Julstaden Göteborg 2020

Julmys i december i Göteborg

Här hittar du julaktiviteter i Göteborg!

Göteborg är en mysig julstad där det finns en del att uppleva. Sedan 2004 öppnar Julstaden Göteborg upp sina dörrar i november. Vi får hoppas att vi i år får lite fin gnistrande vit snö.. Vi tipsar er om vad som är på gång i Göteborg inför julen. Tidigare år spelas det musik, det bjuds på dignande julbord, juleljus, tomtar, julöppet på Liseberg och mycket mer. Men i år kommer julen vara helt annorlunda pga covid-19. Liseberg är stängt hela året och mer vet vi framöver.

Nedan hittar ni ett urval av julmys i Göteborg. Alla datum för 2020 uppdateras efter hand. I år har vi covid-19 att tänka på. Vi avvaktar och ser vilka aktiviteter som dyker upp.

För er som vill övernatta på hotell under julen se prisvärda hotellpaket »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Jul på Liseberg

Jul på Liseberg

Tyvärr stängt i år pga Covid-19

Liseberg | STÄNGT pga Covid-19, 2019
Kom och upplev Liseberg på vintern. Hela parken är upplyst av miljontals juleljus och från långt håll ser man den stora upplysta "granen". Här finns allt som hör julen till: god mat, glögg och pepparkakor, skridskobana, julmarknad, tomten, julgodis, sång och musik, julmarknad, åkattraktioner, djur, spökhotell, julklappar, lussebullar, julbord och mycket mycket mer. Vilken isshow blir det i år? Mer info om jul på Liseberg.

Julstaden Göteborg 2019

Göteborg i Juleljus

Tyvärr blir det ingen start av julstaden på Götaplatsen!

Göteborg Julstad | förändrat år 2019
Göteborg stad kommer inte längre sätta upp ljud- och ljusinstallationer på (Götaplatsen, Bältesspännarparken, Gustaf Adolfs Torg) eller skapa övrigt innehåll som tidigare år. Det mest invigningsliknande är första kvällen för Sjungande Julgranen (29 nov), där Vardagshjältepriset kommer att delas ut. Men inget fackeltåg, Gbg Lucia, eldshow, etc som varit förr om åren. Se övriga firanden nedan.

<
Julgranen på Gustav Adolfs Torg

Göteborgs Julgran på Gustav Adolfs Torg

Står på plats i slutet av nov, 24 nov

Göteborg Julgran | 24 nov 2020 - mitten jan 2021
Varje år levererar Park och Naturförvaltningen en julgran till Gustav Adolfs Torg. Julgranen brukar vara ca 18 meter och levereras i slutet av november och står på plats till mitten av januari följande år.

Göteoborgs Lucia

Legatokören

Jul över stan

Sjöströmssalen | 1 dec & 8 dec 2019
Missa inte Legatokörens julkonsert första advent och andra advent. I år samarbetar kören med folkmusikgruppen JAERV. Biljettpris 200kr, Barnbiljett 50kr upp till 12 år. För biljetter maila till [email protected].

Tider:

Den 1 dec kl 17.00 och den 8 dec kl 15.00 i Sjöströmssalen, Fågelsången 1

Boka Partybåten med Stena Line

Partybåten

Göteborg - Danmark
Vill du komma i julstämning. Boka Partybåten med julmys. Start den 22 nov. Fredagar och Lördagar fram till jul och två torsdagskvällar. Det blir glögg, julbord, julshow, DJ m.m.

Göteoborgs Lucia

Lucia

Lucia i Göteborg

Kungsportsplatsen | start 3 dec 2019
1940 fick Göteborg sin första Lucia, 17-åriga Mette Sörvik från Utbynäs. År 2015 lade traditionen ned att välja Lucia men från år 2017 är det musikprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet som tagit över traditionen med Lucia. De kommer sprida ljus och värme och sång under december med Luciakonserter på olika ställen i Göteborg. Vad sägs o Kungsportsplatsen, Drottningtorget, Stora Saluhallen mfl.

Sjungande julgranen vid Kopparmärra

Den Sjungande Julgranen

Julsånger

Kungsportsplatsen | 29 nov - 21 dec 2019
Lyssna till den sjungande julgranen på Kungsportsplatsen (vid statyn Kopparmärra). En tradition sedan 2004 med inspiration från The singing Christmas Tree i New York. Julgranskören består av olika körer som varvar sina uppträdanden under december. Göteborgs Lucia brukar också komma på besök.
Mer om den Sjungande Julgranen

Om Den Sjungande Julgranen
Amy Elizabeth Wheeler var en av deltagarna i den sjungande julgranen i New York. Efter hon kom till Sverige kom hon att tänka på att en sådan kör skulle passa bra i Göteborg. Tillsammans med Per Sandström from GöteborgsOperan fick de liv i idéen och vid Julstadens premiär 2004 var en jultradition född.

Gothenburg Pass

GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår.

Mer info om Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Liseberg

Universeum

Maritiman

Nya Älvsborgs Fästning

Båt- och Bussturer m.m

Tomten i Nordstan

Julljus i Haga

Julmysbelysning i Haga

Haga | 30 nov 2020
Varje år tänds ljusljuset i Haga och pryder gatan och julkänslan börjar infinna sig. Mysa i affärerna längs Haga Nygata.

Julklappsvagnen vid Drottningtorget

Julklappsvagnen

Skänk presenter!

Drottningtorget | 7 dec, 2019
Skänk julklappar till de behövande i Göteborg. Skänk till barnen och äldre som har det lite tufft. Stadsmissionen tar hand om paketen och distribuerar de vidare. Vagnen tar en vända i Göteborgs centrum. Start och stopp är vid Drottningtorget. Vagnen stannar även på följande platser, Majorna, Valand, Härlanda, Sankt Sigfrids plan, Drottningtorget och Wieselgrensplatsen.

Tomten i NK

NKs julfönster - Skyltsöndag

Vad blir det för julskyltningen i NK:s skyltfönster i år?

NK | Skyltsöndagen 17 nov 2019
Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Under Skyltsöndagen 17 november kl.11:50 täcks skyltfönstret av och julen kommer ut till oss alla. Tomten kommer också, han anländer till NK strax före kl.12 med häst och vagn. Vagnen åker från Götaplatsen och kör ner för Avenyn och fram till NK.

Adress: Östra Hamngatan

Nordstan Tomten jul

Nordstan Tomten

Blandade event

Nordstan | 30 nov - 20 dec 2019
Nordstan inviger julen med tomteparad och barnkör ifrån Brunnsbo musikklasser. Flera olika framträdanden under julen lär det också bli.

Tider för tomten 2019:

Lördag 1/12, 8/12, 15/12, 22/12 kl.12-16
Söndag 2/12, 9/12, 16/12 kl.12-16
Fredag 14/12, 21/12 kl.15-18
Torsdag 20/12 kl.15-18

Köp biljett till klassisk julbord

Klassisk julbord på M/S St Erik

Julbord

Lilla Bommen | 18 nov - 19 dec, 2020
Boka ett julbord ombord på M/S S:t Erik. Turen är Covid 19-anpassat - minskat antalet gäster ombord, säkra avstånd, extra noggranna hygienrutiner med mera. På M/S S:t Erik serveras underbar julmat i sekelkiftesmiljö..

Vinterkryssning med räk och laxbuffe

Vinterkryssning med räk- och laxbuffé

Brunch i jul med Strömma

Lilla Bommen | avvakta tider för 2020
Åk med på en härlig vinterkryssning med M/S Carl Michael Bellman. På båten serveras en räk- och laxbuffé. I priset ingår välkomstdrink, buffé, underhållning och båtresa. Under resan passerar Styrsö, Donsö och Brännö. På resan serveras ni rättvise- och miljömärkt kaffe och te.

Boka Nöjeskryss med Stena Line

Nöjeskryss med Stena Line

Göteborg - Kiel
Åk till Kiel med en nöjeskryss under julen.

Boka Julpaddan till Liseberg

Julpaddan till Jul på Liseberg

Julmys till Liseberg

Kungsportsplatsen | inställt pga Covid-19, 2020
Åk med Paddan genom Göteborgs kanaler. Ni bjuds på pepparkakor och glögg innan avfärd. Om du inte köper biljett inklusive entré till Liseberg behöver du visa en giltig entrébiljett till Liseberg vid ombordstigning.

Boka Adventsbrunch i Göteborg

Adventsbrunch

Brunch i jul med Strömma

Lilla Bommen | 21 nov - 20 dec 2020
Ni välkomnas med en glögg när ni stiger ombord. Avnjut sedan en härlig brunch med julbord på M/S Göteborg. Julbordet bjuder på välkända klassiker tillsammans med unika nyheter och spännande varianter av våra svenska julbordsfavoriter. Passar er som gärna äter julbord under lunchen.

Julmarknad i Göteborg

Jul är ju julmarknadernas tid och i Göteborg hittar du en hel del julmarknader runt om i stan. VI uppdaterar kontinuerligt datum för 2020. Vi vet dock inte om det blir några julmarknader pga covid-19.

Nordstan: (15 nov- 30 dec 2019)
Inne i Shopping Centrat Nordstan är det julmarknad med massor av hantverkare. Allt från mat till julsaker.
Lördagar kl 10-16 och söndagar kl 11-16

Tider för olika event 2019:

Julmarknad med Gais, 15 dec 2019
Julmarknad med Frölunda Indians, 20 dec 2019
Julmarknad med IFK Göteborg, 21 dec 2019

Kronhuset: (30 nov - 21 dec 2019)
Göteborgs äldsta hus hittar du i Kronhusbodarna strax bakom Gustaf Adolfs Torg. Här möts du av juldekorationer, doft av glögg och granris, brända mandlar och självklart alla marknadsförsäljarna. Det blir försäljning inne i kronhuset och ute på borggården.
Öppettider är 11.00 – 18.00, måndagar stängt, lördag & söndag 11.00 – 17.00

Liseberg: (15-17, 22-24 och 28-30 november samt 1, 4-8, 10-23 och 26-30 december)
Kom till Liseberg och mys runt och handla från utställarna i bodarna.

Haga: (30 nov - 22 dec 2019)
Julmarknad i Haga. Göteborgs mysiga stadsdel med kullerstensgator, fik och små affärer. Försäljning både i affärer och marknadsstånd ute längst Haga Nygata.
Varje lördag och söndag under fyra adventshelger.

Gustav Adolfs Torg: (1 - 23 Dec 2018)
Det blir en helg med krispig vinterluft, goda dofter och smaker, mängder av utställare, levande musik och framförallt en värmande julstämning. .
Kl. 10-16. Knipplekullen 8-10 (Hisingen)

Julmarknad Sankt Jörgen Park: (24 nov 2019)
Gör ett besök ut till Hisingen och besök årets julmarknad på Sankt Jörgens Park.
Kl. 11-17. Knipplekullen 8-10 (Hisingen)

Kville Saluhall: (14 dec 2019)
Kvillejul arrangeras utanför Kville Saluhall. På plats bjuds det bland annat på julmarknad, vackra julsånger och granförsäljning. Tomten kommer också. Det bjuds på glögg och pepparkakor.
Kl. 10-16. Gustaf Dalénsgatan 2 (Hisingen), Jultomten finns på plats kl. 11.00-14.00 och tar emot barnens julklappsönskningar.

Julmarknad Röda Sten: : (29 nov- 1 dec 2019)
Julmarknad i Röda Sten Konsthall med nyskapande konsthantverk och design.
Fre kl. 17-20, Lör-Sön kl. 12-17

Julmarknad lite utanför Göteborg

Tjolöholm Slott: (15 nov - 1 dec 2019)
Besök julmarknaden som redan startade år 1987. Tomtefar emot barnens önskelistor eller vad sägs om rad programaktiviteter, bland annat den fantasieggande eldshowen.
Öppettider, se hemsidan

Stora Holms Säteri: (7 - 8 dec 2019)
Julmarknaden hålls alltid helgen den andra advent.
Kl 11 - 16.

Nääs Fabriker: (30 nov - 1 dec 2019)
Julmarknaden hålls första adventshelgen på Nääs fabriker.
Kl 11 - 16.

Gunnebo Julmarknad: (23 nov, 30 nov & 1 dec 2019)
Julmarknaden hålls vid Gunnebo slott, de två flygelbyggnaderna, i tjänstefolksbostaden samt utomhus.
Kl 11 - 16.

Nyårsvents i Göteborg!

Missa inte fyrverkerierna vid Göteborgs hamn under nyårsafton.

Nyårsfirande Kvillepiren i Göteborg

GP:s årliga Nyårsfyrverkeri

Göteborgs hamn - 31 dec 2020, kl. 17.00! Vi får se om det blir något i år pga covid-19.

Kvillepiren | 31 dec , 2020
Ta er till Kvillepiren eller stå på någon annan plats för att se det årliga GP nyårsfyrverkeriet skjutas upp! I lämmeltåg tar sig folk till utsiktsplatser som Operan, Göta Älv bron, Lilla Bommen, Ramberget, Masthuggskyrkan och självklart längst med älven på båda sidor. Var ute i god tid. Sätt gärna på barnen hörselskydd ifall du står nära för det kan bli rejäla smällar. Klä dig varmt.

Populära julaktiviteter i Göteborg
21 nov - 20 dec 2020
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
18 nov - 19 dec, 2020
Lilla Bommen Göteborg
Köp biljett
Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor.

Jul i Stockholm

Stockholm Vill ni åka till Stockholm och fira jul kan ni se julfirandet i Stockholm här. .

Top