Stand-Up i Göteborg

Boka en rolig Standup kväll.

Gå på Standup i Göteborg 2023 och 2024!

I Göteborg finns det många scener där humorn tar plats på kvällen. Vill du har en rolig kväll - är det stand-up show som gäller! Se gamla som nya talanger på scen och vänta dig en varm kväll med mycket skratt.

Det finns scener vid 2:a lång, 3:e långgatan, ibland blir det show på Lorensbergsteatern, Kajskulet i hamnen och vid flera olika hotell. Det finns faktiskt en etablerad ståuppklubb i Göteborg. Svenska Standupgalan kommer också spelas i Göteborg under 2024. Galan startade år 2022 av Özz Nûjen med flera. Under sommarhalvåret uppträder flertalet olika artister ofta på sommarstandup. Standup klubben Raw Comedy hälsar på ibland i Göteborg och uppträder på olika scener.

För dig som vill kombinera en nöjeskväll med standup och övernattning på hotell finns det prisvärda hotellpaket att boka nedan.

Nedan presenterar vi olika stand-up framträdanden i Göteborg. Vad sägs om Jonathan Unge och andra artister på olika scener. För biljetter samarbetar vi med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

Boka Jonathan Unge Solo hotellpaket

Jonathan Unge Solo

Showbiljett + Hotell

Lorensbergsteatern | 21 feb, 2024
Jonatan Unge kör sin standup show. För er som inte vet vem det är utsågs han 2019 till Årets manliga komiker på Svenska Standup-galan och 2022 nominerades han till Det svenska humorpriset.

I paketet ingår: Standupbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Boka Nour El Refai show i Göteborg

Nour El Refai – Säger skämt i ca 75 minuter

Evenemangsbiljett + Hotell

Lorensbergsteatern | 25 nov 2023
Helt enkelt står Nour El Refai på scenen. En helt egen standupföreställning!

I paketet ingår: Evenemangsbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Aeroseum

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Om Stand Up

Det är USA och England som Sverige fick sin inspiration till en försvenskad version av Standup eller Ståuppkomik. En person uppträder själv på scen och drar skämt.

Den första moderna standup-klubben hittar vi i Stockholm. Det var Stand Up Comedy Klubben (SUCK) som grundades 1988 av Bertil Goldberg, Jonas Hallberg och Adde Malmberg. SUCK ingår idag i ståuppstället Norra Brunn. Ståuppkomikens status var väldigt låg vid de första framträdanden och det tog många år innan branchen lyfte och en ståuppkomiker fick bra bra betalt för sitt uppträdande.

De första man kan förknippa med ämnet humor och skratt kan man ge till följande personer som har öppnat upp för komikernas värld på olika revyscener, Magnus och Brasse, Hasse och Tage, Gösta Ekman och flertalet andra. Hade de fått en möjlighet att uppträda på ett hotell, en bar eller en annan scen hade de gjort succe!

Flertalet komiker kan idag ses på TV och olika event över hela Sverige. Vem kommer inte ihåg TV-programmet från 90-talet, "Släng dig i Brunnen". Från att ha varit lite töntigt med standup är det nu en helt acceptabelt som vilket framträdande som helst!

Vill du istället gå på stand-up i Stockholm finns det flera artister som framträder på olika scener.
--
Populära Standup i Göteborg
25 nov 2023
Lorensbergsteatern Göteborg
Köp biljett
21 feb 2024
Lorensbergsteatern Göteborg
Köp biljett
Top