Fem populära båtturer under sommaren i Göteborg

Top 5 båtturer i Göteborg

Topp 5 bästa båtturer i Göteborg i sommar!

Att utforska Göteborgs skärgård med båt är en fantastisk upplevelse och det finns många olika båtturer att välja mellan. Just under sommartid blir det lite extra härligt och några båtturer går endast på sommarsäsong.

Här presenterar vi de fem populäraste båtturerna sommartid i Göteborg:

Sightseeing med Paddanbåtarna

Paddan är nog Göteborgs mest kända sightseeingtur med båt. De guidade turerna tar dig genom Göteborgs kanaler och även ut i Göteborgs hamn, vilket ger dig en närbild av stadens sevärdheter. Med de klassiska Paddanbåtarna får du se Göteborgs vallgrav från 1600-talet, fina parker, vackra byggnader och åka under låga broar så man får akta huvudet. Väl ute i Göteborgs hamn känner man saltet ifrån havet och ni passerar platser som Sjöfartsmuseet, Lindholmen, Maritiman, GöteborgsOperan och Hisingsbron. På Paddan-turen lär du dig mycket om Göteborgs historia och uppbyggnad.

Under sommaren kan du även följa med Paddan på Säveån. Paddanturen tar dig på en tur genom den gamla Vallgraven, Stora Hamnkanalen, ut till Göta Älv och in på den spännande 130 km långa Säveån.

Biljetter i samarbete med Strömma.

Båttur till Vinga

Åk båt till Vinga under sommaren i Göteborg

Åk på en guidad guidad båtutflykt till Vinga. Ni åker genom Göteborgs vackra skärgård som tar ca 1 tim och 15 minuter. Ni stannar på Vinga i två timmar. Där kan ni hitta en plats att bada på om det är bra väder. På Vinga kan ni se den kända fyren, Vinga Fyr. Fyren som ni ser idag byggdes 1890. Innan den byggdes, fanns två fyrar byggda 1841 och 1854. De revs ner i samband med att den nya fyren byggdes. På Vinga uppfostrades fyrmästaren Carl Gunnar Taubes son, Evert.

Evert Taube föddes 1890 och är en av Sveriges mest kändaste poet, kompositör, målare och författare.

Biljetter i samarbete med Strömma.

Sightseeing med Amfibiebuss

Vill ni åka på en buss och båttur kan vi rekommendera en tur med Amfibiebussen i Göteborg. Först åker bussen på en guidad tur genom centrala Göteborg. Du kommer att få se många av Göteborgs sevärdheter. När bussen kommer till Klippanområdet är det dags att bussen plaskar ner i vattnet och blir till en båt. Det känns allt lite konstigt att befinna sig på vatten efter en bilture genom staden.

Biljetter i samarbete med GetYourGuide.

Båttur till Älvsborgs Fästning

Båt till Älvsborgs Fästning i Göteborg

På sommaren kan du åka båt ut till Nya Älvsborgs Fästning. Resa med båt tar ca 40 min. Du väljer när du vill åka tillbaka när du bokar din biljett. Under resan ut till fästningen ser du Göteborgs hamninlopp. Fästningen är från 1677 och du kan faktiskt se kanonkulor i väggarna från då danska flottan anföll fästningen vid flerra tillfällen. Älvsborgs fästning var ett fängelse under slutet av 1700-talet och några av fängelsehålorna kan du beskåda även idag.

Ta gärna med en fikakorg och sätt dig och njut eller köp nått gott på fästningens café. Kanske också fundera lite på hur det var att befinna sig på Älvsborgs Fästning under århundraden som gått.

Biljetter i samarbete med Strömma.

Räkkryssning

Frossa i så mycket räkor du orkar på denna Räkryssning i Göteborgs Skärgård. Ta med vänner, kollegor eller familjen på en mysig kvällstur i räkornas afton. Lämna lite plats till läckerheterna från dessertbordet. Turen är på 3 timmar och samtidigt som du äter kan du titta ut genom fönstren på omgivningarna i Göteborgs Skärgård.

Gå gärna ut på däck under fint väder då det kan bli väldigt vackra solnedgångar.

Biljetter i samarbete med Strömma.
Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Båtturer i Göteborgs Skärgård

Ovan båtturer är några av alla olika båtturer i Göteborg. Du har flera olika båtturer som tar dig ut i Göteborgs skärgård och faktiskt hela vägen runt ön Hisingen. Oavsett vilken båttur du väljer kommer du att få en minnesvärd upplevelse av den vackra skärgården utanför Göteborgs kust.

På flera av Göteborgs båtturer serveras det även mat ombord. En populär kryssning är brunchkryssning där du äter en god brunch ombord och får en mysig kryssning i Göteborgs södra skärgård. Det finns även andra matkryssningar i Göteborg att välja på. Vill du ha en helkväll så vill vi tipsa om båtturen Hisingen Runt som avgår från centrala Göteborg och tar dig via Göta Älv upp till Kungälv och via Nordre Älv ut skärgården förbi Björkö och tillbaka in i Göteborgs Hamn. Ombord serveras en härlig middag.

Top