Halloween - Höstlov i Göteborg 2022

En härlig höst i Göteborg

Hitta på roliga saker under höstlovet i Göteborg

Halloween och höstlovet infaller runt samma tid varje år. Vintern närmar sig och färgerna är helt underbara på träden. Skolorna i Göteborg har stängt vecka 44 (31 okt - 6 nov). Det finns lite olika aktiviteter i stan för barnen att upptäcka under höstlovet och Halloween.

Det brukar vara lite specialarrangemang just för att Halloween närmar sig. Det kan bli lite extra spökligt lite här och där. Men det blir också mer traditionella höstlovsaktiviteter som att experimentera, pyssla, quiz, teater med mera. Liseberg öppnar för Halloween 7 okt - 6 nov, 2022 för sitt årliga Halloweenfirande.

Här har vi samlat lite av det du kan göra på höstlovet och under halloween i Göteborg 2022. Sidan innehåller samarbeten med olika partners.

Höstkul på O´Learys Järntorget Göteborg

Höstkul på O´Learys Järntorget

Slå en strike i bowling, bli en stjärna för en dag i vårt karaokerum, utmana brorsan i Air Hockey och mycket mycket mer under höstlovet på O'Learys Järntorget. De har öppet från kl 12 alla dagar under höstlovet med massa roliga aktiviteter och smarrigt käk. Mellan 12-17 under höstlovet bjuds alla barn på mat*! Fyller du år? Boka in ditt Halloweenkalas här. Så plocka fram häxhatten och trollstaven och spendera Halloween och höstlovet på O'Learys Järntorget! Och för er som kommer utklädda mellan 28 okt - 6 nov får lite extra höstkul! *Se fullständiga villkor på O'Learys hemsida

Datum: Höstlovet 31 okt - 6 nov 2022
Adress: Järntorget, Norra Allégatan2, Bild: O´Learys
Bild: O´Learys

Höstlovet Stadsmuseet 2022

Göteborgs Stadsmuseum - Vad är grejen med Göteborg

Du får lära dig saker om Göteborg som du kanske inte visste förut. I deras utställning får du se gröna kaniner, göteborgshumor och världens äldsta Volvo. Se utställningen om Göteborgs födelse, se utställning om Vikingar. Här finns också Barnens museum där barnen kan klättra i höghus, kryp i tunnlar, bygg en borg eller skyskrapa, gunga i Eriksbergskranen eller varför inte ta med morfar på en spårvagnstur?

Datum: Höstlovet 2022
Adress: Ostindiska Huset, Norra Hamngatan 12
Bild: Göteborgs Stadsmusem

Höstlovet Aeroseum 2022

Aeroseum - Lite extra Spooky

På Aeroseum kan du vandra i den underjordiska berghangaren från 1950-talet. Området är 22 000 kvadratmeter stort. Det byggdes för att skydda flygvapnets jaktplan mot kärnvapen. Här kan hela familjen se olika flygplan & helikoptrar och mycket annat. Ni kan bla provsitta i Draken, Viggen och i helikoptrar. Under höstlovet händer det alltid lite extra roligt och spökligt för barnen.

Datum: Höstlovet 29 okt - 6 nov 2022
Adress: Säve Depå, Holmvägen 100, Hisingen
Bild: I Love Göteborg

Universeum Höstlovet 2022

Universeum - Creepy Science under Halloween

Mellan 1 oktober till 6 november är det rysliga höstlovsveckor på Universeum. Lär dig att göra klibbig slajm. Bli expert på myggor, vampyrfladdermöss och andra blodsugande djur i en nervkittlande quiz. Det blir experimentshow. På Fysikmanagen blir det roliga trix och bus. Och mycket mycket mer.... Universeum har så mycket att erbjuda för alla åldrar. Kika på hajar och ormar. Lek i leklandet i källaren och tryck på hajen som kommer fram ur sin gömma. Styr en båt på världshaven. Gå runt i regnskogen och möt levande djur. Ät sedan en bit god mat i deras restaurang.

Datum: 1 oktober fram till 6 november, 2022. Köp biljett online för att säkra plats!
Adress: vid Korsvägen Göteborg
Bild: Universeum

Mysiga hotellpaket hos Kviberg Park Hotel & Conference under Höstlovet!

Checka in på Kviberg Park Hotel & Conference på höstlovet. Hotellet ligger mitt i Nordens största multisportarena Prioritet Serneke Arena i Kviberg. Med spårvagn kommer du raka vägen in till centrala Göteborg. Har du bilen med dig parkerar du gratis i inomhusgarage.

Höstlovspaket med skidåkning hos Kviberg Park Hotell
Höstlovspaket med skidåkning
Kviberg Park Hotel & Conference | 28 okt - 6 nov 2022

På Skidome är det alltid snögaranti. Ta med familjen och åk skidor inomhus och bo på Kviberg Park Hotel under höstlovet. I paketet ingår: Övernattning, inträde till skidanläggningen Skidome, 2-rätters middag, frukostbuffé, fri WiFi, gratis parkering och tillgång till hotellets gym.

Pris från 745 SEK/person i familjerum för fyra personer. (Alla villkor hittar du på Kviberg Park Hotel & Conference hemsida.)

Höstlovspaket med gratis inträde till Universeum hos Kviberg Park Hotell
Höstlovspaket Universeum
Kviberg Park Hotel & Conference | 28 okt - 6 nov 2022

Under höstlovet blir det lite extra läskigt på Universeum. Med Höstlovspaket Universeum får du fri entré till Universeum för hela familjen och en mysig övernattning på Kviberg Park Hotel. I paketet ingår även: Frukostbuffé, fri parkering i inomhusgarage, fri WiFi, 20% på à la carte-meny och fritt inträde till hotellets gym.

Pris från 640 SEK/person i familjerum för fyra personer. (Alla villkor hittar du på Kviberg Park Hotel & Conference hemsida.)

Hotellpaket presenteras i samarbete med Kviberg Park Hotel & Conference.
Plikta slottskogen höstlovet 2022

Slottskogen - Plikta lekplats, Djurpark, Göteborgs naturhistoriska museum

Lek på den roliga lekplatsen Plikta i Slottsskogen. Intill Plikta ligger Göteborgs naturhistoriska museum som också är värt ett besök. Här finns stoora djur och smååå djur. De mest popluär djuren är Malmska valen och Elefanten. Besök också djuren i Slottsskogen. Vissa tider kan man även se när djuren matas. Se djur som säl, pingviner, älg och ren. Allt har fri entré.

Datum: Höstlovet
Adress: Slottsskogen
Bild: I Love Göteborg

Boka en rundtur med Paddan i Göteborg

Rundtur med Paddan

Nytt för 2022 är att du kan åka Paddan under hela Höstlovet. Paddan avgår från Kungsportsplatsen och turen tar dig via kanalerna från 1600-talet ut till Göteborgs hamn. Du passerar kända byggnader i Göteborg, under låga broar och ut i Göta Älv där det kan skvätta lite. En kul och intressant tur för både vuxna och barn. Tänk på att ta på dig kläder efter väder - då båten är utan tak.

Säsong: 8 april - 6 nov, 2022
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min
Bild: Strömma

Biljetter i samarbete med Strömma.

Spökbåten

Glider fram sakta genom Göteborgs vallgrav

Några dagar under höstlovet förvandlas en Paddan-båt till en Spökbåt. Ombord reser 8 spöken. Det blir ett teaterframträdande med effekter som musik, rökmaskin och ljussättning. Sakta glider Spökbåten fram genom vallgraven och stannar till på lite olika ställen. För er som vågar, ta er en titt på Spökbåtens uppträdande.

Säsong: 1, 3 och 5 nov, 2022. Kl.12
Uppträdandet börjar och slutar vid: Kungsportsplatsen

Höstlov Halloween 2022 Världskulturmuseet Göteborg

Världskulturmuseet

Under Höstlovet blir det lite inriktningen på döden igen och det firas Dia de Muertos - en mexikansk högtid för att minnas de döda. Det blir pinjataworkshop och filmen COCO visas. Eller vad sägs om att skapa Mexikanska sockerskallar, dödskallemask i papper, skapa roliga och läskiga skelett, skapa djuslyktor, skapa anskiktsmasker av papier mache och piñatas. Boka gärna plats för att säkra din plats. Fri entre men olika priser för olika aktiviteter.

Tider: 29 okt - 6 nov, 2022
Adress: Brevid Universeum, vid Korsvägen
Bild: Free images

Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | till 30 juni 2023

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet i blir till en båt. En annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela sportlovet.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2023

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Spökparad i Göteborg under Höstlovet 2022

Spökparad

Var med och försök komma in i Guinness World Records

Delta i Göteborgs Spökparad under höstlovet och försök slå Guinness rekord som världens längsta spökparad. För att delta i paraden behöver man vara utklädd till spöke. På tre ställen kommer barn och vuxna att kunna få hjälp med spöksminkning mot en mindre kostnad. Paraden startar från Kungstorget, går längs Kungsgatan, Kungshöjd och avslutas vid Esperantoplatsen. Så ta med alla ni känner och klä ut er till spöken och sätt rekord.

Datum: 5 nov, 2022. Kl. 12
Börjar vid: Kungstorget (torget vid Stora Saluhallen)
Bild: Free Images

Halloween på Liseberg 2022

Halloween på Liseberg

Liseberg öppnar upp för Halloween. För de minsta besök Kaninlandet där det blir buskul och rysmys med åkattraktioner, lek, ansiktsmålning m.m. För er som inte är så lättskrämda besök Skräckhuset - 7. Här väntar de 7 dödssynderna (Obs 15-årsgräns). Nyhet för 2022. I parken gömmer sig både söta små spöken och läskiga zombies. Och massor av pumpor förståss. Foto: Liseberg. Du måste förboka ditt besök på Lisebergs hemsida.

Datum: 7 okt - 6 nov 2022
Adress: Stora Entrén mitt emot Gothia Towers
Bild: Liseberg

Höstlov i Nordstan

Nordstan

Även i Nordstan blir det höstlov. Här blir det massor av roliga aktiviteter. För er som gillar Idol, kom och se de kvarvarande Idolerna på scen lördag 29 oktober kl. 14.

På programmet:
29-30 okt, kl. 10-16.30: Zombiejakt i Nordstans-appen MORE. Alla barn som hittar alla fem Zombie-spår får diplom.
31 okt, kl. 11-14: ÖIS Brottning: Prova på brottning.
2-5 nov, kl. 11-15: Cirkusskola & Cirkusshow med Richard Ljungman: Lär dig jonglera, snurra tallrikar, balansering mm.
4 nov, kl. 11-14: Minivarvet: Kom och spring, få medalj och gå en tipspromenad.
5 nov, kl. 11-13.30: Ansiktsmålning för alla barn.

Tider: 29 okt - 5 nov, 2022
Adress: Nordstan Shoppingcenter
Bild: Free images. Vi reserverar oss för eventuella fel eller ändringar i program.

Höstlov i Jubileumsparken 2022

Jubileumsparken (Hisingen)

Från lördag 29 oktober blir det höstlov i Jubileumsparken vid Frihamnen på Hisingen. Höstlovsaktiviteterna drar igång med en Halloweenfest i utflyktsparken kl.11-15. Festen bjuder på lek,skattjakt, pyssel och du kan få ett eget Halloweenporträtt fotat av en riktig proffsfotograf. Under resten av veckan kan ni vara med på mer skattjakt, musikquiz, bygga sandslott, prova på dans, sportfiske och experiment med Maritiman. Alla aktiviteter är gratis men vissa behöver ni boka plats till. Se hela Jubileumsparkens program för höstlovet och vilka aktiviteter som behöver bokas plats till.

Datum: 29 okt - 6 nov 2022
Adress: Frihamnen 7, Hisingen
Bild: I Love Göteborg

Höstlov Halloween Naturhistoriska Museet i Göteborg 2022

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Under Höstlovet blir det lite olika aktiviteter på Göteborgs naturhistoriska museum. Vad sägs om Skaparverkstad: Läskiga djur (29 - 30 okt), Upptäck: Pumpor och fladdermöss där det kommer att lämnas ut upptäck-häften vid späckhuggaren på plan 3 med tre korta uppdrag (29 okt - 6 nov), Tipspromenad i valsalen med tema Valarnas giftiga grannar där det blir frågor om maneter, stingrockor och den enda giftiga fisken i Sverige, fjärsingen (29 okt - 6 nov). Och sist men inte minst ... jo faktiskt minst.... Småkryp i lupp där du får undersöka olika småkryp i lupp och upptäcka delar på småkrypen man annars aldrig ser.

Tider: 29 okt - 6 nov, 2022
Adress: Museivägen 10, i Slottsskogen vid Linnéplatsen
Bild: Göteborgs Naturhistoriska Museum

Våfflor i Slätta Damm, Hisingen, Göteborg 2022

Ät våfflor vid Slätta Damm (Hisingen)

I naturområdet vid Slätta Damm på Hisingen driver Sandro våffelcafé under vissa dagar i veckan. Han håller öppet torsdagar - söndagar. Så ta en promenad under Höstlovet runt Slätta Damm och sedan en god våffla. Han driver även våffelcaféet Soldattorpet uppe på Skansberget vid Skansen Kronan i Haga inne i Göteborg. De håller också öppet torsdagar - söndagar. Här uppe på berget har ni en fin utsikt ut över Göteborg.

Datum: tor - sön. Kl. 11-17. (Vi reserverar oss för eventuella förändringar i öppettider. Caféet vid Slätta Damm håller öppet lite efter väder.)
Adress: Slätta Damm, Hisingen
Bild: I Love Göteborg

Bodyflight Göteborg
Bodyflight familjepaket i Göteborg
Göteborg | Året om

Upplev känslan av att flyga fritt i luften. I en vindtunnel med riktigt starka luftströmmar lyfts du upp och svävar av dig själv. Nu behöver du inte kasta dig ur ett flygplan för att känna känslan av att sväva fritt. Från 3 år.

Presentkort presenteras i samarbete med Live it.
Äventyrsbana Höghöjdsbana Göteborg
Klättra i höghöjdsbana
Delsjön, Göteborg | Apr - Nov

Ta med hela familjen till Äventyrsbana i skogen. Här klättrar ni runt på hög höjd och utmanar er själva bland gungbroar, tarzannät, bobbycar, armgång och linbanor. All utrustning ingår.

Presentkort presenteras i samarbete med Upplevelse.com.
Göteborgs Konstmuseum Höstlov 2022

Göteborgs Konstmuseum

Under Kulturnatta fredag 28 oktober kl. 17-22 är det kvällsöppet på Göteborgs Konstmuseum med gratis entré. Sedan startar höstlovsaktiviteterna. Vågar du besöka Göteborgs Konstmuseum när det är mörkt och stäng?! Ni går runt på museet med ficklampa....oups, lite spooky, är det inte en tavla som tittar på mig eller spökar det på museet? Det blir också workshop där ni kan skrapa fram läskiga spöken. Bokningsanmälan behövs då det är begränsat antal platser. Välkommen på höstlovsaktiviteter!

Tider: 29 okt - 6 nov, 2022
Adress: Götaplatsen, längst upp på Avenyn
Bild: I Love Göteborg

Maritiman på höstlovet 2022

Maritiman - Höstlovskul

Maritiman har öppet under hela höstlovet. Här finns flera intressanta båtar att besöka. Klättar upp och ner för de branta trapporna ombord Jagaren Småland och ta dig ner i u-båten Nordkaparen, se de gamla färjorna som gick över Göta Älv förr. Under höstlovet är det fokus på spioner. Lär dig skicka hemliga meddelanden med morsekod i spionskolan, testa dina kunskaper i en spionquiz, tillverka en egen kikare som alla spioner behöver. Det blir också sagovandring. En hel del aktiviteter hålls brevid Maritiman som till exempel stora Tullhuset. Ta också en fika i deras café. Se program.

Tider: 29 okt - 6 nov 2022
Adress: Vid kajen, mellan GöteborgOperan och Stora Tullhuset
Bild: I Love Göteborg

Alfons Åbergs Kulturhus höstlovet

Alfons Åbergs Kulturhus

I år blir det Höstlov med MysRys! Det blir bland annat högläsning / sagor med lite spöken. Kreativ verkstad där man kan skapa mysiga monster, fladdriga fladdermöss och söta spöken. Det blir också teater med monster....buuuuu! Ni som vill dansa, då blir det disco. Ni måste boka innan ni kommer för att säkra er plats!

Tider: 29 okt - 6 nov, 2022
Adress: Inne i Trädgårdsföreningen, ingång från Drottningtorgets håll
Bild: I Love Göteborg

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Vad händer på höstlovet lite utanför Göteborg!

Höstlovet och halloween firas på flera ställen utanför Göteborg. Nedan tipsar vi om några.

Göteborgs Aktivieteter höstlovet

Vad händer runt omkring i Göteborg under höstlovet

Kom till olika event lite runt omkring Göteborg under höstlovet 2022. Lite blandade event.

Event under Höstlovet 2022

Lights i Alingsås

Lights in Alingsås

Under den mörka tiden under höstlovet lyses Alingsås upp i det uppskattade evenemanget Lights in Alingsås. Temat i år är "Only One Earth. 7.9 Billion reflections". Ta med dig familjen och besök Alingsås. Här finns också många mysiga caféer. Foto: Patrik Gunnar Helin

Mer om Lights i Alingsås 30 okt - 6 nov, 2022

Bohus Fästning höstlovet 2022

Bohus Fästning

Bohus Fästning är stängt under höstlovet 2022 pga filminspelning av TV-serien Ronja Rövardotter.
Kom till Bohus Fästning och se vad som händer under höstlovet! Vad sägs om att testa bågskytte, dra dig själv i flotten i sjön eller rid med tornerhäst på räls, kubb, utmana varandra på dragkamp etc. Det finns alltid mycket kul för barn att göra här. Se aktiviteter för barn.

Mer om Bohus Fästning

Bo på Scandic i Göteborg
Bo på Scandic Hotel

Scandic Göteborg Central öppnade 12 juni 2022. BOKA RUM

Bo på Comfort Hotell i Göteborg
Bo på Comfort Hotel

Bo vid Stenpiren med närhet till det mesta. BOKA RUM

Boka familjevänliga hotell i Göteborg

Flera hotell i Göteborg erbjuder gratis boende för barn upp till en viss ålder när de delar rum med vuxen. Några hotell har också sk. tonårsrum. Ett eget rum till tonårsbarn som reser med vuxen. Scandic erbjuder barn upp till och med 12 år att bo gratis i vuxens sällskap. Scandic har även sk. Tonårsrum. Nedan ett urval av hotell i Göteborg.

Scandic hotell Göteborg
Scandic Hotels Göteborg

Scandic Europa | Centralstation / Nordstan

Scandic Göteborg Central | Centralstation / Nordstan

Scandic Crown | Centralstation / Ullevi

Scandic Rubinen | Avenyn / Liseberg

Nordic Choice Hotels Göteborg
Nordic Choice Hotels Göteborg

Clarion Hotel® Post | Centralstation

Clarion Collection® Hotel Odin | Centralstation / Ullevi

Avalon Hotel | Kungstorget / Avenyn

Comfort Hotel® Göteborg | Skeppsbron / Stenpiren

Boka hotell i Göteborg hos Sembo
Sembo

Hotell Opera | Centralstation / Nordstan

Hotell Eggers | Centralstation / Nordstan

Hotell Royal | Centralstation / Nordstan

Hotell Liseberg Heden | Heden / Avenyn

Populära Höstlovs-event i Göteborg 2022
8 apr - 6 nov 2022
Kungsportsplatsen Göteborg
Köp biljett
1 apr - 26 dec 2022
Stora Teatern Göteborg
Köp biljett
7 okt - 6 nov 2022
Liseberg Göteborg
Köp biljett
Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.

Höstlov i Stockholm

Planerar ni ett besök i Stockholm under höstlovet? Det finns mycket att göra för barn och vuxna under ett höstlov i Stockholm, som massor av museum, sevärdheter, sightseeing med båt, ABBA the Museum och Skansen som är öppet under Halloween.

Top