Julstaden Göteborg 2023

Julmys i december i Göteborg

Här hittar du julaktiviteter i Göteborg!

Göteborg är en mysig julstad där det finns en del att uppleva. Sedan 2004 öppnar Julstaden Göteborg upp sina dörrar i november. Vi får hoppas att vi i år får lite fin gnistrande vit snö. Invigningen av Göteborgs julstad 2023 startar i år den 18 november. I år är också Julpaddan till Liseberg tillbaka.

Vi tipsar er om vad som är på gång i Göteborg inför julen. Den mysiga belysningen som är runt omkring i stan tänds upp den 18 november och lyser fram en bit in på det nya året. Det blir också julmarknader, julmusik, julbord, julshower, tomtar och båtturer under julen och mycket mer.

Nedan hittar ni ett urval av julmys i Göteborg. Strax innan Julafton är det också dags för jullov. Se gärna våra tips på vad du kan hitta på i Göteborg när det är jullov. Och efter julen kommer ju Nyårsafton. Nedan tipsar vi också om var i Göteborg du kan se fyrverkeriet i stan inför nyår 2023.

För er som vill övernatta på hotell under julen se prisvärda hotellpaket inklusive julshow »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Justaden Göteborg 2021

Invigning av Jul i Göteborg den 18 november 2023

Julstaden Göteborg

Julstaden Göteborg startar i år den 18 november. Det blir ett härligt varmt ljus i staden med alla sina gnistrande lampor som lyser i stjärnor, bollar och alla möjliga kreationer. Det vackra röda julhjärtat kommer säkert lysa i år igen vid Lejontrappan i Brunnsparken. Hjärtat har blivit en populär plats för att fotografera sig vid. Både gamla som nya evenemang väntar dig också när du spatserar runt i ett glittrande Göteborg.

På Skyltsöndagen brukar varuhuset NK avslöja vad som gömmer sig i deras fina skyltfönster. Liseberg öppnar också sin mysiga Jul på Liseberg den 18 november 2023. Flera julmarknader finns också att besöka i Göteborg som i Haga, Kronhuset, Nordstan och på Liseberg. Jul är julbordens tid men något som också är väldigt mysigt är att fika på något av alla Göteborgs caféer.

Missa inte att du också kan ta en tur med Amfibiebussen i Göteborg under december månad eller boka en Jullunch med Strömmas båtar i Göteborgs Skärgård.

Köp biljett till julbord i Göteborgs Arkipelag

Julbord ombord M/S S:t Erik

Kryssning med julbord i Göteborg Skärgård

Lilla Bommen | 10 nov - 21 dec, 2023
Boka julbord ombord på M/S S:t Erik, utsökt julmat serverad i sekelskiftesmiljö. Njut av en god middag med julmat under din resa i Göteborgs skärgård. En trubadur kommer också att finnas ombord.

Klassiskt julbord - lunch på M/S Göteborg

Lunch med julbord ombord M/S Göteborg

Klassiskt julbord i Göteborgs Skärgård

Lilla Bommen | 18 nov - 17 dec 2023
Följ med på en härlig vinterkryssning med M/S Göteborg. I 3 timmar kan du njuta av en brunch med buffé fylld med alla klassiska julfavoriter. Avgår på lördagar och söndagar kl.12.

Se fler båtturer under julen i Göteborg »
Boka Christmas night hotellpaket

Christmas Night

Julkonsert + Hotell

Göteborgs Konserthus | 17 dec 2023
Årets Christmas Night bjuder på en stämningsfull och glittrig julkonsert tillsammans med Arvingarna och stjärnan Linnea Henriksson.

Julshowen Christmas Night har blivit en kär jultradition i Sverige. Sedan 2013 har showen turnerat runt i Sverige veckorna innan jul och spridit den där härliga julkänslan. Så i år firar de faktiskt 10 år.

I paketet ingår: Konsertbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Boka Peter Jöback julshow biljetter

En vinterkväll med Peter Jöback

24 nov 2023
Peter Jöback tillhör julen för många. Kom och hör hans vackra jullåtar.

Bettan och Lotta julshow biljetter

Bettan & Lotta Julshow

22 nov och 19 dec, 2023
Bettan och Lotta gör julshow tillsammans. Det blir både julmusik och schlagers.

Celtic Christmas 2023 biljetter

Celtic Christmas

9 dec 2023
West of Eden återkommer i december 2023 med sin Celtic Christmas.

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Amfibiebuss Göteborg

Se ett julpyntat Göteborg med Ocean Bus

Testa en tur under julen med amfibiebussen i Göteborg. Turen börjar med att vara en buss men sedan förvandlas den till en båt. Bussen tar er förbi flera kända sevärdheter på land och sedan åker bussen rakt ner i vattnet. Nu har amfibiebussen blivit ett känt inslag i Göteborg sedan första turen 2019. Ännu lite mysigare blir det när ni kan åka runt i ett julpyntat Göteborg.

Ni åker förbi flera kända attraktioner i Göteborg. Guidning ingår.

Säsong: Nov - 30 dec, 2023 (vissa dagar)
Tid:ca 60 min

Boka Brunch på Jacy'z hotell  Göteborg

Brunch på Jacy'z hotell

Ät en amerikansk inspirerad brunch

Brunchen inleds i Jacy'z raw bar där ni väcker liv i smaklökarna med färska ostron och ceviche. Sedan bjuds ni på allt från klassiska bagels och sandwiches till mac 'n' cheese, bacon och äggröra. Väl till bords väljer ni en mellanstor rätt från brunchmenyn, som Archie's Cheese Burger, Moules Mariniere eller Chicken 'n' Waffles. Sedan väntar den härliga dessertbuffén med med favoriter som Red Velvet Cup Cakes, Candy Pops och Jacy'z signatur Cheesecake. Dryck köpes på plats.

Efter maten kan ni hänga kvar framför eldstaden, spela ett parti biljard eller testa golfsimulatorerna en trappa upp.

Säsong: Lördagar och söndagar året om.
Tid: 1.5 tim sittning
Adress: Jacy´z hotell, Drakegatan 10 (nära Ullevi)

Bokning presenteras i samarbete med Truestory.
Jul på Liseberg

Jul på Liseberg 2023

Julmys och julmarknad

Liseberg | Premiär 18 nov 2023 - 7 jan, 2024.
I år ser vi fram emot julmys på Liseberg. Missa inte deras julmarknad med med olika hantverkare, god julmat och ett besök med önskelistan till jultomten. I år blir det också vintermarknad vid Lisebergs isbana och du kan också åka skridskor här.

Självklart blir det mysiga julbodar där du kan handla julklappar inför julafton eller varför inte gå dit efter julafton och mys de sista dagarna på året innan det blir nyårsafton. För er som inte kan få nog av Jul på Liseberg så håller de öppet ända tills 7 januari 2024. Liseberg öppnar upp Jul på Liseberg samma dag som hela Göteborg öppnar upp Julstaden Göteborg.

Något som alla Göteborgare väntar på är att Lisebergs stora julgran skall tändas upp. Julgranen på 116 meter (eller ljusformationen som en julgran på Lisebergstornet) brukar tändas i anslutning till premiärdagen och den syns lång väg över Göteborg. Detta har nästan blivit som den officiella starten av Julstaden. I år 2023 kommer Lisebergs gigantiska julgran att tändas dagen innan Julpremiären under en livesänd Julmorgon på Liseberg från kl. 7 den 17 november. Årets tändning sker tillsammans med Räddningsmissionen för att uppmärksamma deras viktigt arbete de gör i Göteborg.

Mer om Jul på Liseberg

Boka Julpaddan till Liseberg

Julpaddan med inträde till Jul på Liseberg 2023

Tyvärr är Julpaddan inställd Julen 2023 pga is i Göteborgs vallgrav

En vintrig sightseeingtur med Paddan till Liseberg och inträde till Jul på Liseberg ingår i priset (om du köper den typen av biljett). Om du inte köper biljett inklusive entré till Liseberg behöver du visa en giltig entrébiljett till Liseberg vid ombordstigning. Innan resan serveras glögg och pepparkakor på kajen.

Båtturen tar er från Kungsportsplatsen, genom vallgraven förbi Trädgårdsföreningen, under Slussbron, via Fattighusån, förbi Ullevi och via Gullbergsån. Efter ca 40 minuter lägger Paddan till vid Lisebergs brygga inne på det julpyntade Liseberg. Nu är det bara att kliva av och uppleva julstämningen på Liseberg.

I biljetten ingår båtresa, glögg och pepparkakor.

Läs mer om Julpaddan här »

Säsong: 25 nov - 30 dec 2023
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 40 min

Boka Greatest 80s Julshow hotellpaket i Göteborg

Greatest 80's - En julshow med bara hits

Julshow + Hotell

Lorensbergsteatern | 22 nov 2023
En nostalgitripp med stjärnor från 80-talet på scen. Det blir en kväll fylld av bara hits, som de blandband man gjorde själv. Wow!

Boka Tomten och Bocken julshow i Göteborg

Tomten och Bocken julshow

Julshow + Hotell

Scandinavium | 15 dec 2023
Måns Zelmerlöw och Per Andersson delar scen i jul. Det blir både komik och sång och massor av julfeeling.

Köp Ticketmaster presentkort

Ge bort en livekänsla till någon du tycker om

Ticketmaster presentkort - den perfekta presenten!

Presentkortet är giltigt under 12 månader
Här har du den perfekta presenten till någon som älskar musik, komedi, teater, sport, festivaler och andra evenemang över hela Sverige. Låt mottagaren själv bestämma vilket evenemang de vill gå på! Presentkortet kan användas som betalning / delbetalning av biljetter på ticketmaster.se i 12 månader från inköpsdagen (gäller endast evenemang i Sverige). Du kan välja mellan ett E-Presentkort eller ett Fysiskt Kort.

Julgranen på Gustav Adolfs Torg

Göteborgs Julgran på Gustav Adolfs Torg

Tänd 1 december 2023 - 13 januari 2024

Gustav Adolfs Torg | Tänds den 1 december, 2023. Kl. 15
Den traditionsenliga stora julgranen sätts på plats som vanligt på Gustav Adolfs Torg. Granen kommer i år från Gantarås som ligger utanför Töllsjö i Bollebygds kommun. Granen kommer köras in genom Göteborg under natten mellan den 26 och 27 november och ställas på plats på Gustav Adolfs Torg där den skall prydas med lampor. Belysningen tänds fredagen den 1 december, klockan 15. I Göteborg är detta med en stor julgran centralt placerad i staden en tradition sedan mer än 100 år. Förra året släcktes julgranen under dagstid mellan kl. 09 -14, kan nog bli samma i år. Granen är tänd fram till helgen tjugondag Knut den 13 januari 2024.

Boka En Julsaga hotellpaket

En julsaga

Julmusikal med hotell

GöteborgsOperan | 15-22 dec 2023
En klassiska spökhistoria vid jul är Charles Dickens berättelse om affärsmannen Ebenezer Scrooge.

Boka Minnesluckor hotellpaket i Göteborg

Minnesluckor - 40 år av galenskap

Showbiljett + Hotell

Kajskjul 8 | 16 nov - 16 dec 2023
Nu kan du se Jan Rippe och Per Fritzell själva på scen i denna härliga kavalkad av minnen från 40 år. Vi minns de från Galenskaparna.

Jul Kronhuset Göteborg

Kronhusbodarna

Kronhusjul i Göteborg

Kronhuset | HDK-Valand Julmarknad 15 - 17 dec 2023
Kronhusjulen kommer säkert tillbaka och lyser upp i vintermörkret! Varje år brukar adventshelgerna innehålla försäljning av högsta kvalitet av hantverkarna i Kronhusbodarna samt från olika utställare under julmarknaden i Kronhuset och på Kronhusgården. Kronhusbodarna är en väldigt mysig del av Göteborg och med ett av Göteborgs äldsta hus från 1600-talet, Kronhuset. Här känner man historiens vingslag.

Fredag 15 dec kl. 16 -20
Lördag 16 dec kl. 11-20
Söndag 17 dec kl. 11-16

Göteborgs Lucia

Lucia

Luciakonserter i Göteborg

Olika platser | Luciatåg med sång
1940 fick Göteborg sin första Lucia, 17-åriga Mette Sörvik från Utbynäs. År 2015 lade traditionen ned att välja Göteborgs Lucia men från år 2017 är det musikprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet som tagit över traditionen med Lucia. De brukar sprida ljus och värme och sång under december med Luciakonserter på olika platser i Göteborg. Även andra fina körer anordnar Luciakonserter i Göteborg.

Tips på Luciakonserter

Nordstan: 13 december 2023.
Kl 12:30. Utmarksskolans Luciakör
Kl. 14.00 Brunnsbo Musikklassers Gosskör
Kl. 15:30 Göteborgs officiella Luciatrupp med elever från Hvitfeldtskas musikprogram årkurs 3 gästar Nordstans Shoppingcenter med Luciasång.

Hotell Eggers balkong: 13 december 2023. Kl. 7.00 och 8.00
Det har blivit en tradition att fira Lucia med sång från Hotell Eggers balkong som vetter ut mot Drottningtorget. I år blir det Göteborgskören Corus Acusticus.
Förbipasserande bjuds på glögg och pepparkakor.

Domkyrkan: 10 & 13 dec 2023.
Varje år firas Lucia med sång i Domkyrkan.

Götaplatsen: 13 dec 2023. Kl 17.30
En Luciaparad gå längs Avenyn kl 17 och avslutas med Luciakör på Götaplatsen kl. 17.30.

Lucia parad på Avenyn Göteborg

Luciaparad

Luciaparad längs Avenyn

Avenyn och Götaplatsen | 13 dec 2023. Kl. 17.30
För första gången startas en ny jultradition: "Göteborgs Luciaparad". Paraden kommer vara längs Avenyn och avsluta med en stämningsfull konsert på Götaplatsen. En stor kör med 120 musikelever från Hvitfeldtska gymnasiet kommer sjunga. Luciaparaden går längs med Avenyn kl. 17:00 och konserten inleds på Götaplatsen vid ca 17:30. Allt överskott från Göteborgs Lucia går i år till Radiohjälpens insamling för Världens Barn.

Initiativet är av World of Volvo, Göteborgs Lucia och Avenyföreningen.

Se Emil i Lönneberga på Lisebergsteatern

Emil i Lönneberga

Mysig familjeteater i jul

En av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer är Emil. Den busiga pojken i Katthult som vill så väl men allt blir så fel. Många små träfigurer har Emil täljt när har blivit sittandes inne i snickerboa efter sina olika hyss. I år fyller berättelsen om Emil i Lönneberga 60 år och det firas med en familjeföreställning på Lisebergsteatern innan jul och under jullovet 2023. Föreställningen kommer att vara fylld av storslagen teater, sång och dans i sann Astrid Lindgren-anda som passar för alla, så väl stora som små. Så roa er med en mysig familjeteater full av hyss.

Datum: 15 dec 2023 - 7 jan 2024
Adress: Lisebergsteatern, Liseberg

Dagkryss till Fredrikshamn från Göteborg med Stena Line
Dagskryss till Fredrikshamn med julbord
Göteborg - Kiel | Julbord nov - dec, 2023

Att ta en dagskryss med Stena Danica till Fredrikshamn i Danmark är mysigt. Och ännu lite mer mysigare blir det innan jul då båten är julpyntad och det serveras julbord ombord. Ät en god frukostbuffé ombord på morgonturen och när resan går åter till Göteborg med Stena Danica äter du ett gott julbord i restaurang Taste. Du kan förboka alla måltider när du bokar din båtresa. Vi samarbetar med Sembo - en del av Stena Line Travel Group AB - där du smidigt bokar din julbordsresa med Stena Danica.

Båtresa presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).
Minikryssning Göteborg Kiel med Stena Line
Julkryss till Kiel med färja från Göteborg
Göteborg - Kiel | Julbord nov - dec, 2023

Ta en minikryss så där inpå julen. Lämna Göteborg på kvällen för en kryssning till Kiel i Tyskland. Ombord serveras julbord och andra läckerheter. I Kiel kan du besöka flera olika julmarknader. Och julshoppa kan du göra både ombord och i Kiel. Ni anländer till Kiel på morgonen runt 9,15 och båten avreser mot Göteborg samma kväll kl. 18.45. Resan tar 36 timmar med 2 dygn ombord. OBS! Tänk på att boka hemresan dagen efter utresan.

Båtresa presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).
Nordstan Tomten jul

Jultomten i Nordstan

Kom och träffaTomten

Nordstans Shoppingcenter | Julmarknad 2 - 23 dec, 2023. ( Öppet varje dag mellan klockan 10.00 och 18.00)
Inne i shoppingcentret Nordstan blir det traditionsenlig julmarknad i december. I år kan du handla julklappar från 17 utställare med olika utbud som tex: hantverk, glögg, marsipan och konfekt, smycken, kläder, konst m.m.

Tomten kommer varje år från nordpolen där barnen kan träffa honom några dagar och lämna dina julklappsönskningar. Tomten är på plats i Nordstan följande dagar:

16, 17 och 22 december: Kl. 12-15

Mer om julevenemang i Nordstan

Haga shopping

Jul i Haga

Julbelysning och Julmarknad i Haga

Haga | Julmarknad Lördagar och söndagar, 25 nov -17 dec, 2023
Varje år tänds julljusen i Haga och pryder gatorna och julkänslan börjar infinna sig. Mys i affärerna längst Haga Nygata och slink in på ett café och drick lite varm choklad tillsammans med något gott. På adventshelgerna är det julmarknad där du hittar allt från hantverk till god julmat. Sker alltid varje lördag och söndag under fyra adventshelger.

Mer om Jul i Haga

Julklappsvagnen vid Drottningtorget

Julklappsvagnen

Skänk presenter!

Drottningtorget | 2 dec 2023 kl: 11-15
Skänk julklappar till de behövande i Göteborg. Skänk till barnen och äldre som har det lite tufft. Stadsmissionen tar hand om paketen och distribuerar de vidare. Spårvagnen tar en vända i Göteborgs centrum. Start och stopp är vid Drottningtorget (Läge E). Vagnen stannar även på följande platser: Majorna, Linnéplatsen, Valand, Sankt Sigfrids plan, Härlanda och Wieselgrensplatsen. Ombord brukar det vara även kända Göteborgsprofiler. På plats blir det också aktiviteter för barn, musik och glögg med pepparkakor. Julklappsvagnen är ett samarbete mellan "Stadsmissionen" och "Spårvägssällskapet Ringlinien".

Den 2 december klockan 11 avgår vagnen från Drottningtorget, sen åker den vidare till Majorna, Linnéplatsen, Valand, Sankt Sigfrids Plan, Härlanda och Wieselgrensplatsen. Vagnen stannar på varje plats ca 15 - 20 minuter. En vagn kommer också stå placerad på Drottningtorget mellan klockan 11 - 15. (där kan du lämna julklappar och delta i olika aktiviteter, främst för barn.) Kan man inte lämna en julklapp kan ett annat alternativ kan också vara att swisha en slant till 90 01 702, eller handla i deras gåvoshop.

I år 2023 följer dessa kända profiler med på Julklappsvagnen: fotbollslegenden Thomas Ravelli, Dante Zia, Assia Dahir, Erica Johansson, Mustafa Mohamed, Kalle Berg, Erik Ekstrand och Alice Stenlöf.

Läs mer om Stadsmissionens Julklappsinsamling

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Boka Carola Gospel Jul

Carola Gospel Jul i Göteborg

Carola sjunger julsånger i Scandinavium.

Datum: 16 dec, 2023
Plats: Scandinavium Tid: 20.00

Tomten i NK

NKs julfönster - Skyltsöndag

SKYLTSÖNDAG 20 Nov 2023

NK | Skyltsöndagen 20 nov, 2023. Skyltfönstren avtäcks kl 10.50
Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Vill ni se skyltfönstren avtäckas kom innan kl. 10.50 för då faller ridån. Det som är sagt i år är att julen är extra magisk på NK. Tomten anländer till NK med häst och vagn.

Kl. 10.15: Glöggservering utanför Östra Hamngatan
Kl. 10.50: Julens skyltfönster avtäcks
Kl. 10.55: Tomten anländer till NK
Kl. 11.00: Tomten öppnar varuhuset
Kl. 11.00–16.00: Musiker spelar vid Östra Hamngatans entré
Kl. 13.00, 13.15, 14.00: Sagoläsning på Plan 2

Tomten är på plats i varuhuset för att ta emot julönskningar och tomtebarnen delar ut godis. Tid: kl. 11-16.

Efter den 19 november kommer tomten vara på plats ända till 23 december.

Lucia: 13 december blir det luciatåg på NK.

Adress: Östra Hamngatan

NK

Köp biljetter till Wallmans Christmas Party i Göteborg

Wallmans Christmas Party

Showbiljett + Middag

Kungsportshuset | 9 nov - 22 dec, 2023
Kom till Kungsportshuset och fira in julen. På menyn står julinspirerad mat och på scen blir det julshow med härlig musik och fantastisk show.

För er som vill fira in Nyåret med fest bjuder Wallmans in till Nyårsfest den 31 december 2023.

Köp biljetter till Annedalskyrkan

Annedalskyrkan

Biljetter

Annedalskyrkan | December 2023
Boka biljetter till Annedalskyrkan julen 2023. I år blir det både Celtic Christmas: Julkonsert med West of Eden och julshow med Bettan och Lotta.

9 dec: Celtic Christmas: Julkonsert med West of Eden, kl 16:00 & kl 19.00
19 dec: Bettan & Lotta julshow, kl. 19.30. Boka biljetter till Bettan & Lotta här »

Boka En Julsaga hotellpaket

En Julsaga

Julmusikal + Hotell

GöteborgsOperan | 15-22 dec 2023
Den klassiska spökhistoria vid jul är Charles Dickens berättelse om affärsmannen Ebenezer Scrooge. Är det något som Scrooge inte gillar så är det julen. Han är en bitter, snål och elak man som driver en lånefirma. Han bor ensam i ett stort och dystert hus. En natt får han besök av en vålnad som kommer för att varna honom. Om han inte ändrar sitt beteende kommer han i livet efter detta få bära tunga kedjor i all evighet.

Vålnaden berättar också att han kommer få besök av 3 spöken. Vi får se om Scrooge ändrar sitt beteende efter dessa 3 spökens besök. Nu är denna klassiska julsaga omvandlad till en musikal där det blir sång och musik i olika genres som musikal, opera, pop, rap och klassiska julsånger. Se den på GöteborgsOperan i december 2023.

I paketet ingår: Musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | 2024

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2024

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Boka ett mordmysterum och middag i Göteborg

Mordmysterium i Göteborg

Ät en god middag på GTS Festvåning i Göteborg...men det blir inte bara god mat utan ett mord har skett. Ingen vet vem som är mördaren utan du och dina bordskamrater måste lösa mysteriet och avslöja mördaren. Det blir en middag med mycket skratt och spänning och jakten på att lösa mysteriet.

Säsong: okt - dec, 2023
Plats: GTS Festvåning, Erik Dahlbergsgatan 9. Tid: kl. 18

Tomtebrottning i Nordstan under julen i Göteborg

Tomtebrottning i Nordstan

Varje år sker det tomtebrottning med killar och tjejer ifrån ÖIS Brottning i Nordstan.

Datum: Lördag den 2 december.
Plats: Nordstan, Göteborg. Tid: kl. 12-16

Sjungande julgranen vid Kopparmärra

Den Sjungande Julgranen

INSTÄLLT

Kungsportsplatsen | Inställd 2023!
Vanligtvis varje år kan vi lyssna till den sjungande julgranen på Kungsportsplatsen (vid statyn Kopparmärra). En tradition sedan 2004 med inspiration från The singing Christmas Tree i New York. Julgranskören bestod tidigare år av olika körer som framträdde. Vi hoppas verkligen att den sjungade julgranen kommer tillbaka i Göteborg.

Tyvärr kanske hela julgranen kommer "skrotas" för alltid om ingen annan tar över hela verksamheten, säger Göteborg & CO.

Mer om den Sjungande Julgranen

Lyssna på den Lilla sjungande julgranen i Nordstan
Ps Som tur är finns det en mindre variant av Sjungande Julgranen, den Lilla sjungande Julgranen som uppträder i Nordstan Shoppingcenter. Granen består av elever från Brunnsbo Musikklasser åk 4, 5 & 6. De sjunger vid 4 tillfällen den 1 december och 15 december 2023: kl: 16:00 | 16:30 | 17:10 | 17:40.

Om Den Sjungande Julgranen
Amy Elizabeth Wheeler var en av deltagarna i den sjungande julgranen i New York. Efter hon kom till Sverige kom hon att tänka på att en sådan kör skulle passa bra i Göteborg. Tillsammans med Per Sandström from GöteborgsOperan fick de liv i idéen och vid Julstadens premiär 2004 var en jultradition född.

Julmarknad i Göteborg 2023

Jul är julmarknadernas tid och i Göteborg hittar du en hel del julmarknader runt om i stan. Vi fyller på datum för 2023 efter hand.

Nordstan: Julmarknad 1 - 23 dec, 2023
Inne i Shopping Centrat Nordstan är det julmarknad med massor av hantverkare. Här kan du hitta marsipan, glögg, sylt, senap, läderhantverk, bijouterier, textilprodukter, handgjorda silversmycken, kaffe oc te, handstöpta ljus, fårskinnsprodukter, julgodis, träprodukter, julkort, brickor och konst. Vissa dagar blir det julmusik från julscenen.
Öppettider: Kl. 10-18
Adress: Nordstan shoppingcenter

Liseberg: Julmarknad 18 nov, 2023 - 7 jan, 2024
Kom till Liseberg och mys och handla från utställarna i bodarna. 18-19 november, 24-26 november, 1-3 december, 6-10 december, 13-23 december, 26-30 december 2023 och 2-7 januari 2024.
Öppettider: se hemsida
Adress: Stora entrén mittemot Gothia Towers hotell

Haga: Julmarknad alla 4 Adventshelger mellan 25 nov - 17 dec, 2023.
Julmarknad i Haga. Göteborgs mysiga stadsdel med kullerstensgator, fik och små affärer. Försäljning både i affärer och marknadsstånd ute längst Haga Nygata.
Öppettider: Lördag och söndag. Kl. 11-16
Adress: Haga Nygata

Kville Saluhall: Julmarknad Söndagen den 9 dec kl 10-16, 2023
Kvillejul arrangeras i år både inne i och utanför Kville Saluhall.
Öppettider: Kl. 10-16.
Adress: Gustaf Dalénsgatan 2 (Hisingen)

Julmarknader lite utanför Göteborg

Tjolöholm Slott: Julmarknad 17-19/11, 24-26/11 och 30/11 - 3/12, 2023
Tjolöholm slott bjuder in till julstämningshelger. Utställaare kommer att finnas i godsets olika lokaler, bland annat det rymliga sädesmagasinet. I Magasinet finns även tomten som tar emot barnens önskningar. Det blir aktiviteter för barnen. Och hela slottet är pyntat i fin juleskrud.
Öppettider: se hemsidan.
Adress: Tjolöholms Slott, Fjärås

Stora Holms Säteri: Julmarknad 9 - 10 dec, 2023
Julmarknaden hålls alltid helgen den andra advent. Marknaden hålls i år inomhus i alla gårdens lokaler, som tex Stenstallet, Trådgårdhuset mfl.
Öppettider: kl 11:00 - 17:00
Adress: Stora Holms Säteri 1C (Hisingen)

Nääs Fabriker: Julmarknad 2 - 3 dec & 9 - 10, 2023
Julmarknaden kommer till Nääs fabriker med ett brett utbud av utställare av hantverk, ni kommer kunna köpa något gott att äta och det blir aktiviteter för barnen. Det sägs även att självaste tomten kommer på besök.
Öppettider: kl 10-16
Adress: Spinnerivägen 1, Tollered

Gunnebo julmarknad: 19 - 20 och 26 - 27 nov, 2022
Det blir lokala hantverkare och västsvenska livsmedelsproducenter som du kan köpa julklappar ifrån som choklad, marsipan, böcker, smycken, godis, keramik och mycket mer. Njut av glögg med pepparkakor från eget bageri och julsånger.
Öppettider: Kl 11 - 16
Adress: Christina Halls väg, Mölndal

Bohus Fästning: Julmarknad 2- 3 dec, 2023
Julmarknad på Bohus Fästning. Verkligen en annorlunda plats att gå på julmarknad på - i en fästning. Här på borggården bland historiens vingslag hittar ni hantverk, julklappar och goda smakupplevelser. Kanske tomten tittar in också.
Öppettider: Kl 12 - 18
Adress: Bohus Fästning, Kungälv

Höno-Klåva: Julmarknad 2 - 3 dec, 2023
Åk till Höno och Klåva för en julmysig julmarknad. Här biter vinden från havet dig i kinderna. Strosa runt bland marknadsstånd och slink sedan in på något café eller restaurang och värm dig.
Öppettider: Kl 10 - 16
Adress: Hönö-Klåva, Göteborgs Norra Skärgård (bilfärja från Lilla Varholmen, Hisingen)

Jul i Kvarnbyn: 2 - 3 dec, 2023
I den historiska industrimiljön Kvarnbyn i Mölndal firas det jul med julmarknad, program och andra upplevelser.
Öppettider: se hemsida
Adress: Kvarnbyn, Mölndal (Från Mölndals Bro kör upp Kvarngatan)

Nyårsafton i Göteborg

Missa inte fyrverkerierna vid Göteborgs hamn under Nyårsafton. Du kan också fira Nyår i Göteborg med show och bo på hotell. Flera hotell erbjuder också Nyårsmiddag med övernattning. Se nedan:

Nyårsfirande Kvillepiren i Göteborg

GP:s årliga Nyårsfyrverkeri

Göteborgs hamn - 31 dec 2023, kl. 17.00

Kvillepiren | Fyrverkeriet Nyårsafton 2023
Kom och se det vackra fyrverkeriet som skjuts upp ifrån Kvillepiren vid Göta Älv. Sedan 1982 har GP haft en tradition att avfyra ett fantastiskt Nyårsfyrverkeri kl 17. Det är blivit även en tradition för många att ge sig ut på stan för att se de fina färgerna och formerna på himlen. Det brukar visas stjärnbomber, saturnusbomber och glittrande guldregn. Det finns flera platser att se nyårsfyrverkeriet som: Kvillepiren, SVT-huset, Operan, Göta Älv bron, Lilla Bommen, Stenpiren, Ramberget, Masthuggskyrkan och självklart längst med älven på båda sidor. Nu hoppas vi bara på klart och fint väder.

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på Lalandia.

Mer om Lalandia

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | 23 mar - 3 nov 2024 + Julöppet

Alla barn har säkert hört talas om det LEGOLAND® - här är allt av lego! Det är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Intill ligger både en djurpark och en vattenpark. Paket resa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och välj ditt hotel vid LEGOLAND® Billund. Entrébiljett till LEGOLAND® ingår i Legolands egna hotell med sk. Resortpass. Öppet alla dagar mellan juni - augusti 2024.

Mer om LEGOLAND® Resort

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.

Mer roligt i Göteborg under julen

Populära jul event i Göteborg 2023
16 dec 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
24 nov 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
29 nov 2023
Kungsbacka Teater Göteborg
Köp biljett
15 dec 2023
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
17 dec 2023
Göteborgs Konserthus Göteborg
Köp biljett
10 nov - 21 dec 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
10 nov - 21 dec 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
2 nov 2023
Lorensbergsteatern Göteborg
Köp biljett
20 nov - 19 dec 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
9 dec 2023
Annedalskyrkan Göteborg
Köp biljett
9 nov - 22 dec 2023
Kungsportshuset Göteborg
Köp biljett
Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor och resp hemsida.

Jul i Stockholm

Vill ni åka till Stockholm och fira jul kan ni hitta mer om julfirande i Stockholm här. Även Malmö är en mysig stad att besöka i december då de har mycket julmys under sitt julevenemang Vinter i City.

Top