Påsklov i Göteborg 2024

Aktiviteter i Göteborg under lovet

Tips på aktiviteter i Göteborg under Påsklovet.

Påsklov 2024 i Göteborg infaller under vecka 14. Skolorna håller stängt från Långfredag 29 mars till 7 april, 2024.

Påsklovet börjar alltså efter själva Påsk. På tisdagen efter Annandag Påsk stänger skolorna och istället för skolgång brukar det bli påskkärringar och påskägg för hela slanten och roliga aktiviteter.

Vad sägs om att leta påskägg, påskpyssla, gå på museum, leka, åka amfibiebuss, ta en tur med Paddan-båten, gå på bio och mycket mer. Här tipsar vi dig som besöker Göteborg under Påsk vad man kan hitta på med barnen. Förhoppningsvis har våren börjat kika fram när april börjat. Göteborgs Stad har också ett kalendarium där de presenterar olika aktiviteter under påsk i Göteborg - se här. Nedan ser ni tips på vad ni kan hitta på i Göteborg under påsklovet 2024.

Boka Brunch på Jacy'z hotell  Göteborg

Brunch på Jacy'z hotell

Ät en amerikansk inspirerad brunch

Brunchen inleds i Jacy'z raw bar där ni väcker liv i smaklökarna med färska ostron och ceviche. Sedan bjuds ni på allt från klassiska bagels och sandwiches till mac 'n' cheese, bacon och äggröra. Väl till bords väljer ni en mellanstor rätt från brunchmenyn, som Archie's Cheese Burger, Moules Mariniere eller Chicken 'n' Waffles. Sedan väntar den härliga dessertbuffén med med favoriter som Red Velvet Cup Cakes, Candy Pops och Jacy'z signatur Cheesecake. Dryck köpes på plats.

Efter maten kan ni hänga kvar framför eldstaden, spela ett parti biljard eller testa golfsimulatorerna en trappa upp.

Säsong: Lördagar och söndagar året om.
Tid: 1.5 tim sittning
Adress: Jacy´z hotell, Drakegatan 10 (nära Ullevi)

Bokning presenteras i samarbete med Truestory.
Påsklov i Jubileumsparken i Göteborg

Jubileumsparken

Avvakta aktiviteter under påsken 2024

Det händer mycket i Jubileumsparken. Det byggs för fullt med den nya bastun som skall stå klar till våren 2024. Här finns en rolig lekplats för barnen med allt från rutschkanor, gungor, klätterställningar och sandlådor. Denna utflyktslekplats ligger brevid den sk. Uteklassrummet Näsan i blöt där barnen kan leka med vatten. Här finns också en klättergrej. Det finns bänkar och bord så ta gärna med en pick-nick. Under Påsklov och andra skollov brukar det anordnas olika aktiviteter i Jubileumsparken. Det kan vara aktiviteter som skattjakt, experiment, fiske, segling...men håll koll på Jubileumsparkens facebooksida för aktuellt program.

Adress: Frihamnen 7, Hisingen.
Jubileumsparken

Slottskogen under påsklovet

Slottsskogen

Parken är öppen året om

Slottsskogen är centrala Göteborgs största park. Hit kan man gå när som helst på året. Men just våren är nog lite extra härligt då allt börjar blir grönt och blommorna blommar. För barnen kan det vara kul att besöka lekplatsen Plikta eller att titta på djuren. I Slottsskogens lilla djurpark finns både tama och vilda nordiska djur som grisar, ren och älg. En populär aktivitet är den dagliga matningen av sälar och pingviner. På helger kan man få se när skogsren och älgar matas. Tider för matning finns på Slottsskogens hemsida. Nära lekplatsen Plikta ligger också Göteborgs naturhistoriska museum som är roligt för besöka. I Slottsskogen har ni också flera caféer och försäljning av glass (som förhoppningsvis är öppen under påsk).

I år (2- 5 april kl. 12-14) kommer Plikta tillsammans med Göteborgs naturhistoriska museum ha en hinderbana att prova. Du kan klättra som ett djur och när du kommer fram får du diplom. Kika här för aktuella tider och aktiviteter på lekplatsen Plikta »

Adress: Slottskogen. Brevid Linnéplatsen.
Slottsskogen

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | 2024

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2024

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Boka en rundtur med Paddan i Göteborg

Rundtur med Paddan

Premiär 28 mars 2024

Ett av Göteborgs vårtecken är att Paddan börjar sina båtturer i kanalerna för säsongen i slutet av mars. Under Påsklovet kan du åka Paddan under flera av skollovets dagar. Paddan avgår från Kungsportsplatsen och turen tar dig via kanalerna från 1600-talet ut till Göteborgs hamn. Du passerar kända byggnader i Göteborg, under låga broar och ut i Göta Älv. Göteborg firade 400 år under 2023 så här finns mycket intressant historia du får höra om. Paddan är en kul och intressant båttur för både vuxna och barn. Tänk på att ta på dig kläder efter väder - då båten är utan tak. Vi tycker också det är bra att Paddan faktiskt har förlängt sin säsong till Höstlovet i november.

Säsong: 28 mar - 3 nov, 2024
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min
Bild: Strömma

Biljetter i samarbete med Strömma.
Bli medlem hos Scandic hotels i Göteborg

Bo på Scandic i Göteborg

Som Scandic medlem får du alltid bästa pris!

Scandic är Sveriges mest kända hotellkedja med prisvärda rum över hela Sverige. I Göteborg finns det Scandic hotell på olika centrala platser. Scandic är också mycket familjevänligt men passar självklart för alla olika resenärer. De har bra familjerum, rabatter för barn, rabatt för pensionärer och studenter och massor av erbjudanden året om.

Bo på Scandic med familjen
För dig som reser med familjen bor barn under 12 år gratis i vuxens sällskap, det finns barnvänliga rätter i restaurangen och barn kan välja en halv rätt från ordinarie a la carte menyn till 50 % rabatt. Det kan även vara lite extra gott för barn på frukostbuffén och det anordas ibland olika barnaktiviteter.

Se familjevänliga Scandic hotell i Göteborg »

Bli Scandic Friends medlem
Som medlem i Scandic får du alltid bästa pris på rum. Rumspriser för medlemmar visas direkt när du söker efter rum på Scandics hemsida. När du bokar ett rum till Scandic Friends pris får du alltid poäng som du kan använda till fler övernattningar eller annat*. Ju fler poäng du tjänar tar dig mot nästa nivå som Scandic Friends men ännu fler erbjudanden.

Bli Scandic Friends medlem gratis direkt när du bokar din vistelse på Scandic i Göteborg »

* Vissa hotell är undantagna från där du kan använda dina poäng i restaurang, bar eller shop. Titta alltid på Scandics hemsida för aktuell information.
Hotellrum bokas i samarbete med Scandic.
Björn Skifs på Rondo Hotellpaket Göteborg
Björn Skifs
Rondo | 8 feb - 27 apr 2024

Se Björn Skifs, en av Sveriges bästa entertainer med sin show "En Värld av Skifs" på Rondo. Det blir en resa med fantastisk musik och humor genom 60 år av Björns karriär.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Nöjesresor och biljetter med Showtic.
Bröderna Lejonhjärta på Lisebergsteatern 2024
Bröderna Lejonhjärta
Lisebergsteatern | 24 nov - 22 dec 2024

Se en av Astrid Lindgrens mest populära sagor i höst på Lisebergsteatern i Göteborg. Det är sagan om bröderna Skorpan och Jonatan som kommer till landet Nangijala när de dör och där upplever spännande äventyr

Biljetter presenteras i samarbete med Showtic.
Universeum Påsklovet i Göteborg

Universeum

Öppet under påsklovet 2024

Universeum brukar ha fullt med aktiviteter under påsklovet. Gå in i Vislab och lär dig om olika typer av forskning om Världen. Gå in i regnskogen och känn värmen och kika på djuren som lever där. Se hajarna, rockor, ormar....och spindlar. Besök Rymdresan där du får lära dig om jorden, månen, Mars, solsystemet och rymdfart

På Universeum finns också "Wisdome" som är Sveriges största visualiseringsdom. Se fantastiska filmer på 443 kvadratmeter stor duk som omsluter dig 360 grader. Det blir filmer om allt från dinosaurier till rymden.

I bottenplan finns den roliga lekplatsen Miniverseum för de lite mindre barnen. Kika på Universeums hemsida för dagliga program.

Adress: Södra vägen 50
Universeum

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Amfibiebuss Göteborg

Testa en tur med Ocean Bus i Göteborg. Sightseeingturen börjar som buss och kör runt i Göteborg där du får se kända sevärdheter och platser. Efter ett tag närmar ni er vattnet och bussen kör då rakt ner i vattnet och blir till en båt.

Sveriges första amfibiebuss tog sig en tur i Stockholm 2014 och år 2019 var det dags i Göteborg.

Ni åker förbi flera kända attraktioner i Göteborg. Guidning ingår av skepparen/chauffören.

Säsong: feb - dec
Tid: 60 min - 75 min

Stadsbiblioteket i Göteborg

Stadsbiblioteket

Öppet under påsklovet 2024

Stadsbiblioteket har öppet hela året. Hit kan man gå för att låna och läsa böcker och tidningar, släktforska, plugga och äta gott. Här finns en mysig hörna för barn med roliga böcker och några leksaker. Mysig att bara slinka in på Stadsbiblioteket för en lugn stund när man är på stan. Det brukar anordnas olika program och utställningar så kika gärna på Stadsbibliotekets hemsida.

Under årets påsklov blir det utställningen Urban Sketchers,fotoutställning av Joanna Helander om den polska poeten och nobelpristagaren Wisława Szymborska och föredrag om Göteborgskoloristerna med Pontus Hjorthén mm.

Adress: Götaplatsen 3, Avenyn, Göteborg
Stadsbiblioteket

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Ta Stena Line färjan till Danmark och Legoland under Påsklovet

Åk till LEGOLAND® från Göteborg

Premiär 23 mars 2024

Den 23 mars 2024 premiäröppnar LEGOLAND® för säsongen och är öppet vissa dagar under Påsklovet (29 mars - 2 april samt 5 - 7 april 2024).

För er som vill ta med barnen på ett lite längre äventyr under Påsk blir en resa till Danmark en rolig aktivitet. Legolandparken är ett av Danmarks mest kända resmål för barnfamiljer. Här är det LEGO® i alla dess former och kreationer. Roliga åkattraktioner och god mat. Intill ligger också badlandet Lalandia och djurparken Givskud Zoo. Så i Billund kan man lätt spendera några dagar med familjen. Resan med Stena Line mellan Göteborg och Fredrikshamn är också mysig.

Paketresa 20% rabatt på färjan: När du bokar Stena Line färja (Göteborg - Fredrikshamn) + boende vid LEGOLAND® Billund i Danmark samtidigt via Sembo, får du alltid 20% rabatt på färjeöverfarten. Tänk också på att du kan boka ett av temahotellen på LEGOLAND® Billund där det ingår ett sk. Resort Pass. Detta pass gäller för obegränsat inträde under hela din vistelse till Legolandparken, Lalandia Aquadome samt Lejonparken Givskud Zoo.

Tips vid bokning hos Sembo: När du kommer till bokningssidan hos Sembo. Börja med att fylla i antal personer samt datum och klicka på knappen SÖK. Välj sedan ditt hotell. På informationssidan för hotellet kan du sedan boka din färjebiljett med rabatterat pris - Använd knappen Lägg till färja.

Säsong: 23 mars - 3 nov 2024 + Julöppet. Öppet alla dagar mellan juni till augusti 2024 (kontrollera gärna Legolandparkens hemsida för öppettider)
Avgår: Stena Line Danmarksterminalen Göteborg
Bild: Sembo

Biljetter i samarbete med Sembo.
Göteborgs Konstmuseum Påsklovet

Göteborgs Konstmuseum

Öppet under påsklovet 2024

Kika in på museet
Det kanske låter lite tungt med konst. Men Konstmuseet är intressant. Mellan 2-5 april kan du komma och måla din egna kruka i museets Studio. Du får också några frön att plantera i krukan som du får ta med hem.

Adress: Götaplatsen (Avenyn)
Göteborgs Konstmuseum

Naturhistoriska museet i Göteborg under Påsklovet

Göteborgs naturhistoriska museum

Öppet under Påsklovet 2024

Aktiviteter under sportlovet
Naturhistoriska museet är alltid kul för barn. Här finns stora och små djur att kika på. I samarbetet med Plikta byggs det en hinderbana vid lekparken Plikta där ni kan klättra som ett djur: 2-5 april kl. 12-14 (Drop in). Hela påsklovsveckan kan ni även går runt i museet med upptäck-häfte som handlar om sömntutor och matvrak.

Adress: Museivägen 10 (vid Linnéplatsen).
Göteborgs naturhistoriska museum

Göteborgs Botaniska Trädgård Påsklovet

Göteborgs Botaniska Trädgård

Öppet under påsklovet 2024

Göteborgs Botaniska Trädgård ligger mittemot Slottsskogen. Här är otroligt vackert när våren kommer och blommorna börjar blomma. Kryddväxter är temat under årets påsklov 2-4 april där ni får lära er att så lättodlade kryddor och göra växtskyltar i lera. 6 april kl.11-15 blir det också invigning av Bergshuset och Lökträdgården då det anordans lite olika aktiviteter. Det blir bland annat tipspromenad för barn.

Inne i Botaniska Trädgården finns även ett mysigt café där det bakas kakor och rawfood kreationer och smörgåsar och sallader.

Adress: Carl Skottsbergs Gata 22A
Göteborgs Botaniska trädgård

Göteborgs Stadsmuseum

Göteborgs Stadsmuseum

Öppet under påsklovet 2024.

Göteborgs Stadsmuseum har en väldigt intressant utställning om Göteborg under 400 år. Där allt började 1621. Den kallas för Göteborgs födelse. Sedan tar du dig framåt genom århundradena och till dagens Göteborg. Och oj vad det hänt saker där emellan. Här finns också ett vikingaskepp som hittats och sägs vara från 800-talet. Det sägs segla en kopia av detta skepp i Göteborg. För aktuella aktiviteter kika in på Göteborgs Stadsmuseums hemsida.

Adress: Norra Hamngatan 12
Göteborgs Stadsmuseum

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia i Danmark är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på i Lalandia Billund.

Mer om Lalandia

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Frölunda Hockey Göteborg
Se Frölunda Hockey live
Göteborg | 2024

Se Frölunda HC live i Scandinavium när herrarna spelar och i Frölundaborg när damerna spelar. Upplev känslan av att sitta i publiken och heja fram ert lag till seger. Under 2024 firar Frölunda HC 80 år och detta firas lite extra under SHL matchen mot Modo lördagen 2 mars i Scandinavium. En nyhet denna dagen är Frölundaväggen, en vägg där personer som betytt mycket för föreningen kommer hyllas....några kommer även vara på plats i Scandinavium denna dag.

Biljetter presenteras i samarbete med Ticketmaster.
Sjöfartmuseet Akvariet sportlovet 2023

Sjöfartsmuseet Akvariet

Besök Sjöfartsmuseet Akvariet. Här finns intressanta utställningar för alla åldrar. Göteborg har en lång historia som hamnstad med sin närhet till havet. En ny utställning för barn 4-10 år kallas Stora blå där man får uppleva havet genom lärande lek. Här finns också en lekplats för mindre barn 0-3 år som heter Knattegatt. Här finns också ett akvarium - Akvariet -som är ett av Europas största levande korallrev. I det stora akvariet har även 2 svartfenade revhajar flyttat in.

Datum: Påsklovet 2024
Adress: Karls Johansgatan 1-3

Boka resor till fjällen
Boka boende i Branäs fjällen
Fjällen Sverige | Året om

Som de flesta vet är inte Göteborg den bästa platsen för skidåkning. Men svenska fjällen ligger inte allt för långt bort. För barnfamiljer är Branäs en fantastisk plats att åka skidor på. Snösäkert är det också då det har snökanoner. Vill man åka längre norrut finns Sälen med alla sina olika fjälldestinationer som Lindvallen, Hundfjället, Högfjället och Tandådalen och det mer barnvänliga Stöten.

Mer om skidresor i Sverige

Presenteras i samarbete med Sembo.
Simma under sportlovet i Göteborg 2023

Bada i simhall

Att bada är alltid kul. Känn lite sommarkänsla och ta en dag med bad i någon av Göteborgs simhallar. Här kan du simma och leka: Angereds Arena, Frölundabadet, Valhallabadet, Lundbybadet, Askims simhall, Kärra simhall mfl.

Datum: Påsklovet 2024
Adress: olika adresser

Se simhallar i Göteborg

Besök Bohus Fästning under påsklovet 2023

Bohus Fästning

Öppet med Påskmarknad 29-30 mars kl. 11-16 och Påsklov 4-5 april 2024

Det blir påskmarknad på Bohus Fästning under påsken (Långfredag och Påskafton) . Du kan handla godsaker och annat smått och gott. Det blir musik och lekar för hela familjen. Fästningen är även öppen för påsklovsaktiviteter 4-5 april kl.11-16.

Adress: Fästningsholmen 1, Kungälv
Bohus Fästning

Scandic hotell Göteborg
Boka boende på Scandic i Göteborg

Vi samarbetar med Scandic hotels. Scandic är Sverige största hotelloperatör och har flera hotell runt om i Göteborg med närheten till stadens utbud. Scandic är också ett familjevänligt hotell men självklart passar hotellen för alla.

Här får du tips på olika Scandic hotell Göteborg:

Scandic Rubinen | Avenyn (Nära Liseberg / Universeum / Paddan)

Scandic Europa | Intill Centralstationen / Nordstan Shoppingcenter

Scandic Crown | Intill Centralstationen / Nära Ullevi

Scandic Opalen | Mittemellan Ullevi och Scandinavium (Nära Liseberg)

Scandic Grand Central | Scandics nyaste hotell vid Centralstationen / vid hamnen

Tips på evenemang i Sveriges avlånga land!

Malmö

Boka Joyride the Musical musikalpaket i Malmö

JOYRIDE The Musical

Musikal + Hotell

Malmö Opera | 6 sep, 2024 - 27 apr, 2025
Se fler hotellpaket i Malmö »

Stockholm

Köp biljetter till musikalen Änglagård i Stockholm

Änglagård Musikalen

Musikal

Oscarsteatern | 6 sep - 26 okt 2024
Mer musikaler i Stockholm »

Falkenberg

Köp biljetter till Korvfabrikören i Falkenberg

Korvfabrikören

Sommarbuskis

Vallarnas friluftsteater | 30 jun - 11 aug 2024
Mer shower i Sverige »

Populära Påsklovs-event i Göteborg 2024
28 mar - 3 nov, 2024
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
1 mar - 30 jun 2024
Stora Teatern Göteborg
Köp biljett

Roligt att göra i Göteborg på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Top