Tomt i Semesterkassan

Tänk på detta om du ska låna pengar!

Upplevelser att se fram emot i Göteborg

Göteborg är en stad fylld av vackra vyer och kulturella upplevelser. Men det är också ett relativt dyrt resmål. Det är trots allt Sveriges näst största stad. Om du planerar att åka hit under sportlovet eller kanske först till semestern har du dock gott om tid att planera din budget. Men om semesterkassan är tom efter jul och nyår kan ett lån ibland tyckas vara det enda alternativet.

Att låna pengar för att få ut lite mer ur semesterkassan är ett alternativ för dem som inte ser någon annan utväg. Om detta är fallet föreslår vi att du läser den här artikeln först!

Jämför dina alternativ för att hitta det billigaste lånet
I och med internet är dagens konsumenter idag inte längre begränsade till fysiska bankkontor för att låna pengar. Numera finns det en mängd olika långivare på nätet som erbjuder sina kunder allt från så lite som 5 000 kronor.

Ett mindre belopp kan tyckas vara lätt att betala tillbaka, men du måste komma ihåg att det alltid tillkommer ränta och ibland extra avgifter, inte minst för så små lån. Priserna varierar dock från långivare till långivare och eftersom det finns så många alternativ är det viktigt att jämföra de flesta av de tillgängliga alternativen för att hitta det billigaste lånet för din situation.

Låna pengar

Låna inte mer än du verkligen behöver
När det gäller små lån som kan ge dig ett extra tillskott till semesterkassan är det viktigt att du inte lånar mer än vad du faktiskt behöver. Det är lätt hänt att man lånar en tusenlapp extra bara för att det är så lättillgängligt online. Men det är viktigt att vara ansvarsfull. Det är trots allt pengar vi talar om. Du måste vara säker på att du kan betala tillbaka pengarna inom den fastställda löptiden, plus ränta och eventuella avgifter. Ju högre belopp du lånar, desto mer måste du också betala för ditt lån.

En semester i Göteborg kan göras budgetvänlig
Om du känner att ett lån är den enda utvägen är det viktigt att du håller dig till det du behöver och jämför dina alternativ för att hitta det billigaste alternativet. Men om du vill undvika att låna pengar har vi goda nyheter. En semester till Göteborg behöver inte spräcka budgeten! Det finns gott om budgetvänliga sätt att roa sig i Sveriges egna Lilla London.

Besök Södra Skärgården! Ungefär en timme utanför Göteborg ligger Södra Skärgården, bestående av cirka 30 st öar, som du kan nå med buss eller båt till en billig peng. Här kan du tillbringa en halv dag med att njuta av den vackra utsikten.

Stadsvandra med guide! För runt 400 kronor kan du få en guidad tur med en lokal guide som tar dig genom vår vackra stad på två timmar.

Gå på museum! Om du har en snäv budget men ändå vill vara kulturell föreslår vi ett besök till Göteborgs Stadsmuseum. Inträdet kostar under 100kr och är du under 20 och/eller student går du dessutom in gratis.

Mer budgetsightseeing i Göteborg
Vill du se Göteborg från havs, ta gärna Färjan Älvsnabbare, som går mellan Stenpiren och Lindholmen. Den är gratis.

Besök gärna en park i Göteborg som tex Slottsskogen, Botaniska trädgården eller Trädgårdsföreningen. Ta med en filt och lite fika på sommaren och bara njut.

Top