligt på Gustav Adolfs Torg. Granen är i år skänt från en privatpesron i Harryda och är en 40 år gammal gran. Granen sätts på plats natten mellan den 20 november och 21 november och belysningen tänds fredagen den 25 november, klockan 15. I Göteborg är detta med en stor julgran centralt placerad i staden en tradition sedan mer än 100 år. Granens tändningstider ändras i år till att vara tänd 19 timmar per dygn, och släckt mitt på dagen mellan klockan 09 -14. Granen är tänd fram till tjugondag Knut den 13 januari 2023.

Sjungande julgranen vid Kopparmärra

Den Sjungande Julgranen

Julsånger

Kungsportsplatsen | vi avvaktar och ser om det blir 2023!
Vanligtvis varje år kan vi lyssna till den sjungande julgranen på Kungsportsplatsen (vid statyn Kopparmärra). En tradition sedan 2004 med inspiration från The singing Christmas Tree i New York. Julgranskören består av olika körer. I år 2022 är Sjungande Julgranen tyvärr inställt. Däremot kommer det bli julsånger vid Vallgraven mellan 15 - 17 december 2022. Se tider under rubriken: Sånger vid Vallgraven nedan.

Mer om den Sjungande Julgranen

Om Den Sjungande Julgranen
Amy Elizabeth Wheeler var en av deltagarna i den sjungande julgranen i New York. Efter hon kom till Sverige kom hon att tänka på att en sådan kör skulle passa bra i Göteborg. Tillsammans med Per Sandström from GöteborgsOperan fick de liv i idéen och vid Julstadens premiär 2004 var en jultradition född. Amy är även med att anordna Julsånger från Vallgraven.

Körsång från vallgraven i Göteborg under julen

Julsånger vid Vallgraven

Körsång från Göteborgs vallgrav

Brunnsparken | Det blir julsånger vid vallgraven mellan 15 - 17 december 2022.
Vad sägs om lite körsång med julsånger under december mitt i stan från Vallgraven. Det blir sång från olika körer som befinner sig på en Paddanbåt i vallgraven. Paddanbåten lägger till vid både Lejontrappan och vid Fredsbron i Brunnsparken, då kören stämmer upp till julkonsert. Julsånger sjungs när båten ligger still i ca 15 minuter*. Så ta er till Brunnsparken mellan 15-17 december.

15 och 16 december: Fredsbron kl. 18.15. Lejontrappan kl.18.30.
17 december: Fredsbron kl. 16.15. Lejontrappan kl. 16.30.

Deltagande körer: Gothia Show Chorus, Göteborgs Nya Flickkör och Göteborgs Ungdomskör. * Tiderna är ungerfärliga och kan komma att ändras eller ställas in pga dåligt väder.

Boka En Julsaga hotellpaket

En julsaga

Julmusikal med hotell

GöteborgsOperan | 15-22 dec 2023
En klassiska spökhistoria vid jul är Charles Dickens berättelse om affärsmannen Ebenezer Scrooge.

Boka Minnesluckor hotellpaket i Göteborg

Minnesluckor - 40 år av galenskap

Showbiljett + Hotell

Kajskjul 8 | 16 nov - 16 dec 2023
Nu kan du se Jan Rippe och Per Fritzell själva på scen i denna härliga kavalkad av minnen från 40 år. Vi minns de från Galenskaparna.

Jul Kronhuset Göteborg

Kronhusbodarna

Kronhusjul i Göteborg

Kronhuset | Vi avvaktar tider för 2023, nedan info är från 2022!
Kronhusjul är tillbaka och lyser upp i vintermörkret! Här i Göteborgs historiska hjärta kan du handla julklappar av högsta kvalitet av hantverkarna i Kronhusbodarna samt från olika utställare i Kronhuset och på Kronhusgården under julmarknaden. Julmarknad hålls alla 4 Adventshelger i Kronhusets Rikssal. Under adventshelgerna blir det också julklappspyssel, fika, utställning och juläventyr i sång och musik. Utanför på gården finns julbodar med olika försäljning och insamling till Ukraina. Lions finns på plats och säljer korv och senap där intäkter går till välgörenhet.

Kronhusbodarnas butiker har öppet alla dagar tom 23 dec: Mån-Fre kl 11-18. Lör-Sön kl 11-16. Extraöppet Tors 15 dec, kl. 11-20.

Kronhusets julmarknad

26-27 nov | Stadsmissionens Second Hand, Remake och Svinn-café
Handla Second Hand, pyssla, fika på räddade råvaror i caféet. Det blir också jazzmusik med Storbandsbolaget på lördag kl. 14.45-17.
Lör 11-17. Sön 11-16

1-4 dec | Inget nytt under granen – Slöjd/Konsthantverk/Mode som håller
En blandning av utställning, försäljning, mode, secondhand, lappa & laga, workshops och föreläsningar.
Tor 11-18. Fre 11-18. Lör 11-17. Sön 11-16.

8-11 dec | Lucia på Kronhuset – ett juläventyr för både stora och små
Kronhusets egna luciatåg med barnartister från Svenska Balettskolan. Vackra luciasånger och julhits blandas med dans, balett och härliga julupptåg. Obs! Entréavgift. (Ingen julmarknad dessa dagar)

16-18 dec | HDK x Valand Julmarknad
Den fjärde adventshelgen kan du köpa unika julklappar av studenterna på HDK och Valand. På julmarknaden hittar du bland annat keramik, affischer, smycken, böcker och inredningsdetaljer.
Fre 12-18. Lör 11-17. Sön 11-16.

Mer om Kronhusjul

Göteborgs Lucia

Lucia

Luciakonserter i Göteborg

Olika platser | Luciatåg med sång
1940 fick Göteborg sin första Lucia, 17-åriga Mette Sörvik från Utbynäs. År 2015 lade traditionen ned att välja Göteborgs Lucia men från år 2017 är det musikprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet som tagit över traditionen med Lucia. De brukar sprida ljus och värme och sång under december med Luciakonserter på olika platser i Göteborg. Även andra fina körer anordnar Luciakonserter i Göteborg.

Tips på Luciakonserter

Nordstan: 13 december 2022. Kl. 15.30
Göteborgs officiella Luciatrupp med elever från Hvitfeldtskas musikprogram årkurs 3 gästar Nordstans Shoppingcenter med Luciasång.
Hotell Eggers balkong: 13 december 2022. Kl. 7-7.10 och kl. 8.30-8.40
Det har blivit en tradition att fira Lucia med sång från Hotell Eggers balkong som vetter ut mot Drottningtorget.
Härlanda Kyrka: 11 december 2022. Kl.16 och kl.18
Luciakonsert med Härlanda Voces, Stråkkvartett ur Göteborgs Symfoniker, David Molin (dirigent). Biljetter till Luciakonsert i Härlanda kyrka

Mer om Göteborgs Lucia

Dagkryss till Fredrikshamn från Göteborg med Stena Line
Dagskryss till Fredrikshamn med julbord
Göteborg - Kiel | Julbord nov - dec, 2023

Att ta en dagskryss med Stena Danica till Fredrikshamn i Danmark är mysigt. Och ännu lite mer mysigare blir det innan jul då båten är julpyntad och det serveras julbord ombord. Ät en god frukostbuffé ombord på morgonturen och när resan går åter till Göteborg med Stena Danica äter du ett gott julbord i restaurang Taste. Du kan förboka alla måltider när du bokar din båtresa. Vi samarbetar med Sembo - en del av Stena Line Travel Group AB - där du smidigt bokar din julbordsresa med Stena Danica.

Båtresa presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).
Minikryssning Göteborg Kiel med Stena Line
Julkryss till Kiel med färja från Göteborg
Göteborg - Kiel | Julbord nov - dec, 2023

Ta en minikryss så där inpå julen. Lämna Göteborg på kvällen för en kryssning till Kiel i Tyskland. Ombord serveras julbord och andra läckerheter. I Kiel kan du besöka flera olika julmarknader. Och julshoppa kan du göra både ombord och i Kiel. Ni anländer till Kiel på morgonen runt 9,15 och båten avreser mot Göteborg samma kväll kl. 18.45. Resan tar 36 timmar med 2 dygn ombord. OBS! Tänk på att boka hemresan dagen efter utresan.

Båtresa presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).
Nordstan Tomten jul

Jultomten i Nordstan

Kom och träffaTomten

Nordstans Shoppingcenter | Julmarknad 2 - 23 dec, 2022
Inne i shoppingcentret Nordstan blir det traditionsenlig julmarknad i december. Även Tomten kommer hit ifrån Nordpolen. Du kan träffa honom några dagar och lämna dina julklappsönskningar. Tomten är på plats i Nordstan följande dagar:

10-11 december: Kl. 12-16
17-18 december: Kl. 12-16

Mer om julevenemang i Nordstan

Haga shopping

Jul i Haga

Julbelysning och Julmarknad i Haga

Haga | Julmarknad Lördagar och söndagar, 25 nov -17 dec, 2023
Varje år tänds julljusen i Haga och pryder gatorna och julkänslan börjar infinna sig. Mys i affärerna längst Haga Nygata och slink in på ett café och drick lite varm choklad tillsammans med något gott. På adventshelgerna är det julmarknad där du hittar allt från hantverk till god julmat. Sker alltid varje lördag och söndag under fyra adventshelger.

Mer om Jul i Haga

Julklappsvagnen vid Drottningtorget

Julklappsvagnen

Skänk presenter!

Drottningtorget | 2 dec 2023 kl: 11-15
Skänk julklappar till de behövande i Göteborg. Skänk till barnen och äldre som har det lite tufft. Stadsmissionen tar hand om paketen och distribuerar de vidare. Vagnen tar en vända i Göteborgs centrum. Start och stopp är vid Drottningtorget (Läge E). Vagnen stannar även på följande platser: Majorna, Linnéplatsen, Valand, Sankt Sigfrids plan, Härlanda och Wieselgrensplatsen. Ombord brukar det vara även kända Göteborgsprofiler. På plats blir det också aktiviteter för barn, musik och glögg med pepparkakor. Julklappsvagnen är ett samarbete mellan "Stadsmissionen" och "Spårvägssällskapet Ringlinien".

Den 2 december klockan 11 avgår vagnen från Drottningtorget, sen åker den vidare till Majorna, Linnéplatsen, Valand, Sankt Sigfrids Plan, Härlanda och Wieselgrensplatsen. Vagnen stannar på varje plats ca 15 - 20 minuter. En vagn kommer också stå placerad på Drottningtorget mellan klockan 11 - 15. (där kan du lämna julklappar och delta i olika aktiviteter, främst för barn.) Kan man inte lämna en julklapp kan ett annat alternativ kan också vara att swisha en slant till 90 01 702, eller handla i deras gåvoshop.

Vi avvaktar artister för år 2023, förra året medverkade följande i julklappsvagnen: radioprofilerna Peter Sandholt och Annika Sjöö, influencern Malin Gabrielsson, melloartisterna Mariette och Theoz, kockarna och programledarna Dante Zia och Thomas Sjögren, och influencern Nanna Cebnér

Läs mer om Stadsmissionens Julklappsinsamling

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

10% ONLINE RABATT + 5% RABATT t o m 2023-09-30 med rabattkod ILOVESWEDEN

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Aeroseum

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Boka Carola Gospel Jul

Carola Gospel Jul i Göteborg

Carola sjunger julsånger i Scandinavium.

Datum: 16 dec, 2023
Plats: Scandinavium Tid: 20.00

Tomten i NK

NKs julfönster - Skyltsöndag

Vad blir det för julskyltningen i NK:s skyltfönster i år?

NK | Skyltsöndagen 20 nov, 2022. Skyltfönstren avtäcks kl 10.50
Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Vill ni se skyltfönstren avtäckas kom innan kl. 10.50 för då faller ridån. Det som är sagt i år är att julen är extra magisk på NK. Tomten anländer till NK med häst och vagn följt av en musikparad strax före kl.11.

Tomten är på plats i varuhuset för att ta emot julönskningar. Plats: Plan 2. Tid: Kl. 11-16.
Det blir också julmusik vid Östra Hamngatans entré. Kl. 11-16.

Adress: Östra Hamngatan

NK

Köp biljetter till Wallmans Christmas Party i Göteborg

Wallmans Christmas Party

Showbiljett + Middag

Kungsportshuset | 9 nov - 22 dec, 2023
Kom till Kungsportshuset och fira in julen. På menyn står julinspirerad mat och på scen blir det julshow med härlig musik och fantastisk show.

Köp biljetter till Annedalskyrkan

Annedalskyrkan

Biljetter

Annedalskyrkan | December 2023
Boka biljetter till Annedalskyrkan julen 2023. I år blir det både Celtic Christmas: Julkonsert med West of Eden och julshow med Bettan och Lotta.

9 dec: Celtic Christmas: Julkonsert med West of Eden, kl 16:00 & kl 19.00
19 dec: Bettan & Lotta julshow, kl. 19.30 (Boka biljetter till Bettan & Lotta här)

Boka ett mordmysterum och middag i Göteborg

Mordmysterium i Göteborg

Ät en god middag på GTS Festvåning i Göteborg...men det blir inte bara god mat utan ett mord har skett. Ingen vet vem som är mördaren utan du och dina bordskamrater måste lösa mysteriet och avslöja mördaren. Det blir en middag med mycket skratt och spänning och jakten på att lösa mysteriet.

Säsong: Okt - dec, 2023
Plats: GTS Festvåning, Erik Dahlbergsgatan 9. Tid: kl. 18

Julmarknad i Göteborg 2023

Jul är julmarknadernas tid och i Göteborg hittar du en hel del julmarknader runt om i stan. Vi fyller på datum för 2023 efter hand.

Kronhuset: Julmarknad på Adventshelger 26 nov - 18 dec, 2022
Ett av Göteborgs äldsta hus, Kronhuset, hittar du i Kronhusbodarna strax bakom Gustaf Adolfs Torg. Här möts du av julstämning. Det blir försäljning inne i Kronhuset och ute på borggården. Under de 4 Adventshelgerna är de olika aktörer som har hand om julmarknaden i Kronhuset. Kronhusbodarna utanför har öppet för jul alla dagar från 26 nov - 23 dec.
Öppettider: Kronhusbodarna har öppet mån-fre kl 11-18, lör-sön kl 11-16. Extraöppet Tors 15 dec, kl. 11-20.
Adress: Postgatan 6

Nordstan: Julmarknad 1 - 23 dec, 2023
Inne i Shopping Centrat Nordstan är det julmarknad med massor av hantverkare. Här kan du hitta marsipan, glögg, sylt, senap, läderhantverk, bijouterier, textilprodukter, handgjorda silversmycken, kaffe oc te, handstöpta ljus, fårskinnsprodukter, julgodis, träprodukter, julkort, brickor och konst. Vissa dagar blir det julmusik från julscenen.

Öppettider: Kl. 10-18
Adress: Nordstan shoppingcenter

Liseberg: Julmarknad 18 nov - 30 dec, 2023
Kom till Liseberg och mys och handla från utställarna i bodarna. 18-19 november, 24-26 november, 1-3 december, 6-10 december, 13-23 december, 26-30 december.
Öppettider: se hemsida
Adress: Stora entrén mittemot Gothia Towers hotell

Haga: Julmarknad alla 4 Adventshelger mellan 25 nov - 17 dec, 2023.
Julmarknad i Haga. Göteborgs mysiga stadsdel med kullerstensgator, fik och små affärer. Försäljning både i affärer och marknadsstånd ute längst Haga Nygata.
Öppettider: Lördag och söndag. Kl. 11-16
Adress: Haga Nygata

Södra Vägen Christmas Market: Julmarknad Lördag 19 november 2022
Längst med den breda trottoaren på Södra vägen 41-49 blir det mysig julmarknad. Här kan du äta nått gott från en foodtruck, handla julklappar och godsaker. Det kommer också bli mysiga aktiviteter för barnen.
Öppettider: Kl. 11-17
Adress: Södra vägen 41-49

Kville Saluhall: Julmarknad Söndagen den 9 dec kl 10-16, 2023
Kvillejul arrangeras i år både inne i och utanför Kville Saluhall.
Öppettider: Kl. 10-16.
Adress: Gustaf Dalénsgatan 2 (Hisingen)

Julmarknader lite utanför Göteborg

Tjolöholm Slott: Julmarknad 17-19/11, 24-26/11 och 30/11 - 3/12, 2023
Tjolöholm slott bjuder in till julstämningshelger. Utställaare kommer att finnas i godsets olika lokaler, bland annat det rymliga sädesmagasinet. I Magasinet finns även tomten som tar emot barnens önskningar. Det blir aktiviteter för barnen. Och hela slottet är pyntat i fin juleskrud.
Öppettider: se hemsidan.
Adress: Tjolöholms Slott, Fjärås

Stora Holms Säteri: Julmarknad 9 - 10 dec, 2023
Julmarknaden hålls alltid helgen den andra advent. Marknaden hålls i år inomhus i alla gårdens lokaler, som tex Stenstallet, Trådgårdhuset mfl.
Öppettider: kl 11:00 - 17:00
Adress: Stora Holms Säteri 1C (Hisingen)

Nääs Fabriker: Julmarknad 2 - 3 dec & 9 - 10, 2023
Julmarknaden kommer till Nääs fabriker med ett brett utbud av utställare av hantverk, ni kommer kunna köpa något gott att äta och det blir aktiviteter för barnen. Det sägs även att självaste tomten kommer på besök.
Öppettider: kl 10-16
Adress: Spinnerivägen 1, Tollered

Gunnebo julmarknad: 19 - 20 och 26 - 27 nov, 2022
Det blir lokala hantverkare och västsvenska livsmedelsproducenter som du kan köpa julklappar ifrån som choklad, marsipan, böcker, smycken, godis, keramik och mycket mer. Njut av glögg med pepparkakor från eget bageri och julsånger.
Öppettider: Kl 11 - 16
Adress: Christina Halls väg, Mölndal

Bohus Fästning: Julmarknad 2- 3 dec, 2023
Julmarknad på Bohus Fästning. Verkligen en annorlunda plats att gå på julmarknad på - i en fästning. Här på borggården bland historiens vingslag hittar ni hantverk, julklappar och goda smakupplevelser. Kanske tomten tittar in också.
Öppettider: Kl 12 - 18
Adress: Bohus Fästning, Kungälv

Höno-Klåva: Julmarknad 2 - 3 dec, 2023
Åk till Höno och Klåva för en julmysig julmarknad. Här biter vinden från havet dig i kinderna. Strosa runt bland marknadsstånd och slink sedan in på något café eller restaurang och värm dig.
Öppettider: Kl 10 - 16
Adress: Hönö-Klåva, Göteborgs Norra Skärgård (bilfärja från Lilla Varholmen, Hisingen)

Jul i Kvarnbyn: 2 - 3 dec, 2023
I den historiska industrimiljön Kvarnbyn i Mölndal firas det jul med julmarknad, program och andra upplevelser.
Öppettider: se hemsida
Adress: Kvarnbyn, Mölndal (Från Mölndals Bro kör upp Kvarngatan)

Nyårsafton i Göteborg

Missa inte fyrverkerierna vid Göteborgs hamn under Nyårsafton. Du kan också fira Nyår i Göteborg med show och bo på hotell. Flera hotell erbjuder också Nyårsmiddag med övernattning. Se nedan:

Nyårsfirande Kvillepiren i Göteborg

GP:s årliga Nyårsfyrverkeri

Göteborgs hamn - 31 dec 2023, kl. 17.00

Kvillepiren | Fyrverkeriet Nyårsafton 2023
Kom och se det vackra fyrverkeriet som skjuts upp ifrån Kvillepiren vid Göta Älv. Sedan 1982 har GP haft en tradition att avfyra ett fantastiskt Nyårsfyrverkeri kl 17. Det är blivit även en tradition för många att ge sig ut på stan för att se de fina färgerna och formerna på himlen. Det brukar visas stjärnbomber, saturnusbomber och glittrande guldregn. Det finns flera platser att se nyårsfyrverkeriet som: Kvillepiren, SVT-huset, Operan, Göta Älv bron, Lilla Bommen, Stenpiren, Ramberget, Masthuggskyrkan och självklart längst med älven på båda sidor. Nu hoppas vi bara på klart och fint väder.

Mer roligt i Göteborg under julen

Populära jul event i Göteborg 2022
16 dec 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
24 nov 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
29 nov 2023
Kungsbacka Teater Göteborg
Köp biljett
15 dec 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
17 dec 2023
Göteborgs Konserthus Göteborg
Köp biljett
10 nov - 21 dec 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
10 nov - 21 dec 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
2 nov 2023
Lorensbergsteatern Göteborg
Köp biljett
20 nov - 19 dec 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
9 dec 2023
Annedalskyrkan Göteborg
Köp biljett
9 nov - 22 dec 2023
Kungsportshuset Göteborg
Köp biljett
Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor och resp hemsida.

Jul i Stockholm

Vill ni åka till Stockholm och fira jul kan ni hitta mer om julfirande i Stockholm här. Även Malmö är en mysig stad att besöka i december då de har mycket julmys under sitt julevenemang Vinter i City.

Top