Upplevelser i Göteborg

Saker att göra i Göteborg för alla

Denna artikel presenteras i samarbete med happy-day.se

Upplevelser att se fram emot i Göteborg

Som Sveriges andra största stad finns det mycket att uppleva här, med både närhet till havet och till stadskärna. Unna dig själv eller ge bort en upplevelse att se fram emot till någon du tycker om. Några av de bästa tipsen på upplevelser i Göteborg hittar du nedan eller hos happy-day.se, som bland annat erbjuder upplevelser för den shoppingintresserade, den matintresserade, den sportintresserade, den musikintresserade och den äventyrsintresserade. För alla, helt enkelt.

Är du ny i Göteborg är att bara promenera genom stan en upplevelse i sig. Det finns gott om mysiga gågator, caféer och restauranger nästan överallt. Är man shoppingsugen finns exempelvis Nordstan, Arkaden, NK eller butikerna kring Avenyn centralt i stan.

För den matintresserade
Är du på jakt efter att utforska den kulinariska delen av Göteborg finns det ett brett utbud av restauranger, caféer och barer här. Det finns familjära restauranger inriktad på traditionell husmanskost, trendiga sushirestauranger och restauranger med spanska tapas eller italienska pastor. Vad du än är sugen på finns tillgängligt, förutsatt att det finns bord lediga. En bra idé är att boka bord i förväg om det är en speciell restaurang man är ute efter.

Det finns även ost och vinprovningar där du får uppleva och lära dig om vinets fem grundsmaker och matcha rätt ost med rätt vin tillsammans med en kunnig sommelier. Kurser för att lära sig att göra egen sushi tillsammans med professionella kockar eller en matvandring där du får en guidad stadsvandring med stopp på flera olika restauranger för att utforska Göteborgs kulinariska historia finns också.

Golf Upplevelse i Göteborg

För den sportintresserade
Som sportintresserad finns det även många upplevelser för dig att välja mellan. Är du golfintresserad eller vill testa på golf finns det golfbanor och kurser att ta tillsammans med ett proffs som lär dig nya kunskaper och tekniker. I Slottsskogen, Ruddalen och Skatås finns det även discgolfbanor, en aktivitet som är perfekt att genomföra i grupp.

För mer rus finns det många racerbilsupplevelser, där du får välja vilken bil du vill köra av de allra snabbaste i världen. Upplevelsen gör du tillsammans med en erfaren racingförare för att göra den så äkta som möjligt. Med 700 hästkrafter förs du fram på vägen i sportbilen efter en noggrann genomgång av fordonet och säkerheten.

För den musik- och dansintresserade
Centralt i Göteborg finns en av Sveriges största arenor – Ullevi. Här spelas många konserter och shower varje år, vilket är ett bra val för en upplevelse som man sent kommer glömma. Planerar du att besöka Göteborg den närmsta tiden är det värt att kolla upp vilka artister som spelar på Ullevi framöver, och säkra din plats i folkhavet.

Är man sugen på att vara mer aktiv i musiken finns det även sånglektioner och danslektioner att ta i Göteborg. Utveckla din musikaliska talang och utforska vad som finns att välja mellan.

För den äventyrsintresserade
Är du ute efter mer fart- och adrenalinfyllda aktiviteter finns det gott om det med. Här kan du sväva över hustaken och trädkronorna med helikopter eller luftballong för att se Göteborg från ett helt annat perspektiv.

För en mer aktiv aktivitet kan Escape Room vara ett bra alternativ, där du blir inlåst i ett rum och ditt uppdrag är att ta dig ut med hjälp av mystiska ledtrådar och pussel innan tiden är ute. Detta är en aktivitet som är perfekt att göra som grupp där man får samarbeta och tänka kreativt tillsammans.

Top