Halloween - Höstlov i Göteborg

En härlig höst i Göteborg 2021

Halloween - Höstlovet i Göteborg

Halloween och höstlovet infaller runt samma tid varje år. Vintern närmar sig och färgerna är helt underbara på träden.
Skolorna i Göteborg har stängt vecka 44. Det finns lite olika aktiviteter i stan för barnen att upptäcka under höstlovet och halloween. I år är också ett annorlunda år i och med covid-19, men flera restriktioner har lättats på. Kontrollera innan ni går om ert besök ändå kan behöva bokas i förtid. Vad sägs om att experimentera, pyssla, quiz, teater, etc. Liseberg öppnar för Halloween 2 okt - 7 nov, 2021 för sitt årliga Halloweenfirande.

Här har vi samlat lite av det du kan göra på höstlovet och under halloween i Göteborg 2021.

Höstlovet Stadsmuseet 2021

Göteborgs Stadsmuseum - Vad är grejen med Göteborg

Du får lära dig saker om Göteborg som du kanske inte visste förut. I deras utställning får du se gröna kaniner, göteborgshumor och världens äldsta Volvo.

Datum: 31 oktober och Söndagen 7 november, 2021.

Höstlovet Aeroseum 2021

Aeroseum - Tema Spöken

På Aeroseum kan du vandra i den underjordiska berghangaren från 1950-talet. Området är 22 000 kvadratmeter stort. Det byggdes för att skydda flygvapnets jaktplan mot kärnvapen. Här kan hela familjen se olika flygplan & helikoptrar och mycket annat. Ni kan bla provsitta i Draken, Viggen och i helikoptrar.

Höstlovet (Mån 1 nov - Sön 7 nov 2021): Finns det olika aktiviteter under jord. Vad sägs om , Gå på Spöksök på egen hand och se hur många tygspöken kan du hitta, skapa dine egna spindlar, fladdermöss och spöken, Titta på teater: "Sagan om den underbara familjen kanin och monstret i skogen" med Teater Pellerin etc.

Universeum Höstlovet 2021

Universeum - Massa olika aktiviteter under Halloween

Under höstlovet 30 oktober och fram till 7 november trollar de fram flertalet öppna aktiviteter! Vad sägs om att skapa härligt klibbigt och kladdigt slem.! Var med på Quiz om fladdermöss, cirkusshow, reptilspaning etc.

Datum: 30 oktober och fram till 7 november, 2021. Köp biljett online för att säkra plats!

Plikta slottskogen höstlovet 2021

Slottskogen/Plikta

Plikta firar höstlovet vid barnens zoo. Höstlov i Slottsskogen 4 och 5 november.

Säsong: 4 - 5 nov , 2021

Höstlov Halloween Världskulturmuseet Göteborg

Världskulturmuseerna

Under Höstlovet blir det lite inriktningen på döden igen. Det blir pinjataworkshop och filmen COCO visas. Eller vad sägs om att skapa Mexikanska sockerskallar och pappersblommor.

Tider: 30 okt - 7 nov, 2021

Trädgårdsföreningen Höstlovet Halloween Göteborg

Trädgårdsföreningen

Vi avvaktar utbudet för Trädgårdsförenigen inför Halloween.

Säsong: avvakta datum för 2021

Boka Sportfiske i Göteborg

Sportfiske

Vad sägs om att fiska sik, aborre och regnbåge på lite olika ställen inom Göteborgs Kommun. Lördagen den 30 oktober blir det fiske mitt i centrala Göteborg vid Stora Teatern. Övriga platser ni kan fiska på är 2/11 Jubileumsparken 10-14, 3/11 Bergsjön 10-14 och 4/11 Härlanda tjärn 10-14.

Säsong: se ovan tider för 2021

Höstlov Halloween Naturhistoriska Museet i Göteborg

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Under Höstlovet blir det lite olika aktiviteter under höstlovet. Vad sägs om Skaparverkstad på helgen inför v. 44. Vad sägs om att "Upptäck: skelett och det kommer att lämnas ut upptäckarhäften, så kan man själv utforska museet. En tipspromenad är också roligt!

Tider: 30 okt - 7 nov, 2021

Göteborgs Konstmuseum Höstlov 2021

Göteborgs Konstmuseum

Vågar du besöka Göteborgs Konstmuseum när det är mörkt och stängt! Ni lyser med ficklampa och ni kan också skapa egen konst med spännande skuggor från museets väggar och golv. Välkommen till våra höstlovsaktiviteter! Ni måste boka!

Tider: 1 nov - 6 nov, 2021

Maritiman på höstlovet 2021

Maritiman

Maritiman öppnar upp ett par dagar under höstlovet. Ni måste boka eventet för att bli garanterade plats. Det blir experiment för hela slanten. Vad sägs om att pyssla sitt eget havsmonster, gå på sagovandring, etc.

Tider: 1 - 5 november kl. 11-16, 2021

Alfons Åbergs Kulturhus höstlovet

Alfons Åbergs Kulturhus

I år blir det Höstlov med MysRys! I år blir det bla högläsning, teater, kreativ verkstad. Ni måste boka innan ni kommer för att säkra er plats!

Tider: 29 okt - 7 nov, 2021

Promenad Höstlovet

Ryslig Tipspromenad

Pröva gärna på en ryslig tipspromenad under höstlovet.

Tider: Lördagen den 30 oktober (fler tillfällen), 2021 kl: 10.00 - 18.00 Plats: Götaplatsen

Goo Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Götheborgsutkiken

Bohus Fästning

Maritiman

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Vad händer på höstlovet lite utanför Göteborg!

Höstlovet och halloween firas på flera ställen utanför Göteborg. Nedan tipsar vi om några.

Göteborgs Aktivieteter höstlovet

Vad händer runt omkring i Göteborg under höstlovet

Kom till olika event lite runt omkring Göteborg under höstlovet 2021. Lite blandade event.

Event Höstlovet 2021

Näss Fabriker höstlovet

Nääs Fabriker

Under höstlovet är det rabatt på övernattning med inkluderad entré till badhuset. Vad sägs om pyssel i Pysselfabriken, höstlovsquiz, reflexjakt, käpphästridning (KÄPPHÄSTRIDNING 1-2 NOVEMBER), historisk vandring och mycket mer. Besök gärna cafét och varför inte pröva deras goda CRÊPERIE COTON. Näss Fabriker ligger ca 20 minuter med bil utanför Göteborg. Ni kör E20 mot Alingsås. Foto: Nääs Fabriker.

Mer om höstlovet på Näss Fabriker 1- 5 november 2021

Bohus Fästning höstlovet 2021

Bohus Fästning

Kom till Bohus Fästning och se vad som händer under höstlovet! Höstlovsöppet den 1-7 november mellan kl.11:00-16:00, förutom på onsdagen, stänger de kl.15:00. Vad sägs om att testa bågskytte, hoppa i hoppborgen eller rid med vår tornerhäst på räls, kubb, utmana varandra på dragkamp etc .

Mer om Bohus Fästning 1-7 november 2021

Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Top