Paddan

Åk en Paddan båttur

Boka en Paddan båttur vår, höst eller vid jul i Göteborg city!

Om du inte hinner ut till Vinga. Varför inte åka ut en bit i de små platta Paddanbåtarna som avgår mitt i centrum. Du får dig en tur i kanalerna i Göteborg och tänk på att ducka när ni åker under de låga broarna :-). Båtturerna avgår mellan vår och höst samt under jul då du åker hela vägen till Jul på Liseberg.

Vi samarbetar med Strömma - med turerna på Paddan.

Boka en Paddan rundtur i Göteborg

Paddan rundtur med guide

Ni går ombord Paddan-båten vid Kungsportsbron intill Kungsportsplatsen. Turen tar er igenom den gamla vallgraven och kanalerna från 1600-talet och under fler låga broar och ut i hamnen. Här får ni höra om Göteborgs historia från den kunniga guiden. Under färden passeras sevärdheter såsom GöteborgsOperan, Feskekörka, Läppstiftet, de gamla varvområdena, gröna parker samt Göteborgstypiska landshövdingshus.

I biljetten ingår båtresa med guide.

Säsong: 6 april - 5 nov, 2023
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min

Köp Hop on Hop off med Paddan i Göteborg

Paddan Hop-on / Hop-off

De platta Paddan-båtarna tar dig på en bekväm och intressant tur genom Göteborgs kanaler och ut i Göta Älv. Göteborg firar 400 år under 2021 så staden bjuder på mycket historia som den medföljande guiden kommer berätta om. På färden passerar du fina hus, parker och båtar. För er som aldrig åkt med Paddan rekommenderar vi det varmt, det är en trevlig tur. Vi har själva åkt Paddan flera gånger både med vänner och själva just bara för det är en kul upplevelse.

Biljetten gäller under 24 timmar. Du kan hoppa på och av så mycket du vill på de markerade hållplatserna längst rutten .

Paddan Hop-on / Hop-off båt (24 tim biljett)

Säsong: 7 jul - 13 aug, 2023
Tid: 24 tim

Boka Paddan på Säveån i Göteborg

Paddan på Säveån

Åk med på en guidad båttur längs Säveåns kant. Paddan båten tar dig genom gamla Vallgraven, Stora Hamnkanalen genom den 13 km långa Säveån ut till Göta Älv.

En guide berättar om Gustav II Adolfs grundande av Göteborg och Lödöses historia. Under turen passerar ni byggnader, varv och kajer. På tillbakavägen finns det tid för frågor.

Säsong: 20 maj - 23 sep, 2023
Tid: 2 tim

Boka Buss och Båt i Göteborg med Strömma

Hop on/Hop off med buss & båt

Kombinera ett dygn med att åka både båt och buss. Du stannar till på 12 olika hållplatser. Detta gör att du smidigt kan se Göteborg från olika perspektiv. Du bestämmer själv hur många ggr du vill gå av och på. Hop on/Hop off är ett mycket bra alternativ för att se och upptäcka Göteborgs alla sevärdheter.

Biljetten gäller 24 timmar.

Säsong: 7 jul - 13 aug, 2023
Tid: 24 tim

Paddanbåtarna

De små båtarna ligger vid kajen (Kungsportsplatsen) och väntar på dig. Med på båten följer en guide som försöker hinna med att berätta hela Göteborgs historia på svenska och andra språk.

Historia
Den 15 juni 1939 avgick den första turen med Paddan med betalande passagerare. Vid denna tid avgick de från östra sidan av Kungsportsbro

Båten drevs med bensin och tog endast 12 personer. Då kunde även personer stiga på längst vägen. Under kriget blev bensinen dyr och folk hade inte råd att åka, då var det dags att hitta på något - den första gengasdrivna båt kom 1941.

Tiden gick och 1942 skaffade man den första stora Paddan som kunde ta uppemot 80 personer. Därefter rullade det på med utökning av paddor nästan varje år. Idag finns endast en enda padda kvar från 40-talet.

Paddan. Källa: Youtube.

Kuriosa
Först var det ingen som trodde på Paddanbåtarna, inte vill någon sätta sig i en båt och åka runt Göteborg. Det var tidningsförsäljaren Lars Andersson vid Kungsportsbron som först kom på idéen med båtar i kanalen. Han fick tyvärr ingen gehör för sin idé och det blev slutligen Gundel Matsson som drev en resebyrå i stan som förvekligade ideen. Visst blev det så småningom en stor succe för staden och idag är de små platta båtarna ett kännetecken för Göteborg

Paddan
Adress: Kungsportsbron (Kungsportsplatsen) - mellan Turistbyrån och Stora Teatern)

Boka Julpaddan till Liseberg

Julpaddan med inträde till Jul på Liseberg

En vintrig sightseeingtur med Paddan till Liseberg och inträde ingår i priset (om du köper den typen av biljett). Om du inte köper biljett inklusive entré till Liseberg behöver du visa en giltig entrébiljett till Liseberg vid ombordstigning. Innan resan serveras glögg och pepparkakor.

I biljetten ingår båtresa, glögg och pepparkakor.

Säsong: åter 2023
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 40 min

Populära turer med Paddan i Göteborg
7 Jul - 13 Aug 2023
Kungsportsplatsen Gothenburg
Köp biljett
6 April - 5 nov, 2023
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
20 maj - 23 sep, 2023
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
7 jul - 13 aug, 2023
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett

Boka hotell i Göteborg

Sök hotell i kartan nedan: Välj datum och antal personer. Klicka ej på sökknappen - priser uppdateras automatiskt i kartan när du valt datum. Hotell presenteras i samarbete med Booking.com

Booking.com
Biljetter presenteras i samarbete med Strömma. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Strömma. Bilder: Strömma.
Top