Sportlov i Göteborg 2025

Roliga aktiviteter för barn i alla åldrar!

Vad finns det för kul att göra på Sportlovet i Göteborg?

Under vecka 7 är det Sportlov i Göteborg. Under 2025 infaller sportlovet mellan 10 - 16 februari.

Efter jullovet är det snart dags för sportlovet med flera olika aktiviteter. Men vad kan man hitta på på ett sportlov i Göteborg? Ganska mycket faktiskt om man bortser från snö- och vinteraktiviteter.

Många av Göteborgs museum har speciella program på sina olika skollov. Det kan vara att göra egen konst, lära sig om djur, Göteborgs historia under 400 år och vikingar. Sedan finns det aktiviteter som bowling och 5-kamp, testa på beachvolleyboll eller vad sägs om öppet hus på fletalet av brandstationerna i stor Göteborg. Självklart också mycket lek på olika lekplatser runt om i stan.

Nästa skollov efter sportlovet blir Påsklovet i slutet på mars 2024. Sidan innehåller samarbeten med olika partners.

Sportlov på O´Learys Järntorget Göteborg 2024

Sportlov på O´Learys Järntorget

Roa er med massor av aktiviteter och gratis mat för alla barn under sportlovet!

O´Learys Järntorget har extra öppet dagtid för att kunna erbjuda alla sportlovsfirande barn massor av roliga aktiviteter. Varför inte boka in bowling tillsammans med hela familjen, ta ton i karaoke eller kör en 5-kamp där ni tävlar om mästartiteln i bland annat bowling, shuffelboard och arkadspel. Mellan kl. 12-17 under sportlovet bjuds även alla barn på mat*! *Se fullständiga villkor på O'Learys hemsida

Datum: Sportlovet 12 - 18 feb 2024
Adress: Järntorget, Norra Allégatan 2
Bild: O´Learys

Slottsskogen Göteborg sportlovet

Slottsskogen

Parken är öppen 2024

Besök parken och titta på djuren. En populär aktivitet är den dagliga matningen av sälar och pingvinerna. På helger kan ni även vara med och titta när älgarna får mat (Se tider för matning av djuren). I Slottsskogens djurpark finns också andra djur som skogsren, får, gäss, ankor och hjortar. Här finns också den populära lekplatsen Plikta med gungor, rutschkanor, sand, klätterställningar och mycket mer. På Plikta brukar det anordnas roliga aktiviteter under sportlovet och och grillen står varm på lördagar så ni kan grilla egen medhavd korv till lunch. För aktuella öppettider på lekplatsen Plikta se här.

I Slottsskogen finns också flera caféer för en gofika. En kort promenad från Plikta ligger Naturhistoriska museet där du också kan träffa djur...ja fast inte levande då! Längre ner på sidan hittar du mer information om Göteborgs naturhistoriska museum.

Adress: Slottskogen. Ovanför Linnegatan.
Slottskogen / Plikta

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | 2024

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2024

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Jubileumsparken på Hisingen, Göteborg

Jubileumsparken (Hisingen)

Öppet under sportlovet 2024

Jubileumsparken i Frihamnen på Hisingen bjuder på kul saker för barn och lite för vuxna. Flest aktiviteter blir det under sommarmånaderna. Men för er som har mindre barn som vill leka av sig är ett besök på den fina utflyktslekplatsen en rolig upplevelse. Lekplatsen är öppen året om. Här finns också uteklassrummet "Näsan i blöt" där barnen kan leka med vatten och klättra klättervägg. Ta gärna med en matsäck. Här finns flera platser att sätta sig och äta medhavd matsäck. Håll utkick på Jubileumsparkens facebooksida för roliga aktiviteter och tider under sportlovet.

På sportlovet 2024 blir det bland annat skattjakt, tipspromenad, olika workshops, fiske, lär dig göra upp eld, hoppborg och sagostund m.m.

Adress: Frihamnen, Hisingen
Jubileumsparken

Björn Skifs på Rondo Hotellpaket Göteborg
Björn Skifs
Rondo | 8 feb - 27 apr 2024

Se Björn Skifs, en av Sveriges bästa entertainer med sin show "En Värld av Skifs" på Rondo. Det blir en resa med fantastisk musik och humor genom 60 år av Björns karriär.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Nöjesresor och biljetter med Showtic.
Bröderna Lejonhjärta på Lisebergsteatern 2024
Bröderna Lejonhjärta
Lisebergsteatern | 24 nov - 22 dec 2024

Se en av Astrid Lindgrens mest populära sagor i höst på Lisebergsteatern i Göteborg. Det är sagan om bröderna Skorpan och Jonatan som kommer till landet Nangijala när de dör och där upplever spännande äventyr

Biljetter presenteras i samarbete med Showtic.
Besök Universeum under sportlovet i Göteborg

Universeum

ÖPPET under sportlovet med spännande aktiviteter.

Kom till Universeum under sportlovet. Upplev utställningen Mathrix där allt kretsar kring matematik. Men inte som i skolbänken utan genom roligt lärande. Alla kan lära sig om matematik. För de mindre barnen finns lekområdet Miniverseum. Här kan barnen leka affär, åka rutschkana, åka båt och kika in i havet där det bor en haj. En annan spännande plats är Vislab. Här får du lära dig om hur allt i världen hänger ihop för att fungera på bästa sätt. Sen har du ju den varma sköna regnskogen att gå in i, kika på hajarna i det stora akvariet och kika på ormarna. Hjälp deras astronat att komma med raketen till Mars och flera andra roliga event under sporlovet.

God mat och fika finns här också. Under sportlovet brukar det annordnas lite olika roliga aktiviteter.

På Universeum finns också "Wisdome" som är Sveriges största visualiseringsdom. Se fantastiska filmer på 443 kvadratmeter stor duk som omsluter dig 360 grader. Dessutom blir det shower på Stora scenen.

Adress: Södra vägen 50 (brevid Liseberg)

Stadsbiblioteket i Göteborg Sportlovet 2024

Stadsbiblioteket

ÖPPET under sportlovet 2024.

Stadsbiblioteket, har några olika event under sportlovet. Vad sägs om att skapa dina egna Alla hjärtans dag-kort till någon du tycker om (14 februari), det blir utställning "GUDOMLIGA", du kan också testa på att spela teater tillsammans med blivande teaterpedagoger, pyssel med pärlor och garn, du kan lära dig att släktforska med bibliotekets databaser/datorer, det blir också musik. Och vad vore ett bibliotek utan böcker, näh just det, passa även på att kika och låna böcker under ditt besök på Stadsbiblioteket.

Göteborgs olika bibliotek och kulturhus har också aktiviteter under sportlovet. Se bibliotekens program här »

Adress: Götaplatsen 3, Göteborg
Stadsbiblioteket

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Göteborgs Konstmuseum sportlovet

Göteborgs Konstmuseum

ÖPPET under sportlovet 2024

Museet
Besök Konstmuseet under sportlovet. Kanske känns det lite tungt med konst men det finns kul aktiviteter för barnen här. För barn mellan 5-12 år kan på lördagar skapa egen konst i Konstmuseets Studio. Låt fantasin och färger flöda. Under sportlovet 2024 håller Studion extra öppet mellan 13 - 16 feb då barnen kan designa sin egen tygpåse. Det finns också en folder att ladda ner där ni tillsammans kan gå runt i Konstmuseet och leta detaljer i olika konstverk. Konstmuseet är ett vackert museum att bara strosa omkring i. Läs mer information på museets hemsida om aktiviteter under sportlovet.

Fri entré under 20 år.

Adress: Götaplatsen
Göteborgs Konstmuseum

Naturhistoriska museet i Göteborg sportlovet 2024

Göteborgs naturhistoriska museum

ÖPPET under Sportlovet 2024

Aktiviteter under sportlovet
På Naturhistoriska Museet kan du under sportlovet experimentera med pappersflygplan. Vik ett plan och testa flygfärdigheten på museets "flygfält". Naturhistoriska är kul också att bara gå runt på och förundras över alla djur som finns i världen. Upptäck museet med ett Upptäckarhäfte med temat: Uppfinningar i naturen. Se vad som gömmer sig bakom eventet "Från djur i bur till djur i natur". Se den stora elefanten och den Malmska valen. Du kan också besöka djur som finns i Arktis (Nordpolen) och Antarktis (Sydpolen).

Fri entré under 20 år.

Adress: Museivägen 10.
Göteborgs naturhistoriska museum

Sjöfartmuseet Akvariet sportlovet 2024

Sjöfartsmuseet Akvariet

Besök Sjöfartsmuseet Akvariet. Här finns intressant utställnigar för alla åldrar. Göteborg har en lång historia som hamnstad med sin närhet till havet. En ny utställning för barn 4-10 år kallas Stora blå där man får uppleva havet genom lärande lek. Här finns också en lekplats för mindre barn 0-3 år som heter Knattegatt. Ett helt nytt akvarium - Akvariet - har öppnats som är ett av Europas största levande korallrev. Här bor nu även 2 hajar. Det är två svartfenade revhajar som är syskon. Hajarna kommer ifrån akvariet Sea Life i Oberhausern i Tyskland.

Fri entré under 20 år.

Datum: Sportlovet 2024
Adress: Karls Johansgatan 1-3

Skridskoåkning under sportlovet i Göteborg 2024

Skridskoåkning

Kanske blir det svårt att kunna åka skridskor utomhus under årets sportlov i Göteborg. Men då kan man ta sig inomhus och åka skridskor i någon av ishallarna. Ta med med hela familjen och lite gofika och bege er till närmaste ishall. Här hittar du ishallar i Göteborg: Rambergsvallen, Angereds Arena, Askims ishall och Ruddalens ishall. På Ruddalen blir det bland annat skridskokul där inriktingen är i första hand till barn födda 2015-2018. Lär er åka skridskor! Anmälan krävs!

Sportlovshockey på Scandinavium - HERRAR
Tisdag 13 februari klockan 19:00 och Torsdag 15 februari klockan 19:00 är det hockey med Frölunda HC. Förutom match blir det också aktiviteter i arenan för både stora och små, bland annat ansiktsmålning, godisregn och tipspromenad. Köp biljetter till hockey med Frölunda HC HERRAR.

Sportlovshockey på i Frölundaborg - DAMER
Fredag 16 februari klockan 19:00 och Lördag 17 februari klockan 12:00 är det hockey med damerna. Förutom match blir det också aktiviteter i arenan för både stora och små, bland annat ansiktsmålning, godisregn och tipspromenad. Köp biljetter till hockey med Frölunda HC DAMER.

Datum: Sportlovet 2024
Adress: olika adresser

Se ishallar i Göteborg

Simma under sportlovet i Göteborg 2023

Bada i simhall

Att bada är alltid kul. Känn lite sommarkänsla och ta en dag med bad i någon av Göteborgs simhallar. Här kan du simma och leka: Angereds Arena, Valhallabadet, Lundbybadet, Askims simhall, Kärra simhall mfl.

Datum: Sportlovet 2024
Adress: olika adresser

Se simhallar i Göteborg

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia i Danmark är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på i Lalandia Billund.

Mer om Lalandia

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Frölunda Hockey Göteborg
Se Frölunda Hockey live
Göteborg | 2024

Se Frölunda HC live i Scandinavium när herrarna spelar och i Frölundaborg när damerna spelar. Upplev känslan av att sitta i publiken och heja fram ert lag till seger. Under 2024 firar Frölunda HC 80 år och detta firas lite extra under SHL matchen mot Modo lördagen 2 mars i Scandinavium. En nyhet denna dagen är Frölundaväggen, en vägg där personer som betytt mycket för föreningen kommer hyllas....några kommer även vara på plats i Scandinavium denna dag.

Biljetter presenteras i samarbete med Ticketmaster.
Göteborgs Stadsmuseum

Göteborgs Stadsmuseum

ÖPPET under sportlovet 2024.

Göteborgs Stadsmuseum är ett av Göteborgs mest intressanta museum...tycker vi som älskar historia. Hit kan man gå många gånger både som barn och vuxen. Här kan du se hur Göteborg har förändrats genom sina 400 år. Först en instängd fästningsstad under 1600-talet till en myllrande storstad som vi känner den idag. Här finns också spår från Vikingatiden och intressanta fakta om tiden före Göteborgs tillkomst. När något nytt byggs i och runt Göteborg brukar arkeologerna alltid hitta intressanta föremål och spår från historiska tider. Vissa saker visas på Stadsmuseet men mycket sparas i museets gömmor.

För de mindre barnen finns en lekavdelning som kallas Barnens Museum. Under sportlovet 2024 blir de fokus på Stenåldern med utställningen Spåren talar.

Fri entré under 20 år.

Adress: Norra Hamngatan 12
Göteborgs Stadsmuseum

Nordstan Göteborg sportlovet 2024

Sportlov i Nordstan

Gaming och E-Sport veckor 14-18 feb 2024

För er som gillar gaming och E-sport, ta er till Nordstan under sportlovet. Då kan ni testa de senaste spelen, träffa och utmana kända gamingprofiler i samarbete med Kappa Bar.

Förutom gaming och E-Sport kan du komma och "hoppa käpphäst" tillsammans med Gothenburg Horse Show den 13 feb kl. 12:00-16:00. Det blir också utlottning av biljetter till Gothenburg Horse Show som hålls på Scandinavium mellan 21-25 februari 2024. Under Alla Hjärtans Dag 14 februari kommer Nordstan att inviga sina offentliga hjärtstartare kl. 12-12.30.

För tider och aktiviteter se Nordstans hemsida.

Adress: Norra Hamngatan 12
Nordstan

Boka resor till fjällen
Boka boende i Branäs fjällen
Fjällen Sverige | Året om

Som de flesta vet är inte Göteborg den bästa platsen för skidåkning. Men svenska fjällen ligger inte allt för långt bort. För barnfamiljer är Branäs en fantastisk plats att åka skidor på. Snösäkert är det också då det har snökanoner. Vill man åka längre norrut finns Sälen med alla sina olika fjälldestinationer som Lindvallen, Hundfjället, Högfjället och Tandådalen och det mer barnvänliga Stöten.

Mer om skidresor i Sverige

Presenteras i samarbete med Sembo.
Världskulturmuseet på sportlovet 2024

Världskulturmuseet

ÖPPET under sportlovet 2024.

Det finns mycket att kika på på Världskulturmuseet för både små och stora barn. För de mindre barnen finns utställningen "Tillsammans" där barnen kan lära sig om att interagera med andra människor via lek. För de större barnen finns avdelningen om Demokrati och Korsvägar. Under skollov brukar det anordnas olika aktiviteter så håll utkik på Världskulturmuseets hemsida om vad som händer på sportlovet.

Under sportlovet 2024 kan du skapa ett eget spel på kakelplattor och hänga med på visning av utställningen Världens spel. Begränsat antal platser.

Adress: Södra vägen 54
Världskulturmuseet

Öppet hus på brandstationer i Göteborg under sportlovet 2024

Öppet Hus på brandstationer i Göteborg

Ett mycket uppskattat besök under sportlovsveckan. Öppet hus på Brandstationer i Göteborg. Det blir tipspromenad och du kan testa dina kunskaper i hur du skyddar dig mot brand. Bara att se en brandbil på nära håll slår väl det mesta!

Öppet hus sker kl 10-12 på följande stationer:

Måndag den 12 februari - Lerum och Frölunda

Tisdag den 13 februari - Mölndal, Stenungssund och Öjersjö

Onsdag den 14 februari - Angered, Lilla Edet och Kungsbacka

Torsdag den 15 februari - Lindome, Kortedala och Skärhamn

Fredag den 16 februari - Torslanda och Gårda

Datum: Sportlovet Under vecka 7
Mer om öppet hus på brandstationer

Röhsska Museet Sportlovet

Röhsska Museet

ÖPPET under sportlovet 2024

Under sportlovet kan du besöka Röhsska Museet i Göteborg. Museet visar design, konsthantverk och mode genom olika epoker. Här finns mycket svenskt men också europeiskt konsthantverk. Du hittar också grekiska och romerska antikviteter och även från Asien. På museet finns både basutställningar och tillfälliga utställningar. Se 1700-talets former, Inspiration Östasien, Stolar genom 300 år, Falk Simons silversamling m.m. Under sportlovet 2024 kan du designa din egen stora Majblomma i samarbete med Majblomman!

Adress: Vasagatan 37-39
Röhsska Museet

Testa på beachvolleyboll under sportlovet i Göteborg

Pröva på Beach volleyboll

Vill du testa på att spela beachvolleyboll under sportlovet? Besök då Göteborg Beachvolley Club. Känn sanden mellan tårna och samtidigt spelar du volleyboll. För dig mellan 6-15 år! Du blir guidad av juniorer.

Datum och tider:

Tisdag 13/2 – Torsdag 15/2, (kl 13.00-14.00 eller 14.00-15.00)

Var med ett eller flera pass. Aktiviteten är gratis. Bra att föranmäla sig här.

Adress: Krutvägen 6, Kviberg
GBC

HOTELL I GÖTEBORG!

Du kan välja bland olika typer av boende i Göteborg allt från lyxhotell till vandrarhem. Kanske vill du ha ett hotell med pool eller det viktigaste kanske är att det ligger nära nån speciell plats i Göteborg.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Göteborg. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Göteborg:

Hotell nära Göteborgs centrum

Hotell nära Liseberg

Hotell i Majorna

Hotell nära Nya Ullevi

Hotell nära Scandinavium

Hotell nära Göteborgs Centralstation

...se alla hotell i Göteborg

Roligt att göra i Göteborg på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Top