Information om Covid-19 i Göteborg

Julstaden Göteborg 2020

Julmys i december i Göteborg

Här hittar du julaktiviteter i Göteborg!

Göteborg är en mysig julstad där det finns en del att uppleva. Sedan 2004 öppnar Julstaden Göteborg upp sina dörrar i november. Vi får hoppas att vi i år får lite fin gnistrande vit snö.. Vi tipsar er om vad som är på gång i Göteborg inför julen. Tidigare år spelades det musik, det bjöds på dignande julbord, juleljus, tomtar, julöppet på Liseberg och mycket mer. Men i år kommer julen vara helt annorlunda pga covid-19. Liseberg är stängt hela året men vi kommer ändå att se ett upplyst och mysigt Göteborg med gnistrande ljus m.m. Vad sägs om olika scener som kommer att sättas upp i ett stråk från Operan till Götaplatsen, från Valand till Järntorget, från Järntorget till Operan, där det kommer att bli julrelaterade föreställningar som kommer att visar flera gånger per dag. Den mysiga belysningen som är runt omkring i stan tänds från den 6 november och en bit in i februari 2021.

Nedan hittar ni ett urval av julmys i Göteborg. Alla datum för 2020 uppdateras efter hand. I år har vi covid-19 att tänka på. Vi avvaktar och ser vilka aktiviteter som dyker upp.

För er som vill övernatta på hotell under julen se prisvärda hotellpaket »

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Jul på Liseberg

Jul på Liseberg

Tyvärr stängt i år pga Covid-19

Liseberg | STÄNGT pga Covid-19, 2020
I år blir julen annorlunda, Liseberg är stängt för julfirande i år pga covid-19. Liserbergstornet kommer dock att lysas upp igen i mitten av november. Först var det bestämt att den inte skulle tändas men det blev ett positivt beslut till slut. jul på Liseberg.

Julgranen på Gustav Adolfs Torg

Göteborgs Julgran på Gustav Adolfs Torg

Står på plats i slutet av nov och tänds den 27 nov 2020

Göteborg Julgran | 27 nov 2020 - 13 jan 2021
Den traditionsenliga julgranen på Gustaf Adolfs torg sätts på plats som vanligt på Gustav Adolfs Torg. Årets julgran kommer från Segloratrakten, väster om Borås. Det är en vanlig rödgran som har växt på en öppen åker på privatägd mark. Den kommer vara cirka 17 meter hög när den monteras på Gustaf Adolfs torg. Granen tänds upp på fredagen den 27 november och tjugondag Knut den 13 januari demonteras den ner och släcks.

Göteoborgs Lucia

Lucia

Lucia i Göteborg

Kungsportsplatsen | avvaktar inför 2020
1940 fick Göteborg sin första Lucia, 17-åriga Mette Sörvik från Utbynäs. År 2015 lade traditionen ned att välja Lucia men från år 2017 är det musikprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet som tagit över traditionen med Lucia. De brukar sprida ljus och värme och sång under december med Luciakonserter på olika ställen i Göteborg. I år ser vi vad som händer i och med covid-19.

Sjungande julgranen vid Kopparmärra

Den Sjungande Julgranen

Julsånger

Kungsportsplatsen | Inställt
Lyssna till den sjungande julgranen på Kungsportsplatsen (vid statyn Kopparmärra). En tradition sedan 2004 med inspiration från The singing Christmas Tree i New York. Julgranskören består av olika körer som varvar sina uppträdanden under december. Göteborgs Lucia brukar också komma på besök. Tyvärr inställt i år!
Mer om den Sjungande Julgranen

Om Den Sjungande Julgranen
Amy Elizabeth Wheeler var en av deltagarna i den sjungande julgranen i New York. Efter hon kom till Sverige kom hon att tänka på att en sådan kör skulle passa bra i Göteborg. Tillsammans med Per Sandström from GöteborgsOperan fick de liv i idéen och vid Julstadens premiär 2004 var en jultradition född.

Gothenburg Pass

GOTHENBURG PASS

Göteborgs upplevelsekort fyllt med fria inträden!

Med ett Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår. För tillfället kan kortet EJ KÖPAS, pga covid-19.

Mer info om Gothenburg Pass

Fria inträden och sightseeing:

Liseberg

Universeum

Maritiman

Nya Älvsborgs Fästning

Båt- och Bussturer m.m

Tomten i Nordstan

Julljus i Haga

Julmysbelysning i Haga

Haga | 12 nov 2020
Varje år tänds ljusljuset i Haga och pryder gatan och julkänslan börjar infinna sig. Mysa i affärerna längs Haga Nygata.

Julklappsvagnen vid Drottningtorget

Julklappsvagnen

Skänk presenter!

Drottningtorget | inställt - men ni kan lämna presenter inne på Hotell Eggers !
Skänk julklappar till de behövande i Göteborg. Skänk till barnen och äldre som har det lite tufft. Stadsmissionen tar hand om paketen och distribuerar de vidare. Vagnen tar en vända i Göteborgs centrum. Start och stopp är vid Drottningtorget. Vagnen stannar även på följande platser, Majorna, Valand, Härlanda, Sankt Sigfrids plan, Drottningtorget och Wieselgrensplatsen.

Tomten i NK

NKs julfönster - Skyltsöndag

Vad blir det för julskyltningen i NK:s skyltfönster i år?

NK | Skyltsöndagen 15 nov 2020
Vad blir det för tema i år? Alltid lika spännande att se vad som döljer sig i de stora skyltfönstren utanför NK. Under Skyltsöndagen den 15 november från kl 09.00 täcks skyltfönstret av digitalt och julen kommer ut till oss alla. I år kan du också träffa Tomten online. Varje helg från och med den 20 november kommer Tomten vara på plats i varuhuset under dagen – på säkert avstånd. Boka plats !

Adress: Östra Hamngatan

Nordstan Tomten jul

Nordstan Tomten

Inställt

Nordstan | inställt 2020
Nordstan brukar inviga julen med att Tomten hälsar på 12.00-16.00 och granen tänds. Sången brukar framföras av Brunnsbo barnkör. I år blir eventet inställt.

Köp biljett till klassisk julbord

Klassisk julbord på M/S St Erik

Julbord

Lilla Bommen | inställt !
Boka ett julbord ombord på M/S S:t Erik. Turen är Covid 19-anpassat - minskat antalet gäster ombord, säkra avstånd, extra noggranna hygienrutiner med mera. På M/S S:t Erik serveras underbar julmat i sekelkiftesmiljö..

Klassiskt julbord Strömma 2020

Klassiskt julbord på M/S Göteborg i skärgården

Klassiskt julbord med Strömma

Lilla Bommen | inställt !
Åk med på en härlig vinterkryssning med M/S Göteborg. Under 3 timmar får du njuta av en buffé där alla klassiska julfavoriter. Självklart är julbordet covid anpassat.

Boka jullunch med Strömma 2020

Jullunch på M/S S:t Erik i skärgården

Jullunch i skärgården

Lilla Bommen | inställt !
Åk med på jullunch med M/S St Erik i Göteobrgs skärgård. Vad sägs om flera sorters sillar, lax och mycket mer som ni känner igen på julbordet. Därefter blir det dessertbordet med hemgjord chokladtryffel, ris á la malta, mandelkaka med vit choklad och givetvis julgodis.

Boka Adventsbrunch i Göteborg

Adventsbrunch

Brunch i jul med Strömma

Lilla Bommen | inställt !
Ni välkomnas med en glögg när ni stiger ombord. Avnjut sedan en härlig brunch med julbord på M/S Göteborg. Julbordet bjuder på välkända klassiker tillsammans med unika nyheter och spännande varianter av våra svenska julbordsfavoriter. Passar er som gärna äter julbord under lunchen.

Julmarknad i Göteborg

Jul är ju julmarknadernas tid och i Göteborg hittar du en hel del julmarknader runt om i stan. VI uppdaterar kontinuerligt datum för 2020. Vi vet dock inte om det blir några julmarknader pga covid-19.

Inställda julmarknader 2020:

Kronhuset: (inställt)
Göteborgs äldsta hus hittar du i Kronhusbodarna strax bakom Gustaf Adolfs Torg. Här möts du av juldekorationer, doft av glögg och granris, brända mandlar och självklart alla marknadsförsäljarna. Det blir försäljning inne i kronhuset och ute på borggården.
Öppettider är 11.00 – 18.00, måndagar stängt, lördag & söndag 11.00 – 17.00

Nordstan: (inställt)
Inne i Shopping Centrat Nordstan är det julmarknad med massor av hantverkare. Allt från mat till julsaker.
Lördagar kl 10-16 och söndagar kl 11-16

Liseberg: (Inställt)
Kom till Liseberg och mys runt och handla från utställarna i bodarna.

Haga: (Inställt)
Julmarknad i Haga. Göteborgs mysiga stadsdel med kullerstensgator, fik och små affärer. Försäljning både i affärer och marknadsstånd ute längst Haga Nygata.
Varje lördag och söndag under fyra adventshelger.

Gustav Adolfs Torg: (Inställt)
Det blir en helg med krispig vinterluft, goda dofter och smaker, mängder av utställare, levande musik och framförallt en värmande julstämning. .
Kl. 10-16. Knipplekullen 8-10 (Hisingen)

Julmarknad Sankt Jörgen Park: (Inställt)
Gör ett besök ut till Hisingen och besök årets julmarknad på Sankt Jörgens Park.
Kl. 11-17. Knipplekullen 8-10 (Hisingen)

Kville Saluhall: (inställt)
Kvillejul arrangeras utanför Kville Saluhall. På plats bjuds det bland annat på julmarknad, vackra julsånger och granförsäljning. Tomten kommer också. Det bjuds på glögg och pepparkakor.
Kl. 10-16. Gustaf Dalénsgatan 2 (Hisingen), Jultomten finns på plats kl. 11.00-14.00 och tar emot barnens julklappsönskningar.

Julmarknad Röda Sten: : (inställt)
Julmarknad i Röda Sten Konsthall med nyskapande konsthantverk och design.
Fre kl. 17-20, Lör-Sön kl. 12-17

Julmys lite utanför Göteborg

Tjolöholm Slott: (nov - dec 2020)
Tjolöholm slott bjuder in till tre julstämningshelger. Boka biljett till eventet. Det kommer inte att finnas några utställare på Tjolöholm i år, inte heller kafé på slottet utan mat och kaffe finns i Kafé Manegen och Storstugan.
Öppettider, se hemsidan

Stora Holms Säteri: (inställd julmarknad)
Julmarknaden hålls alltid helgen den andra advent.
Öppettider, se hemsidan

Nääs Fabriker: (18 nov - 31 dec 2020)
Julmarknaden är inställd men julen kommer bjuda på julstämning med stoa julgran och julshopping. Det anordnas olika event för barnen som tex julquiz och tomtens brevlåda där barnen kan lägga i sin önskelista till tomten. Under adventshelgerna kommer det hända lite mer, vad sägs om att äta lite gott från olika food trucks etc.
Öppettider, se hemsidan.

Gunnebo julmys: (28 nov - 22 dec 2020)
Julmarknaden är inställd med vad sägs om att sitt ner en stund på deras uteservering och beställa lättare rätter såsom julgröt och julsmörgås på nybakat vörtbröd. Det finns platset med och utan tak. Ni kan grilla deras egna kanelmarshmallows över öppen eld eller vad sägs om att smaka på deras hemlagade glögg.
Kl 11 - 16.

Nyårsvents i Göteborg!

Missa inte fyrverkerierna vid Göteborgs hamn under nyårsafton.

Nyårsfirande Kvillepiren i Göteborg

GP:s årliga Nyårsfyrverkeri

Göteborgs hamn - 31 dec 2020, kl. 17.00! Tyvärr inställt år 2020 !

Kvillepiren | 31 dec , 2020 (INSTÄLLT)
I vanliga fall kan ni ta er till Kvillepiren eller stå på någon annan plats för att se det årliga GP nyårsfyrverkeriet skjutas upp! I lämmeltåg tar sig folk till utsiktsplatser som Operan, Göta Älv bron, Lilla Bommen, Ramberget, Masthuggskyrkan och självklart längst med älven på båda sidor. I år blir det tyvärr inget nyårsfyrverkeri pga covid-19.

Julsidan presenteras i samband med Ticketmaster, Showtic, Strömma och Nöjesresor. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Ticketmaster, Showtic Strömma eller Nöjesresor beroende på var du bokat dina biljetter. Bilder: Ticketmaster, Showtic, Strömma, Nöjesresor.

Jul i Stockholm

Stockholm Vill ni åka till Stockholm och fira jul kan ni se julfirandet i Stockholm här. .

Top