Sportlov i Göteborg

Roliga aktiviteter för barn i alla åldrar!

Vad finns det för kul att göra på Sportlovet i Göteborg?

Under vecka 7 är det Sportlov i Göteborg. Under 2024 infaller sportlovet mellan 12 - 18 februari.

Efter jullovet är det snart dags för sportlovet med flera olika aktiviteter. Men vad kan man hitta på på ett sportlov i Göteborg? Ganska mycket faktiskt om man bortser från snö- och vinteraktiviteter.

Många av Göteborgs museum har speciella program på sina olika skollov. Det kan vara sångstund, göra egen konst, lära sig om djur, Göteborgs historia under 400 år och vikingar. Sedan finns det aktiviteter som bowling och 5-kamp. Självklart också mycket lek på olika lekplatser runt om i stan. Nu är sportlovet över för i år och barnen väntar nu på Påsklovet i april. Sidan innehåller samarbeten med olika partners.

Sportlov på O´Learys Järntorget Göteborg

Sportlov på O´Learys Järntorget

Roa er mad massor av aktiviteter och gratis mat för alla barn under sportlovet! O´Learys Järntorget har extra öppet dagtid för att kunna erbjuda alla sportlovsfirande barn massor av roliga aktiviteter. Varför inte boka in bowling tillsammans med hela familjen, ta ton i karaoke eller kör en 5-kamp där ni tävlar om mästartiteln i bland annat bowling, shuffelboard och arkadspel. hos oss tillsammans med hela familjen? Mellan kl. 12-17 under sportlovet bjuds även alla barn på mat*! *Se fullständiga villkor på O'Learys hemsida

Datum: Sportlovet 13 - 17 feb 2023
Adress: Järntorget, Norra Allégatan2, Bild: O´Learys
Bild: O´Learys

Slottsskogen Göteborg

Slottsskogen

Parken är öppen 2023

Besök parken och titta på djuren. En populär aktivitet är den dagliga matningen av sälar och pingvinerna. På helger kan ni även vara med och titta när älgarna får mat (Se tider för matning av djuren). I Slottsskogens djurpark finns också andra djur som skogsren, får, gäss, ankor och hjortar. Här finns också den populära lekplatsen Plikta med gungor, rutschkanor, sand, klätterställningar och mycket mer.På Plikta blir det många roliga aktiviteter under sportlovet som hästar på besök från Slottsskogens djurgårdar, Alla hjärtans dag tema, skapa din egen käpphäst och käpphästbana och grillen står varm på fredagen. Slottsskogen finns också flera caféer för en gofika. En kort promenad från Plikta ligger Naturhistoriska Museet där du också kan träffa djur...ja fast inte levande då! Längre ner på sidan hittar du mer information om Göteborgs naturhistoriska museum.

Adress: Slottskogen. Ovanför Linnegatan.
Slottskogen / Plikta

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | till 5 nov 2023

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet och blir till en båt. Verkligen en annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela året och datum läggs till efter hand.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2023

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

20% rabatt på färjebiljett med Stena Line när du bokar paketresa hos Sembo.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Jubileumsparken på Hisingen, Göteborg

Jubileumsparken (Hisingen)

Öppet under sportlovet 2023

Jubileumsparken i Frihamnen på Hisingen bjuder på kul saker för barn och lite för vuxna. Flest aktiviteter blir det under sommarmånaderna. Men för er som har mindre barn som vill leka av sig är ett besök på den nya utflyktslekplatsen en rolig upplevelse. Lekplatsen är öppen året om. Här finns också uteklassrummet "Näsan i blöt" där barnen kan leka med vatten och klättra klättervägg. Ta gärna med en matsäck. Här finns flera platser att sätta sig och äta medhavd matsäck. Håll utkick på Jubileumsparkens hemsida för eventuella aktiviteter under sportlovet.

Adress: Frihamnen, Hisingen
Jubileumsparken

Sök och boka hotell i Göteborg

Med Skyscanner söker du billigaste hotellpris hos alla bokningssajter på en och samma gång.
Universeum sportlovet i Göteborg

Universeum

ÖPPET under sportlovet vecka 7, 8 och 9 spännande aktiviteter.

Kom till Universeum under sportlovet. I början på februari 2023 öppnar Universeum upp sin nya upplevelse om matematik - Mathrix. Här kretsar allt kring matematik. Men inte som i skolbänken utan genom roligt lärande. Alla kan lära sig om matematik. För de mindre barnen finns lekområdet Miniverseum. Här kan barnen leka affär, åka rutschkana, åka båt och kika in i havet där det bor en haj. En annan spännande plats är Vislab. Här får du lära dig om hur allt i världen hänger ihop för att fungera på bästa sätt. Sen har du ju den varma sköna regnskogen att gå in i, kika på hajarna i det stora akvariet och kika på ormarna. God mat och fika finns här också. Under sportlovet brukar det annordnas lite olika roliga aktiviteter också.

Adress: Södra vägen 50
Universeum

Stadsbiblioteket i Göteborg Sportlovet

Stadsbiblioteket

ÖPPET under sportlovet 2023.

Stadsbiblioteket, har några olika event under sportlovet. Vad sägs om att skapa dina egna Alla hjärtans dag-kort till någon du tycker om (13-14 februari), det blir utställning "Art is the highest form of hope", du kan också testa på att spela teater tillsammans med blivande teaterpedagoger, pyssel med pärlor och garn, du kan lära dig att släktforska med bibliotekets databaser/datorer, skapa konstverk med garn, det blir också musik. Och vad vore ett bibliotek utan böcker, näh just det, passa även på att kika och låna böcker under ditt besök på Stadsbiblioteket. (Se bibliotekets program här).

Adress: Götaplatsen 3, Göteborg
Stadsbiblioteket

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

10% ONLINE RABATT + 5% RABATT t o m 2023-09-30 med rabattkod ILOVESWEDEN

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Aeroseum

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Göteborgs Konstmuseum sportlovet

Göteborgs Konstmuseum

ÖPPET under sportlovet 2023

Museet
Besök Konstmuseet under sportlovet. Kanske känns det lite tungt med konst men det finns kul aktiviteter för barnen här. För barn mellan 5-12 år kan på lördagar skapa egen konst i Konstmuseets Studio. Låt fantasin och färger flöda. Det finns också en folder att ladda ner där ni tillsammans kan gå runt i Konstmuseet och leta detaljer i olika konstverk. Konstmuseet är ett vackert museum att bara strosa omkring i. Läs mer information på museets hemsida om aktiviteter under sportlovet.

Adress: Götaplatsen
Göteborgs Konstmuseum

Naturhistoriska museet i Göteborg sportlovet 2022

Göteborgs naturhistoriska museum

ÖPPET under Sportlovet 2023

Aktiviteter under sportlovet
På Naturhistoriska Museet kan du skapa en tavla med tovad ull, gå på tipspromenad med utlottning av priser, lära dig vad som finns i havet och vad för något som inte skall vara i havet. Naturhistoriska är kul också att bara gå runt på och förundras över alla djur som finns i världen. Upptäck museet med ett Upptäckarhäfte med temat: Hitta mig om du kan. Se den stora elefanten och den Malmska valen. En ny uppdaterad utställning har också öppnat under december 2022 som fokuserar på evolutionen djur och människa.

Adress: Museivägen 10.
Göteborgs naturhistoriska museum

Sjöfartmuseet Akvariet sportlovet 2023

Sjöfartsmuseet Akvariet

Besök det nyöppnade och nyrenoverade Sjöfartsmuseet Akvariet. Här finns intressant utställnigar för alla åldrar. Göteborg har en lång historia som hamnstad med sin närhet till havet. En ny utställning för barn 4-10 år kallas Stora blå där man får uppleva havet genom lärande lek. Här finns också en lekplats för mindre barn 0-3 år som heter Knattegatt. Ett helt nytt akvarium - Akvariet - har öppnats som är ett av Europas största levande korallrev.

Datum: Sportlovet 2023
Adress: Karls Johansgatan 1-3

Skridskoåkning under sportlovet i Göteborg 2023

Skridskoåkning

Kanske blir det svårt att kunna åka skridskor utomhus under årets sportlov i Göteborg. Men då kan man ta sig inomhus och åka skridskor i någon av ishallarna. Ta med med hela familjen och lite gofika och bege er till närmaste ishall. Här hittar du ishallar i Göteborg: Rambergsvallen, Angereds Arena, Askims ishall och Ruddalens ishall. På Ruddalen blir det bland annat skridskodisco (10 feb kl.17-19) och prova på issporter så som Ishockey, konståkning, bandy, hastighetsåkning m.m (14 och 16 feb kl. 13-16).

Sportlovshockey på Scandinavium
Den 14 och 16 februari blir det även hockey med Frölunda HC. Förutom match blir det också aktiviteter i arenan för både stora och små, bland annat ansiktsmålning, godisregn och tipspromenad. Köp biljetter till hockey med Frölunda HC.

Datum: Sportlovet 2023
Adress: olika adresser

Se ishallar i Göteborg

Simma under sportlovet i Göteborg 2023

Bada i simhall

Att bada är alltid kul. Känn lite sommarkänsla och ta en dag med bad i någon av Göteborgs simhallar. Här kan du simma och leka: Angereds Arena, Frölundabadet, Valhallabadet, Lundbybadet, Askims simhall, Kärra simhall mfl.

Datum: Sportlovet 2023
Adress: olika adresser

Se simhallar i Göteborg

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för boende på i Lalandia Billund.

Mer om Lalandia

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Bodyflight Göteborg
Bodyflight familjepaket i Göteborg
Göteborg | Året om

Upplev känslan av att flyga fritt i luften. I en vindtunnel med riktigt starka luftströmmar lyfts du upp och svävar av dig själv. Nu behöver du inte kasta dig ur ett flygplan för att känna känslan av att sväva fritt. Från 3 år.

Gäller t o m 2023-12-31

Presentkort presenteras i samarbete med Live it.
Göteborgs Stadsmuseum

Göteborgs Stadsmuseum

ÖPPET under sportlovet 2023.

Göteborgs Stadsmuseum är ett av Göteborgs mest intressant museum...tycker vi som älskar historia. Hit kan man gå många gånger både som barn och vuxen. Här kan du se hur Göteborg har förändrats genom sina 400 år. Först en instängd fästningsstad under 1600-talet till en myllrande storstad som vi känner den idag. Här finns också spår från Vikingatiden och intressanta fakta om tiden före Göteborgs tillkomst. När något nytt byggs i och runt Göteborg brukar arkeologerna alltid hitta intressanta föremål och spår från historiska tider. Vissa saker visas på Stadsmuseet men mycket sparas i museets gömmor. För de mindre barnen finns en lekavdelning som kallas Barnens Museum.

Adress: Norra Hamngatan 12
Göteborgs Stadsmuseum

Nordstan Göteborg

Sportlov i Nordstan

Gaming & E-Sport veckor 6-18 feb 2023

För er som gillar gaming och E-sport, ta er till Nordstan under sportlovet. Då kan ni testa de senaste spelen, träffa och utmana kända gamingprofiler och ställa frågor till experter från esport-organisationen LILMIX och Kappa Bar. En av världens mest kända CS:GO-profiler, göteborgaren Adam "friberg" Friberg kommer också på besök. Du kan prova Nintendo Switch, Playstation 5, Counter Strike och retro arkadspel. Spela FIFA 23 mot IFK Göteborgs FIFA-lag. Spela mot ett av Frölunda Hockeys eSHL proffs För tider och aktiviteter se Nordstans hemsida.

Förutom gaming och E-Sport kan du komma och hoppa käpphäst tillsammans med Gothenburg Horse Show (14 feb kl. 10-16), prova på kampsport som MMA, BJJ (Brazilian Jiu-Jitsu), Submission Wrestling, Thaiboxning, Kickboxning, Boxning och Självförsvar m.m med Fit4Fight! Träning (14-18 feb kl. 12-15).

Adress: Norra Hamngatan 12
Nordstan

Boka resor till fjällen
Boka boende i Branäs fjällen
Fjällen Sverige | Året om

Som de flesta vet är inte Göteborg den bästa platsen för skidåkning. Men svenska fjällen ligger inte allt för långt bort. För barnfamiljer är Branäs en fantastisk plats att åka skidor på. Snösäkert är det också då det har snökanoner. Vill man åka längre norrut finns Sälen med alla sina olika fjälldestinationer som Lindvallen, Hundfjället, Högfjället och Tandådalen och det mer barnvänliga Stöten.

Mer om skidresor i Sverige

Presenteras i samarbete med Sembo.
Världskulturmuseet på sportlovet

Världskulturmuseet

ÖPPET under sportlovet 2023.

Det finns mycket att kika på på Världskulturmuseet för både små och stora barn. För de mindre barnen finns utställningen Tillsammans där barnen kan lära sig om att interagera med andra människor via lek. För de större barnen finns avdelningen om Demokrati och Korsvägar. Under skollov brukar det anordnas olika aktiviteter så håll utkik på Världskulturmuseets hemsida om vad som händer på sportlovet.

Adress: Södra vägen 54
Världskulturmuseet

Röhsska Museett Sportlovet

Röhsska Museet

ÖPPET under sportlovet 2023

Under sportlovet kan du besöka Röhsska Museet i Göteborg. Museet visar design, konsthantverk och mode genom olika epoker. Här finns mycket svenskt men också europeiskt konsthantverk. Du hittar också grekiska och romerska antikviteter och även från Asien. På museet finns både basutställningar och tillfälliga utställningar. Se 1700-talets former, Inspiration Östasien, Stolar genom 300 år, Falk Simons silversamling m.m. Under sportlovet pågår utställningen Lap-See Lam: Det regnar drakfjäll. På Röhsska Museets hemsida finns också tips på pyssel du kan göra hemma.

Adress: Vasagatan 37-39
Röhsska Museet

HOTELL I GÖTEBORG!

Du kan välja bland olika typer av boende i Göteborg allt från lyxhotell till vandrarhem. Kanske vill du ha ett hotell med pool eller det viktigaste kanske är att det ligger nära nån speciell plats i Göteborg.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Göteborg. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Göteborg:

Hotell nära Göteborgs centrum

Hotell nära Liseberg

Hotell i Majorna

Hotell nära Nya Ullevi

Hotell nära Scandinavium

Hotell nära Göteborgs Centralstation

...se alla hotell i Göteborg

Roligt att göra i Göteborg på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Top