Kul för barn i Göteborg

Allt från lekplatser till kultur!

Vad finns det att göra tillsammans med barnen i Göteborg?

Det finns mycket att upptäcka och hitta på i Göteborg tillsammans med dina barn. Varför inte besöka ett museum, gå på Liseberg på sommaren, Jul och Halloween, åka Paddan, gå på Universeum, eller varför inte helt enkelt åka till ett ställe där man kan leka - ett lekland - även roligt för vuxna.

Nedan tipsar vi om lite smått och gott som barn kan göra i Göteborg. Sidan innehåller samarbeten med olika partners.

Snart är det dags för Sportlov i Göteborg

Under skolloven i Göteborg finns det en hel del att hitta på. Det kan bli lite extra pyssel och aktiviteter. Se vad som finns att göra på sportlovet i Göteborg här »

Universeum

Universeum

Här finns sju våningar med olika spännande saker. Varför inte titta på hajar i akvariehallen, eller ta en tur ut i rymden, promenera i regnskogen och titta på fåglar och andra små trevliga djur. Orkar de små barnen inte gå mer, ta hissen till bottenvåningen där det finns en liten lekplats med diverse leksaker, rutschkana, båt, affär m.m. Där finns även toaletter. Stället heter Miniverseum. Till våren 2023 kommer Universeum öppna upp en filmdome - Wisedome. Här kommer du kunna se filmer på Sveriges största visualiseringsdom i 360 grader.

Visste ni att Universeum är Nordens största Science center. Universeum uppdrag är att positivt påverka barn och ungdomars attityd till naturvetenskap, teknik och matematik . Har ni inte varit här - kan vi varmt rekommendera att ni går hit. Hit kan ni komma under hela året! Finns mycket att se för barn i alla åldrar.

Barn under 3 år går in gratis. Det finns café.

Adress: Ligger inte långt från Liseberg. Södra vägen 50 (Korsvägen)
Universeum

Vi har testat Universeum med en tjej på 3 år. Hon diggade "hajarna" och aporna i regnskogen, fåglarna var väl si så där...trapporna och hissarna var kul. Men vad var roligast tror ni? lekplatsen i bottenplan. Tips: ta med ett par inneskor till barnen om ni är här på vintertid. Hade gärna sett att det inte var så dyrt att gå in.

Göteborgs Stadsbibliotek

Göteborgs Stadsbibliotek

Hit kan de små barnen få en trivsam stund i bottenplan på biblioteket. I "Barnavdelningen" finns det en yta för de minsta "Miini" (0-5 år) som täcks av en härlig heltäckningsmatta. Här hittar ni Barbapappa, lilla fröken Anna etc där ni hittar motsvarande böcker som ni vill låna! Ett smart sätt för både barn och vuxna att hitta till rätt böcker.

Finns också några småbord där ni kan sitta ned och läsa en bok. Här finns också leksaker och olika spel. För sagostund och lite teater finns ett mysigt rum men en härlig stjärnhimmel. Föräldrarna kan sitta och mysa i de härliga soffan. Obs! ni måste ta av er skorna såklart.

Här finns barnvagnsparkering, värdeskåp, skötrum. Det finns även café och här får man även äta medhavd mat.

Adress: Götaplatsen 3
Göteborgs Stadsbibliotek

FRI ENTRÉ
Åk med Ocean Bus i Göteborg
Åk med Ocean Bus
Centrala Göteborg | till 16 apr 2023

Åk med amfibiebussen som tar dig runt på Göteborgs gator och sedan kör raka vägen ner i vattnet i blir till en båt. En annorlunda sightseeing i Göteborg. Turer avgår under hela sportlovet.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
The Reef Fredrikshamn Stena Line
The Reef Fredrikshavn
Fredrikshavn, Danmark | till 31 dec 2023

Åk med Stena Line till The Reef i Fredrikshavn. Ett karibiskt äventyr för stora och små. 32 gradig värme, vågskvalp, karibisk musik, mat och dryck.

Hotellpaket presenteras i samarbete med Sembo och Stena Line.
Världskulturmuseet

Världskulturmuseet

För de små barnen presenteras olika utbud kontinuerligt, mys, sång, dans och pyssel. Själva museet vänder sig till den äldre publiken med olika utställningar och event. Aktuella frågor i världen presenteras på museet. För de minsta barnen presenteras olika event under året, tex mer mosaik där barnen kan utforska mosaik eller andra saker.

Missa inte utställningen: "Tillsammans". Utställningen lyfter frågor om det underbara och svåra att leva ihop med andra. Titta gärna in på barnens webmuseum där ni kan följa råttan Mimus. Här har du möjlighet att printa ut klippdockor och några andra spännande aktiviteter.

Här finns restaurang och en liten shop.

Adress: Södra Vägen 54 (bakom Universeum)
Världskulturmuseet

FRI ENTRÉ
Liseberg

Liseberg

Liseberg är ett av barnens favoritställen under sommaren. Åk karuseller och berg & dalbanor. Här finns Flygande elefanter, Ponnykarusellen och Radiobilarna och mycket mer. Ta en paus och ät popcorn, glass eller spunnet socker. Vill ni tävla finns här mängder med olika spel. Under Halloween förvandlas Liseberg till en skrämmande plats med vålnader som irrar omkring men också vackert pyntat med pumpor och allt som hör Halloween till. Under Julen blir Liseberg en sagolik plats där barnen kan träffa Tomten och åka attraktioner. Hela Liseberg är julpyntat och full av vackra juleljus.

För de minsta finns Kaninlandet. I Kaninlandet finns ett helt eget hus "Busshållsplatsen" där barnen kan klättra, åka rutschkanor, gå på hängbroar m.m. Ta en båttur i kaninresan, trampa bil i kaninlandsbanan, åk den stora eller lilla berg & dalbanan.

Liseberg passar barn i alla åldrar. För de större barnen gäller ålder + längd i vissa åkattraktioner. Ni ser en skylt intill resp åkattraktion. Ni kan också pröva lyckan på de många lyckohjulen, här kan ni vinna chips, kexchoklad, gosedjur och andra leksaker. Parken har ett flertal olika cafeer, kiosker och restauranger. Ni kan även handla souvernirer i deras butiker.

Adress: Huvudentren, Örgrytevägen 5. (Ligger nära Universeum)
Säsong: Sommarsäsong: Apr-Okt. Halloween: Okt-Nov. Julöppet: Nov-Dec.
Liseberg

Vi har provat Kaninlandet med en 3-åring. Hon hade superkul, sprang och klättrade och åkte ruschkana...var nästan svårt att hänga med. Tips: Skriv telefonnummer på ditt barns arm, sätt på de en reflexväst eller glada färger så att du snabbt kan se var ditt barn befinner sig. I Kaninlandet kan de lätt springa iväg....

Leos Lekland i Partille

Sportlovskul på Leo´s Lekland i Partille

Lek är något som alla barn gillar! På Leo´s Lekland kan barnen hoppa i bollhav, åka långa rutschkanor, cykla runt, svinga sig i lianer, klättra i roliga klätterställningar och spring upp för en stor vulkan. Förutom all rolig lek finns även mat, fika och slush att köpa när man blir hungrig.

Leo´s Lekland passar från barn mellan 0 till 17 år. Bokar plats gör du enklast online.

Adress: Laxfiskevägen 4 (Handelsområdet Laxen), Partille
Säsong: Alla dagar, Året om

Vi har provat Leos Lekland i Partille med en 3-åring och en 11-åring (som varit där flera gånger). Det var fantastiskt att se hur 3-åringen lärde sig att klättra upp i klätterställningarna och själv åka ner för de långa hala rutschkanorna med ett stort leende. De täckta rutschkanorna var lite läskiga. Vulkanen var också superkul att springa upp för och sedan glida ner igen. Även mamma tyckte det var roligt...

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Sjöfartsmuseet Akvariet

Sjöfartsmuseet Akvariet

OBS! Museet har äntligen öppnat igen!
Besök det nya Sjöfartsmuseet efter dess ombyggnation. Museet har fått ett rejält lyft med ny entré och det nya Akvariet kommer ligga framför museet – under mark. Det är nu dubbelt så stort med tio gånger så mycket vatten i.

Museet har café. Fri entré under 20 år.

Tips: Köp årsbiljett som gäller till 4 museum i Göteborg: Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs Stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet, Röhsska museet.

Adress: Karl Johansgatan 1-3
Sjöfartsmuseet Akvariet

Göteborgs Stadsmuseum

Göteborgs Stadsmuseum

Museet vänder sig till de större barnen med historia om Göteborg från förr. Mycket intressant att se hur Göteborg såg ut på tex 1700-talet. Här finns flertalet minnen från förr.

För de minsta finns Barnens museum. Här hittar ni en liten spårvagn, klättervägg, tunnlar och mjuka klossar att bygga med. I anslutning till lekrummet finns det även möjlighet att värma mat i mikro och sitta ned i lugn och ro vid deras bord och stolar.

Fri entré under 20 år. Café finns.

Tips: Köp årsbiljett som gäller till 4 museum i Göteborg: Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs Stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet, Röhsska museet.

Adress: Norra Hamngatan 12 (Nära Brunnsparken och Gustav Adolfs Torg)
Göteborgs Stadsmuseum

Boka resor till fjällen
Boka boende i Branäs fjällen
Fjällen Sverige | Året om

Som de flesta vet är inte Göteborg den bästa platsen för skidåkning. Men svenska fjällen ligger inte allt för långt bort. För barnfamiljer är Branäs en fantastisk plats att åka skidor på. Snösäkert är det också då det har snökanoner. Vill man åka längre norrut finns Sälen med alla sina olika fjälldestinationer som Lindvallen, Hundfjället, Högfjället och Tandådalen och det mer barnvänliga Stöten.

Mer om skidresor i Sverige

Presenteras i samarbete med Sembo.
Plikta Slottsskogen

Slottsskogen (Barnens Zoo och lekplatsen Plikta)

På våren och sommaren är det en härlig plats att besöka. I parken kan ni vandra runt och titta på blommor, träd och djur. Ta en glass och sitta ned och njuta. Finns lekplatser för barnen och självklart kan ni ta med er egen picknickkorg och sitta ned i gröngräset.

När det gäller djur, är det nog Barnens Zoo som lockar mest. På sommarhalvåret kan barnen klappa killingar och kaniner. Finns även möjlighet att rida häst. Se på sälar - gå förbi säldammen och försök att passa in när de matas (kl 14.00). Tycker barnen om pingviner - stanna även till där. Orkar barnen mer besök gå förbi alla djuren och titta på älgar, vargar, grisar m.m.

För lek, ta er till lekplatsen "Plikta". Här hittar ni spännande lekredskap som bla en femton meter lång val som ni kan klättra på och åka rutschkana nedför , gungor, gungbräda, studsmattor. Det finns även möjlighet för korvgrillning. Personal finns på plats varje dag. Tillgång till toalett, skötbord för de små, i det röda huset. Barnen kan också låna cyklar.

För de större finns det äventyrsgolf och Frisbeegolf.

Flera olika café finns i parken. Glass/Korvkiosker finns vid säsong.

Adress: Mellan Linneplatsen (Naturhistoriska Museet) och Botaniska Trädgården
Slottsskogen

Lekplatsen Plikta får nästan full poäng. Bra med alla leksakerna, rutschkanor, valen, små studsmattor, sandlådor. Härligt att ha gräsmattor runt omkring, närhet till att köpa glass och möjlighet till att värma mat och byta blöja för de minsta.

FRI ENTRÉ
Sightseeing med Paddan i Göteborg
Sightseeing med Paddan
Centrala Göteborg | 6 apr - 5 nov 2023

Det är kul att åka med Paddan-båtarna. Den tar dig genom Göteborgs kanaler och ut i Göteborgs hamn. Vissa broar är så låga att ni måste böja er rejält ner för att inte slå i huvudet.

Biljetter presenteras i samarbete med Strömma.
Escape Room
Escape Room
Göteborg | Året om

Dörren stängs bakom er och tillsammans måste ni lösa hur ni skall ta er ut! Ni ställs inför flera mysterier och pussel att lösa. Men.....tänk om ni inte hittar ut!

Presentkort presenteras i samarbete med Upplevelse.com.
Alfons Åbergs Kulturshus

Alfons Åbergs Kulturshus

I Trädgårdsföreningen hittar ni Alfons Kulturshus. För barn mellan 0 till 8 år. Här kan barnen krypa, leka, klättra och pyssla. Ni känner igen miljöerna från Gunilla Bergströms böcker som bla Alfons helikopter, hans läshörna och vardagsrum. Ni känner även igen tjejkompisen Millan, farmor och Mållgan.

De brukar ha 3-4 aktiviteter per dag som bla sagostund, teater, musik och barnpuls. Föräldrarna kan sitta i läshörnan, fri tillgång till surfning på deras Wi-Fi.

Café finns och ni kan även värma mat för de minsta. Inträdesavgift, gratis upp till 2 år. Ej tillåtet att ta med barnvagn! utlåning av bärselar finns. Du kan även handla med dig Alfons "saker" från butiken.

Adress: Trädgårdsföreningen (Ingång från Drottningtorget)
Alfons Åbergs Kulturhus

Vi har testat Alfons Åbergs Kulturhus med en 3-åring. Superkul tyckte hon. Tror hon slog rekord i hur många gånger man kan åka rutschkana. Att åka helikopter, gå på bio och jobba i mataffär gillade hon också. Pyssla i köket och ringa i telefonkiosken var kul. På översta våningen var det lite lugnare där man kunde mysa och läsa bok och leka med leksaker. Där uppe fanns också en liten söt barntoalett. Jätte mysigt att fika på utsidan på sommaren med utsikt över kanalen. Vi hade gärna sett att det inte var så dyr inträdesavgift. Borde vara billigare för föräldrarna som inte utnyttar det lika mycket som barnen.

Maritiman

Maritiman

Passar de större barnen. Här kan ni utforska alla de spännande båtarna. Den stora jagaren HMS Småland är riktig intressant och ubåten HMS Nordkaparen är spännande att kliva ner i.

Här finns både café och butik. På sommartid kan ni köpa glass.

Tips! Biljett för vuxen och barn gäller efter köp under hela säsongen så att du kan besöka Maritman flera gånger.

Adress: Packhuskajen 12
Maritiman

Vi har testat Göteborgs Maritima Museum. Denna gång utan barn :). Det är en intressant plats både för vuxna och barn. Att promenera ombord Jagaren Småland och försöka föreställa sig hur livet ombord var. En del klättring nerför och uppför branta trappor blev det också. Svårast var nog att komma ner i u-båten. Fattar inte hur man kan arbeta ombord en ubåt - fy vad trångt. Mycket intressant.

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Passar de större barnen, men de lite mindre kan också komma hit (runt 2 år och uppåt). Kan vara lite svårt för de små barnen att förstå att de inte får "klappa" alla djuren. De minsta kan också bli lite rädda för de stoooora djuren.

Här kan ni se många uppstoppade djur från hela världen! Här finns fiskar, krabbor, titta in på insektsavdelningen, se den stora elefanten, lejon, sköldpaddor, isbjörnar.. ja vad finns det inte! Missa inte den stora "Malmska valen".

Många trappor men det finns en liten hiss. Ett café i bottenplan och en liten shop att handla i. Kan ibland vara trångt i kafeet. Lämna barnvagnen utanför!

Barn från 6 år kan gå med i Rockklubben - inbjudningar till olika events på museet.

Adress: Museivägen 10 (Slottsskogen vid Linnéplatsen)
Göteborgs Naturhistoriska Museum

Vi gjorde ett besök med två barn på 4 år och den lilla tjejen på 2 år. Här är det uppstoppade djur som gäller. Den lilla på 2 år blev rädd för den stora elefanten och vågade inte gå förbi.....Hon på 4 år tränade på alla djurnamn som hon kunde. Tips: Besök gärna lekplatsen Plikta i Slottskogen (precis nedanför museet) om barnen behöver lite mer spring i benen.

FRI ENTRÉ
Åbybadet

Åbybadet / Upplevelsebad

OBS! Åbybadet för små barn är för närvarande stängt. Ett nytt familjebad planeras att öppna 2022/2023!

Här kan barnen plaska och njuta av bad och rutschkanor. Följ nybygget av badpalatset på deras hemsida.

Åby ligger lite utanför Göteborgs centrum i Mölndal.

Barn under 4 år går in gratis. Härligt för både stora och små. Fik finns.

Adress: Idrotssvägen 2B, Mölndal
Åbybadet

Sightseeing med Helikopter i Göteborg
Flyg helikopter över Göteborg
Avgår från Säve flygplats | Apr - Sep 2023

Ett riktigt häftigt sätt att se Göteborg från ovan. Helikopter tar er ut över Göteborgs skärgård och över kända landmärken i Göteborg. Från 3 år.

Presentkort presenteras i samarbete med Greatdays.
Luftballong över Göteborg
Flyg luftballong över Göteborg
Göteborg | Maj - Okt 2023

Var med och förbered luftballongen innan avfärd. Stig sakta uppåt i det blå och sväva nästan ljudlöst i luften. Vädret och vinden avgör vart luftballongen tar er. Från 7 år samt minst 130 cm lång.

Presentkort presenteras i samarbete med Greatdays.
Se fler upplevelser med helikopter och luftballong

Sök och boka hotell i Göteborg

Med Skyscanner söker du billigaste hotellpris hos alla bokningssajter på en och samma gång.

Lekplatser och lekland i Göteborg

För dig som besöker Göteborg med barn vet nog att de flesta barn vill och behöver leka av sig lite då och då. I Göteborg finns många bra lekplatser och lekland där barnen kan leka och busa. Här hittar du lekplatser som ligger centralt i Göteborg och även de lite utanför centrum.

Trädgårdsföreningen Göteborg
Trädgårdsföreningen

Om ni håller till i centrum med barn och de vill leka av sig lite kan vi verkligen rekommendera Trädgårdsföreningens lekplats. Här finns nästan allt, gungor, rutschkanor, gungbrädor, sandlådor, klätterställning. Underlaget är av gummi och sommartid är det lite skönt för barnen att gå barfota här. Runt omkring har ni parken där ni kan relaxa på en filt efter all lek (sommartid såklart). Vintertid får ni ha med er lite annat att sitta på.

Ta gärna med mat eller fika från något café i närheten. Inne i Trädgårdsföreningen har ni även ett mysigt café när man går in via Drottningtorgets entré och ett annat vid entrén via Bältespännarparken. Under sommaren brukar man kunna köpa glass i kiosker i parken. Parken är öppen året om.

Adress: Du kan gå in via Slussgatan 1 (vid Centralstation / Drottningtorget) och Södra Vägen (Bältespännarparken, mitt emot Stora Teatern)

Trädgårdsföreningen

Vi har gjort ett besök med två barn på nästan 4 år och den lilla tjejen på 2 år. Vi hade pangväder med sol och nästan ingen vind. En perkfekt lekplats inne i centrum. Gungorna drog mest och självklart rutschkanorna. De ville inte gå hem! Mycket bra utbud till barnen! Miljön är ju också helt underbar! Grönområde med fika efter leken.. perfekt.

Färjenäsparken Hisingen
Färjenäsparken (Hisingen)

I parken ligger en av Hisingens största lekplatser. Här finns klätternät, gunga, sandlåda, snurrkorg, snurrkoppar, djurskulpturer, indianhus och rutschkana. För er som vill skejta eller spela fotboll finns här en fotbollsplan, skejtbanor. Det går även att gymma här på deras utomhusgym eller spela basket.

Underlaget på lekplatsen består av gummiasfalt och träflis. Lekplatsen är belyst.

Adress: Mellan Eriksberg och Älvsborgsbron intill Taubeskolan

Färjenäsparken

Plikta Slottsskogen
Plikta lekplats (Slottsskogen)

Här hittar ni en härlig lekplats till barnen. Klättra på den 15 meter långa kaskelottvalen, gunga, åk rutschkana, hoppa på studsmattor, spela schack, låna cyklar, åk gungbräda, gå balansgång etc. Varje dag finns det personal på plats som lånar ut cyklar, spel och anordnar aktiviteter för barn mellan 6-16 år. Det finns en grill där ni kan grilla egen korv. När den är tänd kan ni använda den, övrig tid - ta med egen kol och tändvätska.

I det röda huset finns det en microugn, en toalett och skötbord för de små. Det finns även några bord att sitta vid. Vid kvällstid finns det belysning fram till kl 22.00 på lekplatsen.

Adress: Slottsskogen (intill Naturhistoriska Museet)

Plikta

Vi har varit på Lekplatsen Plikta vid flertalet tillfällen och rekommenderar det varmt. Här finns toaletter, skötbord och en liten stuga där ni kan gå in och värma er på vintertid. Finns också grillar där ni kan grilla medhavd korv.

Exercisparken Heden
Exercisparken (Heden)

Äntligen en lekplats mycket centralt belägen i stan! En härlig öppen lekplats med konstgräs och gummimatta. Här finns gungor, sandlåda, bänkar, klätterställning men tyvärr ingen rutschkana (ni kan öppna grinden till förskolan som ligger i anslutning och låna deras rutschkana). För de större barnen basketplan, sandvolleybollbanor, friluftsgym och äventyrsgolf.

Kiosken är öppen med glass och annan förtäring. Tips: ni som vill känna lite beachkänsla - sätt er och sola på deras stensolstolar.

Adress: Hörnet Södra Vägen - Engelbrektsgatan

Lekstan Göteborg
Lekstan

Här kan stora som små leka. Barnen kan leka runt på klätterställningar, hoppa på studsmattor, krypa i hemliga gångar, åka rutschkana, kasta bollar i bollhavet, åka bilbana och spela på ett golvpiano m.m.

Barnkalas: Ni kan även boka ert barnkalas här. Café finns.

Adress: Askims verkstadsväg 5, Askim

Justin Bäver lekplats Partille
Justin Bäver lekplats (Partille)

Kom till Partille stadspark och lek med dina barn. Här finns en stor bäver att klättra på och mycket andra saker att klättra på och i. Gungor finns också.

Adress: Gamla Kronvägen (Partille)

Justin Bäver lekplats

Angereds lekplats Angeredsparken
Angereds lekplats (Angered)

I Angeredsparken i Angered hittar du en stor lekplats bakom Angereds Torg. Ta med en picknickfilt sommartid och fika en stund och lek med blandade leksaker. Här finns rutschkanor, klätterrep, skrattspeglar, studsmattor, en stor klätterställning, karuseller, ett par gungor, sandlåda, lekhus, linbana och jättegungor.

På sommaren sprutar det vatten på lekplatsen. Ta med baddräkt.

Adress: mellan Angereds Torg och Angereds Arena

Bodyflight Göteborg
Bodyflight familjepaket i Göteborg
Göteborg | Året om

Upplev känslan av att flyga fritt i luften. I en vindtunnel med riktigt starka luftströmmar lyfts du upp och svävar av dig själv. Nu behöver du inte kasta dig ur ett flygplan för att känna känslan av att sväva fritt. Från 3 år.

Presentkort presenteras i samarbete med Live it.
Skidome Kviberg Göteborg
Åk skidor i snön inomhus
Kviberg Göteborg | Året om

I Skidome ligger snön året om - inomhus! Ja just det, här kan hela familjen åka skidor när ni vill, sommar som vinter, inomhus. Här kan både gammal som ung åka skidor. Skidutrustning går att hyra på plats.

Presentkort presenteras i samarbete med Live it.

Mer skoj för barn lite utanför Göteborg

Utanför centrala Göteborg finns också roliga platser för barn att besöka....ja, även för vuxna.

Jubileumsparken Göteborg
Jubileumsparken, Frihamnen (Hisingen)

Ta gärna en titt på vad som händer i Jubileumsparken i Frihamnen. Brukar officiellt öppna i Maj men det pågår aktiviteter lite då och då och under lov brukar det hända saker. Under sommaren finns det aktiviteteter som att testa segling, åka rullskridskor m.m. I området hittar du också en bastu som öppnade 2015. Du kan även bada i pool i området. Hela badområdet kommer att byggas ut under 2022-2023 och bli ett flytande landskap för bad och vistelse. Här finns också en rolig klätteranordning "Näsan i blöt".

Adress: Frihamnen

Jubileumsparken

FRI ENTRÉ
Ladan Hisings Backa
Ladan, Backa Västergård (Hisingen)

Besök den idella föreningen där ni kan komma och gå som ni vill. Barnen kan titta på djuren som finns här, kor, grisar, kaninen, getter, marsvin och gotlandsrussar. Barnen kan även hoppa i "Hoppet". Vid speciella tillfällen på året, brukar vara runt Valborg och en gång på hösten anordnas ridning, fiskdamm, korvgrillning m.m.

Barnkalas: Ni kan även boka ert barnkalas här. Plats för att grilla finns och en värmestuga.

Adress: Rimmaregatan 9B, Hisings Backa

Ladan Backa Västergård

FRI ENTRÉ
Kättilsröds 4H gård
Kättilsröds 4H Gård (Hisingen)

För er som vill besöka djur och komma ut i naturen. Gör ett besök till Kättilsröds 4H gård på Hisingen. Här går du runt själv och tittar på djuren, kor, hästar, får, grisar, ankor, kaniner, katter m.m. Ta gärna med egen fika eller köp i deras cafe (helgerna självservering) . På helgerna blir det ibland ponnyridning.

Barnkalas: Ni kan även boka ert barnkalas här.

Adress: Västra Tuvevägen 100

Kättilsröds 4H Gård

Lalandia Billund Danmark från Göteborg
Lalandia Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | Hela året runt

Lalandia är Skandinaviens största vattenpark. Intill ligger också LEGOLAND®. Ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Kör sedan ca 3 timmar till Billund och checka in. Badland är kul för alla. Paketresa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn, hotel Lalandia. Inträde till vattenparken Aquadome och lekplatsen Monky Tonky är gratis för invånare i Lalandia.

Mer om Lalandia

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.
Legoland Billund Danmark
LEGOLAND® Billund med färja från Göteborg
Göteborg - Fredrikshamn - Billund | 1 apr - 5 nov 2023 (samt Julöppen 2023)

Alla barn har säkert hört talas om det LEGOLAND® - här är allt av lego! Det är Danmarks mest kända nöjespark för barnfamiljer och barn i alla åldrar. Kom hit i några dagar och bara lek. Det finns massor av åkattraktioner här. Intill ligger både en djurpark och en vattenpark. Paket resa: Färja (Stena Line) Göteborg - Fredrikshamn och välj ditt hotel vid LEGOLAND® Billund. Du kan köpa entrébiljett under din bokning på Sembo, kolla öppettider på legoland.dk.

Mer om LEGOLAND® Resort

Paketresor presenteras i samarbete med Sembo.

Boka familjevänliga hotell i Göteborg

Flera hotell i Göteborg erbjuder gratis boende för barn upp till en viss ålder när de delar rum med vuxen. Några hotell har också sk. tonårsrum. Ett eget rum till tonårsbarn som reser med vuxen. Scandic erbjuder barn upp till och med 12 år att bo gratis i vuxens sällskap. Scandic har även sk. Tonårsrum. Nedan ett urval av hotell i Göteborg.

Scandic hotell Göteborg
Scandic Hotels Göteborg

Scandic Europa | Centralstation / Nordstan

Scandic Göteborg Central | Centralstation / Nordstan

Scandic Crown | Centralstation / Ullevi

Scandic Rubinen | Avenyn / Liseberg

Nordic Choice Hotels Göteborg
Nordic Choice Hotels Göteborg

Clarion Hotel® Post | Centralstation

Clarion Collection® Hotel Odin | Centralstation / Ullevi

Avalon Hotel | Kungstorget / Avenyn

Comfort Hotel® Göteborg | Skeppsbron / Stenpiren

Boka hotell i Göteborg hos Sembo
Sembo

Hotell Opera | Centralstation / Nordstan

Hotell Eggers | Centralstation / Nordstan

Hotell Royal | Centralstation / Nordstan

Hotell Liseberg Heden | Heden / Avenyn

Roligt att göra i Göteborg på skollov

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Top