Påsklov i Göteborg 2024

Aktiviteter i Göteborg under lovet

Tips på aktiviteter i Göteborg under Påsklovet.

Påsklov 2024 i Göteborg infaller under vecka 14. Skolorna håller stängt från Långfredag 29 mars till 7 april, 2024.

Påsklovet börjar alltså efter själva Påsk. På tisdagen efter Annandag Påsk stänger skolorna och istället för skolgång brukar det bli påskkärringar och påskägg för hela slanten och roliga aktiviteter.

Vad sägs om att leta påskägg, påskpyssla, gå på museum, leka, gå på bio och mycket mer. Här tipsar vi dig som besöker Göteborg under Påsk vad man kan hitta på med barnen. Förhoppningsvis har våren börjat kika fram när april börjat. Göteborgs Stad har också ett kalendarium där de presenterar olika aktiviteter under påsk i Göteborg - se här. Vi återkommer med vad du kan hitta på i Göteborg under påsklovet 2024.

Påsklov på O´Learys Järntorget Göteborg

Påsklov på O´Learys Järntorget

Bowling, Shuffleboard, Karaoke

Ta kvasten till O'Learys Järntorget och ha er roligaste påsklovsaktivitet. Slå en strike i bowling, utmana föräldrarna i shuffleboard eller sjung loss i vårt karaokerum. Mellan den 10-14 april 2023 har de extra öppet dagtid för att kunna erbjuda alla påsklovsfirande barn massor av roliga aktiviteter! Dessutom bjuder de alla barn på mat* mellan kl. 12:00-17:00!

*Se fullständiga villkor på O'Learys hemsida

Datum: Påsklovet 10 - 14 april 2023
Adress: Järntorget, Norra Allégatan2, Göteborg
Bild: O´Learys

Påsklov i Jubileumsparken i Göteborg

Jubileumsparken

Öppet under Påsklovet 2023

Det händer mycket i Jubileumsparken. Det byggs för fullt och det nya hamnbadet skall stå klart till Göteborgs 400-årsjubileum i juni 2023. Här finns en rolig lekplats för barnen med allt från rutschkanor, gungor, klätterställningar och sandlådor. Denna utflyktslekplats ligger brevid den sk. Uteklassrummet Näsan i blöt där barnen kan leka med vatten. Här finns också en klättergrej. Det finns bänkar och bord så ta gärna med en pick-nick. Under Påsklov och andra skollov brukar det anordnas olika aktiviteter i Jubileumsparken. Det kan vara aktiviteter som skattjakt, experiment, fiske, segling...men håll koll på Jubileumsparkens facebooksida för aktuellt program.

Under Påsklovet 2023 kan ni komma till Jubileumsparken och prova på att åka skateboard och rullskridskor, leta påskägg, prova på att fiska och påskpyssla m.m.

Adress: Frihamnen 7, Hisingen.
Jubileumsparken

Slottskogen under påsklovet

Slottsskogen

Parken är öppen året om

Slottsskogen är centrala Göteborgs största park. Hit kan man gå när som helst på året. Men just våren är nog lite extra härligt då allt börjar blir grönt och blommorna blommar. För barnen kan det vara kul att besöka lekplatsen Plikta eller att titta på djuren. I Slottsskogens lilla djurpark finns både tama och vilda nordiska djur som grisar, ren och älg. En populär aktivitet är den dagliga matningen av sälar och pingviner. På helger kan man få se när skogsren och älgar matas. Tider för matning finns på Slottsskogens hemsida. Nära lekplatsen Plikta ligger också Göteborgs naturhistoriska museum som är roligt för besöka. I Slottsskogen har ni också flera caféer och försäljning av glass.

Under Påsklovet (11 - 14 april) blir det hinderbana på gräsmattan mellan Plikta lekplats och Naturhistoriska museet. Kan du balansera som en ekorre eller hoppa som en groda? Varje station på hinderbanan har hämtat inspiration från ett djur. Passar hela familjen, alla gör efter sin egen förmåga. Alla som deltar får också diplom.

Adress: Slottskogen. Ovanför Linnegatan.
Slottskogen

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | 2024

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2024

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Boka en rundtur med Paddan i Göteborg

Rundtur med Paddan

Premiär 6 april 2023

Ett av Göteborgs vårtecken är att Paddan börjar sina båtturer i kanalerna för säsongen i april 2023. Under Påsklovet kan du åka Paddan under flera av skollovets dagar. Paddan avgår från Kungsportsplatsen och turen tar dig via kanalerna från 1600-talet ut till Göteborgs hamn. Du passerar kända byggnader i Göteborg, under låga broar och ut i Göta Älv. Lite extra intressant blir nog turen i år när Göteborg firar 400 år. Paddan är en kul och intressant båttur för både vuxna och barn. Tänk på att ta på dig kläder efter väder - då båten är utan tak. Vi tycker också det är bra att Paddan faktiskt har förlängt sin säsong till Höstlovet i november.

Säsong: 6 april - 5 nov, 2023
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min
Bild: Strömma

Biljetter i samarbete med Strömma.
Boka resor till fjällen
Boka boende i Branäs fjällen
Fjällen Sverige | Året om

Som de flesta vet är inte Göteborg den bästa platsen för skidåkning. Men svenska fjällen ligger inte allt för långt bort. För barnfamiljer är Branäs en fantastisk plats att åka skidor på. Snösäkert är det också då det har snökanoner. Vill man åka längre norrut finns Sälen med alla sina olika fjälldestinationer som Lindvallen, Hundfjället, Högfjället och Tandådalen och det mer barnvänliga Stöten.

Mer om skidresor i Sverige

Presenteras i samarbete med Sembo.
Universeum Påsklovet i Göteborg

Universeum

Öppet under påsklovet 2023

Universeum har fullt med aktiviteter året om. Just nu finns utställningen Mathrix där man på olika och roliga sätt får lära sig om matematik. Gå in i Vislab och lär dig om olika typer av forskning om Världen. Gå in i regnskogen och känn värmen och kika på djuren som lever där. Se hajarna, rockor, ormar....och spindlar. I bottenplan finns den roliga lekplatsen Miniverseum för de lite mindre barnen. Kika på Universeums hemsida för dagliga program.

Adress: Södra vägen 50
Universeum

Stadsbiblioteket i Göteborg

Stadsbiblioteket

Öppet under påsklovet 2023

Stadsbiblioteket har öppet hela året. Hit kan man gå för att låna och läsa böcker och tidningar, släktforska, plugga och äta gott. Här finns en mysig hörna för barn med roliga böcker och några leksaker. Mysig att bara slinka in på Stadsbiblioteket för en lugn stund när man är på stan. Det brukar anordnas olika program så kika gärna på Stadsbibliotekets hemsida. I år kan du till exempel spela TV-spel på en megastor skärm, vara med på ett superhemligt påsklovspyssel och se på gratis skollovsbio.

Adress: Götaplatsen 3, Avenyn, Göteborg
Stadsbiblioteket

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Aeroseum

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Ta Stena Line färjan till Danmark och Legoland under Påsklovet

Åk till LEGOLAND® från Göteborg

Premiär 1 april 2023

Den 1 april 2023 premiäröppnar LEGOLAND® för säsongen och är öppet under Påsklovet. För er som vill ta med barnen på ett lite längre äventyr under Påsk blir en resa till Danmark en rolig aktivitet. Legolandparken är ett av Danmarks mest kända resmål för barnfamiljer. Här är det LEGO® i alla dess former och kreationer. Roliga åkattraktioner och god mat. Intill ligger också badlandet Lalandia och djurparken Givskud Zoo. Så i Billund kan man lätt spendera några dagar med familjen. Resan med Stena Line mellan Göteborg och Fredrikshamn är också mysig.

Paketresa 20% rabatt på färjan: När du bokar Stena Line färja (Göteborg - Fredrikshamn) + boende vid LEGOLAND® Billund i Danmark samtidigt via Sembo, får du alltid 20% rabatt på färjeöverfarten. Tänk också på att du kan boka ett av temahotellen på LEGOLAND® Billund där det ingår ett sk. Resort Pass. Detta pass gäller för obegränsat inträde under hela din vistelse till Legolandparken, Lalandia Aquadome samt Lejonparken Givskud Zoo.

Tips vid bokning hos Sembo: När du kommer till bokningssidan hos Sembo. Börja med att fylla i antal personer samt datum och klicka på knappen SÖK. Välj sedan ditt hotell. På informationssidan för hotellet kan du sedan boka din färjebiljett med rabatterat pris - Använd knappen Lägg till färja.

Säsong: 1 april - 30 dec, 2023 (kontrollera gärna Legolandparkens hemsida för öppettider)
Avgår: Stena Line Danmarksterminalen Göteborg
Bild: Sembo

Biljetter i samarbete med Sembo.
Göteborgs Konstmuseum Påsklovet

Göteborgs Konstmuseum

Öppet under påsklovet 2023

Kika in på museet
Det kanske låter lite tungt med konst. Men Konstmuseet är intressant. Under Påsklovet anordnas olika aktiviteter som att skapa ditt egna kort med vår- eller påsktema (11 - 15 april). Museet fyller 100 år under 2023.

Adress: Götaplatsen (Avenyn)
Göteborgs Konstmuseum

Naturhistoriska museet i Göteborg under Påsklovet

Göteborgs naturhistoriska museum

Öppet under Påsklovet 2023

Aktiviteter under sportlovet
Naturhistoriska museet är alltid kul för barn. Här finns stora och små djur att kika på. Under Påsklovet kan du gå på upptäckarfärd i museet. Med ett Upptäck-häft går ni runt i museet och letar efter djur som lägger ägg (1- 16 april). På söndag 2 april kan ni komma och lära er skapa ukrainska påskägg. Museet fyller 100 år under 2023.

Adress: Museivägen 10 (vid Linnéplatsen).
Göteborgs naturhistoriska museum

Boka en brunchkryssning i Göteborg under påsklovet

Ta en båtkryssning med brunch

Premiär 1 april 2023

Ta med hela familjen på en mysig båttur ut i Göteborgs skärgård. Ombord serveras en brunchbuffé där du hittar godsaker som sill, lax, köttbullar, korv, potatissallad, äggröra, ostbricka, sallad, bröd, marmelad och mycket mer. Efter maten väntar ett välfyllt dessertbord. Båtturen tar dig via Göta Älv ut i Göteborgs södra skärgård där ni passerar Långedrag, Saltholmen, Fiskebäck, Bratten, Känsö, Brännö, Asperö och Rivö m.m. Vid fint väder kan ni även gå ut på soldäcket och njuta av havsluften.

Säsong: Helger 1 april - 29 okt, 2023
Avgår: Lilla Bommen Tid: 3 tim
Bild: Strömma

Biljetter i samarbete med Strömma.
Göteborgs Botaniska Trädgård Påsklovet

Göteborgs Botaniska Trädgård

Öppet under påsklovet 2023

Göteborgs Botaniska Trädgård ligger mittemot Slottsskogen. Här är otroligt vackert när våren kommer och blommorna börjar blomma. Just nu håller Botaniska på att bygga om så det blir lite byggsaker här och där. Under Påsklovet kan barnen komma och plantera växter och pimpa vackra gamla krukor (11 - 13 april). Blommorna får ni sedan ta med hem. Kostnad tillkommer. Botaniska Trädgården fyller 100 år under 2023.

Adress: Carl Skottsbergs Gata 22A
Göteborgs Botaniska trädgård

Göteborgs Stadsmuseum

Göteborgs Stadsmuseum

Öppet under påsklovet 2023.

Göteborgs Stadsmuseum har en väldigt intressant utställning om Göteborg under 400 år. Där allt började 1621. Den kallas för Göteborgs födelse. Sedan tar du dig framåt genom århundradena och till dagens Göteborg. Och oj vad det hänt saker där emellan. Här finns också ett vikingaskepp som hittats och sägs vara från 800-talet. Det sägs segla en kopia av detta skepp i Göteborg. Söndag 9 april 2023 kan barnen gå med på en sagovandring i museet. För aktuella aktiviteter kika in på Göteborgs Stadsmuseums hemsida.

Adress: Norra Hamngatan 12
Göteborgs Stadsmuseum

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia i Danmark är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på i Lalandia Billund.

Mer om Lalandia

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Frölunda Hockey Göteborg
Se Frölunda Hockey live
Göteborg | 2024

Se Frölunda HC live i Scandinavium när herrarna spelar och i Frölundaborg när damerna spelar. Upplev känslan av att sitta i publiken och heja fram ert lag till seger. Under 2024 firar Frölunda HC 80 år och detta firas lite extra under SHL matchen mot Modo lördagen 2 mars i Scandinavium. En nyhet denna dagen är Frölundaväggen, en vägg där personer som betytt mycket för föreningen kommer hyllas....några kommer även vara på plats i Scandinavium denna dag.

Biljetter presenteras i samarbete med Ticketmaster.
Sjöfartmuseet Akvariet sportlovet 2023

Sjöfartsmuseet Akvariet

Besök det nyöppnade och nyrenoverade Sjöfartsmuseet Akvariet. Här finns intressanta utställningar för alla åldrar. Göteborg har en lång historia som hamnstad med sin närhet till havet. En ny utställning för barn 4-10 år kallas Stora blå där man får uppleva havet genom lärande lek. Här finns också en lekplats för mindre barn 0-3 år som heter Knattegatt. Ett helt nytt akvarium - Akvariet - har öppnats som är ett av Europas största levande korallrev.

Datum: Påsklovet 2023
Adress: Karls Johansgatan 1-3

Simma under sportlovet i Göteborg 2023

Bada i simhall

Att bada är alltid kul. Känn lite sommarkänsla och ta en dag med bad i någon av Göteborgs simhallar. Här kan du simma och leka: Angereds Arena, Frölundabadet, Valhallabadet, Lundbybadet, Askims simhall, Kärra simhall mfl.

Datum: Påsklovet 2023
Adress: olika adresser

Se simhallar i Göteborg

HOTELL I GÖTEBORG!

Du kan välja bland olika typer av boende i Göteborg allt från lyxhotell till vandrarhem. Kanske vill du ha ett hotell med pool eller det viktigaste kanske är att det ligger nära nån speciell plats i Göteborg.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Göteborg. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Göteborg:

Hotell nära Göteborgs centrum

Hotell nära Liseberg

Hotell i Majorna

Hotell nära Nya Ullevi

Hotell nära Scandinavium

Hotell nära Göteborgs Centralstation

...se alla hotell i Göteborg

Besök Bohus Fästning under påsklovet 2023

Bohus Fästning

Premiäröppnar 8 april 2023. Öppet under Påsklovet 9 - 16 april, 2023

Det händer mycket på Bohus Fästning under Påsklovet. Som att hoppa i hoppborgen, testa bågsskytte eller rid med vår tornerhäst på räls. Utmana varandra på dragkamp, kubb eller upptäck de fasansfulla fängelsehålorna. Fästningen är öppen under hela Påsklovet 9-16 april. Den 8 april öppnar Bohus Fästning för säsongen och då blir det Påskfirande på självaste Påskafton. Det blir marknad och lek för barnen som pyssel, ansiktsmålning och godisregn. Under vintern 2022 har Bohus Fästning varit inspelningsplats för kommande TV-serien om Ronja Rövardotter. Astrid Lindgrens älskade karaktär. Premiär på serien blir det i slutet av 2023.

Adress: Fästningsholmen 1, Kungälv
Bohus Fästning

Populära Påsklovs-event i Göteborg 2023
6 apr - 5 nov 2023
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
18 mar - 30 jun 2023
Stora Teatern Göteborg
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2023
Stena Terminalen Göteborg
Köp biljett

Roligt att göra i Göteborg på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Top