Musikaler i Göteborg

Njut av en bra musikal.

Se en musikal i Göteborg 2023 - boka biljetter!

Musikaler är något som blivit väldigt populärt i Sverige. Flera av de stora musikalerna från både Broadway i New York och från West End i London översätts och sätts upp i Sverige. Men även helt nya svenska musikaler sätts upp på scener runt om i landet. Göteborg kanske är mest känt för sina revyer och krogshower men även i Göteborg kan du gå på musikal.

Göteborg har flera bra scener för musikaler. En av de mest populära scenerna för just musikal har blivit GöteborgsOperan. Men här spelas ju även opera, operett och balett. Under hösten 2023 sätts den världskända musikalen Wicked upp på GöteborgsOperan som spelas fram till våren 2024. Innan jul kommer även den kända berättelsen En Julsaga av Charles Dickens om affärsmannen Ebenezer Scrooge som musikal till GöteborgsOperan.

Tyvärr har vi inte så många musikaler som är långkörare i Göteborg. Men många musikaler gör stopp i Göteborg under sina turnéer. Dessa kan sättas upp på bland annat Lorensbergsteatern, Scandinavium och Partille Arena. Under 2023 kommer bland annat Djungelboken - The Musical och Från Broadway till Duvemåla till Göteborg. För dig som är musikalälskare går det enkelt att ta sig till Stockholm från Göteborg med både buss och tåg för att se någon av alla musikaler som går i Stockholm.

Nedan tipsar vi om musikaler i Göteborg 2023 . Vi samarbetar med Showtic, Ticketmaster och Nöjesresor.

För er som vill övernatta på hotell och kombinera det med en show eller teater, se gärna de prisvärda hotellpaketen »

Boka Wicked musikalpaket

Wicked

Musikalbiljett + Hotell

GöteborgsOperan | 16 sep 2023 - 30 jan 2024
Nu kommer en av världens nu mest kända musikaler till Sverige och Göteborg. Musikalen Wicked sätts upp på GöteborgsOperan under hösten 2023. Musikalen handlar om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen Trollkarlen från Oz). Berättelsen utgår ifrån de två häxorna Elphaba - The Wicked Witch of the West och Glinda - The Good. Till en början är de varandras fiender med en annorlunda vänskap växer fram och tillsammans kämpar de mot Trollkarlen -The Wizard of Oz.

Musikalen Wicked hade världspremiär för 20 år sedan (2003) på Broadway i New York fast med en förhandsvisning i San Francisco. 11 april 2023 kom Wicked på 4:e plats bland de längst spelade musikalerna på Broadway i New York. 2006 hade musikalen premiär på West End i London. Och 2023 är det alltså Göteborgs tur.

Uppsättningen i Göteborg är den största någonsin, med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar.

I paketet ingår: Musikal + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Boka Från Broadway till Duvemåla hotellpaket

Från Broadway till Duvemåla

En musikalkväll med extra allt

Göteborgs Konserthus | 5 okt 2023

Boka Djungelboken - The Musical hotellpaket

Djungelboken - The Musical

Ett galet djungeläventyr för hela familjen

Partille Arena | 9 dec 2023

Boka En Julsaga hotellpaket

En Julsaga

Julmusikal + Hotell

GöteborgsOperan | 15-22 dec 2023
Den klassiska spökhistoria vid jul är Charles Dickens berättelse om affärsmannen Ebenezer Scrooge. Är det något som Scrooge inte gillar så är det julen. Han är en bitter, snål och elak man som driver en lånefirma. Han bor ensam i ett stort och dystert hus. En natt får han besök av en vålnad som kommer för att varna honom. Om han inte ändrar sitt beteende kommer han i livet efter detta få bära tunga kedjor i all evighet. Vålnaden berättar också att han kommer få besök av 3 spöken. Vi får se om Scrooge ändrar sitt beteende efter dessa 3 spökens besök. Nu är denna klassiska julsaga omvandlad till en musikal där det blir sång och musik i olika genres som musikal, opera, pop, rap och klassiska julsånger. Se den på GöteborgsOperan i december 2023.

I paketet ingår: Musikalbiljett + hotellövernattning.
Hotell: Välj bland flera centrala hotell i Göteborg.

Populära musikaler i Göteborg
16 sep 2023 - 30 jan 2024
GöteborgsOperan Göteborg
Köp biljett
15 - 22 dec 2023
GöteborgsOperan Göteborg
Köp biljett
9 dec, 2023
Partille Arena Göteborg
Köp biljett
Top