Göteborg Höst och Vinterturer

Boka en härlig hösttur.

Ta en tur med buss eller båt under vår/vinter i Göteborg

Varför inte boka en tur på hösten och vintern i Göteborg. Vad sägs om en båttur i skärgården, en brunch eller en busstur. Nedan presenterar vi lite olika höst och vinterturer i Göteborgs skärgård Vi samarbetar med Strömma. Turerna startar i början av april och den sista turen avgår i slutet av december.

Många turer är populära så boka gärna er tur i tid.

Boka en brunchkryssning i Göteborg

Brunchkryssning

Upplev en härlig brunch på M/S Carl Michael Bellman på lördagar eller söndagar mellan april - otober. Ni åker på i Göteborgs södra skärgård på en tretimmars brunchkryssning. Brunchen tillagas ombord och ni kan välja mellan lax, sill, köttbullar, sallader, ostbricka och missa inte dessertbordet. Ni ser ut via de stora panoramafönstren i bottenplan och vill ni gå ut - gå upp på soldäck och njut av utsikten. .

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 1 April - 29 Oct, 2023
Avgår: Lilla Bommen, kl 12.00 Tid: 3 tim

Köp biljett till Räkfrossa i Stockholm

Räk och Laxkryssning!

Älskar du räkor, åk på en räk- och laxbuffe båttur och samtidigt njut av en skärgårdstur i Göteborg. Under tiden ni avnjuter er mat underhålls ni av en trubadur. Båten passerar Södra Skärgården med öar som Donsö, Styrsö och Brännö.

I priset ingår välkomstdrink, räk- och laxbuffé, underhållning och båtresa.

Säsong: 6 April- 28 Oct, 2023
Tid: 3 tim

Middagskryssning i Göteborgs skärgård

Middagskryssning runt Hisingen

Boka en tur runt Hisingen på ca 4 timmar. Beställ något att äta från à la carte-menyn. Maten ingår ej i biljetten. Ni passerar genom Göta Älv och Nordre Älvs vattenvägar via Björköfjorden och tillbaka till Göteborgs hamn. Er guide berättar om allt det ni passerar.

I biljetten ingår guidning, båtresa och middag.

Säsong: 21 Apr - 23 Sept, 2023
Tid: 4 tim

Bussightseeing i Göteborg

Bussightseeing i Göteborg

Sätt dig bekvämt i bussen och följ med på guidad tur genom stadens historia. Ni åker förbi intressanta byggnader och gator genom historiens Göteborg. Vi åker förbi Avenyn, Haga, Göteborgs Hamn mfl. När det är fint väder kan du sitta på utedäcket utan tak.

Vissa månader går den ej.

Säsong: åter 2024
Tid: 50 min

Middagskryssning Göteborgs Skärgård

Middagskryssning i Göteborgs skärgård + varmrätt

Njut av en 3-timmarstur på denna Västkustkväll. Ni välkomnas med ett glass mousserade vin och därefter serveras middagen en trappa ner i matsalen. Ni kan välja mellan fisk, kött och vegetariskt. Under er middag passerar ni Göteborgs södra skärgård utanför fönstren. (Styrsö, Donsö och Brännö).

I biljetten ingår båtresa, 1 glas mousserande vin och förrätt och varmrätt. Dessertbuffé kan bokas som tillval.

Säsong: åter 2023
Tid: 3 tim

Boka Skaldjurskryssning i Göteborgs Skärgård

Skaldjurskryssning i skärgården

Ombord på båten dukas ett bord upp med härliga läckerheter från havet. Vad sägs om skaldjur som räkor, dillkokta havskräftor, vinkokta musslor och krabbklor. Självklart serveras också ostron och hummer på menyn. Under färden passerar skärgården utanför fönstret. Under turen passerar vi välkända öar som exempelvis Styrsö, Donsö och Brännö.

Boka i god tid före avgång: 2 dagar innan avgång stängs bokningen.

I biljetten ingår välkomstbuffel, båtresa och skaldjursplatå.

Säsong: 21 April - 23 Sept, 2023
Tid: 3 tim

Boka Lilla Skargårdsturen med lunch

Paddan på Säveån

Åk med på en guidad båttur längs Säveåns kant. Paddan båten tar dig genom gamla Vallgraven, Stora Hamnkanalen genom den 13 km långa Säveån ut till Göta Älv.

En guide berättar om Gustav II Adolfs grundande av Göteborg och Lödöses historia. Under turen passerar ni byggnader, varv och kajer. På tillbakavägen finns det tid för frågor.

Säsong: 20 Maj - 23 Sept, 2023
Tid: 2 tim

Boka en Paddan rundtur i Göteborg

Paddan rundtur med guide

Ni går ombord Paddan-båten vid Kungsportsbron intill Kungsportsplatsen. Turen tar er igenom den gamla vallgraven och kanalerna från 1600-talet och under fler låga broar och ut i hamnen. Här får ni höra om Göteborgs historia från den kunniga guiden. Under färden passeras sevärdheter såsom GöteborgsOperan, Feskekörka, Läppstiftet, de gamla varvområdena, gröna parker samt Göteborgstypiska landshövdingshus.

I biljetten ingår båtresa med guide.

Säsong: 6 April - 5 Nov, 2023
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min

Köp biljett till Skärgårdskryssning med trubadur i Göteborg

Skärgårdskryssning med trubadur!

På denna tur blir det middagsbuffé från världens alla kök. Efter middagen kan ni avjuta den goda desserten. En trubarud spelar också på turen och det gör det extra stämningsfullt.

I priset ingår Middags- & dessertbuffé, underhållning och båtresa.

Säsong: 20 apr - 27 okt, 2023
Tid: 3 tim

Boka en tur med amfibiebuss i Göteborg

Rundtur med Amfibiebuss

Upptäck Göteborg både på land och i vattnet. Bussen som sedan förvandlas till en båt och tvärtom! Du stiger på inne i stan vid Stora Teatern och åker runt förbi olika sevärdheter. När det sedan börjar bli lite vått.. förvandlas bussen till en båt. En guide är med på turen och berättar det ni passerar. Ni passerar från Avenyn med Poseidon ända ut till Älvsborgsbron. En tur med amfibiebussen är riktigt roligt och fräckt!

I biljetten ingår guidning.

Säsong: Feb - Dec - 2023
Avgår: Stora Teatern Tid: 60 - 75 min (20 minuter i vatten)

Boka Hop on Hop off busstur i Göteborg

Hop on/Hop off Buss

Vill du se Göteborg från en buss? Följ med på denna hop on/hop off buss som visar dig Göteborgs sevärdheter. Du kan gå av och på så ofta du vill. Vid fint väder kan du sitta ute och vid dåligt väder finns det skyddande tak.

Biljetten gäller 24 timmar.

Säsong: 1 apr - 01 okt, 2023
Avgår: 7 olika hållplatser Tid: giltlig 24 tim

Populära höst och vinter turer i Göteborg
1 April - 29 Oct, 2023
M/S Göteborg Göteborg
Köp biljett
April 1 - Oct 1, 2023
Lilla Bommen Gothenburg
Buy Ticket
20 apr - 27 okt, 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
6 April- 28 Oct, 2023
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
21 April - 23 Sept, 2023
M/S Göteborg Göteborg
Köp biljett
6 April - 5 Nov, 2023
Paddan Göteborg
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Strömma. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Strömma. Bilder: Strömma.
Top