Göteborg Julturer 2023

Boka en härlig jultur i skärgården.

Julturer i Göteborg

Följ med på en tur med båt i Göteborgs skärgård och njut av julbord. Eller åk med Julpaddan till mysiga Jul på Liseberg. Även den populära amfibiebussen har turer under november och december 2023!

Boka en jultur och känn den där härliga julkänslan infinna sig. Strömmas båtar erbjuder flera turer där du kan njuta av julbord där du samtidigt får en mysig sightseeing i Göteborgs skärgård. Det finns både julbordsturer under lunchtid och som middagskryssning mot kvällen. Njut av den goda julmaten, sillen, kalla rätter och varma rätter och till slut, efterrätten. Utanför fönstret är det kallt och ni kan njuta av att vara inne i värmen. Har ni inte åkt på en jultur med god julmat förut, kanske det kan bli en tur i år.

I år 2023 är det också nypremiär för Julpaddan som sakta tar dig genom Göteborgs kanaler in till Jul på Liseberg. Där väntar den populära julmarknaden, godsaker och åkattraktioner. En rolig sightseeing i Göteborg är ju den med amfibiebussen. Först åker ni runt som buss och sedan kör den rätt ner i Göta Älv och blir en båt. Turer finns under november och december. Se mer tips på julaktiviteter i Göteborg.

Vi erbjuder biljetter via vårt samarbete med Strömma, Ocean Bus och Sembo.

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Amfibiebuss Göteborg

Se ett julpyntat Göteborg med Ocean Bus

Testa en tur under julen med amfibiebussen i Göteborg. Turen börjar med att vara en buss men sedan förvandlas den till en båt. Bussen tar er förbi flera kända sevärdheter på land och sedan åker bussen rakt ner i vattnet. Nu har amfibiebussen blivit ett känt inslag i Göteborg sedan första turen 2019. Ännu lite mysigare blir det när ni kan åka runt i ett julpyntat Göteborg.

Ni åker förbi flera kända attraktioner i Göteborg. Guidning ingår.

Säsong: Nov - 30 dec, 2023 (vissa dagar)
Tid:ca 60 min

Boka Julpaddan till Liseberg

Julpaddan med inträde till Jul på Liseberg 2023

Julpaddan är tillbaka inför Julen 2023

En vintrig sightseeingtur med Paddan till Liseberg och inträde till Jul på Liseberg ingår i priset (om du köper den typen av biljett). Om du inte köper biljett inklusive entré till Liseberg behöver du visa en giltig entrébiljett till Liseberg vid ombordstigning. Innan resan serveras glögg och pepparkakor på kajen.

Båtturen tar er från Kungsportsplatsen, genom vallgraven förbi Trädgårdsföreningen, under Slussbron, via Fattighusån, förbi Ullevi och via Gullbergsån. Efter ca 40 minuter lägger Paddan till vid Lisebergs brygga inne på det julpyntade Liseberg. Nu är det bara att kliva av och uppleva julstämningen på Liseberg.

I biljetten ingår båtresa, glögg och pepparkakor.

Säsong: 25 nov - 30 dec 2023
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 40 min

Boka biljett till klassiskt julbord i Göteborg

Klassiskt julbord ombord M/S Carl Michael Bellman

Middagskryssning med julbord

Ombord M/S Carl Michael Bellman serveras ett klassiskt julbord. Det blir ett havsinspirerat julbord med många traditionella rätter. Efter maten väntar det goda dessertbordet. Under färden bjuds det på julmusik av en trubadur. Åk med familjen, kollegorna eller helt enkelt med dina vänner.

Säsong: 10 nov - 21 dec, 2023
Tid: 3 timmar

Boka biljett till klassiskt julbord i Göteborg

Klassiskt julbord ombord M/S Göteborg

Lunchkryssning (Brunch) med julbord

Åk med M/S Göteborg under lunchtid och mys med ett klassisk julbord. Julbordet är komponerad av Lotta Bäckströms härligt komponerade julläckerheter.

Vad sägs om att avnjuta följande på julbordet olika sillar, varmrökt makrill, Skagenröra med pepparrot, ugnsbakade päron med ädelost och timjan, sötpotatis med ingefära och chili samt klassiker som Janssons frestelse och lammprinskorv. Passa på att unna er en brunch med julbord.

Säsong: 18 nov - 17 dec, 2023 (Lördagar och Söndagar)
Tid: 3 timmar

Dagkryss till Fredrikshamn från Göteborg med Stena Line
Dagskryss till Fredrikshamn med julbord
Göteborg - Kiel | Julbord nov - dec, 2024

Att ta en dagskryss med Stena Danica till Fredrikshamn i Danmark är mysigt. Och ännu lite mer mysigare blir det innan jul då båten är julpyntad och det serveras julbord ombord. Ät en god frukostbuffé ombord på morgonturen och när resan går åter till Göteborg med Stena Danica äter du ett gott julbord i restaurang Taste. Du kan förboka alla måltider när du bokar din båtresa. Vi samarbetar med Sembo - en del av Stena Line Travel Group AB - där du smidigt bokar din julbordsresa med Stena Danica.

Båtresa presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).
Minikryssning Göteborg Kiel med Stena Line
Julkryss till Kiel med färja från Göteborg
Göteborg - Kiel | Julbord nov - dec, 2024

Ta en minikryss så där inpå julen. Lämna Göteborg på kvällen för en kryssning till Kiel i Tyskland. Ombord serveras julbord och andra läckerheter. I Kiel kan du besöka flera olika julmarknader. Och julshoppa kan du göra både ombord och i Kiel. Ni anländer till Kiel på morgonen runt 9,15 och båten avreser mot Göteborg samma kväll kl. 18.45. Resan tar 36 timmar med 2 dygn ombord. OBS! Tänk på att boka hemresan dagen efter utresan.

Båtresa presenteras i samarbete med Sembo (En del av Stena Line Travel Group AB).
Julbord middag med båt i Göteborgs skärgård

Klassiskt julbord ombord på M/S Göteborg

Middagskryssning med julbord

Åk med på en härlig julbordskryssning med M/S Göteborg. Ni kommer bli serverade ett härligt julbord med rätter som ni känner igen: sill, saffransinkokta päron, blåbärssill, grönpepparrökt lax med apelsin- och gräslökscrème, julskinka med örttäck, Janssons frestelse och julköttbullar. Efter julbordet glöm inte lämna plats för efterrätterna som dukas fram.

Säsong: 10 nov - 21 dec, 2023
Tid: 3 tim

Boka jullunch Strömma i Göteborg

Jullunch på M/S S:t Erik

Lunchkryssning med julbord

Njut av ett härligt dignande julbord på M/S S:t Erik. Passar er som tycker det är trevligt med julbord på lunchen. På julbordet hittar du klassiska julrätter som Janssons frestelse, revbensspjäll, kallskuret och ett andra klassiska julrätter och inte att förglömma den goda sillen och rökt lax. Och efter maten väntar dessertbordet med gottigheter.

Säsong: 22 nov - 21 dec, 2023
Tid: 2,5 tim

Köp biljett till klassisk julbord med St Erik i Göteborgs skärgård

Klassisk julbord på M/S S:t Erik

Middagskryssning med julbord

Boka ett julbord ombord på M/S S:t Erik, Kanalbolagets äldsta fartyg. På M/S S:t Erik serveras underbar julmat i sekelkiftesmiljö. Med på turen bjuder trubaduren på julsånger och svenska julfavoriter.

Säsong: 10 nov - 21 dec, 2023
Tid: 3 tim

HOTELL I GÖTEBORG!

Du kan välja bland olika typer av boende i Göteborg allt från lyxhotell till vandrarhem. Kanske vill du ha ett hotell med pool eller det viktigaste kanske är att det ligger nära nån speciell plats i Göteborg.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i Göteborg. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i Göteborg:

Hotell nära Göteborgs centrum

Hotell nära Liseberg

Hotell i Majorna

Hotell nära Nya Ullevi

Hotell nära Scandinavium

Hotell nära Göteborgs Centralstation

...se alla hotell i Göteborg

Populära Julturer hos Strömma i Göteborg
10 nov - 21 dec, 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
18 nov - 17 dec, 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
10 nov - 21 dec, 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
22 nov - 21 dec, 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
22 nov - 21 dec, 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett

Mer roligt i Göteborg under julen

Biljetter presenteras i samarbete med Strömma. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Strömma. Bilder: Strömma.
Top