Jullov i Göteborg 2022

Jullovsaktiviteter i Göteborg

Tips på roliga aktiviteter under jullovet i Göteborg

Jullovet är det andra längsta skollovet efter sommarlovet. När vintern har kommit och dagarna blir mörkare, ser många barn fram emot jullov. Höstterminen slutar 22 december 2022 och skolorna i Göteborg öppnar igen 10 januari 2023. Det finns lite olika aktiviteter i stan för barnen att upptäcka under jullovet.

Vad sägs om att besöka ett museum, ta ett dopp i ett badhus, åka skridsskor i en ishall, besöka ett lekland eller varför inte ta färjan till Fredrikshamn och bo på The Reef. Ja det finns mycket kul att göra i Göteborg under jullovet och vintern.

Här har vi samlat lite av det du kan göra under jullovet i Göteborg 2022. Sidan innehåller samarbeten med olika partners.

Jullov på O´Learys Järntorget Göteborg

Maxa jullovet på O´Learys Järntorget!

Arkadspel, bowling, karaoke och burgare – allt man behöver för ett perfekt jullov! Under mellandagarna har O´Learys Järntorget öppet från kl. 12:00 för att alla jullovsfirande barn och familjer skall kunna roa sig med grymma aktiviteter och njuta av smarrigt käk - de BJUDER alla barn på mat* mellan kl. 12:00-17:00! *Se fullständiga villkor på O'Learys hemsida

Datum: Mellandagarna 26 - 30 dec 2022

Starta nyårsfirandet på bästa sätt!

O´Learys Järntorget har även öppet på Nyårsafton kl. 12:00-18:00. Njut av en smarrig lunch, roa er med bowling eller karaoke, eller delta i nyårsquiz. Mer om nyårskul på O´Learys Järntorget

Datum: Nyårsafton 31 dec 2022
Adress: Järntorget, Norra Allégatan 2
Bild: O´Learys

Sjöfartmuseet Akvariet jullovet  2022

Sjöfartsmuseet Akvariet

Sjöfartsmuseet Akvariet öppnade den 10 dec 2022 efter att ha varit stängt under flera år för ombyggnation. Så äntligen kan vi under jullovet besöka Sjöfartsmuseet. Det blir kul att se hur det kommer att se ut. En ny utställning för barn 4-10 år kallas Stora blå där man får uppleva havet genom lärande lek. Det blir även en lekplats för mindre barn 0-3 år som heter Knattegatt. Det blir en utställning om Göteborg som hamnstad. Det blir också ett helt nytt akvarium - Akvariet - som ett av Europas största levande korallrev. Museet kommer också ha en helt ny entré och café.

Datum: Jullovet 2022
Adress: Karls Johansgatan 1-3

Mys på Kviberg Park Hotel & Conference under jullovet!

Checka in på Kviberg Park Hotel & Conference på jullovet. Hotellet ligger mitt i Nordens största multisportarena Prioritet Serneke Arena i Kviberg. Med spårvagn kommer du raka vägen in till centrala Göteborg. Har du bilen med dig parkerar du gratis i inomhusgarage.

Jullovspaket hos Kviberg Park hotel med skidåkning i Skidome.
Jullovspaket med skidåkning
Kviberg Park Hotel & Conference | 26 dec 2022 - 7 jan 2023

Ta en Ski-cation på julovet med snögaranti. I Skidome ligger snön året om. Ta med familjen och åk skidor inomhus och bo på Kviberg Park Hotel under jullovet. I paketet ingår: Övernattning, inträde till skidanläggningen Skidome, 15% rabatt i restaurang Campo, frukostbuffé, fri WiFi, gratis parkering och tillgång till hotellets gym.

Pris från 550 SEK/person i familjerum för fyra personer. (Alla villkor hittar du på Kviberg Park Hotel & Conference hemsida.)

Höstlovspaket med gratis inträde till Universeum hos Kviberg Park Hotell
Bo på hotell under jullovet
Kviberg Park Hotel & Conference | 26 dec 2022 - 8 jan 2023

Kviberg Park Hotel har prisvärda rum för dig som skall till Göteborg under jullovet. Med närhet till Göteborgs hela utbud, endast 12 minuter till centrum. Här bor du bekvämt och billigt i rymliga och fräscha hotellrum. Välj bland 2-bäddsrum till familjerum för 4-6 personer. Frukost ingår alltid. Även hund är välkommen!

Boka ditt prisvärda boende idag!

Hotellpaket presenteras i samarbete med Kviberg Park Hotel & Conference.
Lek på Leos lekland i Partille på jullovet 2022

Häng med Leo på jullovet

Lovchilla tillsammans med Leo på leklandet i Partille! Svinga dig i lianer, spring upp för vulkaner och cykla kring på ett äventyr! Det finns en stor och rolig djungel att upptäcka för barn i alla åldrar. Har ni extra mycket spring i benen?!

Bra! Som en julklapp till alla leksugna barn bjuder Leo på en hel timmes extra lek under jullovet!* Så kom och busa och lek på Leo´s Lekland i Partille.

Datum: 17 dec 2022 - 8 jan 2023
Adress: Laxfiskevägen 4 (Handelsområdet Laxen), Partille

Erbjudandet om en timmes extra lek gäller mellan 17 december 2022 och 8 januari 2023 och adderas på befintlig lektid vilket under nämnd period totalt blir 4 (fyra) timmars lek per bokat pass och barn.
Jullovet på Universeum Göteborg

Universeum

Besök Universeum under jullovet och gå in i den tropiska skogen. Här flyger fåglar fritt och du kan kika på fiskar i akvariumen. I det stora akvariet kommer du nära hajarna och du kan kika på rockor. För de små barnen ta er till källarplanet och Miniverseum, där barnen kan köra båt, leka i affär, åka rutschkana och mycket mer. Ta en paus i restaurangen eller cafeét. Något av de avdelningar ni kan besöka under jullovet är Vislab, Digitla Universum och The Hub mfl. Under våren kan vi även se fram emot Universeums nya filmdome - Wisdome. Här kommer du kunna se filmer på Sveriges största visualiseringsdom i 360 grader. Luta dig tillbaka och häng med!

Datum: Jullovet 2022
Adress: Södra Vägen 50

Boka Peter Pan & Kapten Krok hotellpaket

Peter Pan & Kapten Krok

Biljett + Hotell

Lisebergsteatern | 16 dec 2022 - 8 jan, 2023
Ta med familjen på ett äventyr med Peter Pan, Tingeling som kämpar mot Kapten Krok. Det blir sång och dans och en magisk känsla.

I paketet ingår: biljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Året om

Lalandia Aquadome är Scandinaviens största badland. Brevid ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan bil ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är roligt för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotell Lalandia. Entré till badlandet Aquadome och Monky Tonky lekland är gratis för boende på Lalandia.

Mer om Lalandia

Paketresa presenteras i samarbete med Sembo.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2023

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck. Du kan också fira Nyår på The Reef med hela familjen. Då ingår förutom entré till The Reef Äventyrsbad och övernattning med frukost även middagsbuffé med dryck och Nyårsfirande med underhållning för barnen fram till midnatt. Du går enkelt från färjan till The Reef.

Paketresa presenteras i samarbete med Sembo.
Naturhistoriska Museet jullovet 2022

Göteborgs naturhistoriska museum

Det blir tipspromenad på Göteborgs naturhistoriska museum på jullovet. Du kommer att få träffa djur från några klassiska sagor som Pippi, Pelle Svanslös och Nils Holgersson. Tipspromenaden börjar vid zebran i däggdjurssalen. Museet bjuder på intressant djur som Malmska Valen i Valsalen och elefanten i Däggdjurssalen. Här finns också Lejonet Simba som växte upp i Västergötland och som bott på Borås Djurpark där han tyvärr dog 1971 och kan nu ses inne i Däggdjurssalen. Här skall också finnas en tand som kommer från en gigantisk Megalodon som skall ha hittats på Hisingen. Det kommer också en ny utställning om djur och natur på Nord- och Sydpolen. Utanför museet i Slottsskogen hittar du lekplatsen Plikta som har allt från gungor till klätterställningar. Museet är intressant för barn i alla åldrar.

Datum: Jullovet 2022
Adress: Museivägen 10 (Slottsskogen)

Jullov gå på bio i Göteborg

Gå på bio under jullovet

Under jullovet passar det utmärkt att gå på bio. Det är mörkt ute och hur mysigt är det inte med en bra film och popcorn. Runt jul brukar det komma nya biopremiärer och det brukar också visas film med jultema. Besök biograferna Filmstaden, Bergakungen, Göta och Biopalatset.

Tider: Jullovet 2022
Adress: olika adresser

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | Till 30 dec 2022

Passa på under jullovet att åka med amfibiebussen som börjar med en tur på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet i blir till en båt. Kul för hela familjen.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Escape Room
Escape Room
Göteborg | Året om

Dörren stängs bakom er och tillsammans måste ni lösa hur ni skall ta er ut! Ni ställs inför flera mysterier och pussel att lösa. Men.....tänk om ni inte hittar ut!

Presentkort presenteras i samarbete med Upplevelse.com.
Göteborgs Stadsmuseum jullovet 2022

Göteborgs Stadsmuseum

Vi skulle säga att Göteborgs Stadsmuseum är alltid intressant att besöka. Här finns information om Göteborgs födelse som stad och stadens 400-åriga historia. Kanske låter tungt, men basutställningen Göteborgs Födelse 1621 är riktigt bra gjord. Se föremål som hittats under utgrävningar och en film som visar hur det kan ha sett ut i Göteborg på 1600-talet. Staden var då en fästningsstad som skulle kunna stå emot attacker från fiender som Danskarna. För barn som läst om Svergies och Göteborgs historia i skolan blir detta extra intressant. Här finns också ett vikingaskepp från 800-talet som hittats vid Göta Älv. För de mindre barnen finns en del som kallas Barnens museum. Här inne kan barnen krypa, klättra, gunga och bygga. En kul lekplats för barn 0-5 år.

Datum: Jullovet 2022
Adress: Norra Hamngatan 12

Simma under jullovet i Göteborg 2022

Simhallar

Gå in och bada under jullovet. Ta en paus från vintern och känn lite sommarkänsla med ett dopp i någon av badhusen i Göteborg: Angereds Arena, Lundbybadet, Kärra simhall mfl.

Datum: Jullovet 2022
Adress: olika adresser

Se simhallar i Göteborg

Röhsska museet under jullovet 2022

Röhsska museet

Under jullovet brukar Röhsska museet genomföra olika event. Pyssel brukar stå på schemat. Museet innehåller konsthantverk, designhistoria, möbler och massor av intressanta föremål.

Datum: Jullovet 2022
Adress: Vasagatan 37-39

Skridskoåkning under jullovet i Göteborg 2022

Skridskoåkning

Åk skridskor under jullovet. Ta med hela familjen på en skridskotur i någon av hallarna i Göteborg: Rambergsvallen, Angereds Arena och utomhusbanan Ruddalen. Glöm inte packa ryggsäcken med lite varm choklad och goa mackor och fika!

Datum: Jullovet 2022
Adress: olika adresser

Se ishallar i Göteborg

Bodyflight Göteborg
Bodyflight familjepaket i Göteborg
Göteborg (Säve) | Året om

Upplev känslan av att flyga fritt i luften. I en vindtunnel med riktigt starka luftströmmar lyfts du upp och svävar av dig själv. Testa att flyga som en superhjälte. Från 3 år.

Gäller t o m 2023-12-31

Presentkort presenteras i samarbete med Live it.
Bodyflight Göteborg
Bodyflight för 1 eller 2 personer
Göteborg (Säve) | Året om

Sväva fritt i en vindtunnel som om du hoppar fallskärm. Det är luftströmmar på upp till 300 km/h som håller dig flygandes. Vindstyrkan anpassas indivuellt. Testa denna adrenalinkick!

Gäller t o m 2023-12-31

Presentkort presenteras i samarbete med Live it.

Vad händer på jullovet lite utanför Göteborg!

Vad finns det att göra på jullovet lite utanför Göteborg. Nedan tipsar vi om några aktiviteter.

Göteborgs Aktivieteter jullovet

Vad händer runt omkring i Göteborg under jullovet

Kom till olika event lite runt omkring Göteborg under jullovet 2022. Lite blandade event.

Event under Jullovet 2022

Walkersbadet under jullovet i Uddevalla

Walkesborgsbadet

Åk till Walkesborgsbadet i Uddevalla under jullovet om du vill bada och mysa.

Walkersborgsbadet

Skarpe Nord skridskor jullovet 2022

Skarpe Nord

Kom till Skarpe Nord utomhus bana och åk skridskor under jullovet. Skarpe Nord är Kungälvs bandybana. Banan ligger alldeles under Nordreälvbron och där E6:an korsar Nordre älv.

Mer om Skarpe Nord

HOTELL I GÖTEBORG!

Du kan välja bland olika typer av boende i Göteborg allt från lyxhotell till vandrarhem. Kanske vill du ha ett hotell med pool eller det viktigaste kanske är att det ligger nära nån speciell plats i Göteborg.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Göteborg. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Göteborg:

Hotell nära Göteborgs centrum

Hotell nära Liseberg

Hotell i Majorna

Hotell nära Nya Ullevi

Hotell nära Scandinavium

Hotell nära Göteborgs Centralstation

...se alla hotell i Göteborg

Boka familjevänliga hotell i Göteborg

Flera hotell i Göteborg erbjuder gratis boende för barn upp till en viss ålder när de delar rum med vuxen. Några hotell har också sk. tonårsrum. Ett eget rum till tonårsbarn som reser med vuxen. Scandic erbjuder barn upp till och med 12 år att bo gratis i vuxens sällskap. Scandic har även sk. Tonårsrum. Nedan ett urval av hotell i Göteborg.

Boka hotell i Göteborg hos Sembo
Hitta hotell hos Sembo

Vi samarbetar med Sembo som är en svensk reseaktör som funnits sedan 1987. Sembo ingår i Stena Line Travel & Retail Group. Sembo erbjuder resor över hela världen, hotell, flyg och färjebiljetter m.m. De erbjuder också paketresor till bland annat LEGOLAND® i Danmark och Disneyland® Paris.

Här får du tips på bra hotell i Göteborg:

Hotell Eggers | Centralstation / Nordstan

Hotell Royal | Centralstation / Nordstan

Hotell Liseberg Heden | Heden / Avenyn

Hotell Opera | Centralstation / Nordstan

Scandic Europa | Centralstation / Nordstan

Scandic Crown | Centralstation / Ullevi

Scandic Rubinen | Avenyn / Liseberg

Avalon Hotel | Kungstorget / Avenyn

Comfort Hotel® Göteborg | Skeppsbron / Stenpiren

Clarion Hotel® Post | Centralstation / Nordstan

Scandic Central | Centralstation / Lilla Bommen

Gothia Towers | Liseberg / Svenska Mässan

Liseberg Grand Curiosa Hotel | Liseberg

Elite Park Avenue Hotel | Heden / Avenyn

Populära Jullovsevent i Göteborg 2022
16 dec 2022 - 8 jan 2023
Lisebergsteatern Göteborg
Köp biljett
1 jan 2022 - 31 dec 2023
Danmarksterminalen Göteborg
Köp biljett
1 jan - 30 dec 2022
Nordic Choice Hotell Göteborg
Köp biljett

Roligt att göra i Göteborg på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Top