Så här kan du ta dig till Göteborg

Flyg, Tåg och Buss

Åk tåg, buss eller flyg till Göteborg!

Det finns flera olika sätt att ta sig till Göteborg. Det går både flyg, tåg och buss. Åker du flyget så landar du på Landvetter flygplats och kan ta en buss från flygplatsen in till Göteborg. Men åker du med tåg eller buss kommer du in direkt till Göteborgs Centralstation, det är smidigt.

Valet hur man tar sig till Göteborg är lite olika beroende på varifrån i Sverige du åker. Åker du från storstäder som Stockholm och Malmö kan man ta flyget, tåget eller buss. Tåg går även från flera andra städer i Sverige till Göteborg. Men bor du i en mindre stad är buss ett bra alternativ på transport till Göteborg. Har du bil kan du annars ta dig till en annan stad där du åker vidare med antingen buss, tåg eller flyg.

Vi samarbetar med Vy Bus4You för bokning av bussbiljetter, FlixBus för bokning av bussbiljetter och tågbiljetter, Omio för bokning av flygbiljetter, tåg- och bussbiljetter och Sembo för bokning av flygbiljetter.

Vi tipsar om olika sätt att ta dig till Göteborg

Åka buss till Göteborg

Till Göteborg med buss

Buss går ifrån många städer i Sverige till Göteborg. Du har två stora bussbolag du kan resa med. FlixBus och Vy Bus4You. FlixBus erbjuder bussresor över hela Sverige tillsammans med olika samarbetspartners. Vy Bus4You åker från södra Sverige upp till mellersta Sverige. Du ankommer oftast till Göteborg Centralstation (Nils Ericson Terminalen). På vissa rutter kan man även gå av vid Korsvägen (Liseberg). Du ser bussens rutt vid bokning.

Vy Bus4You rutt: Se linjekarta

FlixBus rutt: Se linjekarta

Mer om buss till Göteborg

I samarbete med Vy Bus4You.
I samarbete med FlixBus.
Åka tåg till Göteborg

Till Göteborg med tåg

Flera olika tågbolag tar dig till Göteborg. Det största är SJ. Skall du åka mellan Stockholm och Göteborg kan du även åka med MTR Express och FlixTrain. Under sommaren går även MTRX mellan Båstad och Göteborg. Tåg är både ett bekvämt och miljövänligt sätt att resa på. Resan blir en del av semestern. Med tåg ankommer du till Göteborg Centralstation.

Mer om tåg till Göteborg

I samarbete med Omio.
I samarbete med FlixBus / FlixTrain. Bokning tar dig till FlixBus där du även kan boka tåg.
Åka flyg till Göteborg

Till Göteborg med flyg

Du kan även flyga till Göteborg. Du kan flyga med SAS, RYANAIR och BRA. Från vissa städer går direktflyg till Göteborg medan från andra städer behöver du mellanlanda för nytt flyg. TIPS! Om du reser från Malmö välj att flyga ifrån Köpenhamn (Kastrup) för direktflyg. När du flyger till Göteborg landar du på Landvetter Flygplats (GOT). Du kan även förboka din transfer in till Göteborg från flygplatsen.

Mer om flyg till Göteborg

I samarbete med Omio.
I samarbete med Sembo.
Scandic hotell Göteborg
Boka boende på Scandic i Göteborg

Vi samarbetar med Scandic hotels. Scandic är Sverige största hotelloperatör och har flera hotell runt om i Göteborg med närheten till stadens utbud. Scandic är också ett familjevänligt hotell men självklart passar hotellen för alla.

Här får du tips på olika Scandic hotell Göteborg:

Scandic Rubinen | Avenyn (Nära Liseberg / Universeum / Paddan)

Scandic Europa | Intill Centralstationen / Nordstan Shoppingcenter

Scandic Crown | Intill Centralstationen / Nära Ullevi

Scandic Opalen | Mittemellan Ullevi och Scandinavium (Nära Liseberg)

Scandic Grand Central | Scandics nyaste hotell vid Centralstationen / vid hamnen

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Ett Göteborg turistkort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Universeum

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Båt till Vinga

Sjöfartsmuseet Akvariet

Lilla Skärgårdsturen m.m

Vi reserverar oss för ev. felskrivningar och ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida för senaste information och vad som ingår i din biljett.
Top