Göteborg med en liten budget

Budgetvänliga tips att göra i Göteborg

Inte så dyra aktiviteter i Göteborg

Göteborg är en av Sveriges finaste städer. Man kan besöka staden under hela året men peronligen tycker vi att Göteborg är bäst under sommaren då det är skönare väder.. De som inte besökt Göteborg tidigare undrar kanske vad man kan sysselsätta sig med i en hel dag. Har man en begränsad budget så kan det säkert kännas svårt att hitta roliga aktiviteter.

Det finns också en del gratistips i Göteborg som kan vara bra att känna till.

Olika aktiviteter i Göteborg
I den här artikeln kommer vi tipsa om några olika budgetvänliga aktiviteter som man kan hitta på när man är i Göteborg. Om du aldrig har varit i Göteborg eller om du planerar att åka till Göteborg och vill ha lite extra tips så häng med och läs vidare.

Sommar i skärgården i Göteborg

Ta en utflykt till skärgården
Bara cirka en timme utanför Göteborg så kan du komma till stadens skärgård. Här är det otroligt vackert, speciellt när man fikar eller äter middag under sena sommarkvällar. Det är även mysigt att befinna sig här under dagarna om man har med sig en liten matsäck eller fika. Det är ju otroligt mysigt att befinna sig mellan karga klippor och små fiskebyar. När det gäller kommunikation och dylikt så är det inte alls svårt att ta sig till Göteborgs skärgård, det går både bussar och båtar och man kan enkelt googla sig till det som passar bäst.

Vill du åka på en längre tur kan ett besök till Marstrand vara en trevlig tur. För er som inte hinner ta er ut till skärgården men ändå känner för ett dopp, kan ta er ut till Frihamnen och Jubileumsparken. Där finns en 20 meter pool som ni kan besöka under sommartid. Älskar ni att basta kan ni göra det hela året runt i deras bastu.

Trädgårdsföreningen/Botaniska trädgården
Personer som gillar växter och blommor får inte missa ett besök hos trädgårdsföreningen och man behöver inte betala någon entreavgift. Det finns mycket historia bakom Göteborgs trädgårdsförening då den är en av de bäst bevarade parkerna i denna stil i hela Europa. Botaniska trädgården kan du också hitta i Göteborg, nästan 17 000 olika arter av växter har ett hem här och avgiften för att gå in är endast 20 kronor.

Det finns även möjlighet att köpa en årsbiljett för 130 kronor (2023) och få tillgång till fler av stadens kommunala museer. Båda dessa platser är inte alls svår att ta sig till, trädgårdsföreningen ligger väldigt centralt och den botaniska trädgården ligger i anslutning till Slottsskogen.

Gå på museum
Är du en kulturintresserad person så kan olika museum ett bra alternativ för dig som har en snäv budget. Stadsmuseet är en alldeles utmärkt plats då de har många intressanta utställningar och samtidigt är väldigt prisvänligt. För vuxna så kostar det bara 60 kronor i inträde och är man 25 år eller yngre så är det faktiskt helt gratis tro det eller ej.

Det finns också andra museum, nämligen världskulturmuseet och det naturhistoriska museet. Dessa är så klart både också väldigt intressanta och det som är så lyckosamt är att båda är helt gratis oavsett vilken ålder du är.

Det som gör dessa museeum så otroligt spännande och roliga att besöka är att det inte enbart handlar om att gå runt och kolla på saker och läsa information. På museerna så erbjuds även olika aktiviteter, events och även workshops där man kan vara mer involverad.

Sommar i slottskogen i Göteborg

Park Sightseeing
Är du en person som gillar att vara ute och gå och bara vimla runt i dina egna tankar eller pratar med en vän så kan Göteborgs parker vara precis det du letar efter. Göteborg har många parker där man med enkelhet kan strosa omkring och njuta av sin omgivning både i fred eller med sällskap. Parkerna har någonting för alla, det finns parker som är perfekt för familjer med barn då dessa parker har lekplatser och även djurpark som är helt gratis. Djurparken hittar ni i en av de största och äldsta parkerna i Göteborg, Slottskogen. Där finns det älg, säl, pingviner etc.

Live underhållning
Göteborg är en stad som har många pubar och barer och det kan löna sig att se på vilka platser det spelas livemusik. Under fina sommardagar kan det vara en ide att gå ut och strosa runt på Göteborgs gator och torg då det ibland dyker upp lite livemusik på olika ställen i stan.

Street Food/Food Trucks
För er som inte vill gå på en restaurang kan välja en av de många food trucks som är placerade lite runt omkring i Göteborg. Det finns något för alla, sushi, indiskt, hamburgare, mexikansk och flera andra. Dock flyttar sig många runt staden men en av de som står still är Jinx Trucks som står på Magasingatan.

Äta skaldjur
Det kan kan förstås vara dyrt att äta skaldjur men det är nästa något man måste göra om man besöker Göteborg. Här kan man hitta några av de allra godaste skaldjursrätterna som man kan äta i Sverige och detta beror ju såklart på att allt är färskt och nära infångat. Har man också tur så finns det möjlighet att man kan få följa med i en spännande fiskauktion om man befinner sig nere i hamnen.

Har man hållit en bra budget och tagit del av våra andra sparvänliga tips så tycker vi att man förtjänar att lyxa till det med en riktigt fin skaldjurs måltid. Det finns flera olika fiskrestauranger att välja mellan. Älskar man räkor man alltid testa King size räksmörgås med 200 gram handskalade räkor på restaurangen i Gothia Towers.

Slutsats
Hoppas du har hittat något spännande som du tycker verkar vara intressant med Göteborg. Staden har helt klart mycket att erbjuda även de som inte har en stor budget, man behöver inte prioritera Liseberg eller Universeum som tar lite mer i inträde.

Top