Opera på GöteborgsOperan

Gå på opera i Göteborg

Se en opera i Göteborg på GöteborgsOperan 2023!

På GöteborgsOperan kan du se både opera, operett, balett, dans och musikal. För dig som vill kombinera ett operabesök med övernattning på hotell finns prisvärda operapaket i Göteborg. Varje år sätts nya operor upp på GöteborgsOperan. Kombinera gärna din operakväll med en god middag i GöteborgsOperans restaurang.

GöteborgsOperan är platsen för opera i Göteborg och för balett. Här kan du se både kända och nyproducerade operor. Många operor återkommer till GöteborgsOperan under vissa tider och några är långkörare. Men förutom opera kan du även se balett, operetter och musikaler. GöteborgsOperan har ett danskompani som är ett av Europas främsta kompanier för samtida dans. I danskompaniet finns dansare från över 20 olika länder. GöteborgsOperans orkester spelar nästan med i alla olika uppsättningar och behärskar alla olika musikstilar från barockopera till musikal. Solisterna sjunger sin egen stämma och kören är en av Sveriges tre professionella operakörer och behärskar flera olika genres. Till GöteborgsOperan kommer även besök av solister från annat håll när olika uppsättningar sätts upp.

Opera på olika språk
Många operor på GöteborgsOperan är på originalspråk och kan då vara på till exempel italienska eller tyska. Men då kan ni hänga med i handlingen via textning på svenska (som utländsk film på TV). Men vissa operor sjungs även på svenska och då finns oftast ingen textning tillgänglig.

Operor under 2023/2024
För er som tycker om kända tonsättare kan se Mozarts opera Don Giovanni och Guiseppes Verdis Opera Nabucco under år 2023 på Göteborgsoperan.

Nedan tipsar vi om hotellpaket med biljett till opera i Göteborg tillsammans med Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en show se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Boka Don Giovanni Opera hotellpaket

Don Giovanni

Mozarts klassiska opera

GöteborgsOperan | 2 dec 2023 - 31 jan 2024

Boka Nabucco operan hotellpaket

Nabucco

Giuseppe Verdis opera från 1842

GöteborgsOperan | 7 sept - 23 sept 2023

Boka Mytomania Opera i Göteborg hotellpaket

Mytomania

Mytomania är en ny opera av Göteborgstonsättaren Paula af Malmborg Ward och librettisten Kerstin Perski.

GöteborgsOperan | 8 okt - 9 nov, 2023

Boka In a heartbeat hotellpaket

In a heartbeat

Dansverk av  Hofesh Shechter och Tom Weinberger

GöteborgsOperan | 3 nov - 12 dec 2023

Top