Göteborg - Sveriges framsida!

Välkommen till goa Göteborg

I Göteborg är det "änna alltid nått på gång!"

Kom hit en weekend eller varför inte en hel vecka. Nöjen och evenemang finns det gott om. Du kan enkelt promenera runt och samtidigt gå förbi flera av stadens sevärdheter. Gå förbi de gamla kanalerna som holländare byggde eller känn pulsen på Avenyn eller strosa runt i hamnen, shoppa eller varför inte ta en kaffe i den gamla delen av staden - Haga. Kanske gå på ett museum eller ta en paus på en bänk i Slottsskogen. I Göteborg finns flera centrala hotell att välja på.

I Göteborg känner ni vinden från havet och gamla anor och byggnader från förr. Nytt blandas med gammalt och staden erbjuder något för de flesta intressen. Kom hit ve´t ja!

Ingen har väl missat att Göteborg firar 400-års jubileum i år 2023! Det kommer att hända en hel del i staden för att fira Göteborg 400 år. Under sommaren i Göteborg blir det också en hel del roligt att göra.

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.

Sightseeing och upplevelser i Göteborg

Att ta en upptäcktsfärd runt Göteborg är en kul sätt att se staden och omgivningarna. Med båt och lite god mat ombord blir det lite extra festligt och mysigt. Skärgården är härlig att uppleva både sommar som vinter. Strömma tar dig runt i Göteborg med båt och buss. Det finns även stadsvandringar, flygturer, bilturer och mycket mer.

Åk med Paddan genom Göteborgs kanaler
Se Göteborg med Paddan-båten

Från Kungsportsplatsen | 6 apr - 5 nov 2023

Boka brunchkryssning i Göteborg.
Ät en god brunch i Göteborgs skärgård

Från LIlla Bommen | 1 apr - 29 okt 2023

Boka Amfibiebuss i Göteborg
Åk Amfibiebuss i Göteborg

Guidad tur | till 31 aug 2023

Besök Gunnebo Slott i Mölndal utanför Göteborg
Besök Gunnebo Slott i Mölndal

Guidad tur | 24 jun - 20 aug, 2023

Boka en tur till Älvsborgs Fästning i Göteborg

Båt till Nya Älvsborgs Fästning

På sommaren kan du åka ut till Nya Älvsborgs Fästning och spendera en dag där. En fin sommardag är det verkligen ett tips att åka ut hit. Båten avgår ifrån Lilla Bommen och resan ut tar ca 30 min. Ni får se mycket av Göteborgs hamninlopp. På fästningsön finns också ett café. Annars kan ni ta med egen fikakorg och sätta er på filt på en mysig plats och bara njuta av sommaren.

2023 firar Göteborg 400 år och Nya Älvsborgs Fästning har sedan 1677 skyddat Göteborg från flera attacker från danskarna. Det sitter till och med gamla kanonkulor kvar i stenmurarna på fästningen. Kanske har ni hört talas om Tordenskiöld verksam i danska kungliga flottan, som 1719 kom med sin trupp för att inta både Nya Älvsborgs Fästning och Nya Varvet. För er som besöker Göteborgs Jubileumsfestival 2-5 juni 2023 kan besöka Tordenskiolds by som tar er tillbaka till 1700-talet och lite mer fredliga danskar. :-)

Resan ut till Nya Älvsborgs Fästning är mycket populär så det är bäst att boka dina biljetter online i förväg. Biljettköerna kan ringla sig långa en fin sommardag och då är det skönt att redan ha sin biljett fixad.

Säsong: 18 maj - 17 sep 2023
Avgår: Lilla Bommen Tid: 30 min

Go City Gothenburg Pass

GO CITY GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go City Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Göteborgs Stadsmuseum

Bohus Fästning

Maritiman

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Boka en nöjesweekend i Göteborg

Att gå på musikal, teater, konsert eller krogshow och kombinera det med övernattning på hotell blir lite extra festligt. Här tipsar vi om några av de olika nöjespaket du kan boka i Göteborg.

Boka Minnesluckor hotellpaket i Göteborg

Minnesluckor

I paketet ingår: Övernattning på hotell + showbiljett. Jan Rippe och Per Fritzell kommer till Kajskjul 8 med krogshowen "Minnesluckor - 40 år av galenskap" under hösten 2023. Ni kommer att få återse gamla bekanta som Roger på Macken, Hembygdsföreningens ordförande Torgny Assarsson, Kenneth Aalborg, Goja och Lady Shave!

16 nov - 16 dec 2023

Boka Mamma Mia The Party

Mamma Mia The Party

I paketet ingår: Övernattning på hotell + showbiljett till Mamma Mia the Party. Det blir ett underbart party för hela slanten på Rondo. Mamma Mias värld blir en upplevelse i Greklands miljö på tavernan Nikos. Ni bjuds på en medelhavsbuffé och det blir flera akter med fullspäckad sång och dans.

5 jan - 12 nov, 2023

Boka Tomten och Bocken julshow i Göteborg

Tomten och Bocken Rider igen

I paketet ingår: Övernattning på hotell + biljett till julshowen "Tomten och Bocken rider igen" med Måns Zelmerlöw och Per Andersson. Det blir en julshow med härlig musik och galna upptåg när Måns och Per delar scen.

15 dec 2023

Se fler hotellpaket i Göteborg »
Roligt för barn i Göteborg
Kul för barn

Upptäck Göteborg tillsammans med barn. Det finns allt från roliga museum till lekplatser.

Gratis i Göteborg
Gratistips

Det finns mycket att uppleva i Göteborg som inte behöver kosta någonting.

Nöjen i Göteborg

Evenemangen duggar tätt i Göteborg året om. Allt från konserter på Ullevi med världskändisar till krogshower. Här finns även teater och opera och självklart sport. Det finns något för alla smaker.

Sevärdheter i Göteborg
Sevärdheter

Avenyn, Feskekörkan, Gustav Adolfs Torg, Kronhuset och mycket mer.

Kör sportbil i Göteborg
Kör Sportbil

Sätt gasen i botten i en Ferrari eller Lamborghini.

Shopping i Göteborg
Shopping

Göteborg är en shoppingstad. Här finns allt ifrån Nordstan Shoppingcenter med de kända butikskedjorna till små lokala butiker. Du har shopping i Arkaden, Kompassen, NK, på Kungsgatan och butiker i Haga m.m.

Rundtur med Paddanbåtarna i Göteborg
Rundtur med Paddan

Göteborg är känt för sina platta Paddan-båtar som tar dig med på sightseeing genom Göteborgs smala kanaler och ut i Göteborgs Hamn. Du får lära dig mycket om Göteborg och dess historia och se många av Göteborgs kända platser.

Bo på Scandic i Göteborg
Bo på Scandic Hotel

Scandic Göteborg Central öppnade 12 juni 2022. BOKA RUM

Bo på Comfort Hotell i Göteborg
Bo på Comfort Hotel

Bo vid Stenpiren med närhet till det mesta. BOKA RUM

Göteborg musuem
Museum

Det finns flera intressanta museum i Göteborg. Allt från djur till konst.

Åk till Marstrand från Göteborg
Marstrand

Kryssa till Marstrand från Göteborg.

Kryssa på Göta Kanal
Göta Kanal

Kryssa på Göta Kanal mellan Göteborg och Stockholm.

Åk till Danmark från Göteborg
Stena Line

Ta en dagstur till Fredrikshamn eller varför inte till The Reef.

Göteborg fakta
Göteborg fakta

Här hittar ni snabb fakta om Göteborg.

Julstaden Götaborg
Jul i Göteborg

Under december förvandlas Göteborg till en mysig julstad.

Top