Fiskekyrkan

Feskekörkan vid Rosenlund

Göteborgs Fiskekyrka mitt vid kanalen.

För er som älskar fisk och skaldjur kan ni inte missa denna plats och byggnaden i sig är även en av Göteborgs många fina byggnadsverk. Namnet har kommit av att det liknar en kyrka.

Feskekôrkan är för närvarande stängd. Det pågår stora renoveringar av Feskekörkan och förändring av konceptet. Fisk- och skaldjursförsäljning ska fortsatt vara kärnan i huset. Feskekörkan skall bidra till ett levande Rosenlund. Feskekörkan planeras öppna under våren 2024.

Feskekyrkan

Fisket har alltid varit en viktig del av Göteborgs historia. Här i Fiskekörkan kommer detta verkligen till sin rätta.

Historia
Victor Von Gegerfelt är kyrkans arkitekt och den invigdes 1874. Han har även ritat andra kända byggnader i Göteborg, som bl a Sociala huset och konsthögskolan Valand.

Handla fisk
Här kan du handla färsk fisk från från havet och ni kan också äta gott och få dagens fångst serverad på er tallrik. Skaldjur finns såklart också att handla.

Historisk fiskhandel
Den första fiskhandeln i Göteborgs höll till vid Lilla Torget som på den tiden hette Fisktorget. Fler fisktällen i stan fanns bl a vid stora hamnkanalen nedanför Tyska Kyrkan, Gustav Adolfs Torg och Stora Bommen. 1849 hade man endast fiskhandel vid Rosenlund. Därefter blev det som sagt Feskekörkan.

Fiska i kanalen
Utanför i kanalen kan ni även se folk stå och fiska. Om man har tur kan man faktiskt få sig en lax på spöt.

Turist från kanalen
VIll du se Fiskekyrkan från vattnet kan du hoppa på Paddan båtarna för en tur.

Fiskekyrkan
Adress: Rosenlundsgatan, Göteborg

Karta - Fiskekyrkan
Top