6 tips på inomhusaktiviteter under vintern i Göteborg

Vinteraktiviteter inomhus i Göteborg

Denna artikel presenteras i samarbete med cryptomeister.com

För som vill göra inomhusaktiviteter under vintern - vad gör man?

Vintertid är en tid som delar det svenska folket. Vissa älskar det och vissa hatar det. Gillar man inte att bitande kall vind eller fallande snö eller vara ute i den kyliga naturen kan det vara svårt att veta vad man ska hitta på. Men, det finns faktiskt saker som de allra flesta kan njuta av. Visst, mycket kräver att man kommer ut en liten sväng men det behöver inte betyda att man måste vada runt i snön.

Man kan komma ut på många andra sätt, och det finns faktiskt också många aktiviteter man kan göra inomhus även under vintern. Här nedan kommer vi att lista några av våra personliga favoriter. Förhoppningsvis hittar du något som passar även dig.

Universeum
Först ut på listan hittar vi en riktigt Göteborgsklassiker – Universeum. Universeum är en plats som både göteborgare och andra svenskar har flockats till sedan det öppnades 2001. För den som, mot förmodan, inte hört talas om Universeum innan så är det Sveriges största och mest välbesökta vetenskapscenter. Det är en plats där lärande och folkbildning ligger i fokus. Där kan du lära dig mycket som har med teknik, naturvetenskap och hållbar utveckling.

Det finns också en stor sektion där du kan få se exotiska djur som du annars inte kunnat se. En mycket spännande plats som vi anser att alla borde besöka någon gång. Akvariehallen är en av platserna som gärna besökarna vill se. I 3 miljoner liter vatten ryms 30 000 kända fiskarter, bla hajar.

Upptäck nya saker digitalt
Ett lite mer oväntat tips är att man under vintern kan passa på att upptäcka nya saker digitalt. I bästa fall kanske i kombination med att man besöker något av stadens alla fina kaféer. Lär dig programmera, jobba i Photoshop, investera i krypto eller vad som helst. Möjligheterna är oändliga med dagens teknik. Allt finns på internet.

Photoshop och programmering är riskfritt och det enda du investerar är din egen tid. Krypto däremot är något man bör vara lite mer försiktig med till en början. Se till att du hittar en bra källa med information innan du kastar in dina pengar. Som med alla investeringar finns det inga garantier, så det är bäst att vara väl förberedd. Med lite tur och ordentlig research kan du dock tjäna ihop en riktigt trevlig summa. Allt handlar om kunskap, och lite tur förstås.

Haga under vintertid i Göteborg

En mysig dag i Haga
Nu är vi åter tillbaka på en av de mest klassiska nöjena som finns i Göteborg. Att besöka Haga och allt vad det innebär är mer eller mindre en garanti för en mysig dag. Sol, mörker, kyla, värme – det spelar ingen roll. I Haga finns det över 70 butiker och du kommer garanterat hitta något du gillar. Det finns gott om shopping för den som är intresserad av det, men det som lockar absolut flest är alla de mysiga kaféer och restauranger som finns i området. Har du inte redan varit där och strosat runt kommer du garanterat bli positivt överraskad. Det kanske inte låter så mycket för världen, men det är otroligt trevligt och mysigt.

Ja denna aktivitet är lite både ute och inne!

Träna längdskidor i Skidome
Gillar du att vara aktiv och gillar snö så är ett besök på Skidome ett roligt alternativ. Där kan du i en inomhusmiljö träna och åka längdskidor. Alla är välkomna oavsett vilket nivå man ligger på sedan tidigare. Det är träningen och viljan som är det viktigaste. Det må vara en relativt icke-konventionell träningsform men vi är helt övertygade om att de flesta sportälskare hade trivts här. Kanske har du aldrig tränat längdskidor innan. Då finns det flera nybörjarkurser där du kan lära dig allt från grunden. Åk dit ensam eller med en vän. Som sagt, alla är välkomna.

Göteobrgs Naturhistoriska Museum vinteraktivitet i GöteborgGöteborgs Museum
I Göteborg finns flertalet olika museum att besöka en kall eller blöt vinterdag. Tycker du om stadens histioria, besök Stadsmuseet som ligger centralt inne i centrum. För er som tycker om exotiska djur, krokodiler, människans historia, valar mfl men i uppstoppat skick, besök Naturhistoriska Museet som ligger i Slottskogen.

För konstintresserade gör ett besök på Konstmuseet längst upp på Avenyn. Ett mycket eftertraktad museum som öppnade igen i dec 2022 efter 2 års renovering. Sjöfartsmusset med sin nya outfit och sitt stora akvarium finner du Europas största samling med levande koraller.

Bada
En bit norrut från Göteborg kan du bada i flera bassänger i Angereds Arena. För er som kanske har med er kompisar som tycker om att åka skridskor kan åka på allmänhetens åkning i samma anläggning. För er som hellre åker mot Hisingen, kan ni bada i Rambergsvallen. Mer centalt har ni Vallahabadet. Njut av värmen inne i badhuset!

För barnen
Flertalet av de aktiviteter vi har tipsat om har inriktning för de små barnen med speciella avdelningar för barnlek och möjlighet att äta medhavd mat. Titta in på varje hemsida för att få mer exakt information om vad som gäller.

Vi hoppas att ni fick några bra tips som kan göra vintern lite roligare.

Top