Information om Covid-19 i Göteborg
Fira Göteborg 400 år under 2021

Halloween - Höstlov i Göteborg

En härlig höst i Göteborg 2020

Halloween - Höstlovet i Göteborg

Halloween och höstlovet infaller runt samma tid varje år. Vintern närmar sig och färgerna är helt underbara på träden.
Skolorna i Göteborg har stängt vecka 44. Det finns lite olika aktiviteter i stan för barnen att upptäcka under höstlovet och halloween. I år är dock ett annorlunda år i och med covid-19. Många platser har förbokning av sina aktiviteter. Vad sägs om att experimentera, pyssla med skelett, bingo, fiske. Tyvärr är Liseberg stängt i år för sitt årliga halloweenfirande men ni kan i år besöka Spelhuset som har öppet 24-29 oktober.

Här har vi samlat lite av det du kan göra på höstlovet och under halloween i Göteborg 2020.

Höstlovet Aeroseum 2020

Aeroseum - Tema Spion

På Aeroseum kan du vandra i den underjordiska berghangaren från 1950-talet. Området är 22 000 kvadratmeter stort. Det byggdes för att skydda flygvapnets jaktplan mot kärnvapen. Här kan hela familjen se olika flygplan & helikoptrar och mycket annat. Ni kan bla provsitta i Draken, Viggen och i helikoptrar.

Varje år under höstlovet (Lör 24 okt - Sön 1 nov 2020): Finns det olika aktiviteter under jord. Vad sägs om , spiontema i skaparverkstaden, gå med på hemliga specialguidningar, Teckningstävling – rita hur en spion ser ut, leta efter humlan Zurre etc

Universeum Höstlovet 2020

Universeum - En ovanlig Halloween

Under höstlovet 24 oktober till 1 november trollar de fram flertalet öppna aktiviteter! Vad sägs om att leta upp den gyllene pumpa! Kan du hitta den? Bus och Trix och hur ser olika hjärnor egentligen ut? Kan man se om en hjärna tillhör ett barn, en mamma eller en farmor, vandrande blad, svarta hål etc.

Datum: Säsong: 24 okt - 1 nov, 2020. Halloweendräkterna kommer dock på redan den 15 oktober! Antalet besökare begränsat pga covid-19. Köp biljett online för att säkra plats!

Plikta slottskogen höstlovet 2020

Slottskogen/Plikta

Plikta har i år öppet med ett fåtal aktiviteter pga corona. Annars brukar det vara flera aktiviteter under höstlovet och halloween. Du kan låna utrustning vissa dagar på Plikta. På höstlovet presenterar en ny djurkurs. Där kan ni följa med djurvårdarna till sälarna och pingvinerna. Var med och mata djuren, lyssna på hur de lever etc. Ni måste boka tid.

Säsong: 24 okt - 1 nov , 2020

Höstlov Halloween Världskulturmuseet Göteborg

Världskulturmuseerna

Under Höstlovet blir inriktningen döden - Dia de muertos på spanska - de dödas dag. Kom och pyssla med skelett, lyktor och masker. Det blir även pinjataworkshop och varje dag visas filmen, COCO.

Tider: 24 okt - 1 nov, 2020

Trädgårdsföreningen Höstlovet Halloween Göteborg

Trädgårdsföreningen

I år blir det begränsat utbud på höstlovet. Vad sägs om Parkbingo 26/10-8/11. Ni hämtar en bricka Växthuset och spela bingo i parken — för både stora och små.

Säsong: 26/10-8/11, 2020

Boka Adventsbrunch i Göteborg

Sportfiske

Vad sägs om att fiska sik, aborre och regnbåge på lite olika ställen inom Göteborgs Kommun. Ni kan testa att fiska aborre utanför Fiskekyrkan, eller vid Sannegårdshamnen vid gångbron mfl. Se vilka övriga platser som erbjuds och vilka tider.

Säsong: 27 okt - 30 okt, 2020

Höstlov Halloween Naturhistoriska Museet  Göteborg

Göteborgs Naturhistoriska Museum

Under Höstlovet blir det lite olika aktiviteter under höstlovet. Vad sägs om Upptäck museets djur och tipspromenad.

Tider: 24 okt - 1 nov, 2020

Göteborgs Konstmuseum Höstlov

Göteborgs Konstmuseum

Höstlovet går i går i sagans tecken. Ni kan testa och rita och illustrera under tiden som en person läser en bok. Vid flera olika tillfällen. Begränsat antal platser. Biljetter hämtas ut samma dag i museets entré.

Tider: 24 okt - 1 nov, 2020

Maritiman på höstlovet 2020

Maritiman

Maritiman öppnar upp ett par dagar under höstlovet. Ni måste boka eventet för att bli garanterade plats. Det blir experiment för hela slanten. Kostnad 80 kr/barn.

Tider: 26-28 oktober kl. 11-12 eller kl. 13-14, 2020

Alfons Åbergs Kulturhus höstlovet

Alfons Åbergs Kulturhus

I år blir det Höstlov med MysRys! I år blir det bla högläsning, teater, experiment. Ni måste boka innan pga covid-19.

Tider: 23 okt - 1 nov, 2020

Pröva curling under höstlovet

Curling

Pröva gärna på curling om du inte har gjort det tidigare. Till er hjälp finns det instruktöret och ni får låna utrustning. Ta gärna med egen hjälm om du har (cykel- eller skatehjälm). Lite lättare och bekväma byxor och varm tröja eller jacka.

Tider: 27-29 oktober, 2020 Plats: Valdemar Noréns gata 17

Vad händer på höstlovet lite utanför Göteborg!

Höstlovet och halloween firas på flera ställen utanför Göteborg. Nedan tipsar vi om några.

Hammarkullens bibliotek

Hammarkullens bibliotek

Kom till Hammarkullens bibliotek och se vad som händer i år på höstlovet 2020.

Mer om höstlovet i Hammarkullen

Näss Fabriker höstlovet

Nääs Fabriker

Under höstlovet är det rabatt på övernattning med inkluderad entré till badhuset. Besök gärna cafét och varför inte pröva deras goda CRÊPERIE COTON. Näss Fabriker ligger ca 20 minuter med bil utanför Göteborg. Ni kör E20 mot Alingsås. Foto: Nääs Fabriker.

Mer om höstlovet på Näss Fabriker

Bohus Fästning höstlovet 2020

Bohus Fästning

Kom till Bohus Fästning och se vad som händer under höstlovet!

Mer om Bohus Fästning

Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Top