Göteborg Höst och Vinterturer

Boka en härlig hösttur.

Ta en tur med buss eller båt under vår/vinter i Göteborg

Varför inte boka en tur på hösten och vintern i Göteborg. Vad sägs om en båttur i skärgården, en brunch eller en busstur. Nedan presenterar vi lite olika höst och vinterturer i Göteborgs skärgård Vi samarbetar med Strömma. Turerna startar i början av april och den sista turen avgår i slutet av december.

Många turer är populära så boka gärna er tur i tid.

Boka en brunchkryssning i Göteborg

Brunchkryssning

Upplev en härlig brunch på M/S Carl Michael Bellman på lördagar eller söndagar mellan april - otober. Ni åker på i Göteborgs södra skärgård på en tretimmars brunchkryssning. Brunchen tillagas ombord och ni kan välja mellan lax, sill, köttbullar, sallader, ostbricka och missa inte dessertbordet. Ni ser ut via de stora panoramafönstren i bottenplan och vill ni gå ut - gå upp på soldäck och njut av utsikten. .

I biljetten ingår båtresa inkl. brunchbuffé.

Säsong: 2 apr - 30 okt, 2022
Avgår: Lilla Bommen, kl 12.00 Tid: 3 tim

Köp biljett till Räkfrossa i Stockholm

Räk och Laxkryssning!

Älskar du räkor, åk på en räk- och laxbuffe båttur och samtidigt njut av en skärgårdstur i Göteborg. Under tiden ni avnjuter er mat underhålls ni av en trubadur. Båten passerar Södra Skärgården med öar som Donsö, Styrsö och Brännö.

I priset ingår välkomstdrink, räk- och laxbuffé, underhållning och båtresa.

Säsong: 1 apr - 22 okt, 2022
Tid: 3 tim

Middagskryssning i Göteborgs skärgård

Middagskryssning runt Hisingen

Boka en tur runt Hisingen på ca 4 timmar. Beställ något att äta från à la carte-menyn. Maten ingår ej i biljetten. Ni passerar genom Göta Älv och Nordre Älvs vattenvägar via Björköfjorden och tillbaka till Göteborgs hamn. Er guide berättar om allt det ni passerar.

I biljetten ingår guidning, båtresa och middag.

Säsong: 22 apr - 24 sep 2022
Tid: 4 tim

Bussightseeing i Göteborg

Bussightseeing i Göteborg

Sätt dig bekvämt i bussen och följ med på guidad tur genom stadens historia. Ni åker förbi intressanta byggnader och gator genom historiens Göteborg. Vi åker förbi Avenyn, Haga, Göteborgs Hamn mfl. När det är fint väder kan du sitta på utedäcket utan tak.

Vissa månader går den ej.

Säsong: åter 2023
Tid: 50 min

Middagskryssning Göteborgs Skärgård

Middagskryssning i Göteborgs skärgård + varmrätt

Njut av en 3-timmarstur på denna Västkustkväll. Ni välkomnas med ett glass mousserade vin och därefter serveras middagen en trappa ner i matsalen. Ni kan välja mellan fisk, kött och vegetariskt. Under er middag passerar ni Göteborgs södra skärgård utanför fönstren. (Styrsö, Donsö och Brännö).

I biljetten ingår båtresa, 1 glas mousserande vin och förrätt och varmrätt. Dessertbuffé kan bokas som tillval.

Säsong: åter 2023
Tid: 3 tim

Boka Skaldjurskryssning i Göteborgs Skärgård

Skaldjurskryssning i skärgården

Ombord på båten dukas ett bord upp med härliga läckerheter från havet. Vad sägs om skaldjur som räkor, dillkokta havskräftor, vinkokta musslor och krabbklor. Självklart serveras också ostron och hummer på menyn. Under färden passerar skärgården utanför fönstret. Under turen passerar vi välkända öar som exempelvis Styrsö, Donsö och Brännö.

Boka i god tid före avgång: 2 dagar innan avgång stängs bokningen.

I biljetten ingår välkomstbuffel, båtresa och skaldjursplatå.

Säsong: 22 apr - 24 sep 2022
Tid: 3 tim

Boka Lilla Skargårdsturen med lunch

Paddan på Säveån

Åk med på en guidad båttur längs Säveåns kant. Paddan båten tar dig genom gamla Vallgraven, Stora Hamnkanalen genom den 13 km långa Säveån ut till Göta Älv.

En guide berättar om Gustav II Adolfs grundande av Göteborg och Lödöses historia. Under turen passerar ni byggnader, varv och kajer. På tillbakavägen finns det tid för frågor.

Säsong: 14 maj - 24 sep 2022
Tid: 2 tim

Boka en Paddan rundtur i Göteborg

Paddan rundtur med guide

Ni går ombord Paddan-båten vid Kungsportsbron intill Kungsportsplatsen. Turen tar er igenom den gamla vallgraven och kanalerna från 1600-talet och under fler låga broar och ut i hamnen. Här får ni höra om Göteborgs historia från den kunniga guiden. Under färden passeras sevärdheter såsom GöteborgsOperan, Feskekörka, Läppstiftet, de gamla varvområdena, gröna parker samt Göteborgstypiska landshövdingshus.

I biljetten ingår båtresa med guide.

Säsong: 8 April - 9 okt, 2022
Avgår: Kungsportsplatsen Tid: 50 min

Populära höst och vinter turer i Göteborg
2 apr - 30 okt, 2022
M/S Göteborg Göteborg
Köp biljett
1 apr - 22 okt 2022
M/S S:t Erik Göteborg
Köp biljett
22 apr - 24 sep 2022
M/S Göteborg Göteborg
Köp biljett
8 April - 9 okt, 2022
Paddan Göteborg
Köp biljett
Biljetter presenteras i samarbete med Strömma. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Strömma. Bilder: Strömma.
Top