Information om Covid-19 i Göteborg
Fira Göteborg 400 år under 2021

Julstaden Göteborg 2021

Julmys i december i Göteborg

Här hittar du julaktiviteter i Göteborg!

Göteborg är en mysig julstad där det finns en del att uppleva. Sedan 2004 öppnar Julstaden Göteborg upp sina dörrar i november. Vi får hoppas att vi i år får lite fin gnistrande vit snö.. Vi tipsar er om vad som är på gång i Göteborg inför julen. Tidigare år spelades det musik, det bjöds på dignande julbord, juleljus, tomtar, julöppet på Liseberg och mycket mer. Men i år kommer julen vara lite annorlunda igen pga covid-19. Liseberg öppnar äntligen i år och det kommer att bli ett upplyst och mysigt Göteborg med gnistrande ljus m.m. Den mysiga belysningen som är runt omkring i stan burkar tändas i mitten av november och fram en bit in på det nya året.

Nedan hittar ni ett urval av julmys i Göteborg. Alla datum för 2021 uppdateras efter hand. I år har vi fortfarande covid-19 att tänka på. Vi hoppas att restriktionerna ändras till det bättre i år. Vissa julaktivieteter kan redan bokas! .

För er som vill övernatta på hotell under julen se prisvärda hotellpaket »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Juletid Annedalskyrkan 2021

I Juletid - 2021

20 dec 2021

Anneldalskyrkan | 20 dec 2021
Juletid 2021 med Elisa Lindström, Magnus Johansson och Marcos Ubeda Annedalskyrkan - Göteborg.

A very Raw Christmas 2021

A Very Raw Christmas - 2021

Stand up Comedy

Radison Blue Scandinavia | 25, 26 nov, 2, 3, 9 & 10 dec 2021
Se komikern Mårten Andersson.

Jul på Liseberg

Jul på Liseberg

Julfirande 19 nov 2021!

Liseberg | premiär 19 nov 2021
Förra året 2020 var en annorlunda stängt Liseberg pga covid-19 med endast en stor upplyst julgran "Liserbergstornet". Även i år får vi troligen se den stora julgranen tändas över staden. I år blir det liste som vanligt igen med olika hantverkare och ett besök med önskelistan till jultomten. jul på Liseberg.

Julgranen på Gustav Adolfs Torg

Göteborgs Julgran på Gustav Adolfs Torg

Står på plats i slutet av nov

Göteborg Julgran | 27 nov 2020 - 13 jan 2021
Den traditionsenliga julgranen på Gustaf Adolfs torg sätts på plats som vanligt på Gustav Adolfs Torg. Årets julgran kommer från Segloratrakten, väster om Borås. Det är en vanlig rödgran som har växt på en öppen åker på privatägd mark. Den kommer vara cirka 17 meter hög när den monteras på Gustaf Adolfs torg. Granen tänds upp på fredagen den 27 november och tjugondag Knut den 13 januari demonteras den ner och släcks.

Göteoborgs Lucia

Lucia

Lucia i Göteborg

Kungsportsplatsen | avvaktar inför 2021
1940 fick Göteborg sin första Lucia, 17-åriga Mette Sörvik från Utbynäs. År 2015 lade traditionen ned att välja Lucia men från år 2017 är det musikprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet som tagit över traditionen med Lucia. De brukar sprida ljus och värme och sång under december med Luciakonserter på olika ställen i Göteborg. I år ser vi vad som händer i och med covid-19.

Sjungande julgranen vid Kopparmärra

Den Sjungande Julgranen

Julsånger

Kungsportsplatsen | Avvaktar inför 2021
Lyssna till den sjungande julgranen på Kungsportsplatsen (vid statyn Kopparmärra). En tradition sedan 2004 med inspiration från The singing Christmas Tree i New York. Julgranskören består av olika körer som varvar sina uppträdanden under december. Göteborgs Lucia brukar också komma på besök. Tyvärr inställt i år!
Mer om den Sjungande Julgranen

Om Den Sjungande Julgranen
Amy Elizabeth Wheeler var en av deltagarna i den sjungande julgranen i New York. Efter hon kom till Sverige kom hon att tänka på att en sådan kör skulle passa bra i Göteborg. Tillsammans med Per Sandström from GöteborgsOperan fick de liv i idéen och vid Julstadens premiär 2004 var en jultradition född.

Goo Gothenburg Pass

GO GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Go Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Go Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Paddan

Aeroseum

Bohus Fästning

Maritiman

Gunnebo Slott

Båt- och Bussturer m.m

Haga shopping

Julljus i Haga

Julmysbelysning i Haga

Haga | 12 nov 2020
Varje år tänds ljusljuset i Haga och pryder gatan och julkänslan börjar infinna sig. Mysa i affärerna längs Haga Nygata.

Julklappsvagnen vid Drottningtorget

Julklappsvagnen

Skänk presenter!

Drottningtorget | avvaktar inför 2021
Skänk julklappar till de behövande i Göteborg. Skänk till barnen och äldre som har det lite tufft. Stadsmissionen tar hand om paketen och distribuerar de vidare. Vagnen tar en vända i Göteborgs centrum. Start och stopp är vid Drottningtorget. Vagnen stannar även på följande platser, Majorna, Valand, Härlanda, Sankt Sigfrids plan, Drottningtorget och Wieselgrensplatsen.

Tomten i NK

NKs julfönster - Skyltsöndag

Vad blir det för julskyltningen i NK:s skyltfönster i år?

NK | Skyltsöndagen 15 nov 2020
Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Under Skyltsöndagen den 15 november från kl 09.00 täcks skyltfönstret av digitalt och julen kommer ut till oss alla. I år kan du också träffa Tomten online. Varje helg från och med den 20 november kommer Tomten vara på plats i varuhuset under dagen – på säkert avstånd. Boka plats !

Adress: Östra Hamngatan

Nordstan Tomten jul

Nordstan Tomten

Inställt

Nordstan | avvaktar tider för 2021
Nordstan brukar inviga julen med att Tomten hälsar på 12.00-16.00 och granen tänds. Sången brukar framföras av Brunnsbo barnkör. I år blir eventet inställt.

Köp biljett till klassisk julbord

Klassisk julbord på M/S St Erik

Julbord

Lilla Bommen | 11 nov - 22 dec, 2021 !
Boka ett julbord ombord på M/S S:t Erik. På M/S S:t Erik serveras underbar julmat i sekelkiftesmiljö. Njut av god julmat under er tur i Göteborgs Skärgård.

Klassiskt julbord Strömma 2020

Klassiskt julbord på M/S Göteborg i skärgården

Klassiskt julbord med Strömma

Lilla Bommen | 16 nov - 22 dec 2021 !
Åk med på en härlig vinterkryssning med M/S Göteborg. Under 3 timmar får du njuta av en buffé där alla klassiska julfavoriter.

Boka jullunch med Strömma 2020

Jullunch på M/S S:t Erik i skärgården

Jullunch i skärgården

Lilla Bommen | 23 nov - 22 dec 2021 !
Åk med på jullunch med M/S St Erik i Göteobrgs skärgård. Vad sägs om flera sorters sillar, lax och mycket mer som ni känner igen på julbordet. Därefter blir det dessertbordet med hemgjord chokladtryffel, ris á la malta, mandelkaka med vit choklad och givetvis julgodis.

Boka Adventsbrunch i Göteborg

Adventsbrunch

Brunch i jul med Strömma

Lilla Bommen | 20 nov - 19 dec 2021 !
Ni välkomnas med en glögg när ni stiger ombord. Avnjut sedan en härlig brunch med julbord på M/S Göteborg. Julbordet bjuder på välkända klassiker tillsammans med unika nyheter och spännande varianter av våra svenska julbordsfavoriter. Passar er som gärna äter julbord under lunchen. Krögaren Lotta Bäckström upp ett julbord som bjuder på välkända klassiker.

Köp biljetter till Annedalskyrkan

Annedalskyrkan

Biljetter

Annedalskyrkan | dec 2021
Boka biljetter till Annedalskyrkan julen 2021. Missa inte att boka biljetter!

Boka Änglaljus Tyska Kyrkan Göteborg

Tyska Kyrkan

Biljetter

Tyska Kyrkan | 24 nov 2021
Kluge Music Performance presenterar: Julkonserten Änglaljus.

Boka Elvis Christtmas i Annedalskyrkan Göteborg

Annedalskyrkan

Biljetter

Annedalskyrkan | 9 dec 2021
Lyssna på julsånger av Elvis tolkade av rockbandet "The Refreshments", Elvis Christmas. De firade faktiskt 30 år som band år 2020. Bandet bestär av : Joakim Arnell, Johan Blohm, Jonas Göransson samt Mats Forsberg.

Boka Jul med mat i Vasa Göteborg

Jul - Mat - Quiz - Musik i Vasa

Biljetter

GTS Konferens & Festvåning | 3 - 18 dec 2021 (spridda datum)
Denna julkväll blir det jultallrik med sång av olika artister. En riktig trevlig julkväll helt enkel.

Boka Takida på Scandinavium

Takida

Biljetter

Scandinavium | 10 dec 2021
Missa inte att se Takida på Scandinavium!

Julmarknad i Göteborg

Jul är ju julmarknadernas tid och i Göteborg hittar du en hel del julmarknader runt om i stan. VI uppdaterar kontinuerligt datum för 2020. Vi vet dock inte om det blir några julmarknader pga covid-19.

Inställda julmarknader 2020:

Kronhuset: (inställt)
Göteborgs äldsta hus hittar du i Kronhusbodarna strax bakom Gustaf Adolfs Torg. Här möts du av juldekorationer, doft av glögg och granris, brända mandlar och självklart alla marknadsförsäljarna. Det blir försäljning inne i kronhuset och ute på borggården.
Öppettider är 11.00 – 18.00, måndagar stängt, lördag & söndag 11.00 – 17.00

Nordstan: (inställt)
Inne i Shopping Centrat Nordstan är det julmarknad med massor av hantverkare. Allt från mat till julsaker.
Lördagar kl 10-16 och söndagar kl 11-16

Liseberg: (Inställt)
Kom till Liseberg och mys runt och handla från utställarna i bodarna.

Haga: (Inställt)
Julmarknad i Haga. Göteborgs mysiga stadsdel med kullerstensgator, fik och små affärer. Försäljning både i affärer och marknadsstånd ute längst Haga Nygata.
Varje lördag och söndag under fyra adventshelger.

Gustav Adolfs Torg: (Inställt)
Det blir en helg med krispig vinterluft, goda dofter och smaker, mängder av utställare, levande musik och framförallt en värmande julstämning. .
Kl. 10-16. Knipplekullen 8-10 (Hisingen)

Julmarknad Sankt Jörgen Park: (Inställt)
Gör ett besök ut till Hisingen och besök årets julmarknad på Sankt Jörgens Park.
Kl. 11-17. Knipplekullen 8-10 (Hisingen)

Kville Saluhall: (inställt)
Kvillejul arrangeras utanför Kville Saluhall. På plats bjuds det bland annat på julmarknad, vackra julsånger och granförsäljning. Tomten kommer också. Det bjuds på glögg och pepparkakor.
Kl. 10-16. Gustaf Dalénsgatan 2 (Hisingen), Jultomten finns på plats kl. 11.00-14.00 och tar emot barnens julklappsönskningar.

Julmarknad Röda Sten: : (inställt)
Julmarknad i Röda Sten Konsthall med nyskapande konsthantverk och design.
Fre kl. 17-20, Lör-Sön kl. 12-17

Julmys lite utanför Göteborg

Tjolöholm Slott: (nov - dec 2020)
Tjolöholm slott bjuder in till tre julstämningshelger. Boka biljett till eventet. Det kommer inte att finnas några utställare på Tjolöholm i år, inte heller kafé på slottet utan mat och kaffe finns i Kafé Manegen och Storstugan.
Öppettider, se hemsidan

Stora Holms Säteri: (inställd julmarknad)
Julmarknaden hålls alltid helgen den andra advent.
Öppettider, se hemsidan

Nääs Fabriker: (18 nov - 31 dec 2020)
Julmarknaden är inställd men julen kommer bjuda på julstämning med stoa julgran och julshopping. Det anordnas olika event för barnen som tex julquiz och tomtens brevlåda där barnen kan lägga i sin önskelista till tomten. Under adventshelgerna kommer det hända lite mer, vad sägs om att äta lite gott från olika food trucks etc.
Öppettider, se hemsidan.

Gunnebo julmys: (28 nov - 22 dec 2020)
Julmarknaden är inställd med vad sägs om att sitt ner en stund på deras uteservering och beställa lättare rätter såsom julgröt och julsmörgås på nybakat vörtbröd. Det finns platset med och utan tak. Ni kan grilla deras egna kanelmarshmallows över öppen eld eller vad sägs om att smaka på deras hemlagade glögg.
Kl 11 - 16.

Nyårsvents i Göteborg!

Missa inte fyrverkerierna vid Göteborgs hamn under nyårsafton.

Nyårsfirande Kvillepiren i Göteborg

GP:s årliga Nyårsfyrverkeri

Göteborgs hamn - 31 dec 2021, kl. 17.00!

Kvillepiren | förra året var det inställt. Vi avvaktar och ser för 2021!
I vanliga fall kan ni ta er till Kvillepiren eller stå på någon annan plats för att se det årliga GP nyårsfyrverkeriet skjutas upp! I lämmeltåg tar sig folk till utsiktsplatser som Operan, Göta Älv bron, Lilla Bommen, Ramberget, Masthuggskyrkan och självklart längst med älven på båda sidor. I år blir det tyvärr inget nyårsfyrverkeri pga covid-19.

Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor.

Jul i Stockholm

Stockholm Vill ni åka till Stockholm och fira jul kan ni se julfirandet i Stockholm här. .

Top