Musikaler i Göteborg

Njut av en bra musikal.

Se en musikal i Göteborg 2024!

Musikaler är något som blivit väldigt populärt i Sverige. Flera av de stora musikalerna från både Broadway i New York och från West End i London översätts och sätts upp i Sverige. Men även helt nya svenska musikaler sätts upp på scener runt om i landet. Göteborg kanske är mest känt för sina revyer och krogshower men även i Göteborg kan du gå på musikal.

Göteborg har flera bra scener för musikaler. En av de mest populära scenerna för just musikal har blivit GöteborgsOperan. Men här spelas ju även opera, operett och balett. Under januari 2024 fortsätter den världskända musikalen Wicked att spela på GöteborgsOperan fram 24 april 2024. Vi får se vilka fler musikaler som sätts upp i Göteborg under 2024.

Tyvärr har vi inte så många musikaler som är långkörare i Göteborg. Men många musikaler gör stopp i Göteborg under sina turnéer. Dessa kan sättas upp på bland annat Lorensbergsteatern, Scandinavium och Partille Arena. För dig som är musikalälskare går det enkelt att ta sig till Stockholm från Göteborg med både buss och tåg för att se någon av alla musikaler som går i Stockholm.

Nedan tipsar vi om musikaler i Göteborg 2024 . Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en show eller teater, se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Boka Wicked musikalpaket

Wicked

Musikalbiljett + Hotell

GöteborgsOperan | 6 feb 2024 - 24 apr 2024
Nu kommer en av världens nu mest kända musikaler till Sverige och Göteborg. Musikalen Wicked sätts upp på GöteborgsOperan under hösten 2023. Musikalen handlar om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen Trollkarlen från Oz). Berättelsen utgår ifrån de två häxorna Elphaba - The Wicked Witch of the West och Glinda - The Good. Till en början är de varandras fiender med en annorlunda vänskap växer fram och tillsammans kämpar de mot Trollkarlen -The Wizard of Oz.

Musikalen Wicked hade världspremiär för 20 år sedan (2003) på Broadway i New York fast med en förhandsvisning i San Francisco. 11 april 2023 kom Wicked på 4:e plats bland de längst spelade musikalerna på Broadway i New York. 2006 hade musikalen premiär på West End i London. Och 2023 är det alltså Göteborgs tur.

Uppsättningen i Göteborg är den största någonsin, med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar.

I paketet ingår: Musikal + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Biljetter till Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Spektakulär Cirkus

Scandinavium | 8-9 nov 2024
I november 2024 kommer den ukrainska cirkusteatern Elysiumen med sin spektakulära cirkusshow "Alice in Wonderland" eller Alice i Underlandet som vi säger på svenska. Alice i Underlandet är sagan om Alice som följer efter en vit kanin som hoppar ner i ett kaninhål och Alice faller ner i detta hål. Och sedan blir allt ett enda stort äventyr. Alice träffar bland annat på Cheshirekatten, Hattmakaren, Påskharen och Hjärter Dam.

Denna föreställning är ingen musikal men en fantastisk familjeföreställning med akrobatiska framträdanden, moderna 3D-bakgrundsscener, unika ljuseffekter och musik.

Populära musikaler i Göteborg
6 feb 2024 - 24 apr 2024
GöteborgsOperan Göteborg
Köp biljett
8 - 9 nov 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
Top