Gå på konsert i Göteborg under 2024

Är det dyrt att gå på konsert i Göteborg?

Denna artikel presenteras i samarbete med kreditval.se

Livemusik och konserter i Göteborg under 2024

Göteborg är, åtminstone i mångas ögon, Sveriges kanske absolut bästa stad för konserter och evenemang. Inte bara för att staden är så fin och trevlig i allmänhet, men också för att det finns så många stora och bra arenor. I staden hittar vi flera av landets mest anrika och största arenor. Väljer man att gå på konsert i Göteborg behöver det inte heller bli en särskilt dyr historia.

Konserter i alla prisklasser
Utbudet är stort och du kan välja konserter i alla prisklasser. I vissa fall kan du till och med hitta helt gratis konserter med stora artister. Exempelvis så dök en av Sveriges största artister, Håkan Hellström, upp helt oplanerat i Slottsskogen i somras. Det händer inte på något annan plats. Här nedan får du några tips på vilka ställen du kan kika in, samt svar på frågan om det är dyrt att gå på konsert i Göteborg.

Är det dyrt att gå på konsert i Göteborg?
Svaret på den frågan är både ja och nej. Tack vare att utbudet är så otroligt stort så kan man hitta konserter i alla prisklasser. Ska man gå på någon av de större arenorna med någon av de större artisterna får man räkna med en lite dyrare prislapp. Dyker favoritartisten upp bör man passa på trots priset. En sådan chans kanske man bara får en gång i livet. Vissa väljer att spara, och vissa väljer till och med att ta ett lite mindre lån med hjälp av kreditval.se. Är det något man verkligen vill se kan det vara värt det, men då är det viktigt att du vet att du kan betala tillbaka det inom den tid som krävs. Det är en förutsättning för att ens överväga att ta lån.

Konsert i Göteborg

Vilka arenor och lokaler finns det?
Göteborgs konsertkalender är fullsmockad under året. Allt från stora till små artister och mycket annat. För att du ska få lite koll på vilka arenor och lokaler som finns har vi listat några av våra favoriter här nedan.

Nya och Gamla Ullevi: När man pratar om arenor för konserter i Sverige så är Ullevi de allra starkaste. Metallica, Bruce Springsteen, Håkan Hellström är bara några exempel på artister och band som haft stora spelningar på platsen. Det som gör att Ullevi sticker ut från många av de andra arenorna i staden är att det är helt öppet under himlen. Ska man bara besöka en enda arena eller lokal för konsert i Göteborg så rekommenderar nog de flesta just Gamla eller Nya Ullevi.

Scandinavium: Frölunda HCs hemmaplan är även det en väldigt anrik arena i staden. Den tar in lite mindre folk men stämningen är alltid helt otrolig. Även här har stora artister spelat genom åren. Zara Larsson, Thåström och många fler. Under 2024 anordnas det många konserter på arenan, så än har du chansen att få din Scandinavium-upplevelse. Varje år kan hästintresserade se Gothenburg Horse Show på arenan.

Slottsskogen: Till skillnad från tidigare nämnda är Slottskogen varken en lokal eller arena, utan det är en park. Trots detta är den värd att nämna då det konstant dyker upp mindre spelningar och evenmang på platsen. Det är dessutom så att det är här som "Way Out Wes"t anordnas varje år. Way Out West har bjudit in många storstjärnor under åren och är äntligen igång igen efter några års uppehåll. Yung Lean, Stormzy, The Pogues, First Aid Kit och Prince är bara några i raden av alla stora artister som besökt platsen.

Övriga Arenor
På fletalet mindre arenor som bla Kajskjul 8, Lorensbergsteatern, Stora Teatern och Pustervik spelas det också konserter, men inte i samma utsträckning.

Framtida arenor
I framtiden kommer det byggas två nya arenor när Scandinavium och Lisebergshallen kommer rivas. Dessa två nya arenor kommer placeras norr om Valhallagatan och har diskuterats att stå klara någon gång mellan år 2027-2030. Mycket kan hända innan dessa står på plats, det är bara att avvakta och se när de står klara!

Top