Musikaler i Göteborg

Njut av en bra musikal.

Se en musikal i Göteborg 2024 - 2025!

Musikaler är något som blivit väldigt populärt i Sverige. Flera av de stora musikalerna från både Broadway i New York och från West End i London översätts och sätts upp i Sverige. Men även helt nya svenska musikaler sätts upp på scener runt om i landet. Göteborg kanske är mest känt för sina revyer och krogshower men även i Göteborg kan du gå på musikal.

Göteborg har flera bra scener för musikaler. En av de mest populära scenerna för just musikal har blivit GöteborgsOperan. Men här spelas ju även opera, operett och balett. Under hösten 2024 får en stor känd musikal, Charlie och Chokladfabriken med Ola Salo som Willy Wonka. Världens kanske mest populära musikal Les Misérables kommer i januari 2025 till Scandinavium med en specialuppsättning med Peter Jöback i huvudrollen.

Tyvärr har vi inte så många musikaler som är långkörare i Göteborg. Men många musikaler gör stopp i Göteborg under sina turnéer. Dessa kan sättas upp på bland annat Lorensbergsteatern, Scandinavium och Partille Arena. För dig som är musikalälskare går det enkelt att ta sig till Stockholm från Göteborg med både buss och tåg för att se någon av alla musikaler som går i Stockholm.

Nedan tipsar vi om musikaler i Göteborg 2024 . Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en show eller teater, se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Köp Les Misérables The Arena Spectacular biljetter

Les Misérables The Arena Spectacular

Musikal med Peter Jöback i huvudrollen

Scandinavium | 16 - 19 jan 2025
Cameron Mackintoshs LES MISÉRABLES THE ARENA SPECTACULAR, med vår främsta internationella musikalstjärna Peter Jöback i huvudrollen som Jean Valjean, kommer till Scandinavium i Göteborg i januari 2025. Les Misérables är en av världens mest populära musikaler och Peter Jöback gör nu succé i London med samma musikal på West End. När arenaversionen av Les Misérables drar igång firar musikalen 40 år sedan den hade premiär på West End i London.

Musikalen kommer att ha en extraordinär ny design speciellt skapad för arenor och den spektakulära produktionen kommer att ha en brittisk ensemble med över 110 skådespelare, musiker och personal. Föreställningarna är på engelska.

Musikalen Les Misérables bygger på Victor Hugos roman från 1862. Jean Valjean släpps från fängelse efter 19 år och vi får följa hans väg genom livet. Han tar hand om flickan Cosette när hennes mamma dör. Men den gamla fångvaktaren Javert som nu är polis gör allt för att fånga Valjean igen. Kommer det goda att vinna?

Boka Charlie och chokladfabriken musikalpaket i Göteborg

Charlie och chokladfabriken

Musikalbiljett + Hotell

GöteborgsOperan | 21 sep - 31 dec, 2024 och 8 - 28 jan, 2025
Äntligen får vi se Ola Salo på scen igen. Ola spelar den ikoniske godisuppfinnaren Willy Wonka i musikalen Charlie och chokladfabriken som har premiär på GöteborgsOperan den 21 september 2024. Musikalen är baserad på den brittiske författaren Roald Dahls klassiker Kalle och chokladfabriken från 1964. Berättelsen handlar om Charlie som bor med sin familj i ett fallfärdigt ruckel. De är så fattiga att de bara har råd att äta kål. Men varje dag går Charlie förbi godisgeniet Willy Wonkas chokladfabrik och drömmer sig bort. Och plötsligt skall livet förändras för Charlie när Wonka meddelar att han gömt fem guldbiljetter i lika många chokladkakor och Charlie blir ett av de lyckliga barn som vinner ett besök på fabriken. Men blir besöket så fantastiskt som han drömmer om...?

Charlie och chokladfabriken riktar sig främst till en vuxen publik men passar även barnfamiljer. Observera att Ola Salo ersätts av annan artist under några föreställningar. Musikaliskt ansvarig är West End-dirigenten Michael England. Det kommer bli en häftig scenupplevelse och massor av bra musik.

I paketet ingår: Musikal + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Biljetter till Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Spektakulär Cirkus

Scandinavium | 8-9 nov 2024
I november 2024 kommer den ukrainska cirkusteatern Elysiumen med sin spektakulära cirkusshow "Alice in Wonderland" eller Alice i Underlandet som vi säger på svenska. Alice i Underlandet är sagan om Alice som följer efter en vit kanin som hoppar ner i ett kaninhål och Alice faller ner i detta hål. Och sedan blir allt ett enda stort äventyr. Alice träffar bland annat på Cheshirekatten, Hattmakaren, Påskharen och Hjärter Dam.

Denna föreställning är ingen musikal men en fantastisk familjeföreställning med akrobatiska framträdanden, moderna 3D-bakgrundsscener, unika ljuseffekter och musik.

Scandic hotell Göteborg
Boka boende på Scandic i Göteborg

Vi samarbetar med Scandic hotels. Scandic är Sverige största hotelloperatör och har flera hotell runt om i Göteborg med närheten till stadens utbud. Scandic är också ett familjevänligt hotell men självklart passar hotellen för alla.

Här får du tips på olika Scandic hotell Göteborg:

Scandic Rubinen | Avenyn (Nära Liseberg / Universeum / Paddan)

Scandic Europa | Intill Centralstationen / Nordstan Shoppingcenter

Scandic Crown | Intill Centralstationen / Nära Ullevi

Scandic Opalen | Mittemellan Ullevi och Scandinavium (Nära Liseberg)

Scandic Grand Central | Scandics nyaste hotell vid Centralstationen / vid hamnen

Tips på evenemang i Sveriges avlånga land!

Malmö

Boka Joyride the Musical musikalpaket i Malmö

JOYRIDE The Musical

Musikal + Hotell

Malmö Opera | 6 sep, 2024 - 27 apr, 2025
Se fler hotellpaket i Malmö »

Stockholm

Köp biljetter till musikalen Änglagård i Stockholm

Änglagård Musikalen

Musikal

Oscarsteatern | 6 sep - 26 okt 2024
Mer musikaler i Stockholm »

Falkenberg

Köp biljetter till Korvfabrikören i Falkenberg

Korvfabrikören

Sommarbuskis

Vallarnas friluftsteater | 30 jun - 11 aug 2024
Mer shower i Sverige »

Populära musikaler i Göteborg
21 sep - 31 dec, 2024
GöteborgsOperan Göteborg
Köp biljett
8 - 9 nov 2024
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
16 - 19 jan 2025
Scandinavium Göteborg
Köp biljett
Top