Spendera sommaren i Göteborg

fantastiska upplevelser!

Upplevelser att se fram emot under sommaren i Göteborg

Göteborg är en fantastisk sommarstad med otroligt mycket att upptäcka. Oavsett om du gillar sport, mat, nöjesfält eller konserter finns det något för alla. Här kommer vi ge dig de bästa tipsen för vad man kan göra under sommaren i Göteborg.

Se på svensk toppfotboll i Allsvenskan
Om du älskar fotboll får du inte missa att se en match i Allsvenskan. Göteborg är en anrik fotbollstad med inte mindre än tre lag i högstaligan. Du kan alltså välja om du vill se IFK Göteborg, BK Häcken eller GAIS. Några matcher som aldrig gör en besviken är derbyn mellan Göteborgslagen. Se bara till att vara ute i god tid för att säkra biljetter. Du kan även göra det extra spännande genom att betta på något på lagen hos ett casino på nätet. Tänk dock på att inte spela för pengar som inte har råd att förlora.

Goteborg Sommaren

Fira nationaldagen i Göteborg
Besöker du Göteborg i början av juni kan du passa på att vara en del av nationalfirandet. Den 6 juni finns det flera alternativ för dig som vill vara med och fira. Du kan bland annat bege dig till Slottsskogen där Göteborgs Symfoniorkester bjuder på en traditionell konsert. Då kan du passa på att njuta av de vackra miljöerna och den grönskande parken. Om du föredrar att vara inomhus brukar det även vara konsert på Scandinavium med välkända artister.

Missa inte ett besök på anrika Liseberg
Det går knappast att besöka Göteborg utan att ta sig en tur på det klassiska nöjesfältet Liseberg. Det finns mycket underhållning även för den som inte gillar att åka karuseller. Under sommaren anordnas flera uppträdanden och tävlingar, med spänning för hela familjen. Ska ni besöka staden flera dagar kan ni köpa inträde och åkkort som gäller under hela perioden..

Botaniska trädgården
Göteborgs botaniska trädgård är en av de största i Europa och erbjuder en fantastisk flora och rogivande promenader. Det är en perfekt plats för naturälskare. En annan mindre park ni kan besöka ligger centralt i Göteborg, Trädgårdsföreningen. Där kan ni vandra runt bland sommarblommorna och barnen kan leka i deras lekplats. Ta gärna med en filt med lite picknick.

Haga
Stadsdelen Haga är känd för sina pittoreska trähus, mysiga caféer och unika butiker. Här kan du strosa runt och njuta av den historiska atmosfären. Missa inte den kända stora kanelbullen på "Cafe Husaren" i Haga.

Avenyn
Huvudgatan i Göteborg, Avenyn, är full av butiker, restauranger och caféer. Perfekt för en shoppingtur eller för att njuta av en god måltid på en av de många uteserveringarna.

Universeum
Detta vetenskapscentrum är perfekt för en regnig dag. Här finns akvarier, regnskogar och olika utställningar om naturvetenskap och teknik. I bottenplan finns en lekplats för de mindre barnen.

Gå på festival på Way Out West
Befinner du dig i Göteborg i slutet av sommaren och är ett stort fan av festivaler får du inte missa ett besök på "Way Out West". Det är en flerdagarsfestival som lockar till sig flera välkända och uppskattade artister. I år pågår den mellan 8-10 augusti i Slottsskogen och det kommer besökare från hela världen. Något som är unikt med Way Out West är att det är en helt vegetarisk festival, som har väldigt stort fokus på hållbarhet. Du kan alltså gå på festival med gott samvete. Om du vill gå på festivalen kan du välja om du vill köpa biljetter för alla tre dagar eller bara för en av dagarna. Vi rekommenderar att du kollar in vilka artister som spelar, så du kan se alla dina favoriter

Förläng sommaren med bokmässan
Vill du inte att sommaren ska ta slut kan du även passa på att besöka Göteborg under slutet av september när Bokmässan går av stapeln. Det är en stor mässa som tar emot över 80 000 besökare under tre dagar. Här kan du inte bara få chansen att upptäcka en massa spännande litteratur, du kan även lyssna på föreläsningar och gå på seminarium. Det är verkligen ett måste för alla bokälskare.

Se fler sommaraktiviteter.
Top