STENA LINE

Åk på dagstur till Fredrikshavn.

Dagsturer till Fredrikshavn!

Stena Line är rederiet som tar dig från Göteborgs hamn till Danmark (Fredrikshavn) och Tyskland (Kiel). Varför inte ta en dagstur till Fredrikshavn eller åka upp till Skagen. Ni åker dit med ett av de två skeppen Stena Danica eller Stena Jutlandica (ca 3 tim). Kombinera gärna din resa med ett bad på The Reef. Nedan kan du läsa mer om rederiet.

Nedan presenterar vi turer till Danmark från Göteborg.

Stena Line till Fredrikshamn

Stena Line till Fredrikshamn

Göteborg - Fredrikshamn | 3, 25 tim

Säsong: 2021
Fly vardagen med en tur till Danmark. På båten kan ni äta i restaurangen eller på sommartid ta det lugnt på däck. Shoppa i taxfree-shoppen, spela på lotteri, vara med barnen i barnens Lekrum och under helger och lov kan barnen träffa Happy. För er som vill ta en drink i baren kan ni besöka The Reef Bar med härlig havsutsikt, palmer och drinkar högst upp på däck 9. När du är framme i Fredrikshavn kan du shoppa, fika och mysa. . Välkommen ombord!

I resan kan du boka:
frukostbuffé, Lunch- och middagsbuffén

The Reef Fredrikshamn Danmark

The Reef Hotel & Resort

Göteborg - Fredrikshamn | 3, 25 tim

Säsong: 2021
Välkomna till Scandics fyrstjärniga hotell mitt i Fredrikshavn city. Hotellet inhyser det kända tropiska äventyrsbadet "The Reef". Bor man på hotellet får man gå in till äventyrsbadet gratis. Ni skymtar redan badet när ni kommer in i receptionen. Här finns varma pooler, bubbelpooler, palmer, rutschkanor, grottor, klätterväggar och vattenkanoner mm. Inne i badet är det fuktig värme och ni hör omväxlingsvis åska eller karibisk musik i högtalarna. I den stora huvudbassängen blir det ibland stora vågor när det dåliga vädret sätter in.

Badet passar små barn (finns en speciell avdelning för små barn) och de som är lite större. Finns många varma pooler. Maten som serveras inne i badet är mycket enkel.

När ni kommer fram till Fredrikshavn efter ca 3 timmars båtfärd så tar det ca 10 min att gå till Scandic The Reef Hotel & Resort.

I resan kan du boka:
Välj att åka över dagen eller kombinera med övernattning.

The Reef i Danmark

Tips inför resan:

Tips inför ditt besök på The Reef
Ta med en egen badhanduk.
Du kan byta om på ditt hotellrum... men det finns även omklädningsrum. Lämna så mycket du kan på ditt hotellrum och ta sedan hissen direkt ned till bottenplan där badet ligger.
Vill du slippa ha med pengar eller kontokort in till badet, sätt upp allt på rummet istället. Dra ditt kort i receptionen. När du handlar säger du ditt rumsnummer och betalar när du checkar ut.
I mån av plats får du även bada efter utcheckning. Du får hämta ut ett temporärt kort i receptionen i samband med att ni checkar ut.

Boka kryssning till The Reef här »

Se film om The Reef

Bad The Reef i Fredrikshamn, Danmark
Gör ett besök på The Reef. Tips: Åk hit en vardag om du har möjlighet.

Stena Line

Om Stena Line

Åk med Stena Lines fartyg till Danmark
Stena Line är en internationell koncern med inrikting på reseservice och transport. De täcker stora delar av Europa som tex Danmark, Lettland, Litauen, Norge, Tyskland, Polen etc. Deras flotta har 38 fartyg. Grundaren Sten A Olsson från Donsö startade verksamheten med metallprodukter 1939. Han drev företaget Stena Metall. 1946 köpte han sitt första fartyg. Det blev inte förrän i början av 1960-talet som resorna gick till Skagen i Danmark. 1965 ersattes passagerarfartygen av moderna bilfärjor. 1967 startade även linjen Göteborg-Kiel. Därefter har det bara rullat på.....

Boka kryssning till Fredrikshamn här »

Populära kryssningar till Fredrikshamn
1 jan - 31 dec 2021
Danmarksterminalen, Masthuggskajen Göteborg
Köp biljett
1 jan-31 dec 2021
Danmarksterminalen, Masthuggskajen Göteborg
Köp biljett
Stena Line AB
Sten A. Olsson som grundade Stena Line var en stor affärsman som innan han startade bolaget drev företaget Stena Metall. Samtidigt som han hade sitt metallföretag drev han också en rederirörelse med några få fraktfartyg. Det var kanske hans dröm att en dag starta ett större rederibolag. Det var många som rynkade på näsan och inte trodde på hans affärsidé men som ni vet blev Stena Line lika känt som H&M och IKEA runt om i världen. Grunden till Stena Line var Skagenlinjen som var en passagerarlinje Göteborg – Skagen. 1965 startade de första riktiga bilfärjorna som trafikerade till Danmark. Några år senare ändrades namnet till Stena Line. Sten A. Olssons affärsidé var inte att han skulle tjäna pengar på båtbiljetten utan på det som människorna konsumerade ombord fartyget. I början delade bolaget ut gratis biljetter och på fartyget konsumerades det stort med mat och dryck och självklart köpte kunderna sin ranson med alkohol och tobak. På denna tiden kunde man också köpa livsmedel. Vinsterna ökade snabbt i bolaget och Sten A. Olsson kunde köpa nya fartyg.

Från 1965 kom den moderna bilfärjan som ersatte passagerarfartygen. I Göteborg blev Stena Danica den första färjan. Göteborg-Kiel öppnade 1967 med fartyget Stena Germanica. 1981 köpte Stena Line Sessanlinjen. I slutet av 80-90 talet köpte bolaget andra stora företag som bla kanadensiska British Columbia Steamship Company, holländska Stoomvaart Maatschappij Zeeland och brittiska Sealink British Ferries. Stena Line gick mot att bli ett av världens ledande färjerederi. En stor förändring för företaget var att 1999 försvann den skattefria försäljningen på färjorna. Detta gjorde att bolaget var tvungen att tänka nytt. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Stena Line var faktiskt väl förberedda på en förändring med att de under 1990 talet styrde om sina passagerarfartyg till att bli ett passagerar- och fraktfartyg. Boalaget styrde om att inrikta sig på lastbilsfrakt och ha kvar en del till "vanliga" passagerare. Beslutet var inte fel och idag drivs Stena Line med stor framgång.

Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Stena Line AB. Bilder: Privata.

Top