Opera på GöteborgsOperan

Gå på opera i Göteborg

Se en opera i Göteborg på GöteborgsOperan 2023!

På GöteborgsOperan kan du se både opera, operett, balett, dans och musikal. För dig som vill kombinera ett operabesök med övernattning på hotell finns prisvärda operapaket i Göteborg. Varje år sätts nya operor upp på GöteborgsOperan. Kombinera gärna din operakväll med en god middag i GöteborgsOperans restaurang.

GöteborgsOperan är platsen för opera i Göteborg och för balett. Här kan du se både kända och nyproducerade operor. Många operor återkommer till GöteborgsOperan under vissa tider och några är långkörare. Men förutom opera kan du även se balett, operetter och musikaler. GöteborgsOperan har ett danskompani som är ett av Europas främsta kompanier för samtida dans. I danskompaniet finns dansare från över 20 olika länder. GöteborgsOperans orkester spelar nästan med i alla olika uppsättningar och behärskar alla olika musikstilar från barockopera till musikal. Solisterna sjunger sin egen stämma och kören är en av Sveriges tre professionella operakörer och behärskar flera olika genres. Till GöteborgsOperan kommer även besök av solister från annat håll när olika uppsättningar sätts upp.

Opera på olika språk
Många operor på GöteborgsOperan är på originalspråk och kan då vara på till exempel italienska eller tyska. Men då kan ni hänga med i handlingen via textning på svenska (som utländsk film på TV). Men vissa operor sjungs även på svenska och då finns oftast ingen textning tillgänglig.

Nedan tipsar vi om hotellpaket med biljett till opera i Göteborg tillsammans med Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en show se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Boka La bohème hotellpaket

La bohème

Puccinis älskade opera

GöteborgsOperan | 25 jan - 13 maj 2023

Boka Nabucco operan hotellpaket

Nabucco

Giuseppe Verdis opera från 1842

GöteborgsOperan | 20 maj - 10 jun 2023

Boka Die schweigsame Frau hotellpaket

Die schweigsame Frau

Strauss komiska opera "Den tystlåtna kvinnan"

GöteborgsOperan | 4 mar - 6 apr 2023

Boka Touched hotellpaket

Touched

Dansverk av Johan Inger, Imre och Marne van Opstal

GöteborgsOperan | 27 jan - 10 jun 2023

Top