Jullov i Göteborg 2023

Jullovsaktiviteter i Göteborg

Tips på roliga aktiviteter under jullovet i Göteborg

Jullovet är det andra längsta skollovet efter sommarlovet. När vintern har kommit och dagarna blir mörkare, ser många barn fram emot jullov. Höstterminen slutar 22 december 2023 och skolorna i Göteborg öppnar igen 9 januari 2024. Det finns lite olika aktiviteter i stan för barnen att upptäcka under jullovet.

Vad sägs om att besöka ett museum, ta ett dopp i ett badhus, spela bowling, åka skridsskor, besöka ett lekland eller varför inte ta färjan till Fredrikshamn och bo på The Reef. Det blir också jullovsteater med Emil i Lönneberga på Lisebergsteatern som du kan se ända fram till 7 januari 2024. Ja det finns mycket kul att göra i Göteborg under jullovet och vintern.

Här har vi samlat lite av det du kan göra under jullovet i Göteborg 2023. Sidan innehåller samarbeten med olika partners.

Jullov på O´Learys Järntorget Göteborg

Maxa jullovet på O'Learys Järntorget!

Utmana familjen på en runda bowling. Här finns banor som passar alla åldrar. Eller ta ton och bli en stjärna i deras karaokerum. Här finns även roliga arkadspel i deras Game Zone. Efter alla roliga aktiviteter kan ni äta nått gott i restaurangen och nån mumsig efterrätt.

Under mellandagarna har O'Learys Järntorget öppet från kl. 12:00 för att alla jullovsfirande barn och familjer skall kunna roa sig med grymma aktiviteter och njuta av smarrigt käk. O'Learys Järntorget BJUDER alla barn på mat* mellan kl. 12:00-17:00! *Se fullständiga villkor på O'Learys hemsida

Datum: Jullovet 2023. Mellandagarna 26-30 dec 2023 samt 2-6 jan 2024.
Adress: Järntorget, Norra Allégatan2, Bild: O´Learys
Bild: O´Learys

Jullovet på Universeum Göteborg

Universeum

Besök Universeum under jullovet och gå in i den tropiska skogen. Här flyger fåglar fritt och du kan kika på fiskar i akvariumen. I det stora akvariet kommer du nära hajarna och du kan kika på rockor. För de små barnen ta er till källarplanet och Miniverseum, där barnen kan köra båt, leka i affär, åka rutschkana och mycket mer. Ta en paus i restaurangen eller cafeét. Något av de avdelningar ni kan besöka under jullovet är Vislab, Digitla Universum och The Hub mfl. Under våren kan vi även se fram emot Universeums nya filmdome - Wisdome. Här kommer du kunna se filmer på Sveriges största visualiseringsdom i 360 grader. Luta dig tillbaka och häng med!

Datum: Jullovet 2023
Adress: Södra Vägen 50

Sjöfartmuseet Akvariet jullovet  2022

Sjöfartsmuseet Akvariet

På Sjöfartsmuseet Akvariet kan du lära dig allt om havet, både om de människor och fartyg som seglat över världshaven och de djur som finns i havets djup. På museet finns en utställning för barn 4-10 år som kallas Stora blå där man får uppleva havet genom lärande lek. En lekplats med namnet Knattegatt finns för de mindre barnen 0-3 år. I museet finns det flera olika utställningar som till exempel den om vår fantastiska hamnstad Göteborg. Missa inte det nya akvarium - Akvariet - som har ett av Europas största levande korallrev. I korallakvariet bor nu 2 svartfenade revhajar. Under 2023 fyller även Akvariet 100 år.

Datum: Jullovet 2023
Adress: Karls Johansgatan 1-3

Naturhistoriska Museet jullovet 2022

Göteborgs naturhistoriska museum

Det blir tipspromenad på Göteborgs naturhistoriska museum på jullovet. Under årets jullov är det fokus på bajs. Hur ser olika djurs bajs ut egentligen? Vilka djur bajsar runda kulor? Finns det djur som äter bajs? Ja frågor är till för att lösas så häng på tipspromenaden. Tipspromenaden börjar i hajrummet på plan 3.

Museet bjuder på intressant djur som Malmska Valen i Valsalen och elefanten i Däggdjurssalen. Här finns också Lejonet Simba som växte upp i Västergötland och som bott på Borås Djurpark där han tyvärr dog 1971 och kan nu ses inne i Däggdjurssalen. Här skall också finnas en tand som kommer från en gigantisk Megalodon som skall ha hittats på Hisingen. Det kommer också en ny utställning om djur och natur på Nord- och Sydpolen. Utanför museet i Slottsskogen hittar du lekplatsen Plikta som har allt från gungor till klätterställningar. Museet är intressant för barn i alla åldrar.

Datum: Jullovet 2023
Adress: Museivägen 10 (Slottsskogen)

FRI ENTRÉ
Jullov gå på bio i Göteborg

Gå på bio under jullovet

Under jullovet passar det utmärkt att gå på bio. Det är mörkt ute och hur mysigt är det inte med en bra film och popcorn. Runt jul brukar det komma nya biopremiärer och det brukar också visas film med jultema. Besök biograferna Filmstaden, Bergakungen, Göta och Biopalatset.

Tider: Jullovet 2023
Adress: olika adresser

Göteborgs Stadsmuseum jullovet 2022

Göteborgs Stadsmuseum

Vi skulle säga att Göteborgs Stadsmuseum är alltid intressant att besöka. Här finns information om Göteborgs födelse som stad och stadens 400-åriga historia. Kanske låter tungt, men basutställningen Göteborgs Födelse 1621 är riktigt bra gjord. Se föremål som hittats under utgrävningar och en film som visar hur det kan ha sett ut i Göteborg på 1600-talet. Staden var då en fästningsstad som skulle kunna stå emot attacker från fiender som Danskarna. För barn som läst om Svergies och Göteborgs historia i skolan blir detta extra intressant. Här finns också ett vikingaskepp från 800-talet som hittats vid Göta Älv. För de mindre barnen finns en del som kallas Barnens museum. Här inne kan barnen krypa, klättra, gunga och bygga. En kul lekplats för barn 0-5 år.

Datum: Jullovet 2023
Adress: Norra Hamngatan 12

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | 2024

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2024

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Simma under jullovet i Göteborg 2022

Simhallar

Gå in och bada under jullovet. Ta en paus från vintern och känn lite sommarkänsla med ett dopp i någon av badhusen i Göteborg: Angereds Arena, Lundbybadet, Kärra simhall mfl.

Datum: Jullovet 2023
Adress: olika adresser

Se simhallar i Göteborg

Se Emil i Lönneberga på Lisebergsteatern

Emil i Lönneberga på Lisebergsteatern

En av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer är Emil. Den busiga pojken i Katthult som vill så väl men allt blir så fel. Många små träfigurer har Emil täljt när har blivit sittandes inne i snickerboa efter sina olika hyss. I år fyller berättelsen om Emil i Lönneberga 60 år och det firas med en familjeföreställning på Lisebergsteatern innan jul och under jullovet 2023. Föreställningen kommer att vara fylld av storslagen teater, sång och dans i sann Astrid Lindgren-anda som passar för alla, så väl stora som små. Så roa er med en mysig familjeteater full av hyss.

Datum: 15 dec 2023 - 7 jan 2024
Adress: Lisebergsteatern, Liseberg

Skridskoåkning under jullovet i Göteborg 2022

Skridskoåkning

Åk skridskor under jullovet. Ta med hela familjen på en skridskotur i någon av hallarna i Göteborg: Rambergsvallen, Angereds Arena, Askims ishall, Ruddalens ishall och Ruddalens skrinnarhall. Även Åby ishall i Mölndal har öppet för åkning under jullovet. Glöm inte packa ryggsäcken med lite varm choklad och goa mackor och fika! Skridskor och hjälm brukar finnas att hyra på plats om du ej har egna med dig.

Vill du åka skridskor utomhus på jullovet kan du ta dig till Kungälv och Skarpe Nords isbana (om vädret tillåter).

Datum: Jullovet 2023
Adress: olika adresser

Se ishallar i Göteborg

Röhsska museet under jullovet 2022

Röhsska museet

Under jullovet brukar Röhsska museet genomföra olika event. Pyssel brukar stå på schemat. Museet innehåller konsthantverk, designhistoria, möbler och massor av intressanta föremål.

Datum: Jullovet 2023
Adress: Vasagatan 37-39

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på Lalandia.

Mer om Lalandia

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | 23 mar - 3 nov 2024 + Julöppet

Alla barn har säkert hört talas om det LEGOLAND® - här är allt av lego! Det är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Intill ligger både en djurpark och en vattenpark. Paket resa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och välj ditt hotel vid LEGOLAND® Billund. Entrébiljett till LEGOLAND® ingår i Legolands egna hotell med sk. Resortpass. Öppet alla dagar mellan juni - augusti 2024.

Mer om LEGOLAND® Resort

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.

Vad händer på jullovet lite utanför Göteborg!

Vad finns det att göra på jullovet lite utanför Göteborg. Nedan tipsar vi om några aktiviteter.

Göteborgs Aktivieteter jullovet

Vad händer runt omkring i Göteborg under jullovet?

Göteborgs Stad har ett kalendarium över olika aktiviteter under jullovet 2023.

Se evenemang under Jullovet 2023

Walkersbadet under jullovet i Uddevalla

Walkesborgsbadet

Åk till Walkesborgsbadet i Uddevalla under jullovet om du vill bada och mysa.

Walkersborgsbadet

Skarpe Nord skridskor jullovet 2022

Skarpe Nord

Kom till Skarpe Nord utomhus bana och åk skridskor under jullovet. Skarpe Nord är Kungälvs bandybana. Banan ligger alldeles under Nordreälvbron och där E6:an korsar Nordre älv.

Mer om Skarpe Nord

HOTELL I GÖTEBORG!

Du kan välja bland olika typer av boende i Göteborg allt från lyxhotell till vandrarhem. Kanske vill du ha ett hotell med pool eller det viktigaste kanske är att det ligger nära nån speciell plats i Göteborg.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Göteborg. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Göteborg:

Hotell nära Göteborgs centrum

Hotell nära Liseberg

Hotell i Majorna

Hotell nära Nya Ullevi

Hotell nära Scandinavium

Hotell nära Göteborgs Centralstation

...se alla hotell i Göteborg

Boka familjevänliga hotell i Göteborg

Flera hotell i Göteborg erbjuder gratis boende för barn upp till en viss ålder när de delar rum med vuxen. Några hotell har också sk. tonårsrum. Ett eget rum till tonårsbarn som reser med vuxen. Scandic erbjuder barn upp till och med 12 år att bo gratis i vuxens sällskap. Scandic har även sk. Tonårsrum. Nedan ett urval av hotell i Göteborg.

Boka hotell i Göteborg hos Sembo
Hitta hotell hos Sembo

Vi samarbetar med Sembo som är en svensk reseaktör som funnits sedan 1987. Sembo ingår i Stena Line Travel & Retail Group. Sembo erbjuder resor över hela världen, hotell, flyg och färjebiljetter m.m. De erbjuder också paketresor till bland annat LEGOLAND® i Danmark och Disneyland® Paris.

Här får du tips på bra hotell i Göteborg:

Hotell Eggers | Centralstation / Nordstan

Hotell Royal | Centralstation / Nordstan

Hotell Liseberg Heden | Heden / Avenyn

Hotell Opera | Centralstation / Nordstan

Scandic Europa | Centralstation / Nordstan

Scandic Crown | Centralstation / Ullevi

Scandic Rubinen | Avenyn / Liseberg

Avalon Hotel | Kungstorget / Avenyn

Comfort Hotel® Göteborg | Skeppsbron / Stenpiren

Clarion Hotel® Post | Centralstation / Nordstan

Scandic Central | Centralstation / Lilla Bommen

Gothia Towers | Liseberg / Svenska Mässan

Liseberg Grand Curiosa Hotel | Liseberg

Elite Park Avenue Hotel | Heden / Avenyn

Populära Jullovsevent i Göteborg 2023
1 jan 2023 - 30 dec 2023
Centrala Göteborg Göteborg
Köp biljett
1 jan 2023 - 31 dec 2023
Danmarksterminalen Göteborg
Köp biljett

Roligt att göra i Göteborg på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Top